Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ένα χιλιάρικο καλύπτεις τα βασικά. Τα υπόλοιπα σου τα καλύπτει το ινσόμνια: ιατρικές συμβουλές, επισκευές πάσης φύσεως, μεταχειρισμένα και προπαντός έντονες συγκινήσεις στο μπλα μπλα (για διασκέδαση).

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δυστυχώς το κόστος ζωής της Αθήνας κυρίως το ενοίκιο και η ενέργεια δημιουργούν ένα πάγιο που δεν συμβαδίζει με τους μέσους μισθούς. 

απο την αλλη έχουμε και την προσαρμοστικότητα σαν άνθρωποι όσο βρισκόμαστε πάνω από το οριακό κόστος διαβίωσης ας πούμε. αν έχεις άλλη επιλογή πχ. επαρχία τα πράγματα ίσως είναι καλύτερα. Προσωπικά το 2010 ζούσα σε αυτή τη πόλη με 700€ , κάνοντας το κύκλο μου επέστρεψα με καλύτερα δεδομένα για εμένα. Στην ερώτηση αν θα μπορούσα να επιβιώσω με 1000€ θα σου πω ναι. Στην ερώτηση αν το έπαιρνα σαν επιλογή , όχι, δύσκολα. Οι παράγοντες διαβίωσης είναι ταυτόχρονα αντικειμενικοί και υποκειμενικοί.  

αυτό ακριβώς τίποτα άλλο 

Δημοσ.

Το πιο εύκολο, είναι να ξοδέψεις πολλά λεφτά.Το πιο δύσκολο, είναι να μπορείς να συμβιβαστείς με όσο το δυνατόν λιγότερα και να τα καταφέρεις.

Θα έχετε δουλειά, αλλά θα είναι σαν να μην έχετε.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

Δεν ξέρω που βρήκες 1.69 αμόλυβδη. Σήμερα φούλαρα με απλή αμόλυβδη και είχε 1.82 σε ένα μέσο πρατήριο της περιοχής μου, ούτε το φθηνότερο ούτε το ακριβότερο. Κάτω από 1.8 δεν υπάρχει πουθενα στην περιοχή μου, δεν είναι Αθήνα, είμαι επαρχία, τώρα αν παίζουν τόσο μεγάλες διάφορες από πόλη σε πόλη δεν το γνωρίζω.

τερμα γαλατσιου κοντα στο φουρνο και ενα agean στο ψυχικο

Δημοσ.
4 hours ago, dbrillis said:

Πολυ γκρινια για το τιποτα. Σε καμια ευρωπαικη πρωτευουσα δεν ζει κανεις με λιγο πανω απο τον βασικο μισθο σε ενα σπιτι μονος του. Ολοι συγκατοικουν. Με αγνωστους, γνωστους ή τον/την συντροφο τους.
Κατα την ταπεινη μου αποψη αυτοι που λενε την Ελλαδα Ελλαδισταν: 
α) ειναι οι ιδιοι μερος του προβληματος
β) θεωρουν λανθασμενα οτι στις αλλες χωρες ειναι ολοι πλουσιοι και ζουν ονειρεμενα.

Πόσο είναι καθαρά ο βασικός μισθός και το 1 χιλιάρικο είναι λίγο πάνω από αυτόν? 

Για ποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μιλάμε? Δεν πιστεύω για παράδειγμα να συγκρίνουμε καμία Βιέννη με Αθήνα? 

• Like 1
Δημοσ.

Ολα έχουν να κάνουν με τα έξοδα που έχει ο καθένας , με το πως έχει μάθει να διαχειρίζεται τα χρήματα του ,  τις ανάγκες του,  το πως  ζει κτλ. Ειναι άλλες οι συνθήκες  , οπότε δύσκολο να συγκρίνουμε .  

Καποιοι μπορούν να ζήσουν εύκολα και άνετα με αυτά τα χρήματα (ίσως γιατι δεν πληρώνουν πχ ενοίκιο ή δάνειο ή γιατι αμείβονται τώρα με 500 ευρώ και για αυτους θα ειναι μεγάλη ανακούφιση να διπλασιαστεί ο μισθός τους  ) και άλλοι να πρέπει να μετράνε τα χρήματα κάθε μέρα για να βγει ο μήνας.  

Ειδα κάποιος ανέφερε και για αποταμίευση. Ειμαι ξεκαθαρα  υπερ, θεωρώ οτι κάθε μήνα πρέπει να βάζεις κάτι στην άκρη για μια έκτακτη ανάγκη, πχ 100 ευρώ ( αν έχεις και ενοίκιο πολύ δύσκολα  φυσικά ),  αλλά  να γίνεται με μέτρο. Μην φτάνουμε στο άλλο άκρο δηλαδή. . Να κάνεις αποταμίευση,  αν μπορείς , να βάζεις οτι μπορείς, αλλά χωρίς να στερείσαι τα βασικά πχ τρόφιμα κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οφφτοπικ

Spoiler

oToHe6E.png

Προχθές έβαλα από την Revoil, είναι νέο πρατήριο στην αρχή της Θησέως. ήταν ακόμα φθηνότερα.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Υπάρχει και μια φόρμουλα διαχείρισης των χρημάτων ως 50/30/20

50% ανάγκες διαβίωσης 

30% προσωπικές ανάγκες / επιθυμίες 

20% αποταμίευση 

Δημοσ.

Σχετικά με τη βενζίνη εδώ έχεις τις τιμές διυλιστηριου με τους φόρους αλλά χωρίς ΦΠΑ. 

http://oil.gge.gov.gr/

Προφανώς δεν είναι για όλους ίδιες αλλά για μια ιδέα πόσο θα πρέπει να έχει το λίτρο για να μην πηγαίνει κάτι στραβά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν υπήρχαν σωστές δουλειές με 1000-1200€+, τότε δεν θα γινόταν η μισή Ελλάδα delivery.

Οι περισσότεροι δίνουν 600-700€, δεν πληρώνουν όλα τα νόμιμα και έχουν και παραπάνω απαιτήσεις που κάποιες φορές δεν είναι στα καθήκοντα του υπάλληλου.

Θυμάμαι 1 φράση που μου είχε πει 1 μεγαλύτερός μου κατά 30 χρόνια κάπου, δουλεύαμε μαζί όταν πιάσαμε συζήτηση σχετικά με τον μισθό.

"Αυτοί κάνουν πως μας πληρώνουν και εμείς κάνουμε πως δουλεύουμε". 😄

Σχετικά καλά χρήματα παίρναμε τότε, παρόλο που έπαιρνα τα λιγότερα απο όλους γιατί ξεκίνησα απο τεχνική σχολή με χαμηλό μισθό, τα έδινα όλα, δεν μασούσα.Θα μπορούσαν να δίνουν και καλύτερα χρήματα, βλέπαμε ανθρώπους που απλά περνούσαν με τα χέρια πίσω και ήταν "τα μάτια των προϊσταμένων", δεν ακουμπούσαν τίποτα.

Είχαμε και τμήμα ποιοτικού ελέγχου, εκεί έπεφτε βύσμα, είδα περιπτώσεις που ο "απλός μάστορας"  "άδειαζε" τον υπάλληλο του ποιοτικού ελέγχου όταν αυτός πήγαινε να του κάνει υποδείξεις η να τον βγάλει λάθος.Μόνο 1 ήταν γνώστης και "κουβαλούσε" τους υπόλοιπους.

Είδα ανθρώπους άσχετους, χωρίς την κατάλληλη αντίληψη και όρεξη για δουλειά, σε σημείο να είναι επικίνδυνοι αν δούλευες μαζί τους.Στάθηκα τυχερός γιατί δούλεψα με 2 καλούς μάστορες που μπορούσα να εμπιστευτώ.

Αλλους σε μεγάλη ηλικία 65+ που δεν είχαν συμπληρώσει τα ένσημα και σκεφτόμουν: "Πως αντέχει αυτός";

1 φορά παραλίγο να σκοτωθώ και άλλη 1 να σπάσω τα πόδια μου, κληρονόμησα και μόνιμο πρόβλημα στην μέση.

Οπότε ναι, τα 900€ καθαρά μετά από 10 έτη σε βαριά βιομηχανία ήταν λίγα, με λίγες υπερωρίες έφτανα τα 1000€.

Η ειρωνεία ήταν πως αν κάποιος έμπαινε φυτευτός μετά απο εμένα που ήμουν ήδη εκεί 10 χρόνια, θα έπαιρνε τα ίδια και περισσότερα, έφαγα 3 χρόνια στην σχολή.

Τουλάχιστον τότε υπήρχε μονιμότητα ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, στις μεγάλες εταιρείες για να σε διώξουν έπρεπε να κάνεις κάτι σοβαρό, πχ κλέψιμο, ξυλοδαρμό κλπ.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Αν υπήρχαν σωστές δουλειές με 1000-1200€+, τότε δεν θα γινόταν η μισή Ελλάδα delivery.

Οι περισσότεροι δίνουν 600-700€, δεν πληρώνουν όλα τα νόμιμα και έχουν και παραπάνω απαιτήσεις που κάποιες φορές δεν είναι στα καθήκοντα του υπάλληλου.

Θυμάμαι 1 φράση που μου είχε πει 1 μεγαλύτερός μου κατά 30 χρόνια κάπου, δουλεύαμε μαζί όταν πιάσαμε συζήτηση σχετικά με τον μισθό.

"Αυτοί κάνουν πως μας πληρώνουν και εμείς κάνουμε πως δουλεύουμε". 😄

Σχετικά καλά χρήματα παίρναμε τότε, παρόλο που έπαιρνα τα λιγότερα απο όλους γιατί ξεκίνησα απο τεχνική σχολή με χαμηλό μισθό, τα έδινα όλα, δεν μασούσα.Θα μπορούσαν να δίνουν και καλύτερα χρήματα, βλέπαμε ανθρώπους που απλά περνούσαν με τα χέρια πίσω και ήταν "τα μάτια των προϊσταμένων", δεν ακουμπούσαν τίποτα.

Είχαμε και τμήμα ποιοτικού ελέγχου, εκεί έπεφτε βύσμα, είδα περιπτώσεις που ο "απλός μάστορας"  "άδειαζε" τον υπάλληλο του ποιοτικού ελέγχου όταν αυτός πήγαινε να του κάνει υποδείξεις η να τον βγάλει λάθος.Μόνο 1 ήταν γνώστης και "κουβαλούσε" τους υπόλοιπους.

Είδα ανθρώπους άσχετους, χωρίς την κατάλληλη αντίληψη και όρεξη για δουλειά, σε σημείο να είναι επικίνδυνοι αν δούλευες μαζί τους.Στάθηκα τυχερός γιατί δούλεψα με 2 καλούς μάστορες που μπορούσα να εμπιστευτώ.

Αλλους σε μεγάλη ηλικία 65+ που δεν είχαν συμπληρώσει τα ένσημα και σκεφτόμουν: "Πως αντέχει αυτός";

1 φορά παραλίγο να σκοτωθώ και άλλη 1 να σπάσω τα πόδια μου, κληρονόμησα και μόνιμο πρόβλημα στην μέση.

Οπότε ναι, τα 900€ καθαρά μετά από 10 έτη σε βαριά βιομηχανία ήταν λίγα, με λίγες υπερωρίες έφτανα τα 1000€.

Η ειρωνεία ήταν πως αν κάποιος έμπαινε φυτευτός μετά απο εμένα που ήμουν ήδη εκεί 10 χρόνια, θα έπαιρνε τα ίδια και περισσότερα, έφαγα 3 χρόνια στην σχολή.

Τουλάχιστον τότε υπήρχε μονιμότητα ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον στις μεγάλες εταιρείες, για να σε διώξουν έπρεπε να κάνεις κάτι σοβαρό, πχ κλέψιμο, ξυλοδαρμό κλπ.

Σε αυτό που λες με τον ποιοτικό έλεγχο και τον μάστορα μου θύμισες ένα πολύ παλιό thread (μάλλον troll) με κάποιον τελειόφοιτο μηχανολογίας που τον προσέλαβαν από βιομηχανία για να την βελτιώσει και να την αξιολογήσει να την περάσει από το πρότυπο ISO, ο υπεύθυνος μάστορας εκεί ήταν γνωστός του αφεντικού και τον έβριζε, πλακωθηκαν μέχρι και στο ξύλο, μας ρωτούσε εδώ αν έπρεπε να κάνει μήνυση στον άλλον και κάτι για την δουλειά, τι κι αν του λέγαμε ότι μάλλον δεν πάει κάτι καλά με τους εργοδότες του καθώς τέτοιες δουλειές διεκπεραιωνονται μόνο μέσα από μεγάλα γραφεια πιστοποιησης συμβούλων με εμπειροτατους υπαλλήλους, αυτός τα δικά του. 

Δημοσ.
Στις 31/1/2022 στις 9:23 ΜΜ, lasithi12 είπε

τα 150€ για το αμαξι το μηνα ειναι πολλά.

Δεν είναι πολλά, περισσότερο θα'λεγα τυπικά είναι. Ασφάλεια 20€ το μήνα (δηλαδή 250€ το χρόνο), τέλη άλλα 10€ (δηλαδή 120€ το χρόνο), βασικό service άλλα 10€. Ένα πλύσιμο το μήνα σε self-service πλυντήριο (πες 5€), βάλε τα λάστιχα (πες άλλα 5€), τα "μεγάλα" service (ιμάντες κ.λπ) ή καμιά ζημιά και άλλα "απρόβλεπτα" που όλο και θα εμφανίζονται ανά διαστήματα... 

Τώρα οκ, εάν το αμάξι είναι χρέπι (λάστιχα και λάδια απ'την εποχή του Νώε) και κάνεις 150 χλμ το μήνα, ναι, θα βγει και πολύ λιγότερο. Αλλά για "αξιοπρεπή" κυκλοφορία, δεν... 

Οι μόνοι μήνες που έδωσα < 100 ευρώ για τη μετακίνησή μου ήταν μέσ' τη "φουλ" καραντίνα :P 

Δημοσ.

Βεβαια, κατι που συνηθως παραβλεπεται σε τετοιες συζητησεις, ειναι πως μπορει μεν να δωσεις πολλα στο ενοικιο, πχ 400-450 ευρω για να μενεις μονος, αλλα ας μην ξεχναμε πως αυτη σε αυτην την κατασταση εισαι ΒΑΣΙΛΙΑΣ! Για καποιους, το να εχεις δικο σου χωρο αποκλειστικα και μαλιστα με ολα τα κομφορ, κουζινα, καθιστικο, κρεβατοκαμαρα, μπαλκονι, κλπ ειναι η υψιστη πολυτελεια αλλα και απολαυση

Τι να τους κανεις τους υψηλους μισθους του Λονδινου και του Αμστερνταμ οταν σε περνανε απο κοσκινο οι ιδιοκτητες και καταληγεις να μενεις μονο σε ενα δωματιο, μοιραζομενος το μπανιο, την κουζινα και το καθιστικο με αλλους 5; Αυτο για καποιους ειναι ο απολυτος εφιαλτης. 

Επομενως, η οποια μιζερια και στενοτητα βιωνει καποιος με 1000 ευρω στην Αθηνα, αντισταθμιζεται κατα ενα μεγαλο ποσοστο, απο τη μεγαλυτερη ολων των ανεσεων, το να εχεις αποκλειστικα δικο σου ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΠΙΤΙ

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

ειναι κριμα και αδικο παντως νεα παιδια να 

1. Μην μπορουν να βαλουν δυο δεκαρες στην ακρη
2. Μην μπορουν να κανουν ονειρα για μετα, χωρις λεφτα τι ονειρα να κανεις
3. Μην μπορεις να κανεις αυτο που θες...γιατι μετρας τα παντα...
4. Σε πιθανο προβλημα να χτυπας για δανεικα.

Πριν 20 χρονια οταν ξεκινουσα εργασια, μεροκαματα κυριως, εβγαζα γυρω στα 30.000 δρχ ανα βδομαδα που παει 120.000 με αυτα λεφτα ζουσα καλα, στο σπιτι των γονιων μου, αλλα πληρωνα τα μισα απο τα παντα. σαν συγκατοικηση. Αν πιεζομουν εβγαζα και παραπανω, εβαζα στην ακρη και στα 29 μπορεσα να μεινω με την κοπελα, πλεον γυναικα μου.
Τωρα με αυτα που βλεπω και διαβαζω πως θα τα κανεις αυτα οταν ενα μεσο σπιτι θελει πανω απο 150€ σε ρευμα το μηνα???
Και οχι φιλοι που λετε για το εξωτερικο και αλλα τετοια...δειτε τους μισθους, κατωτερους, στις υπολοιπες χωρες, δειτε τιμες στην εστιαση πχ και θα δειτε οτι πληρωνομαστε ψιχουλα και οι τιμες μας ειναι στα υψη

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...