Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

ουαου 150 βενζινες? καθε μερα παω στη δουλεια με το αμαξι,60ε βενζινη το μηνα και δουλευω 6 μερες. ουαοου

οποτε αν εισαι και καπνιστης (εγω δεν ειμαι ) τοτε την εβαψες

Τα 150 ευρώ βενζίνες τον μήνα  πως ακριβώς σου φαίνονται τόσο Ουαου; Η αμόλυβδη έχει σήμερα  1.8 ευρώ το λίτρο όποτε τα 150 ευρώ αντιστοιχούν σήμερα σε μόλις  ~80 λίτρα βενζίνης.Αν έχει κανείς ένα αμάξι βενζινης  10-15 ετών και μετακινείται σε συνθήκες πόλης, καταναλώνει εύκολα 9-10 λίτρα ανά 100 χιλιομετρα  με συντηρητική οδήγηση, όποτε δεν διανύει  πάνω από 800 με 900 χιλιομετρα μηνιαίως με αυτά τα 150 ευρώ. Εφόσον κανει γύρω στα ~850 χιλιομετρα το μήνα, αυτό αντιστοιχεί σε έναν ημερήσιο μέσο όρο  850/30=28 χικιομετρα. Δηλαδη αν κάποιος χρησιμοποιεί το αμάξι καθημερινά για να πηγαινοέρχεται στην δουλεια του, το χρησιμοποιεί να πάει σούπερ μάρκετ και ίσως το χρησιμοποιεί για μια μικρή  βόλτα  καμία Κυριακή στο ρεπό του, είναι τόσο ουαουυ να κάψει 150 ευρώ βενζίνης σημερα; Για να λες ότι ξοδεύεις μόνο 60 ευρώ το μήνα σε καύσιμα ( που σημαίνει ούτε 35 λίτρα βενζίνης με την σημερινή τιμη) και για να πας 6/7 μέρες την εβδομάδα στην δουλειά σου με αυτό, μαλλον η δουλειά σου απέχει μολις 2 χιλιομετρα  από το σπίτι σου δεν εξηγείται αλλιως.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, polaki είπε

Αυτό ακριβώς, δεν ξέρω πώς καταλήξαμε ξαφνικά να μιλάμε για μισθούς 1000€ που αφορούν ένα πολυ μικρό ποσοστό των εργαζομένων. Καλά για πρωτο-εργαζόμενους δεν το συζητάμε καν, δεν υπάρχουν τέτοια νούμερα ούτε στην πληροφορική. 

Συμφωνω με το προηγουμενο σχολιο που εκανε την παρατηρηση σε σχεση με την συγκριση οτι δεν ειναι ελαφρως παραπανω απο τον βασικο το 1κ. Αλλα γενικα υπαρχουν αυτα τα λεφτα αν εχεις μια καποια ειδικευση, δεν ειναι κατι εξωπραγματικο οποτε μαλλον ισως πρεπει να ψαχτεις καλυτερα, δεν σου λεω οτι ειναι ευκολο να τα παρεις αλλα γενικα υπαρχουν, εμεις στην εταιρεια μου μολις πηραμε ατομο που στην ουσια ειναι η πρωτη του "σοβαρη" δουλεια με 1κ. Ολοι με καποιον συγκεκριμενο προσανατολισμο πρεπει να ζητανε αυτα τα λεφτα, γιατι να τα παρει ολα ο ιδιοκτητης της εταιρειας κριμα ειναι και εσυ δουλεψες. Αν δεν θεσεις εσυ στανταρ στον εαυτο σου με οποιον τροπο μπορεις δεν θα το κανει αλλος για σενα. (εφοσον πληρεις και προυποθεσεις)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, polaki είπε

Τώρα Αθήνα με 1000€ δεν ξέρω, ζορίζει η φάση. Ούτε για ποτό δεν θα μπορείς να πας, με το φόβο μην τυχόν χρειαστείς ένα γιατρό 50€ και σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού...

εδώ μεσα τους φένεται παραλογο να βγεις για 2 ποτα τη βδομαδα να χαλαρώσεις απο τη δουλειά.

εδώ μεσα βγαινουν 1 φορά το μηνα και αυτο χαριστικά...

καλα ενταξει παιδια τωρα με 1000 ανδ εν εχεις καποια πλάτη πισω δεν βγαινει.

καθε μηνα σχεδον παιζουν εξτρα που δεν τα αντιλαμβάνεσαι.

βαλτε και ρουχισμο μέσα. κανα κουζινικο. κάτι για το σαλόνι. κανα φυτό.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, AntreasSverkos είπε

θεσσαλονικη ειναι ποιο φτηνη ρε παιδια απο αθήνα τι συζητάμε τωρα.

με 1000 σαλουγκα εισαι καλά, όλα περπατιουντε. 

Δε νομίζω. Ούτε ισχύει γενικά ότι η επαρχία είναι φθηνότερη που το λένε συνεχως κάποιοι, θα έχεις και χαμηλότερο μισθό η περισσότερη ανεργεια όπου βρίσκεις φθηνότερες τιμές, επίσης εξαρτάται και με το μέρος.

Πάντως γνωστός από Θεσσαλονίκη μου έχει πει ότι δουλειά με μισθό 1000 και πάνω δεν βρίσκεις σχεδόν πουθενά εκεί είναι σπάνιο, μόνο σε επίπεδο Ελ.Επ. που μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Οπότε ναι προφανώς και κάποια άλλα κόστη όπως το νοίκι θα το βρεις φθηνότερο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Δε νομίζω. Ούτε ισχύει γενικά ότι η επαρχία είναι φθηνότερη που το λένε συνεχως κάποιοι, θα έχεις και χαμηλότερο μισθό η περισσότερη ανεργεια όπου βρίσκεις φθηνότερες τιμές, επίσης εξαρτάται και με το μέρος.

Πάντως γνωστός από Θεσσαλονίκη μου έχει πει ότι δουλειά με μισθό 1000 και πάνω δεν βρίσκεις σχεδόν πουθενά εκεί είναι σπάνιο, μόνο σε επίπεδο Ελ.Επ. που μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Οπότε ναι προφανώς και κάποια άλλα κόστη όπως το νοίκι θα το βρεις φθηνότερο. 

ισχυει - τα συγκρινω εχω μεινει και στις 2 πόλεις.

με 1000€ εισαι πασσάς στια γιαννενα.

εδώ για ενα φαγητό να βγεις σε ενα προς καλο μαγαζι θες 30-40€ το άτομο.

θεσσαλονικη εξισου καλα μαγαζια (πχ συντροφη) τρώς με ενα 25άρι οκ

Δημοσ.

Με 23-24 βάρδιες τον μήνα 32 χμ πήγαινε-έλα, κάνω περίπου 736-768 χμ τον μήνα, αν κάνω πχ τις 8 βάρδιες με το παπί, η βενζίνη φτάνει τα 80€ (60 στο αμάξι+20€ στο παπί), αλλά με ήρεμη οδήγηση χωρίς απότομα ανοίγματα μέχρι τις 2.5Κ στροφές, μετά ρουφάει παραπάνω.Αν πήγαινα ολο τον μήνα με το αμάξι, θα ξεπερνούσε τα 100€.Μιλάω για απλό αμάξι 1500cc.

Μετά όσο χρησιμοποιήσω το αμάξι για εκτός δουλειάς, το κόστος ανεβαίνει, πχ καλοκαίρι για κανά μπάνιο, η όλο τον χρόνο για ΣΜ όταν πρέπει να πάρω πολλά πράγματα.

Για αυτό τις δουλειές μέσα στην πόλη, τις κάνω με το παπί.

Το κόστος της ασφάλειας και τα τέλη κυκλοφορίας δεν αποφεύγονται, ούτε οι ζημιές και οι φθορές.

Το συνολικό κόστος τον μήνα και για τα 2 οχήματα, μου βγαίνει τουλάχιστον 150€ χωρίς να έχω υπολογίσει το ΚΤΕΟ κάθε 2 χρόνια, και τα λάστιχα και μπαταρίες κάθε 4-5 χρόνια.

Και μόνο τα 150€x12, είναι 1800€/χρόνο, όμως είναι ακόμα παραπάνω.

Δηλαδή κάποιος που κάνει πχ τα διπλάσια χμ από εμένα, έχει ακόμα παραπάνω έξοδα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, AntreasSverkos είπε

εδώ μεσα τους φένεται παραλογο να βγεις για 2 ποτα τη βδομαδα να χαλαρώσεις απο τη δουλειά.

εδώ μεσα βγαινουν 1 φορά το μηνα και αυτο χαριστικά...

καλα ενταξει παιδια τωρα με 1000 ανδ εν εχεις καποια πλάτη πισω δεν βγαινει.

καθε μηνα σχεδον παιζουν εξτρα που δεν τα αντιλαμβάνεσαι.

βαλτε και ρουχισμο μέσα. κανα κουζινικο. κάτι για το σαλόνι. κανα φυτό.

Δεν αρέσει σε όλους να βγαίνουνε έξω για "ποτό" και γενικά αυτή η συνήθεια, μερικοί απεχθανομαστε το αλκοόλ και ότι παρόμοιο με ποτά. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να βγουν για σουβλάκι, για μια απλή βόλτα ή και να κάτσουν σπίτι τους με φίλους. Και ναι πλέον με τις υποχρεώσεις και τους ρυθμούς ζωής τυχερός θα είσαι άμα βρεις 2 ΣΚ μέσα στον μήνα να το κάνεις και αυτό, γιατί δεν λέει να θες να κάνεις κάτι και να είσαι πιεσμένος. 

3 λεπτά πριν, AntreasSverkos είπε

Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Οι φθηνότερες τιμές και το κόστος ζωής της επαρχίας υπάρχει γιατί θα βρεις και χαμηλότερους μισθούς η υψηλότερη δυσκολία εύρεσης εργασίας. Δεν σου έκανα σύγκριση για ίδιο μισθό.

Αν βρεις δουλειά με 1000 ευρώ στην επαρχία θα είσαι σίγουρα καλύτερα με ορισμένες εξαιρέσεις. Στα Γιάννενα ξέχνα τα 1000 ευρώ, εγώ ξέρω ότι και Θεσσαλονίκη πολυ δύσκολα τα βρίσκεις σε εργασία. Μόνο σε κανένα νησί με τουρίστες αλλά εκεί θα έχεις ενοίκιο στον θεο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν αρέσει σε όλους να βγαίνουνε έξω για "ποτό" και γενικά αυτή η συνήθεια, μερικοί απεχθανομαστε το αλκοόλ και ότι παρόμοιο με ποτά. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να βγουν για σουβλάκι, για μια απλή βόλτα ή και να κάτσουν σπίτι τους με φίλους. Και ναι πλέον με τις υποχρεώσεις και τους ρυθμούς ζωής τυχερός θα είσαι άμα βρεις 2 ΣΚ μέσα στον μήνα να το κάνεις και αυτό, γιατί δεν λέει να θες να κάνεις κάτι και να είσαι πιεσμένος. 

Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Οι φθηνότερες τιμές και το κόστος ζωής της επαρχίας υπάρχει γιατί θα βρεις και χαμηλότερους μισθούς η υψηλότερη δυσκολία εύρεσης εργασίας. Δεν σου έκανα σύγκριση για ίδιο μισθό.

Αν βρεις δουλειά με 1000 ευρώ στην επαρχία θα είσαι σίγουρα καλύτερα με ορισμένες εξαιρέσεις. Στα Γιάννενα ξέχνα τα 1000 ευρώ, εγώ ξέρω ότι και Θεσσαλονίκη πολυ δύσκολα τα βρίσκεις σε εργασία. Μόνο σε κανένα νησί με τουρίστες αλλά εκεί θα έχεις ενοίκιο στον θεο. 

οι περισσοτεροι μου φιλοι θεσσαλονικοι στην ηλικια μου 30-33 βγάζουν πάνω απο 1100-1200€.

καλά αν εχεις και σπιτι δικο σου θεσσαλονικη δεν το συζητάω.

εισαι Τ Ε Λ Ε Ι Α.

αλλα δυστηχώς ορισμένες δουλειες πάνω δεν κινουνται. 

αρα συμφωνω καπως.

Επεξ/σία από AntreasSverkos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, AntreasSverkos είπε

οι περισσοτεροι μου φιλοι θεσσαλονικοι στην ηλικια μου 30-33 βγάζουν πάνω απο 1100-1200€.

Ναι, αλλά με τι δουλειές και πόσες ώρες τον μήνα;

Τόσα έβγαζα μέχρι το 2010 και ήμουν πιο κάτω των 30, τότε αυτά τα χρήματα ήταν παραπάνω σε σχέση με σήμερα λόγω του χαμηλότερου κόστους ζωής, τώρα είναι normal.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AntreasSverkos είπε

Edit:

Καλά άμα κρίνεις το που είσαι βασιλιάς η όχι με βάση με το κόστος του να φας σε ένα καλό εστιατοριο, έχουμε χάσει την μπάλα. Σπάνια θα πάει ο μέσος πολίτης σε τέτοια, μόνο σε καφετέριες και τοπικά μαγαζιά με σνακ η σουβλάκι. Επίσης, για να θέτεις τα 50 ευρώ ως τιμή για ένα καλό εστιατοριο με γνωστό σεφ στην Αθήνα και 25 στην Θεσσαλονίκη, μάλλον δεν έχεις πατήσει ποτέ σε τετοιο εστιατόριο. 

3 λεπτά πριν, AntreasSverkos είπε

καλά αν εχεις και σπιτι δικο σου θεσσαλονικη δεν το συζητάω.

εισαι Τ Ε Λ Ε Ι Α.

αλλα δυστηχώς ορισμένες δουλειες πάνω δεν κινουνται. 

αρα συμφωνω καπως.

Δυσκολευομαι να το πιστεψω αυτό που λες για τους φίλους σου, γιατί αν ισχύει αυτό τότε δεν έχουμε κρίση ούτε υπάρχει φτωχια.

Τέλος πάντων, εγώ είπα τις απόψεις μου, ο καθένας έχει τις δικές του. 

Καλή συνέχεια. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Τα 150 ευρώ βενζίνες τον μήνα  πως ακριβώς σου φαίνονται τόσο Ουαου; Η αμόλυβδη έχει σήμερα  1.8 ευρώ το λίτρο όποτε τα 150 ευρώ αντιστοιχούν σήμερα σε μόλις  ~80 λίτρα βενζίνης.Αν έχει κανείς ένα αμάξι βενζινης  10-15 ετών και μετακινείται σε συνθήκες πόλης, καταναλώνει εύκολα 9-10 λίτρα ανά 100 χιλιομετρα  με συντηρητική οδήγηση, όποτε δεν διανύει  πάνω από 800 με 900 χιλιομετρα μηνιαίως με αυτά τα 150 ευρώ. Εφόσον κανει γύρω στα ~850 χιλιομετρα το μήνα, αυτό αντιστοιχεί σε έναν ημερήσιο μέσο όρο  850/30=28 χικιομετρα. Δηλαδη αν κάποιος χρησιμοποιεί το αμάξι καθημερινά για να πηγαινοέρχεται στην δουλεια του, το χρησιμοποιεί να πάει σούπερ μάρκετ και ίσως το χρησιμοποιεί για μια μικρή  βόλτα  καμία Κυριακή στο ρεπό του, είναι τόσο ουαουυ να κάψει 150 ευρώ βενζίνης σημερα; Για να λες ότι ξοδεύεις μόνο 60 ευρώ το μήνα σε καύσιμα ( που σημαίνει ούτε 35 λίτρα βενζίνης με την σημερινή τιμη) και για να πας 6/7 μέρες την εβδομάδα στην δουλειά σου με αυτό, μαλλον η δουλειά σου απέχει μολις 2 χιλιομετρα  από το σπίτι σου δεν εξηγείται αλλιως.

14 χιλιομετρα τη μερα κανω και η βενζινη εχει 1,69 ως τωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

Δεν ξέρω που βρήκες 1.69 αμόλυβδη. Σήμερα φούλαρα με απλή αμόλυβδη και είχε 1.82 σε ένα μέσο πρατήριο της περιοχής μου, ούτε το φθηνότερο ούτε το ακριβότερο. Κάτω από 1.8 δεν υπάρχει πουθενα στην περιοχή μου, δεν είναι Αθήνα, είμαι επαρχία, τώρα αν παίζουν τόσο μεγάλες διάφορες από πόλη σε πόλη δεν το γνωρίζω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

Που βρήκες βενζίνη με 1.69 αρχικά να έρθω να βάζω σε σένα... Στην περιοχή μου κάτω από 1.77 δεν υπάρχει!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...