Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, colombiano747 είπε

Καλησπέρα παιδιά,

ξέρω ότι το θέμα μπορεί να έχει συζητηθεί πολλάκις αλλά θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό το controversial θέμα για το πόσο άνετα μπορείς να ζήσεις στην Αθήνα μόνος σου με μισθό 1000 ευρώ το μήνα με τις νέες καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί όπως οι μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια και στον ηλεκτρισμό.

Γνωρίζω ότι μπορείς να ζήσεις σίγουρα μονός με τέτοιο μισθό αλλά το θέμα είναι τι υποχωρήσεις πρέπει να κάνεις; Δηλαδή, σου μένει κάποιο ποσό το μήνα για διασκέδαση, αγορές, κάποια εκδρομή; 

Οι στάνταρ παράγοντες είναι:

-Ενοίκιο στην Αθήνα

- Κόστος για το αμάξι περίπου μέσο ορο 150 ευρώ το μήνα (βενζίνη, τέλη, ασφάλεια, σέρβις κτλπ)

- ένα άτομο

To πρόβλημα είναι η στέγαση και το κόστος της δυστυχώς. 

Αν το ενοίκιο ειναι μέχρι 300€, θα ζησεις. Αν είναι περισσότερα, θα φας ζόρια.

*Ναι το ξέρω ότι δεν υπάρχει ενοίκιο με 300 στην Αθήνα...

• Like 1
  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Εχω ήδη ξεκινήσει να ιδρώνω. Να προλάβω να κάνω μια αναβάθμιση το pc πρώτα τουλάχιστον.

Γενικώς να κάνεις ότι είναι να κάνεις (αμάξι / μηχανάκι / pc / μεγάλο ταξίδι κλπ) πριν το παιδί, γιατί μετά οι σφαλιάρες δε θα έχουν τελειωμό 🤣

Χαλάλι τους βέβαια !!!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα 1000 πλέον είναι το όριο της αξιοπρέπειας στην Αθήνα...  Όσους ξέρω  γενικά χρειάζονται  πάνω απο 2000 το ζευγάρι για αξιοπρεπή διαβίωση με θέρμανση, καλο φαγητό και εξόδους.... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με 1000 ευρω το μηνα το μαξ που πρεπει να δινεις για ενοικιο και λογαριασμους ειναι 350-400 ευρω. Αρα μονο με συγκατοικηση(συντροφο/φιλο-η/αγνωστο) μπορεις πλεον να το κανεις αυτο. Κ ιδανικά σε περιοχή που έχει κοντά ΜΜΜ για να μην χρειαζεσαι το αυτοκίνητο.

Επεξ/σία από Anonymous11
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κι άλλη λύση. Βγάζε εσύ τα 1000 , βρες έτερον ήμισυ που βγάζει 3000 και μια χαρά. Αρκεί να της κάνεις τα χατήρια, μη λες όχι συνέχεια 😁

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, colombiano747 είπε

Καλησπέρα παιδιά,

ξέρω ότι το θέμα μπορεί να έχει συζητηθεί πολλάκις αλλά θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό το controversial θέμα για το πόσο άνετα μπορείς να ζήσεις στην Αθήνα μόνος σου με μισθό 1000 ευρώ το μήνα με τις νέες καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί όπως οι μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια και στον ηλεκτρισμό.

Γνωρίζω ότι μπορείς να ζήσεις σίγουρα μονός με τέτοιο μισθό αλλά το θέμα είναι τι υποχωρήσεις πρέπει να κάνεις; Δηλαδή, σου μένει κάποιο ποσό το μήνα για διασκέδαση, αγορές, κάποια εκδρομή; 

Οι στάνταρ παράγοντες είναι:

-Ενοίκιο στην Αθήνα

- Κόστος για το αμάξι περίπου μέσο ορο 150 ευρώ το μήνα (βενζίνη, τέλη, ασφάλεια, σέρβις κτλπ)

- ένα άτομο

Στο σπίτι μου μένουμε τρεις ενήλικες με 400 ευρώ το μήνα. Αυτοκίνητο + διατροφή. Δεν υπάρχει ενοίκιο.Με τις διακοπές μας δύο φορές το χρόνο το Πάσχα και το καλοκαίρι,αλλά καμία άλλη σπατάλη. Επομένως μειώνοντας τα έξοδά σου κάνεις και αποταμίευση αν θέλεις.

Δημοσ.

το προβλημα ειναι κυριως η 400αρα που θα φυγει για το ενοικιο και σε περιοριζει απιστευτα.Βεβαια για ενα αξιοπρεπες σπιτι με τα σημερινα δεδομενα τιμων θες 550ε για ενοικιο.

• Like 1
Δημοσ.

1 ώρα πριν, geofak είπε

Υπάρχει κι άλλη λύση. Βγάζε εσύ τα 1000 , βρες έτερον ήμισυ που βγάζει 3000 και μια χαρά. Αρκεί να της κάνεις τα χατήρια, μη λες όχι συνέχεια 😁

Οι συνταξιουχες εχουν την τιμητική  τους😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Γενικώς να κάνεις ότι είναι να κάνεις (αμάξι / μηχανάκι / pc / μεγάλο ταξίδι κλπ) πριν το παιδί, γιατί μετά οι σφαλιάρες δε θα έχουν τελειωμό 🤣

Χαλάλι τους βέβαια !!!

Εδω το σκυλί που είναι 4 κιλά μας τρώει κάνα 50αρικο τον μήνα χώρια τα εμβόλια :Ρ 

Γενικά τον Μαιο παντρεύομαι οπότε πρέπει να οργανώσω ενα ταξίδι και μια αναβάθμιση στα καπάκια γιατί σιγά σιγά ξεκινάμε και για το παιδί. Πέρα απο την γέννα,πόσο κοστίζει ένα μωρό μέχρι π.χ. ενός έτους ανα μήνα?

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Εδω το σκυλί που είναι 4 κιλά μας τρώει κάνα 50αρικο τον μήνα χώρια τα εμβόλια :Ρ 

Γενικά τον Μαιο παντρεύομαι οπότε πρέπει να οργανώσω ενα ταξίδι και μια αναβάθμιση στα καπάκια γιατί σιγά σιγά ξεκινάμε και για το παιδί. Πέρα απο την γέννα,πόσο κοστίζει ένα μωρό μέχρι π.χ. ενός έτους ανα μήνα?

Με το καλό !

Δεν έχω κάτσει να υπολογίσω πόσο κοστίζει το παιδί, απλά αλλάζει εντελώς ο προϋπολογισμός 

Εκεί π.χ. που έδινα κάνα 200άρι το μήνα για ψώνια, έχω πάει 400+ (συν όσα χαλάει η γυναίκα), αλλά βάλε και κάνα παιχνιδάκι, βάλε κάνα ρουχαλάκι, βάλε γιατρούς, βάλε την αλλαγή σε λογαριασμούς, προ μωρού π.χ. είχαμε 100-120 ρεύμα το δίμηνο, τώρα τόσο πάει ο μήνας, πέρυσι το χειμώνα πλήρωνα 100-120€ κοινόχρηστα (με λίγο καλοριφέρ) φέτος τα νούμερα έχουν υπερδιπλασιαστεί

Κουβάς χωρίς πάτο, ζωή να χουνε 😅 

Δημοσ.

Εκμεταλλευσου τη δωρεαν διαμονη και παροχες που εχεις στο πατρικο, μεχρι να βαλεις στην ακρη ενα ποσο που θα σου καλυψει ολα τα θεωρητικα εξοδα για ενα 6μηνο σε περιπτωση που κατι παει στραβα. Συν τα αρχικα εξοδα για αρχικο ενοικιο, εγγυηση, κλπ κλπ

Μετα κανεις το πλανο σου κ βλεπεις αν σε παιρνει η οχι

Αλλα χωρις καβατζα δε πας πουθενα

• Like 4
Δημοσ.
15 ώρες πριν, dbrillis είπε

Το να εχεις και αμαξι είναι πολυτέλεια. 

Ηθελα να ηξερα αν μερικοι τα σκεφτεστε και τα λετε ή απλα τρολαρετε.

15 ώρες πριν, dbrillis είπε

Αν μενεις Νέα Μάκρη και δουλεύεις Αθήνα, ναι, θες αμαξι. Αν είσαι Αθήνα στο ενοίκιο, βρες σπίτι να βολεύει να πας στη δουλειά σου με ΜΜΜ. 

Δηλαδη αν τυχει και αλλαξεις δουλεια, σε απολυσουν, βρεις κατι αλλο καπου αλλου, θα πρεπει να βρεις και αντιστοιχα αλλο σπιτι που να εχει και καλη συνδεση με ΜΜΜ;

14 ώρες πριν, lyda94 είπε

Ρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας! Χίλια ευρώ το μήνα και χωρίς οικογένεια? Έχετε δει τι μισθοί παίζουν στην αγορά και πως τα βγάζουν πέρα??

Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν!

Και ομως οπως προκυπτει τελικα και απο το παρον ποστ, 1000 ευρω ακομα και μονος εντος Αθηνας ειναι εξαιρετικα δυσκολο, ειδικα οταν για να βρεις ενα σπιτι χρειαζεσαι τουλαχιστον 500-550 και μαλλον λιγα λεω...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, merkon είπε

Ηθελα να ηξερα αν μερικοι τα σκεφτεστε και τα λετε ή απλα τρολαρετε.

Δηλαδη αν τυχει και αλλαξεις δουλεια, σε απολυσουν, βρεις κατι αλλο καπου αλλου, θα πρεπει να βρεις και αντιστοιχα αλλο σπιτι που να εχει και καλη συνδεση με ΜΜΜ;

Μαντεψε. Ναι.
Αυτη ειναι μια απο τις ευελιξιες που σου δινει το ενοικιο.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...