Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, makisser είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένεις να πάω σε δεύτερο ssd. Η διαφορά στις ταχύτητες είναι χαοτική και η τιμή ίδια

https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=17274661%2C26796273

Ο 128αρης nvme είναι 4 χρόνων που σημαίνει ότι έχει iops στην πλάτη του με τον περισσότερο καιρό να είναι στα κόκκινα που αυξάνει τις πιθανότητες να failαρει. Επιπλέον ένα οπτικό μέσο παραπάνω μειώνει την αυτονομία του laptop, ακόμα και αν είναι ssd.

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποια καλή εναλλακτική έναντι του 970 Evo plus συνυπολογίζοντας και στα θετικά του ότι έχει δωρεάν προγράμμα για clone του OS.

Ίσως δεν είχα σκεφτεί ότι ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα και να μην χωράνε οι μνήμες. Και εμένα τα 16gb μου φαίνονται οριακά αυτή την στιγμή. Απλά μερικά σετ 32gb που είδα έχουν την 3πλασια τιμή από τα 16gb.

Τέλος να τονίσω ότι έχω ανοίξει καμία 10αρια λάπτοπ για να τα αναβαθμίσω και κάνα 2 τα έχω κανει εντελώς βίδες για να αλλάξω θερμοαγωγιμες παστές σε cpu και GPU. Οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα το πώς θα το ανοίξω και η χωροταξία του.

Εγώ δεν επιμένω για τίποτα, σου προτείνω εναλλακτική λύση δεδομένου ότι ίσως χρειαστεί να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα προκειμένου να αντιγράψεις τους nvme.
Αν δεν σου αρέσει προχωράς παρακάτω.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, makisser είπε

αυξάνει τις πιθανότητες να failαρει.

Αν δεν κρατάτε και αλλού αντίγραφα από τα σημαντικά αρχεία σας, μην υπολογίζετε ότι τα έχετε. Ακόμα και η ανάκτηση κοστίζει χιλιάδες ευρώ σε SSD.

21 λεπτά πριν, makisser είπε

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποια καλή εναλλακτική έναντι του 970 Evo plus

Στην ίδια τιμή, νομίζω πως όχι. Πριν 1-1,5 χρόνο ήταν ο XPG SX8200 Pro, αλλά άλλαξε controller και έπεσαν οι επιδόσεις του. 

22 λεπτά πριν, makisser είπε

στα θετικά του ότι έχει δωρεάν προγράμμα για clone του OS.

Σε κάποιους δεν δουλεύει.

23 λεπτά πριν, makisser είπε

Ίσως δεν είχα σκεφτεί ότι ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα και να μην χωράνε οι μνήμες.

Δεν εννοούσα αυτό. Είναι προτιμότερο να είναι εκτός από τα timings και ίδια η διάταξη των chip για μεγαλύτερη συμβατότητα.

24 λεπτά πριν, makisser είπε

μερικά σετ 32gb που είδα έχουν την 3πλασια τιμή από τα 16gb.

Γι' αυτό πρότεινα να κρατήσετε την 8άρα και να προσθέσετε μια 16άρα. @PC_Science_Lefkadaέχεις να προτείνεις κάτι επ' αυτού;

26 λεπτά πριν, makisser είπε

Τέλος να τονίσω ότι έχω ανοίξει καμία 10αρια λάπτοπ για να τα αναβαθμίσω και κάνα 2 τα έχω κανει εντελώς βίδες

Ωραίος!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dpolal είπε

Εγώ δεν επιμένω για τίποτα, σου προτείνω εναλλακτική λύση δεδομένου ότι ίσως χρειαστεί να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα προκειμένου να αντιγράψεις τους nvme.

Δεν υπάρχει πρόβλημα απλά θεωρώ μια κακή εναλλακτική πρόταση να χρησιμοποιήσω έναν ssd που έχει μόλις το 10-15% της ταχύτητας nvme για να φορτώνω τα ide της  jetbrains η τα SOLIDWORKS - fusion360 από δεύτερο μέσο. Ίσως είχε νόημα αν πχ είχα nvme ένα 970 Evo plus 512 η 256 και ζητούσα παραπάνω χώρο. Έτσι ναι θα είχε νόημα η πρόταση σου. 

Οπως και να έχει να ξέρεις πως πραγματικά ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώνεις για να απαντήσεις.

Επεξ/σία από makisser
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Γι' αυτό πρότεινα να κρατήσετε την 8άρα και να προσθέσετε μια 16άρα. @PC_Science_Lefkadaέχεις να προτείνεις κάτι επ' αυτού;

Τα Virtual Machines είναι αρρώστια. Θέλετε 32GB οπωσδήποτε και να κλείσετε εικονική μνήμη για να μη σέρνονται.

Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει και σπαστά, πρώτα σε 24, μετά σε 32ΓΒ, για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο @makisser μπορεί να ανοίγει το laptop.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Αν δεν κρατάτε και αλλού αντίγραφα από τα σημαντικά αρχεία σας, μην υπολογίζετε ότι τα έχετε. Ακόμα και η ανάκτηση κοστίζει χιλιάδες ευρώ σε SSD.

Στην ίδια τιμή, νομίζω πως όχι. Πριν 1-1,5 χρόνο ήταν ο XPG SX8200 Pro, αλλά άλλαξε controller και έπεσαν οι επιδόσεις του. 

Σε κάποιους δεν δουλεύει.

Δεν εννοούσα αυτό. Είναι προτιμότερο να είναι εκτός από τα timings και ίδια η διάταξη των chip για μεγαλύτερη συμβατότητα.

Ωραίος!

Γενικα δεν εχω αρχεια που χανονται.. Τα projects υπάρχουν στο github και τα υπολοιπα σημαντικα αρχεία ειναι συγχρωνισμένα στο onedrive.

Οποτε εκλεισε ο 970 evo plus.

Για μνημη μαλλον θα παω για set για να μειωθει το θεμα ασυμβατοτητας.

2 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Τα Virtual Machines είναι αρρώστια. Θέλετε 32GB οπωσδήποτε και να κλείσετε εικονική μνήμη για να μη σέρνονται.

Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει και σπαστά, πρώτα σε 24, μετά σε 32ΓΒ, για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο @makisser μπορεί να ανοίγει το laptop.

Ναι το βλεπω πως με τα virtual machines τρωνε φρικη.

Αν πηγαινα  σε 32gb ποιο θα επιλεγατε?

https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=8358420%2C8224419%2C30301533%2C30301046%2C9346954

Τελος αυτο εδω το εχει κανενας?

https://www.skroutz.gr/s/18087556/RaidSonic-Icy-Box-IB-1816M-C31-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-M-2-PCI-Express-με-σύνδεση-USB-3-1-Type-C-60482.html?from=catspan 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/2/2022 στις 12:41 ΠΜ, makisser είπε

Μια από αυτές, κατά προτίμηση το 1ο κιτ:

https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=30301533%2C22461009

Στις 1/2/2022 στις 12:41 ΠΜ, makisser είπε

Όχι, αλλά είναι πολύ καλό! Αν θέλετε μεγαλύτερη σιγουριά (με βάση τις αξιολογήσεις), αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/17864874/RaidSonic-Icy-Box-IB-1817M-C31-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-M-2-PCI-Express-με-σύνδεση-USB-3-1-Type-C-σε-Γκρι-χρώμα-60509.html

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, makisser είπε

Θα πήγαινα στις ballistix που έχει βάλει ο @Τέρης Α.. Για οικονομία με - 5.5% επιδόσεις (ραμ όχι συνολικά) θα κοίταζα και αυτές:

https://www.skroutz.gr/s/8220067/G-Skill-Ripjaws-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-2400MHz-για-Laptop-F4-2400C16D-32GRS.html#specs

34 λεπτά πριν, makisser είπε

Icybox την ξέρω τη μάρκα, εξαιρετική. Δείχνουν εξαιρετικές επιλογές και η μαύρη και η γκρι, παρόλο που δεν τις έχω δοκιμάσει. Αν πάντως αντί nvme έμπαινε ssd, θα ήταν οικονομικότερη και η θήκη του γιατί χρειάζεται λιγότερη ψύξη.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, makisser είπε

Γενικα δεν εχω αρχεια που χανονται.. Τα projects υπάρχουν στο github και τα υπολοιπα σημαντικα αρχεία ειναι συγχρωνισμένα στο onedrive.

Οποτε εκλεισε ο 970 evo plus.

Για μνημη μαλλον θα παω για set για να μειωθει το θεμα ασυμβατοτητας.

Ναι το βλεπω πως με τα virtual machines τρωνε φρικη.

https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=8358420%2C8224419%2C30301533%2C30301046%2C9346954

Τελος αυτο εδω το εχει κανενας?

https://www.skroutz.gr/s/18087556/RaidSonic-Icy-Box-IB-1816M-C31-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-M-2-PCI-Express-με-σύνδεση-USB-3-1-Type-C-60482.html?from=catspan 

Δε χρειάζεσαι εξωτερική θήκη για να κάνεις clone τον nvme, ούτε το πρόγραμμα της samsung.

Βάζεις Macrium Reflect.

Παίρνεις image του nvme στον hdd που έχεις.

Φτιάχνεις bootable usb με το macrium.

Αλλάζεις τον nvme με τον καινούριο.

Boot από το usb που έφτιαξες, restore το image στον νέο nvme και τέλος.

4 ώρες πριν, dpolal είπε

Δε χρειάζεται να ξοδέψει τίποτα. Παίρνει image του nvme όπως είπα παραπάνω.

• Like 2
Δημοσ.

Όντως, κι εγώ έτσι το κάνω!...

Από την άλλη, ο NVME που θα περισσέψει θα μπει στη θήκη που θα αγοράσει, οπότε δεν θα μείνει αχρησιμοποίητη!

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Δε χρειάζεται να ξοδέψει τίποτα. Παίρνει image του nvme όπως είπα παραπάνω.

Γνωστό είναι αυτό αλλά ο ts είχε αναφέρει ήδη από την αρχή ότι κοίταζε και για εξωτερική θήκη για τον παλιό nvme.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Όντως, κι εγώ έτσι το κάνω!...

Από την άλλη, ο NVME που θα περισσέψει θα μπει στη θήκη που θα αγοράσει, οπότε δεν θα μείνει αχρησιμοποίητη!

Αγνοούσα το πρόγραμμα αυτό. Δεν με ενδιαφέρει να το κρατήσω το παλιό σε κάποια θήκη, είναι μικρό πλέον έχει αρκετά USB stick σε αυτήν χωρητικότητα. 

Θα το δοκιμάσω πρώτα πριν πάρω την θήκη.

Απλά την ήθελα γιατί επισκευάζω και αναβαθμίσω μηχανήματα φίλων και είναι ευκολία να μπορείς να κάνεις clone το δίσκο.

Ελπίζω να δουλεύει καλά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, makisser είπε

είναι μικρό πλέον έχει αρκετά USB stick σε αυτήν χωρητικότητα. 

Όχι όμως σ' αυτή τη ταχύτητα! Έχω ένα εξωτερικό 2,5 SSD και κάνω boot από εκεί (έχω Windows 10 και εφαρμογές) σε PC γνωστών για διάγνωση (ή της σχολής που δεν θέλω να χρησιμοποιώ τα Vista).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makisser είπε

Ελπίζω να δουλεύει καλά.

Το πρόγραμμα είναι από τα καλύτερα και δουλεύει άψογα. Το χρησιμοποιώ χρόνια.

Επίσης, για να σε πιάσω τελείως αδιάβαστο :) , υπάρχει και το βασισμένο σε Linux,  Rescuezilla που κάνει την ίδια δουλειά και πολλά άλλα, καθώς έχει μέσα και το gparted για partition management. Το βάζεις σε ένα φλασάκι, boot από αυτό, και κάνεις τη δουλειά σου άψογα, εφόσον έχεις μια εμπειρία στην ονομασία partitions στο Linux.

1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Όχι όμως σ' αυτή τη ταχύτητα! Έχω ένα εξωτερικό 2,5 SSD και κάνω boot από εκεί (έχω Windows 10 και εφαρμογές) σε PC γνωστών για διάγνωση (ή της σχολής που δεν θέλω να χρησιμοποιώ τα Vista).

Με τους drivers τι κάνεις; Δεν σου πετάει μπλε οθόνες; Π.χ έχεις κάνει την αρχική εγκατάσταση σε μητρική AM4 με Ryzen, μετά φέρνεις το δίσκο στο δικό μου μηχάνημα με 4770Κ, θα δουλέψει; Δε θα δει κόκκινα, πράσινα και κίτρινα αστεράκια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/2/2022 στις 5:51 ΜΜ, RTW4ever είπε

Με τους drivers τι κάνεις; Δεν σου πετάει μπλε οθόνες;

Στο πρώτο boot μπαίνει σε διαδικασία επιδιόρθωσης (όχι πάντα), κάνει επανεκκίνηση και μπαίνει στην επιφάνεια εργασίας. Μετά από το Windows update περνώ ενημερώσεις, άλλη μια επανεκκίνηση και (γαία πυρί μιχθήτω ή) έτοιμος για δράση!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Στο πρώτο boot μπαίνει σε διαδικασία επιδιόρθωσης (όχι πάντα), κάνει επανεκκίνηση και μπαίνει επιφάνεια εργασίας. Μετά από το Windows update περνώ ενημερώσεις, άλλη μια επανεκκίνηση και (γαία πυρί μιχθήτω) έτοιμος για δράση!

Πολύ ριψοκίνδυνος!! :)

Εγώ προτιμώ το Linux σε τέτοιες καταστάσεις... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...