Arkin Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Niiikoc είπε Δυστυχώς το Airbnb κατάστρεψε την ενοικίαση κατοικίας. Ο καθένας πάει και βάζει την τρύπα του τώρα 300 και 500 ευρώ που πριν από το Airbnb το είχε 180 και κανείς δεν το νοίκιαζε. Βάλε ότι πολλοί που έχουν σπίτια και τα νοικιάζουν ζουν μόνο και μόνο από το ενοίκιο που παίρνουν οπότε αν δεν τους φτάνουν απλά ανεβάζουν την τιμή. Επαιξε σιγουρα ρολο και αυτα που δινει το κρατος. Σου λεει απο τα 300 τα 100 και κατι θα τα παρετε καθε μηνα οποτε βγαινει 200- συνολο. Ειδικα με ματια δινουν νομιζω +35 για καθε παιδι?
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Άμα το μόνο πρόβλημα είναι το ενοίκιο τότε φύγετε από Αθήνα. Πηγαίνετε στερεά ελλάδα (Λαμία, Λάρισσα κτλ) και θα βρείτε αξιοπρεπές και ασφαλές σπίτι με τα πάντα κοντά σε πολύ χαμηλό ενοίκιο, θα γλιτώσετε άνετα 200-250 ευρώ. Εκεί είχα πετύχει και στα 150 ευρώ ενοίκιο, Η Μεσσηνία σίγουρα δεν είναι η φθηνότερη. Εγώ ζω σε prime σημείο με 200 ευρώ, ουσιαστικά στο κολωνάκι της Μεσσήνης με τη Καλαμάτα απευθείας δίπλα και έχω 100άρα fiber to home. Όπως είπε κάποιος πιο πάνω, κάντε λογικές θυσίες όπως καφέδες, τσιγάρα, μετακινήσεις που έτσι και αλλιώς στην επαρχία είναι πιο εύκολες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο φθηνά μέσα. Φάτε 1-2 φορές κρέας τη βδομάδα αντί για 6-7. Δε νομίζω ότι εδώ θυσιάζεται ουσιαστική ποιότητα από τη ζωή κάποιου. Κάτι πρέπει να θυσιάσεις εν τέλη για να πετύχεις. Πολλά μπορούν να πέσουν αρκετά χωρίς να γίνει απευθείας κατανοητή η πτώση της ποιότητας. Η προσωπική μου άποψη βέβαια είναι ότι όταν τα πράγματα δε πάνε όπως θες θα πρέπει να κοιτάξεις πως θα ανεβάσεις το εισόδημα σου και όχι πως θα μειώσεις το κόστος ζωής σου και δεν έχει νόημα να ρίξεις ευθύνες αλλού γιατί κανείς δε νοιάζετε. Δεν ήρθα εδώ μόνο για να κερδίσω 150 ευρώ το μήνα, είχα πολύ σοβαρότερους λόγους. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από aizensama24
nikοs Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν έχω εικόνα από Αθήνα αλλά από Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν έχουν τεράστια απόκλιση μεταξύ τους αλλά θεωρώ πως πάνω κάτω είναι κοντά στα έξοδα. Προσωπικά τα τελευταία 5 χρόνια έχω ζήσει με μεγάλες μισθολογικές διακυμάνσεις από 520€ σε 750€ από εκεί σε 900€ έπειτα σε 1200€ και τέλος λίγο πάνω από 2000€ οπότε πιστεύω μπορώ να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι πως προσαρμόζεσαι και ζεις ανάλογα των χρημάτων που βγάζεις. Ζω στο ίδιο σπίτι με την σύντροφό μου, έχω το ίδιο ενοίκιο από τότε που έπαιρνα 520€ , τρώω τις ίδιες ποσότητες φαγητού, ποτέ μου δεν τσιγκουνεύτηκα να ζεσταθώ ούτε σταμάτησα να καπνίζω-ατμίζω και πάντα πήγαινα διακοπές τουλάχιστον 1-2 φορές το χρόνο. Είμαι κάτοχος Ι.Χ με το οποίο μετακινούμε καθημερινά και ανά περιόδους σε αρκετά μεγάλες αποστάσεις. Προσωπικά ζοριζόμουν έντονα εώς τα 750€, ήταν ακατόρθωτο να αποταμιεύσω χρήματα, αδύνατο να μην αγχωθώ για το αν θα μου φτάσουν τα λεφτά από τις 15 του μήνα και μετά και ήμουν πολύ προσεκτικός στα ψώνια και στις εξόδους μου.Service αυτοκινήτου , αλλαγή ελαστικών , επίσκεψη σε οδοντίατρο και λοιπό απρόβλεπτα έξοδα μου δημιουργούσαν έντονο στρες και μου απορύθμιζαν εντελώς τον μηνιαίο προϋπολογισμό που εκανα. Από τα 900€ εώς τα 1200€ μπορώ να πω ότι ζούσα καλά εώς αρκετά καλά. Ξεκίνησα να αποταμιεύω κάποια χρήματα αλλά όχι πολύ έντονα, δεν αγχωνόμουν για το αν θα βγει ο μήνας, αν προκύψει κάτι ξαφνικό, τέλος έκανα περισσότερα προσωπικά έξοδα(ρούχα, gadget κλπ) και στις διακοπές μου μπορούσα να είμαι πιο άνετος. Πολύ άνετα ξεκίνησα να αισθάνομαι από τα 1500€ και πάνω, χωρίς να κάνω κάτι πολύ διαφορετικό από ότι πριν, αισθανόμουν πιο μεγάλη σιγουριά και λιγότερο άγχος που από μόνα τους είναι αρκετά για να έχεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ψυχικής ηρεμίας. Η αποταμίευση χρημάτων ήταν ευκολότερη και βελτίωσα αρκετά την ποιότητα της τροφής μου.Για να εξηγήσω το τελευταίο είναι διαφορετικό να αγοράζεις κρεάς,ψάρι και γενικά φαγητό βασιζόμενος στην προσφορά ως κύριο γνώμονα και τελείως διαφορετικό να εστιάζεις περισσότερο στην ποιότητα και όχι στην τιμή, με 520€ δεν μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις στην ποιότητα δυστυχώς. Οπότε ναι πιστεύω ότι μπορείς να ζήσεις μέτρια εώς καλά με 1000€, σίγουρα καλύτερα από καλά αν συζείς με κάποιον/κάποια. Αν είσαι μόνος εφόσον το νοίκι σου δεν ξεπερνάει τα 350€ θεωρώ πως βγαίνεις οικονομικά άνετα, αν όμως είναι πάνω από 400€ τότε μιλάμε για το 40% του μισθού σου και αυτό είναι πολύ! Αν συγκατοικήσεις και με 500-550€ νοίκι το πράγμα κυλάει καλύτερα. Ελπίζω να βοήθησα. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από nikοs 9
3DJIN Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) οταν ολοι ερχεστε αθηνα επι 40 χρονια αναμενομενο ειναι και μετα απο μνημονια και κρισεις να μην εχουν χτιστει αλλα σπιτια.Οποτε πολλαπλασιος κοσμος ενω τα σπιτια ιδιος αριθμος,το αποτελεσμα εξωφρενικες αυξησεις πλεον. Μην ερχεστε αθηνα μπουχτισαμε,δε χωραει αλλο η ριμαδα. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από 3DJIN 3
MTX Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 όχι άσκοπα έξοδα του στιλ 150 ευρώ το μηνα για να φουμάρεις , όχι φαγητό έξω κάθε μέρα , γενικά από τα ψιλά που δεν σου φαίνονται φεύγουν τα λεφτά , κατά τα αλλα μια χαρά ζεις με 1000 ευρώ το μηνα χωρίς να στέρησε τίποτα , ο περισσότερος κόσμος ξοδεύει αυτό το ποσο για να ζήσει ολόκληρη οικογένεια ποσο μάλλον για ένα άτομο , για να μην τρελαθούμε τελείως κιόλας σε αυτή τι χωρα 7
archer100 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 26 λεπτά πριν, 3DJIN είπε οταν ολοι ερχεστε αθηνα επι 40 χρονια αναμενομενο ειναι και μετα απο μνημονια και κρισεις να μην εχουν χτιστει αλλα σπιτια.Οποτε πολλαπλασιος κοσμος ενω τα σπιτια ιδιος αριθμος,το αποτελεσμα εξωφρενικες αυξησεις πλεον. Μην ερχεστε αθηνα μπουχτισαμε,δε χωραει αλλο η ριμαδα. Ε καντε κι εσεις ομως κατι γι αυτο. Υπουργεια Αγροτικης Αναπτυξης, Νησιωτικης Πολιτικης, Τουρισμου, Εθνικης Αμυνας στην Αθηνα;;;; 1
NickTG Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, 3DJIN είπε οταν ολοι ερχεστε αθηνα επι 40 χρονια αναμενομενο ειναι και μετα απο μνημονια και κρισεις να μην εχουν χτιστει αλλα σπιτια.Οποτε πολλαπλασιος κοσμος ενω τα σπιτια ιδιος αριθμος,το αποτελεσμα εξωφρενικες αυξησεις πλεον. Μην ερχεστε αθηνα μπουχτισαμε,δε χωραει αλλο η ριμαδα. Αν μπορούσα πάντως να βρω δουλειά στο χωριό μου, όχι σε αυτό που έχω ασχοληθεί οπωσδήποτε, αλλά να παίρνω τουλάχιστον όσα τώρα και να έχει μια προοπτική μαζεύω πράγματα και φεύγω τώρα. Αν και τουλάχιστον μένω σε προάστιο και δεν κυκλοφορώ Αθήνα. 1 1
enrique19 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Ζεις ευκολα..ακομα και στην αθηνα με τα εξωφρενικα ενοικια,επαρχια ζεις σαν Θεος βεβαια ολη η χωρα πλεον θελει να ζησει και εργασθει στην αθηνα εξου και τα πολυ ακριβα ενοικια ακομα ομως και ετσι με χιλια ζεις μια πολυ καλη ζωη αντικειμενικα.
Nabuko Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, 3DJIN είπε Μην ερχεστε αθηνα μπουχτισαμε,δε χωραει αλλο η ριμαδα. Να την αδειάσουμε τότε. Κάνε την αρχή. 3 3 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βαριέμαι να διαβάσω όλο το θέμα. Προς ΤΣ. Εμείς πέρνουμε 2,5κ το μήνα μαζί με την γυναίκα μου. 330ε δάνειο σπιτιού και 200ε αυτοκινήτου. Οταν τα υπολογίζαμε λέγαμε του πούστη θα μας μένει κανα 800αρι στην ακρη τον μηνα.Αμ δε.Αν μείνουν τα μισά πάλι καλά λέμε.Γενικα σκάνε συνέχεια πράγματα που δεν τα υπολογίζεις.Γενικά αν θες να κάνεις μια αξιοπρεπης ζωη και να μένεις κάπου ανθρώπινα μόνος σου θέλεις 1500ε μισθό. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από LabrakisG1992 4
AristidisZ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Βαριέμαι να διαβάσω όλο το θέμα. Προς ΤΣ. Εμείς πέρνουμε 2,5κ το μήνα μαζί με την γυναίκα μου. 330ε δάνειο σπιτιού και 200ε αυτοκινήτου. Οταν τα υπολογίζαμε λέγαμε του πούστη θα μας μένει κανα 800αρι στην ακρη τον μηνα.Αμ δε.Αν μείνουν τα μισά πάλι καλά λέμε.Γενικα σκάνε συνέχεια πράγματα που δεν τα υπολογίζεις.Γενικά αν θες να κάνεις μια αξιοπρεπης ζωη και να μένεις κάπου ανθρώπινα μόνος σου θέλεις 1500ε μισθό. Κάτσε να κάνεις κάνα παιδί να δεις την γλυκά 😀 1 1
Imola Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 11 ώρες πριν, colombiano747 είπε Καλησπέρα παιδιά, ξέρω ότι το θέμα μπορεί να έχει συζητηθεί πολλάκις αλλά θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό το controversial θέμα για το πόσο άνετα μπορείς να ζήσεις στην Αθήνα μόνος σου με μισθό 1000 ευρώ το μήνα με τις νέες καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί όπως οι μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια και στον ηλεκτρισμό. Γνωρίζω ότι μπορείς να ζήσεις σίγουρα μονός με τέτοιο μισθό αλλά το θέμα είναι τι υποχωρήσεις πρέπει να κάνεις; Δηλαδή, σου μένει κάποιο ποσό το μήνα για διασκέδαση, αγορές, κάποια εκδρομή; Οι στάνταρ παράγοντες είναι: -Ενοίκιο στην Αθήνα - Κόστος για το αμάξι περίπου μέσο ορο 150 ευρώ το μήνα (βενζίνη, τέλη, ασφάλεια, σέρβις κτλπ) - ένα άτομο Καλημέρα & καλό μήνα σε όλους, "controversial θέμα";; Ε όχι και controversial... Μα και φυσικά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ με €1000 το μήνα, και ας έχεις δική σου στέγη. Τι να αναλύσουμε; Πόσες περικοπές να κάνεις; Τι έκτακτο να αντιμετωπίσεις; Με €1000 το επίπεδο ζωής σου θα είναι χαμηλό και στα όρια του δύσκολου. Η τσέπη σου θα μπάζει απο παντού, και αν τον ένα μήνα είσαι πάνω απο το νερό τον επόμενο θα είσαι απο κάτω γιατί κάτι έκτακτο έσκασε και έπρεπε να το αντιμετωπίσεις. Αρκεί όμως έστω και ένα 500άρικο περισσότερο το μήνα να σε φέρει σε καλύτερα επίπεδα. 2
LabrakisG1992 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Κάτσε να κάνεις κάνα παιδί να δεις την γλυκά 😀 Εχω ήδη ξεκινήσει να ιδρώνω. Να προλάβω να κάνω μια αναβάθμιση το pc πρώτα τουλάχιστον.
archer100 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο νηματοθετης εθεσε το ερωτημα στον τιτλο πολυ σωστα. Δε ρωταει Αν "Ζεις με 1000 ευρω το μηνα;" αλλα "Ποσο ευκολα ζεις με 1000 ευρω το μηνα;" Επομενως, το αν ζεις η δε ζεις, θεωρουμε πως εχει ηδη απαντηθει, οπως πολλοι συμφωνουμε. Ναι ζεις, με την εννοια οτι θα μπορεις να πληρωνεις ολες σου τις βασικες αναγκες (στεγαση, τροφη, ρουχισμο, παγια, κλπ) χωρις να γινεσαι βαρος σε κανεναν. Ωστοσο, και εδω ειναι το κλειδι, ειναι σχεδον βεβαιο πως θα ζεις στενα, θα βαζεις περιορισμους στις απολαυσεις σου, θα εισαι συχνα σε κατασταση αναστολης και αναμονης για καποιες αγορες και αποπληρωμες, πχ μου εσπασε το κινητο, ας περιμενω τον αλλον μηνα να πληρωθω για να παρω καινουργιο, θελει λαστιχα το αυτοκινητο, ας περιμενω τον παραλλο, κλπ θα εχεις διαρκως τη φιλοσοφια του περιορισμου των εξοδων, οπως κρεας εφαγα προχθες, ας φαω σημερα μακαρονια, βγηκαμε Σαββατοβραδο το περασμενο Σαββατο, ας μη βγουμε αυτο, ας διαλεξουμε το ξενοδοχειο των 40 για τις διακοπες και ας φαινεται ψιλοχαλια, γιατι το αμεσως επομενο κοστιζει 60 ευρω, κ.ο.κ. Για καποιον αυτα μπορει να μοιαζουν αστεια και ευκολα αντιμετωπισιμα, και θα μπορει να βρει την ευτυχια αναμεσα σε οσες τετοιες στερησεις και περιορισμους και αν χρειαστει να κανει. Για καποιους αλλους ολο αυτο φανταζει δυστυχια και δε θελει να το ζησει. Αλλος πχ βλεποντας οτι θα ζει ετσι, δεν παει να δουλεψει και να μεινει μονος, μενει με τους γονεις, και γενικα επιλεγει να μην ζησει αυτην την κατασταση, ειδικα αν χρειαζεται να κοπιαζει σημαντικα για αυτα τα 1000 ευρω. Εξαρταται καθαρα στο ατομο. Το ποσο καλομαθημενος εισαι, το ποσο εχεις συνηθισει απεναντι στη μιζερια και τη στενοτητα, το τι αντοχες εχεις, το τι αλλες προσδοκιες εχεις, τους γενικοτερους στοχους και ονειρα σου. Και επισης σημαντικο, ισως το σημαντικοτερο απ ολα, ειναι το ποσο ευκολα η δυσκολα κερδιζεις αυτα τα 1000 ευρω. Αν ματωνεις στη δουλεια με 12ωρα για να τα βγαλεις, τοτε η ζωη σου θα ειναι ασφαλως πιο μιζερη απο το να κερδιζεις αυτα τα 1000 με μια χαλαρη 4ωρη εργασια των 400 ευρω + 300 απο γονεις + 300 απο καποιο ενοικιο η εποδιματα, κλπ Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από archer100 10
pontez2 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Tα λένε πολύ ωραία κάποια παιδιά παραπάνω. Και ο φίλος στην αρχη που εκανε τον προγραμματισμο επισης ειναι πολυ ωραίος. Πάντα ομως υπάρχουν τα έκτακτα. Οπου έκτακτο= απο μια βλάβη πχ στο αυτοκίνητο εως και ένα δωρο σε μια σοβαρή υποχρέωση. Κόστη που μπορει να σου πάνε απο 20 ευρω εως και 2000 ευρώ. Κοινώς αν δεν έχεις κάπου μια καβάτζα, δε βγαίνει, όσο καλό προγραμματισμό και αν κάνεις. Όσο για την υπόθεση παιδί? Εκεί ξεκινάνε τα μεγάλα ζόρια 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις