Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

200 ευρώ νοίκι που;

Μεσσηνία είναι, καμία σχέση δηλαδή.

30 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Ρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας! Χίλια ευρώ το μήνα και χωρίς οικογένεια? Έχετε δει τι μισθοί παίζουν στην αγορά και πως τα βγάζουν πέρα??

Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν!

Όταν είσαι μόνος σου δε μοιράζεσαι τα έξοδα.

Και δεν πάει ακριβώς δύο άτομα = διπλάσια έξοδα.

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

200 ευρώ νοίκι που;

Μεσσήνη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα αμάξι στο χάος της Αθήνας. Μάθετε να χρησιμοποιείται τα ΜΜΜ ΑΝ σας βολεύουν δεν είναι ντροπή.

Τεσπα για να μην βγω εκτός topic, με ένα ενοικιο ΜΑΞ στα 400 ευρώ βγαίνεις κουτσά στραβά. Προφανώς δεν περισσεύουν λεφτά για ιδιωτικό parking οπότε καλή τύχη. Επίσης μεγάλο ρόλο θα παίξει και η θέρμανση. Δυστυχώς είμαι σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση(πετρέλαιο) και πληρώνω 100$ κάθε μήνα και έχω και ηλεκτρική σόμπα. Ένα ιδανικό σενάριο θα ήτανε γκαρσονιέρα με parking στα 400/450$ και αυτόνομη θέρμανση.          

Υπόψιν δεν θα αφήνεις τίποτα στην άκρη θα είσαι πάντα οριακά.

Καλή τύχη αν έρθεις σε αυτή την πόλη

Επεξ/σία από kostakis_gr
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ζεις οριακά αλλά καθόλου άνετα. Αν δεν έχεις 4-5-6Κ στην άκρη για ώρα ανάγκης μη το προσπαθήσεις καν. Εκτός αν έχεις βοήθεια από γονείς ή άνεση να ζητήσεις δανεικά. Απρόοπτα προκύπτουν κάθε μήνα. Σε μένα τουλάχιστον. Βέβαια είμαστε 4μελη οικογένεια. Και βγάζουμε γύρω στα 2 με 2200 και φτάνουν οριακά, αλλά μπαίνουν και 100-200 στην άκρη ΚΆΘΕ ΜΉΝΑ βρέξει χιονίσει γιατί τα απρόοπτα έρχονται κάθε βδομάδα, αν όχι κάθε μήνα. 

• Like 1
Δημοσ.

Πριν 10 χρόνια περίπου εμένα μόνος μου με ενοίκιο κτλ και κατάφερα να τελειώσω σχολή ιδιωτική 2000€ τον χρόνο, να πάρω δίπλωμα και μια 250cc μηχανή με 700 ευρώ μισθό και είχα ξεχάσει τι είναι διασκέδαση. Προτιμούσα να περπατήσω 50 λεπτά το βράδυ για να πάω σποτι παρά να πάρω ταξί. (Τα λεωφορεία είχαν σταματήσει)

Το θέμα όλο είναι τι θες να κάνεις στην ζωή σου. Με χαλάει να ακούω από ανθρώπους να λένε για διασκέδαση και ταξίδια ενώ παίρνουν 700 ευρώ.

Θεωρώ ότι είναι λάθος προτεραιότητες όλα αυτά. Ο Έλληνας έχει μάθει να γλενταει και να καλοπερνάει. Αν θες να ζήσεις θα ζήσεις. Από το χέρι σου εξαρτάται. 

Επίσης, προτιμάω τώρα να ξυπνάω 2 μισή ώρες νωρίτερα να παίρνω τα μέσα παρά να παίρνω την μηχανή μου που θέλω 20 λεπτά για να πάω. Τα μέσα είναι 27 ευρώ τον μήνα και η μηχανή 140€ ευρώ βενζίνη (cbr).

• Like 7
Δημοσ.

Αθηνα βγαινεις αλλα οριακα, σχεδον με στερησεις.

Επαρχια βγαινεις ανετα.

Αν ειναι ιδιωτικος τομεας που θα εχεις και δωρα, που σημαινει 1000*14/12 = 1167 ειναι πιο ανετα.

Βρες συντροφο να μοιραστειτε τα παγια εξοδα και θα περνατε καλυτερα και οι δυο

Δημοσ.

Φιλε δωσε πιο συγκεκριμενο info, αλλιως οι απαντησεις που θα παρεις θα ειναι γενικουρες σαν τις παραπανω.

Παντως για να βαλω και εγω το λιθαρακι μου, ημουν σε παρομοια φαση περσυ τετοια εποχη. Η ηλικια παιζει μεγαλο ρολο, αν εισαι μεταξυ 25 - 35, αδεσμευτος χωρις παιδια και γενικοτερα οικογενειακες υποχρεωσεις, σου φτανουν και σου περισσευουν τα 1000 ευρω. Και εξηγω:

Αθηνα με κατω απο 350 ευρω ενοικιο δε θα βρεις, τουλαχιστον οχι κατι που να μην ειναι τρυπα η σπηλια. Θα σου προτεινα πληρως επιπλωμενο σπιτι, το τελειο θα ηταν να βρεις ενα πρωην airbnb με τα παντα-ολα μεσα στην τιμη, αλλα ακομα και να μη βρεις κατι τετοιο, αν εχεις ηλεκτρικες συσκευες - καναπε - κρεβατι- τραπεζι με το που μπεις στο σπιτι, εισαι μια χαρα.

Λογαριασμοι εξαρτωνται προφανως απο την καταναλωση που θα κανεις, αλλα ενταξει, ενα ατομο εισαι. Νερο πανω απο 20 ευρω το 3μηνο(ναι καλα διαβασες. το 3μηνο. Μην βλεπεις που λενε για 10 ευρω το μηνα αλλοι, εκτος αν βαζεις πληντυρια καθε 3 μερες και πλενεις 1 τονο πιατα καθημερινα) δε θα σου ερθει. Ρευμα εξαρταται απο την θερμανση σου, προτεινω ανεπιφυλακτα καινουργιο inverter AC, ειναι επενδυση που αξιζει, και σου γλυτωνει πολλα λεφτα μακροπροθεσμα. Φυσικο αεριο - Πετρελαιο ειναι ειδη πολυτελειας πλεον. Και παλι ομως, λογικα πανω απο 30 ευρω το μηνα δε θα σου ερχεται.

Ιντερνετ ειναι στανταρ, γυρω στα 20-25 ευρω το μηνα. Κοινοχρηστα, αν εισαι σε πολυκατοικια, γυρω στα 15-20 ευρω το μηνα. Κινητο-netflix-spotify κανα 30αρι ολα μαζι.

Σουπερμαρκετ - Φαγητο εξαρταται απο την διατροφη σου και αν θα παιζουν ταπερακια. Γενικα, ντροπη δεν ειναι, ολος ο κοσμος το κανει, οποτε μπορεις να εχεις φαι απο τη μαμα, παρε φαι απο τη μαμα. Θα διαπιστωσεις οτι κανεις τρελη οικονομια, γιατι γλυτωνεις τοσο τα εξοδα για τα υλικα οσο και το ρευμα για να μαγειρεψεις. Υπολογιζε παντως στανταρ 150 ευρω το μηνα, either way. Delivery - Καφεδες με μετρο, οχι καθε μερα και καθε σ/κ, και θα εισαι κομπλε.

Με αυτα και με αυτα φτανεις περιπου τα 650 ευρω. Βαλε μεσα ενα 200αρι για καθημερινα εξοδα(delivery-καφεδες-σνακ-τσιγαρα) χτυπησες τα 850. Αν θες και αμαξι 150 ευρω το φτασες το 1000αρι και δε σου μεινε φραγκο για διασκεδαση και αποταμιευση. Αρα, πως λες οτι βγαινω ανετα ρε φιλε θα πεις, με κοροιδευεις??

Συμβουλη Νο1: Ξεχνα το αμαξι. Εισαι Αθηνα, μην πιασεις σπιτι σε μακρινο προαστιο, και απεφυγε τις πολλες διαδρομες. Μπορεις να εργαζεσαι με τηλεργασια?? Αψογο, +200 ευρω στην ακρη καθε μηνα. Δε μπορεις? Καρτα ΜΜΜ 30 ευρω το μηνα και βουρ, η ανεξαρτησια θελει και θυσιες, ισως και πονεμενα ποδια.

Συμβουλη Νο2: Αν δεν εισαι καπνιστης εισαι αμεσα κερδισμενος οικονομικα, μειωσε στο ελαχιστο και τα delivery και θα ανασανεις αλλιως. Win-win, και φροντιζεις την υγεια σου - διατροφη σου, και μειωνεις τα εξοδα σου. Οπως καταλαβανεις, αυτα τα +200 που εχω βαλει για "προσωπικα εξοδα" + τα 150 "εξοδα αυτοκινητου" ειναι αυτα που θα κρινουν αν θα την βγαζεις ανετα η θα φυτοζοεις.

Συμουλη Νο3: Με τις καραντινες και τα μετρα, αλλαξαμε πολλοι συνηθειες. Κανε το σπιτι σου ενα ζεστο, ευχαριστο χωρο που να θες να περασεις τα βραδια σου εκει, και να θελουν και οι φιλοι σου να ερθουν, και πιστεψε με το το τερπνόν μετά του ωφελίμου, θα μειωσεις εξοδα διασκεδασης και θα περασεις πιθανοτατα πολυ πιο ομορφα απο μια κλασσικη, τυπικη νυχτερινη εξοδο.

Σε καθε περιπτωση, ακομα και αν τα οικονομικα μπορει να σου λενε οχι, αν εισαι αποφασισμενος να το κανεις, κανε το και θα βρεις την ακρη( μια δευτερη δουλεια, βοηθεια απο οικογενεια - φιλους στο ξεκινημα). Κανεις δε χανεται! Καλη τυχη!

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, archer100 είπε

Αθηνα βγαινεις αλλα οριακα, σχεδον με στερησεις.

Επαρχια βγαινεις ανετα.

Αν ειναι ιδιωτικος τομεας που θα εχεις και δωρα, που σημαινει 1000*14/12 = 1167 ειναι πιο ανετα.

Βρες συντροφο να μοιραστειτε τα παγια εξοδα και θα περνατε καλυτερα και οι δυο

Είναι πολύπλοκο γενικά. Η σύντροφος μπορεί να ρίξει κάποια έξοδα στο μισό όπως το ενοίκιο και ίσως και τη ΔΕΗ, πες πως έχεις ένα ώφελος 200 ευρώ το οποίο είναι σαφώς σημαντικό ωστόσο αν μείνει άνεργη τότε τι? θα βρεις άλλη σύντροφο? πρέπει να τη ταίσεις και να πληρώνεις περισσότερα σε ΔΕΗ κτλ. Οκ οι πιθανότητες είναι να έχει συγγενείς και να συνεχίσει να είναι χρήσιμη αλλά δε συμβαίνει πάντα αυτό. Είναι δίκοπο μαχαίρι.

Η επαρχία είναι 100-150 ευρώ φθηνότερη αλλά δεν έχει τόσο καλές δουλειές όσο η Αθήνα, δε νομίζω να τολμούσα να πάω επαρχία αν δούλευα έξω αν και σε κάποιες δουλειές ίσως είναι καλύτερη.

Τώρα αν είσαι ελ.επ ή επιχειρηματίας η σύντροφος μπορεί να είναι χρήσιμη ακόμη και αν μείνει άνεργη, όλος ο χρόνος που ξοδεύεις για μαγειρέματα, καθαρισμούς και γενικές δουλειές ή προβλήματα σπιτιού είναι χαμένο χρήμα και σε αποσυντονίζουν πολύ από προβλήματα που πρέπει να επιλύσεις στη δουλειά σου. Για κάποιον που έχει ωράριο αυτό δεν έχει μάλλον ιδιαίτερη αξία.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

με 1000 δε την βγαζεις τον μηνα εκτος αν τρως φακιες καθε μερα 

οσο για τα εξοδα , κοινοχρηστα ολοι εχετε βλεπω κατι 20αρικα η 30αρια .. που μενετε ;

μεσο ορο κοινοχρηστα εχω ενα 180αρι τον μηνα , σημερα πληρωσα 300

• Like 1
  • Confused 11
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, theodi είπε

με 1000 δε την βγαζεις τον μηνα εκτος αν τρως φακιες καθε μερα 

οσο για τα εξοδα , κοινοχρηστα ολοι εχετε βλεπω κατι 20αρικα η 30αρια .. που μενετε ;

μεσο ορο κοινοχρηστα εχω ενα 180αρι τον μηνα , σημερα πληρωσα 300

Να αλλάξεις σπίτι τότε. Εγώ πληρώνω κοινόχρηστα Μαξ 60 ευρώ και από αυτά 30 το καλοκαίρι. Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνουν 180 ευρώ τα κοινόχρηστα. Μιλάω τώρα για το να μείνεις σε πολυκατοικία. Για μονοκατοικία δεν έχω άποψη.

Αν θέλεις μπορείς να μας στο διευκρινίσεις αυτό?

Δημοσ.

Τι τρελα νοικια ειναι αυτα που γραφετε για σπιτια τρυπες για τι περιοχες μιλατε? Εμεις εχουμε ενα σπιτι που νοικιαζουμε σε αλλους 70τμ δευτερος οροφος χαλκιδικη το εχουμε στα 180 ευρω. Με 1000αρικο και 400αρι νοικι δεν βγαινει το μηνα με δικο σου σπιτι με ενα 1000αρικο στην Ελλαδα ζεις ανετοτατα και με ενα αμαξι μεχρι 1800 κυβικα max. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Niiikoc είπε

Να αλλάξεις σπίτι τότε. Εγώ πληρώνω κοινόχρηστα Μαξ 60 ευρώ και από αυτά 30 το καλοκαίρι. Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνουν 180 ευρώ τα κοινόχρηστα. Μιλάω τώρα για το να μείνεις σε πολυκατοικία. Για μονοκατοικία δεν έχω άποψη.

Αν θέλεις μπορείς να μας στο διευκρινίσεις αυτό?

δεν αλλαζω σπιτι και δεν μου ειναι προβλημα το 180αρι καθε μηνα και ναι πολυκατοικια ειναι βορεια προαστεια

• Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Τι τρελα νοικια ειναι αυτα που γραφετε για σπιτια τρυπες για τι περιοχες μιλατε? Εμεις εχουμε ενα σπιτι που νοικιαζουμε σε αλλους 70τμ δευτερος οροφος χαλκιδικη το εχουμε στα 180 ευρω. Με 1000αρικο και 400αρι νοικι δεν βγαινει το μηνα με δικο σου σπιτι με ενα 1000αρικο στην Ελλαδα ζεις ανετοτατα και με ενα αμαξι μεχρι 1800 κυβικα max. 

Μπες μια στις γνωστές σελίδες για ενοικίαση και βαλε Αττική να δεις τιμές.

35τμ σπίτι 500 ευρώ και μέσα είναι λες και έγινε ο β' παγκόσμιος πόλεμος

• Like 1
Δημοσ.

Επισης για νερο που αναφερθηκε 70-80 το χρονο μας εφτιαξαν εδω βιολογικο προπερσι ησυχασαμε με το βοθρο τοσα χρονια καθε μηνα 50αρικο το νερο ομως απο 110 που εβγαινε το χρονο μας πηγε στα 300 ευρω με το παγιο του βιολογικου και αν ξεπεραστουν τα 150 κυβικα νομιζω που ειναι η ταριφα ανεβαινει αρκετα παραπανω για τα επομενα κυβικα. Αν βαλω και τα εμφιαλωμενα κανα 80αρι η μπαλετα καθε 1.5 μηνα παμε αρκετα πανω απο τα 800 το χρονο.

Μόλις τώρα, Niiikoc είπε

Μπες μια στις γνωστές σελίδες για ενοικίαση και βαλε Αττική να δεις τιμές.

35τμ σπίτι 500 ευρώ και μέσα είναι λες και έγινε ο β' παγκόσμιος πόλεμος

Πω πω δεν μπορω να το φανταστω αυτο η airbnb πρεπει να εκανε τρελη ζημια. 600 ειναι οι μισθοι τα 500 για μια τρυπα ειναι παραλογα πραγματα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Επισης για νερο που αναφερθηκε 70-80 το χρονο μας εφτιαξαν εδω βιολογικο προπερσι ησυχασαμε με το βοθρο τοσα χρονια καθε μηνα 50αρικο το νερο ομως απο 110 που εβγαινε το χρονο μας πηγε στα 300 ευρω με το παγιο του βιολογικου και αν ξεπεραστουν τα 150 κυβικα νομιζω που ειναι η ταριφα ανεβαινει αρκετα παραπανω για τα επομενα κυβικα. Αν βαλω και τα εμφιαλωμενα κανα 80αρι η μπαλετα καθε 1.5 μηνα παμε αρκετα πανω απο τα 800 το χρονο.

Πω πω δεν μπορω να το φανταστω αυτο η airbnb πρεπει να εκανε τρελη ζημια. 600 ειναι οι μισθοι τα 500 για μια τρυπα ειναι παραλογα πραγματα. 

Δυστυχώς το Airbnb κατάστρεψε την ενοικίαση κατοικίας.

Ο καθένας πάει και βάζει την τρύπα του τώρα 300 και 500 ευρώ που πριν από το Airbnb το είχε 180 και κανείς δεν το νοίκιαζε.

Βάλε ότι πολλοί που έχουν σπίτια και τα νοικιάζουν ζουν μόνο και μόνο από το ενοίκιο που παίρνουν οπότε αν δεν τους φτάνουν απλά ανεβάζουν την τιμή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...