Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους.ενδιαφερομαι να αλλαξω σωματα καλοριφερ σε μεγαλύτερης θερμικης αποδοσης σε διαμερισμα.κοστοι καλοριφερ ειδα 100-150 έκαστος κ τοποθέτηση 50-100 το σωμα. Γνωρίζει καποιος αμοιβη- κοστος μηχανικου για θερμικη μελετη? Αν έχει προβει καποιος σε τετοια αλλαγη μπορεί να μας πει κόστοι?

Δημοσ.

Καλησπέρα, είναι οικογενειακή η πολυκατοικία σας;  Σκοπέυτε να αλλάξετε καλοροφέρ σε όλα τα διαμερίσματα; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KAPAKOSTAS είπε

Καλησπέρα σε ολους.ενδιαφερομαι να αλλαξω σωματα καλοριφερ σε μεγαλύτερης θερμικης αποδοσης σε διαμερισμα.κοστοι καλοριφερ ειδα 100-150 έκαστος κ τοποθέτηση 50-100 το σωμα. Γνωρίζει καποιος αμοιβη- κοστος μηχανικου για θερμικη μελετη? Αν έχει προβει καποιος σε τετοια αλλαγη μπορεί να μας πει κόστοι?

Από όσο ξέρω αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις δεν επιτρέπεται.

• Like 1
Δημοσ.

Να αλλαξεις σωματα επιτρέπεται να αλλάξεις την θερμαντική του ικανότητα απαγορεύεται.

Τωρα θα μου πεις σιγα ποιός θα σε πάρει είδηση 😃

• Like 1
Δημοσ.

γιατί είναι κάπου γραμμένο αυτό ? πως θα διασταυρώσεις το κάθε σώμα τι θερμική απόδοση πρέπει να έχει ?  ή μήπως όλα τα κτίρια έχουν και απο μία επίσημη έκθεση μηχανολόγου μηχανικού ?

Δημοσ.

Ανα πασα στιγμη οταν υπαρχει υπονοια οτι καποιοι εχοντας αλλαξει τα σωματα εχουν βαλει μεγαλυτερα μπορει να ζητησει νομικα να γινει επανελεγχος των σωματων του καλοριφερ σε ΟΛΑ τα διαμερισματα

• Like 1
Δημοσ.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Από όσο ξέρω αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις δεν επιτρέπεται.

55 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Να αλλαξεις σωματα επιτρέπεται να αλλάξεις την θερμαντική του ικανότητα απαγορεύεται.

Τωρα θα μου πεις σιγα ποιός θα σε πάρει είδηση 😃

Aν η μεθοδος χρεωσης ειναι με ωρομετρητη και οχι με θερμιδομετρητη απαγορευεται.

48 λεπτά πριν, Silenzio είπε

γιατί είναι κάπου γραμμένο αυτό ? πως θα διασταυρώσεις το κάθε σώμα τι θερμική απόδοση πρέπει να έχει ?  ή μήπως όλα τα κτίρια έχουν και απο μία επίσημη έκθεση μηχανολόγου μηχανικού ?

Ειναι γραμμένο ναι.Στις αθλιες copy-paste μελετες που καταθετουν σε πολεοδομιες κλπ

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Silenzio είπε

ή μήπως όλα τα κτίρια έχουν και απο μία επίσημη έκθεση μηχανολόγου μηχανικού ?

Εννοείται πως έχουν, πως αλλιώς νομίζεις ότι βγαίνουν τα χιλιοστά θέρμανσης του κάθε διαμερίσματος?

• Like 2
Δημοσ.

η αλλαγή των σωμάτων με ταυτόχρονη αλλαγή της ισχύος τους επιτρέπεται αν γίνει και επαναυπολογισμός στο πίνακα κατανομής δαπανών με χρέωση αυτού που πραγματοποιεί την αλλαγή

• Like 1
Δημοσ.

ok aπλα αν εχει κανει καποιος κατι τετοιο θα ηθελα να ξερω την αμοιβη του μηχανικου για τον επαναυπολογισμο κατανομης δαπανων. απλα θελω να ξερω ειναι 200 ευρω η  1000 να εχω ενα μπουσουλα κ να δω αν με συμφερει αυτη η αλλαγη.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, KAPAKOSTAS είπε

ok aπλα αν εχει κανει καποιος κατι τετοιο θα ηθελα να ξερω την αμοιβη του μηχανικου για τον επαναυπολογισμο κατανομης δαπανων. απλα θελω να ξερω ειναι 200 ευρω η  1000 να εχω ενα μπουσουλα κ να δω αν με συμφερει αυτη η αλλαγη.

Ούτε όλες οι περιπτώσεις είναι ίδιες (η πολυκατοικία έχει 3 ή 33 διαμερίσματα? τετραγωνικά? πόσο παλιό είναι το κτήριο?), ούτε όλοι οι μηχανικοί χρεώνουν τα ίδια, οπότε για να έχεις έναν μπούσουλα πρέπει να απευθυνθείς τουλάχιστον σε έναν μηχανικό για να σου δώσει προσφορά.

Τα 1.000 πάντως εκ πρώτης όψεως μου φαίνονται λίγα, 200 ούτε για αστείο.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ούτε όλες οι περιπτώσεις είναι ίδιες (η πολυκατοικία έχει 3 ή 33 διαμερίσματα? τετραγωνικά? πόσο παλιό είναι το κτήριο?), ούτε όλοι οι μηχανικοί χρεώνουν τα ίδια, οπότε για να έχεις έναν μπούσουλα πρέπει να απευθυνθείς τουλάχιστον σε έναν μηχανικό για να σου δώσει προσφορά.

Τα 1.000 πάντως εκ πρώτης όψεως μου φαίνονται λίγα, 200 ούτε για αστείο.

Αν έχεις την παλιά κατανομή δαπανών, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο

200€ πάντως είναι πράγματι πολύ μικρό ποσό

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Αν έχεις την παλιά κατανομή δαπανών, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο

Για αυτό ακριβώς έγραψα παραπάνω:

2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

πόσο παλιό είναι το κτήριο?

Αν είναι πριν του 85 είναι πολύ πιο εύκολο, και κατ΄ επέκταση πιο οικονομικό.

Δημοσ.

ελα φιλε μου. σου τρυπησε το σωμα και το αλλαξες. σιγα μην σε βαλουν και στην κρεμαλα για ενα σωμα καλοριφερ. ας κοιταξουν αυτοι που δεν πληρωνουν πρωτα την καμπουρα τους.

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 31/1/2022 στις 6:33 ΜΜ, KAPAKOSTAS είπε

ενδιαφερομαι να αλλαξω σωματα καλοριφερ σε μεγαλύτερης θερμικης αποδοσης σε διαμερισμα.

2 λεπτά πριν, xsterg είπε

τρυπησε το σωμα και το αλλαξες. σιγα μην σε βαλουν και στην κρεμαλα για ενα σωμα καλοριφερ.

αυτο καταλαβες ?

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...