Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

τα 150€ για το αμαξι το μηνα ειναι πολλά.

Με 1.80 το λίτρο η βενζίνη δεν νομίζω.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βασικός κανόνας: Ζεις με όσα βγάζεις.

Το εύκολα ή δύσκολα έχει να κάνει με τις ανάγκες αλλά και το σκεπτικό του καθενός.

Πολύ άνετη ζωή, έχοντας τα παραπάνω έξοδα (ενοίκιο, αυτοκίνητο) προφανώς δεν υπάρχει, ωστόσο και με αυτά τα λεφτά αν θες μπορείς να περνάς "άνετα" και καλά

• Like 7
Δημοσ.

Με 1000 ευρώ μισθό και αμάξι δικό σου χωρίς δάνειο, αν νοικιάσεις μια γκαρσονιέρα Αθήνα τότε βγαίνεις σχετικά εύκολα. 

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Δεν μας είπες περιοχή δουλειάς και σε ποιες περιοχές ψάχνεις/θέλεις σπίτι.

Γενικά ρωτάει. Απ' ότι κατάλαβα δεν έχει βρει δουλειά ακόμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εισαι μονος σου, και δουλευεις και αρκετες ωρες εκτος σπιτιου (οποτε εξοικονομεις σε ρευμα και θερμανση), τοτε νομιζω οτι βγαινεις οριακα οπως ειπαν και οι προλαλησαντες. Και εντάξει, όλο και κάποια βοήθεια θα έχεις και απο κανα μπαμπα, μαμα κτλ. μη χεχναμε και τα επιδοματα θερμανσης, στεγασης, ισως διακοπες κοινωνικου τουρισμου κτλ κτλ.

Τώρα, αν έχεις και γυναίκα, παρότι μοιράζεστε κάποια έξοδα, τα 2K δεν αρκούν ούτε για μισό μήνα :P Άστα να πάνε....

Επεξ/σία από neoxrated
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Αν μενεις Νέα Μάκρη και δουλεύεις Αθήνα, ναι, θες αμαξι. Αν είσαι Αθήνα στο ενοίκιο, βρες σπίτι να βολεύει να πας στη δουλειά σου με ΜΜΜ. 

Ο μέσος Αθηναίος θέλει αμάξι, καθε εργάσιμη θέλει καφε και τυρόπιτα απο το Γρηγόρη και το απόγευμα delivery. 

Ο ίδιος άνθρωπος οταν πάει εξωτερικό μας εξηγεί ποσο ωραια ειναι να πας δουλειά με το ποδήλατο εν μεσω καταιγίδας, πως φτιάχνει τον καφε σπίτι, πως δεν παραγγέλνει ποτέ απ εξω αλλα του αρεσει η μαγειρική και ποσο καλα περνάει με τους 3 συγκατοικους. 

Παίρνω φαγητό και καφέ από το σπίτι, αυτά είναι περιττά έξοδα για καλούς μισθούς. Ούτε τα 50€ για τσιγάρα δίνω πλέον.

Προτιμώ να τα δίνω στο αμάξι και στο μηχανάκι, αλλά σε 30-45' είμαι στην δουλειά ανθρώπινα, όχι να περιμένω όρθιος στο κρύο και να στριμώχνομαι.

Οχι, δεν περνάς ωραία με ξένους συγκάτοικους.Εδώ ούτε με σύντροφο δεν τα βρίσκουμε κάποιες φορές.

Για εμένα το ιδανικό, είναι 1000€ μισθός το ελάχιστο με όλα τα νόμιμα, αλλά με δικό σου σπίτι.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας! Χίλια ευρώ το μήνα και χωρίς οικογένεια? Έχετε δει τι μισθοί παίζουν στην αγορά και πως τα βγάζουν πέρα??

Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν!

• Like 12
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν θα κατσω να διαβάσω πολλά post γιατί το thread μπορεί εύκολα να βγει off topic. 

Το αν είναι πολλά η λίγα τα λεφτά που παίρνεις, είτε αυτά είναι 1000 είτε 500, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγοριες για μένα, έξοδα και κόστη που εξαρτώνται από λίγο έως καθόλου από εσένα και έξοδα που εξαρτώνται από εσένα και τον τρόπο ζωής σου. 

Ένας απορος η άστεγος θα παρακαλούσε για 500 ευρώ το μήνα. Γνωρίζω και άτομο με επιχείρηση με τζίρο 300-400k που επειδή έκανε ακριβή και πολυτελή ζωή, είχε ακριβά γούστα, γκρίνιαζε ότι δεν έφταναν τα λεφτά και είχε άγχος. 

Να μιλήσουμε για τον μέσο εργαζόμενο και να αφήσουμε ακραίες περιπτώσεις. Ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει το κόστος επιβίωσης είναι το ενοίκιο καθώς και αν υπάρχει οικογένεια από πίσω. 

Αν έχεις ενοίκιο χωρίς οικογένεια, βρες κάποιο φθηνό προς μέτριο διαμέρισμα για ένα άτομο γύρω στα 300 με 450 ευρώ και θεωρώ ότι τα βγάζεις πέρα αρκετά καλά. 

Ρευματα κτλ υπέγραψε γ συμβόλαιο για το Enter η online με ΔΕΗ και τουλάχιστον για 1 έτος γλιτώνεις τις ρήτρες, για μετά δεν ξέρουμε. 

Φαγητό διασκέδαση ρουχισμός και άλλα πρόσθετα, εξαρτάται από τις ανάγκες σου τις απαιτήσεις σου και τον τρόπο ζωής σου. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

200 ενοικιο

30 ιντερνετ

200 ψωνια

50-100 δεη

10 κινητο-νερο

30-50 οικιακή βοηθό

550 ευρώ

Τόσα δίνω εγώ το μήνα, ανάλογα πόσο κρέας/ψάρι/πίτες τρώς το φαγητό μπορεί να ανέβει και άλλο κοντά στα 250-300. Εγώ δε τρώω πολύ από αυτά οπότε μπορώ να δώσω λίγοτερα και γύρω στα 170 ξέρω γω. Κάποιος που εργάζεται έξω ή γυμνάζεται και έχει ένα τόνο στρες μάλλον θέλει περισσότερο κρέας και γενικά δε μπορεί να στερηθεί σε φαί οπότε πες γύρω στα 650 ευρώ για έναν νορμάλ άνθρωπο.

Πέρα από αυτά δεν έχω άλλες ανάγκες, ζω κάπως έτσι 2 χρόνια τώρα αλλά φαντάζομαι ο μέσος άνθρωπος έχει πολύ περισσότερες ανάγκες, εξόδους/γιατρούς/μετακινήσεις/τσιγάρα/ρούχα κτλ - εγώ δεν τα έχω αυτά και  ότι δε πάει σε ανάγκες πάει στην επιχείρηση ή σε συσκευές ή για το σπίτι ή αποταμιέυεται για μελλοντικά σχέδια.

Θεωρητικά μπορείς να ζήσεις με 1000 ευρώ αλλά ίσως βγεις οριακά ειδικά στην αθήνα που είναι +100-150 ευρώ το ενοίκιο. Το πραγματικό σου πρόβλημα όμως όταν ζεις μόνος είναι ότι είσαι σαν ένα ζώο στη ζούγκλα, ΔΕΝ θες να τραυματιστείς γιατί θα τα βρεις σκούρα και τι εννοώ με αυτό, τι θα κάνεις άμα μείνεις άνεργος ή άμα αρρωστήσεις σοβαρά ενώ οι λογαριασμοί τρέχουν? αυτά είναι πράγματα που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά. Εγώ έχω τη δική μου επιχείρηση οπότε μπορώ να δουλεύω απεριόριστα για όσο έχω πελάτες και ακόμη και να αρρωστήσω μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω ή έστω να μη χάσω τη δουλειά μου αλλά όταν πρωτοήρθα λίγο έλειψε να πάθω σοβαρή ζημιά στο κομμάτι της εργασίας και δεν ήταν καθόλου ωραίο το αίσθημα, μπορεί να σε αγχώσει ΠΟΛΥ αν δεν έχεις υποστήριξη.

Άμα έχεις ένα ωραίο ζεστό σπίτι και μπορούν να σου μένουν τα 1000 ευρώ στη τσέπη τότε αυτό καλύτερα κάνε, άμα είχα την επιλογή θα το έκανα και εγώ. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Εμείς είμαστε ζευγάρι, βγάζει ο καθένας 750€ (προσωπικά ο δικός μου μισθός παίζεται.. δεν φτάνει πάντα στα 1000€ αν υπολογίσω τη 2η 3η δουλειά που κάνω παράλληλα).

Μπορεί να μην έχουμε ενοίκιο αλλά είμαστε με δάνειο, 300€ το μήνα συν, δεη 100€ (υπολόγισε περισσότερο, έρχονται μεγαλύτερες αυξήσεις), κοινόχρηστα 20€, ίντερνετ 30€ (συν κερατιάτικα που παω σε ιντερνετ καφέ γιατί εκεί που μένω είμαστε ακόμη με "έως 24Mbps" και δεν μπορώ να δουλέψω, αλλά για εσένα δεν στο μετράω), σούπερμαρκετ θες σίγουρα 250 αν μαγειρεύεις μόνος σου, αλλά αν κάνεις ειδική διατροφή, πρωταθλητισμό, συν συμπληρώματα και βιταμίνες πας για πλάκα 500άρι. Αυτοκίνητο 150-250€ το μήνα. Αν είναι diesel βανάκι ίσως σου πάει λίγο λιγότερο, αλλά ως όχημα θα το πληρώσεις λίγο ποιο ακριβά για να το αποκτήσεις. Γκαράζ 80€ (αν δεν έχει η πολυκατοικία σου πας σε ιδιωτικό αναγκαστικά). Διασκέδαση, έξοδοι και ότι άλλο κάνεις εξαρτάται από εσένα. Αυτά που έγραψα κυμαίνονται στα 1030 €, συν το κινητό σου (αν έχεις 1 αριθμό), φτάνεις μια Geforce 1050 ti το μήνα 😆 Τα υπόλοιπα τα βάζουμε στην άκρη γιατί μπορεί να προκύψει τρακάρισμα, χειρουργείο η ανακαίνιση. Γενικά αν δεν έχεις "αποθεματικό ταμείο" και τύχει κάτι, την έκατσες. Πρόσφατα κοντινό μου πρόσωπο έκανε ένα χειρουργείο και της κόστισε 10χίλιαρο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...