Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

ξέρω ότι το θέμα μπορεί να έχει συζητηθεί πολλάκις αλλά θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό το controversial θέμα για το πόσο άνετα μπορείς να ζήσεις στην Αθήνα μόνος σου με μισθό 1000 ευρώ το μήνα με τις νέες καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί όπως οι μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια και στον ηλεκτρισμό.

Γνωρίζω ότι μπορείς να ζήσεις σίγουρα μονός με τέτοιο μισθό αλλά το θέμα είναι τι υποχωρήσεις πρέπει να κάνεις; Δηλαδή, σου μένει κάποιο ποσό το μήνα για διασκέδαση, αγορές, κάποια εκδρομή; 

Οι στάνταρ παράγοντες είναι:

-Ενοίκιο στην Αθήνα

- Κόστος για το αμάξι περίπου μέσο ορο 150 ευρώ το μήνα (βενζίνη, τέλη, ασφάλεια, σέρβις κτλπ)

- ένα άτομο

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

φιλε ειναι στο άτομο

για εμένα ειναι πολύ λιγα.

αλλοι λενε οτι παιρναν και ωραια...

δεν θα βγαλεις ακρη...

μεγάλο ρολο παιζει το σπιτι και η θερμανση γιατι εχουν εκτοξευθει τα πάντα.

τα 150€ για το αμαξι το μηνα ειναι πολλά.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

972525717_.JPG.13d1820eaf4d5150b809f7fef2349115.JPG

Βγαίνεις με 14κ το έτος;

Μεταχρονολογημένο edit γιατί πιο κάτω έχετε πλακωθεί και θα το κλειδώσουν.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και με περσινές τιμές (ψύξης - θέρμανσης - κατανάλωσης τροφίμων ενός ατόμου).

• Τα κοινόχρηστα είναι 10€ σε πολυκατοικία χωρίς κήπους και 1ο όροφο.
  • Κτεο + κάρτα καυσαερίων ανά 2 έτη 60€ οπότε 30€ το χρόνο
  • Υποχωρήσεις στη θέρμανση με τη λογική ότι δεν ζεσταίνεις ένα άδειο σπίτι εφόσον είσαι μόνος σου αλλά το δωμάτιο που κάθεσαι - περνάς την ώρα σου
  • Λάστιχα ανά 4 χρόνια
  • Βενζίνες εφόσον η δουλειά είναι κοντά. Αλλιώς εκτινάσσεται το κόστος
  • Αν σου τύχει ιατρικό - οδοντιατρικό καληνύχτα. Αν σου χαλάσει το κινητό/pc, αν σου χαλάσει το ψυγείο;
  • Αν θες τώρα να ξεκινήσεις σπίτι θέλεις 5κ για να εξοπλίσεις (+εγγύηση του ενοικίου κλπ). Φυσικά ζεις με πολύ λιγότερα μέσα αλλά δεν θα είναι αυτό που είχες από το σπίτι που έφυγες.
  • Διασκέδαση βάζω τον καφέ που θα πάρεις στην δουλειά σου - τα σουβλάκια σου - τα ποτά σου - το σινεμά σου. Οπότε αυτές οι κατηγορίες παίζουν σε αναλογία με το κουτάκι τρόφιμα
  • Το βασικό και το αποτρεπτικό/ανελαστικό είναι το ενοίκιο+ρεύμα+ ίντερνετ. Αν βγει το κουτάκι αμάξι εξοικονομείς 1,5κ το χρόνο και τα τρως αλλού. Δεν λέω να το κάνεις αλλά θα πρέπει να το θεωρήσεις ως πολυτέλεια - διασκέδαση σε απόλυτα νούμερα

Δεύτερο edit: Έχω ξεχάσει τα τέλη κυκλοφορίας στο αμάξι στο excel

Επεξ/σία από mouxaxa
  • Like 23
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

- Κάτω από 300€ για μια αξιοπρεπή γκαρσονιέρα δεν παίζει να βρεις, εκτός κι αν θες να μάθεις ξένες γλώσσες στον Άγιο Παντελεήμονα. Καλά, για διάρι ανεβαίνεις κι άλλο. Προσθέτεις και 20-30€ για κοινόχρηστα, καθώς είναι δύσκολο να βρεις χωρίς.

- Τουλάχιστον 25€ για internet.

- 5-8€ για νερό.

- 40-50€ για ρεύμα, αν και κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσει το πράγμα. Προφανώς το ποσό μπορεί να μεγαλώσει πολύ αν καταναλώνεις ρεύμα για θέρμανση.

Τα παραπάνω είναι ψιλοστάνταρ και δε νομίζω ότι μπορεί να πέσουν πολύ τα νούμερα.

Από εκεί και πέρα, μετά πας σε:

- Έξοδα διαβίωσης (supermarket κ.λπ.). Εδώ τα ποσά ποικίλλουν. Θα έχεις ταπεράκια απ' τη μαμά; Θα μαγειρεύεις; Θα πλένεις; Θα υποσιτίζεσαι ή θα ψήνεις μοσχαρίσιες δυο φορές τη βδομάδα; Πάντως με τόσες αυξήσεις σε βασικά αγαθά, κάτω από 200€ δε νομίζω ότι είναι εφικτό να πέσεις.

- Delivery. Μεγάλος παράγοντας για προφανείς λόγους.

- Αυτοκίνητο. Κι εγώ νομίζω ότι τα 150€ είναι πολλά. Πώς τα έχεις υπολογίσει;

- Λοιπά έξοδα (κούρεμα, ρουχισμός κ.λπ.).

Μέχρι στιγμής είσαι εύκολα στα 700-800€ (με τα 150€ για το αυτοκίνητο που λες).

Γνώμη μου είναι ότι στην πράξη θα βγεις παραπάνω αν υπολογίσεις και απρόοπτα (κάτι χάλασε, κάτι αγόρασες, μια κοινωνική υποχρέωση, ένα ταξίδι π.χ. αν είσαι από επαρχία και πάρα πολλά ακόμα).

• Like 1
Δημοσ.

400 ευρώ ενοίκιο για ένα σχετικά παλιό 2άρι, αξιοπρεπές αλλά όχι σε ιδιαίτερα καλή περιοχή
150 ευρώ ρεύμα, νερό, τηλέφωνο
150 ευρώ αυτοκίνητο
50 ευρώ μ.ο. κοινόχρηστα+θέρμανση (περισσότερα τον χειμώνα, λιγότερα το καλοκαίρι)

Μένουν 250 για φαγητό και λοιπά έξοδα / 30 = 8,33 ευρώ την ημέρα.

Δημοσ.

Η Αθήνα είναι μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, δε ζεις μονος σου στο ενοίκιο. Βρες συγκάτοικο, γκομενα, κάτι. 

Το να εχεις και αμαξι είναι πολυτέλεια. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, colombiano747 είπε

πόσο άνετα μπορείς να ζήσεις σ με μισθό 1000 ευρώ 

τι υποχωρήσεις πρέπει να κάνεις; 

Kαμία.

Ειναι ξεκάθαρα το σωστό διάβασμα και ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης.

Λχ Γενηθήτω φώς.

spacer.png

Επεξ/σία από momotis
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αναγκαστικά μένεις σε γκαρσονιέρα των 300 ευρώ και έχεις +100 ευρώ να περάσεις το μήνα σου ή +50 για τον μήνα σου και 50 στην άκρη, που όταν θα σκάσει 1-2 φορές τον χρόνο το έκτακτο, θα τα χρειαστείς. Από την άλλη, αν συγκατοικήσεις με τη δικιά/ο σου και έχει και αυτή/ος ένα μισθό 500 ευρώ, η κατάσταση βελτιώνεται.

Δεν πιστεύω να θέλετε και παιδιά!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kirileman είπε

400 ευρώ ενοίκιο για ένα σχετικά παλιό 2άρι, αξιοπρεπές αλλά όχι σε ιδιαίτερα καλή περιοχή
150 ευρώ ρεύμα, νερό, τηλέφωνο
150 ευρώ αυτοκίνητο
50 ευρώ μ.ο. κοινόχρηστα+θέρμανση (περισσότερα τον χειμώνα, λιγότερα το καλοκαίρι)

Μένουν 250 για φαγητό και λοιπά έξοδα / 30 = 8,33 ευρώ την ημέρα.

Ισως απο όλα αυτά, αν θα μπορούσε να μειωθεί κάτι να ήταν στο αυτοκίνητο (20-30€) και στο ενοίκιο (50€).

Δηλαδή κάποιος που καπνίζει και θέλει +100-120€/μήνα είναι οριακά.

Το πρόβλημα όταν ο μισθός επαρκεί οριακά, είναι πως σε περίπτωση ζημιάς στο αμάξι η κάποια extra σε γιατρούς η όταν πρέπει να αγοραστούν ρούχα, υπάρχει πρόβλημα.Δηλαδή πρέπει να υπάρχουν στην άκρη μερικές χιλιάδες €, αν και πάλι κάποια στιγμή θα τελειώσουν.

Δημοσ.
31 minutes ago, lasithi12 said:

τα 150€ για το αμαξι το μηνα ειναι πολλά.

17 minutes ago, phanispal said:

Αυτοκίνητο. Κι εγώ νομίζω ότι τα 150€ είναι πολλά. Πώς τα έχεις υπολογίσει;

Ανάλογα το αμάξι μπορεί να είναι πολλά μπορεί και λίγα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Η Αθήνα είναι μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, δε ζεις μονος σου στο ενοίκιο. Βρες συγκάτοικο, γκομενα, κάτι. 

Το να εχεις και αμαξι είναι πολυτέλεια. 

Αν ήταν πολυτέλεια δεν θα υπήρχαν εκατομμύρια αυτοκίνητα.Οταν η δουλειά σου είναι 15 χμ μακριά δεν πας με τα ΜΜΜ, θες 3 ώρες πήγαινε έλα και αν βρέχει και έχει κρύο άστο.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AntiCambeR είπε

Ισως απο όλα αυτά, αν θα μπορούσε να μειωθεί κάτι να ήταν στο αυτοκίνητο (20-30€) και στο ενοίκιο (50€).

Δηλαδή κάποιος που καπνίζει και θέλει +100-120€/μήνα είναι οριακά.

Το πρόβλημα όταν ο μισθός επαρκεί οριακά, είναι πως σε περίπτωση ζημιάς στο αμάξι η κάποια extra σε γιατρούς η όταν πρέπει να αγοραστούν ρούχα, υπάρχει πρόβλημα.Δηλαδή πρέπει να υπάρχουν στην άκρη μερικές χιλιάδες €, αν και πάλι κάποια στιγμή θα τελειώσουν.

Σωστά, το έγραψα παρακάτω ότι πρέπει να μειώσεις ενοίκιο για να έχεις κάτι στην άκρη για τα έκτακτα.

Δημοσ.
Just now, AntiCambeR said:

Αν ήταν πολυτέλεια δεν θα υπήρχαν εκατομμύρια αυτοκίνητα.Οταν η δουλειά σου είναι 15 χμ μακριά δεν πας με τα ΜΜΜ.

Δεν είναι καμιά τρελή απόσταση τα 15χλμ βέβαια. 

Το θέμα είναι να βολεύουν τα ΜΜΜ και το ωράριο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...