Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ. Θα είμαι short and sweet που λένε κι οι φίλοι αμερικάνοι.  Πρόκειται να περάσω συνέντευξη για θέση consulting στην Accenture και θα ήθελα να μάθω αν τα πράγματα είναι όπως ακούγονται, δηλαδή όχι και τόσο καλά. Έχω προπτυχιακό οικονομικά και κάνω το μεταπτυχιακό μου τώρα, επίσης σε οικονομικό κομμάτι. Δεν έχω ανάλογη προϋπηρεσία και θα ήθελα να ρωτήσω τι μισθοί παίζουν (ή τι να ζητήσω) κι αν θα είναι deal breaker το ότι θα πρέπει να παρακολουθώ τα μαθήματα του μεταπτυχιακού μου 4 μερες τη βδομάδα και δε θα μπορώ να κάθομαι πέραν του ωραρίου μου, εκείνες τις μερες. Έχω ακούσει ότι η σύμβαση που υπογράφεις είναι για 9ωρο. Ισχύει? Οι υπερωρίες πληρώνονται? Η ασφάλιση είναι ΙΚΑ ή ιδιωτική; Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα εκτιμηθεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από chris2091
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω εργαστεί αλλά είχα περάσει συνεντεύξη μαζί τους και θα πήγαινα αν δεν αργούσαν τόσο πολύ με το τελικό Οκ... Βέβαια εγώ θα πήγαινα για θέση Junior Software Developer αλλά φαντάζομαι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Γενικά στον χώρο του consulting παίζουν υπερωρίες ναι αλλά έχε πάντα κατά νου ότι περίπτωση από περίπτωση (σε ποια ομάδα είσαι δηλαδή) διαφέρει και μπορεί άλλα να σου πούνε και αλλιώς να είσαι τελικά... Εμένα στη συνέντευξη μου είχαν πει ότι τυχαίνουν και υπερωρίες αλλά είχε διευκρινίσει ο interviewer ότι είναι όλα πληρωμένα. Επίσης μισθολογικά για junior θέση στη Θεσσαλονική μισθός γύρω στα 650-700 καθαρά (συν κάποια κουπόνια που δίνουν). Αυτά από μένα. :)

Καλή τύχη ότι και να αποφασίσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Asevastos είπε

Δεν έχω εργαστεί αλλά είχα περάσει συνεντεύξη μαζί τους και θα πήγαινα αν δεν αργούσαν τόσο πολύ με το τελικό Οκ... Βέβαια εγώ θα πήγαινα για θέση Junior Software Developer αλλά φαντάζομαι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Γενικά στον χώρο του consulting παίζουν υπερωρίες ναι αλλά έχε πάντα κατά νου ότι περίπτωση από περίπτωση (σε ποια ομάδα είσαι δηλαδή) διαφέρει και μπορεί άλλα να σου πούνε και αλλιώς να είσαι τελικά... Εμένα στη συνέντευξη μου είχαν πει ότι τυχαίνουν και υπερωρίες αλλά είχε διευκρινίσει ο interviewer ότι είναι όλα πληρωμένα. Επίσης μισθολογικά για junior θέση στη Θεσσαλονική μισθός γύρω στα 650-700 καθαρά (συν κάποια κουπόνια που δίνουν). Αυτά από μένα. :)

Καλή τύχη ότι και να αποφασίσεις.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Είναι πολύ χρήσιμες. Πάντως μου κάνει εντύπωση ο μισθός αυτός, ακόμα και για junior software developer. Ελπίζω να έχεις βρει κάποια ικανοποιητική θέση, όπου κι αν εργάζεσαι. Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω πόσο περίπου άργησαν για το τελικό οκ κι επίσης, αν σου ανέφεραν από μόνοι τους το μισθό ή αν σε ρώτησαν το κλασσικό με πόσα θα ήσουν ικανοποιημένος. Ευχαριστώ και πάλι.

Επεξ/σία από chris2091
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντύπωση ελπίζω αρνητική όχι θετική…

Το τελικό οκ δεν ήρθε γιατί διάλεξα άλλη πρόταση και τους έριξα ακυρο. Περίμενα πάνω από μήνα πάντως, ήταν και τέλη Αυγούστου όποτε φανταζομαι λίγη αναμονή ήταν λογική. Αλλά όχι και έτσι…

με ρώτησαν ποσά περιμένω να παίρνω (ήξερα ήδη ποσά δίνουν πάνω κάτω)

Επεξ/σία από Asevastos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Asevastos είπε

Επίσης μισθολογικά για junior θέση στη Θεσσαλονική μισθός γύρω στα 650-700 καθαρά

Α τόσο σοβαρή εταιρία.

Δηλαδή δίνουν σε Junior Developer, όσα λεφτά παίρνει και ένας υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο (χωρίς τα μπονους)

• Like 2
Δημοσ.

Well δίνουν και κουπόνια σουπερμάρκετ αν δε κάνω λάθος όποτε ανεβαίνει κάπως το ποσο… Επίσης αν είσαι καλός παίρνεις γρήγορα αύξηση αν δε κάνω λάθος. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Asevastos είπε

Εντύπωση ελπίζω αρνητική όχι θετική…

Το τελικό οκ δεν ήρθε γιατί διάλεξα άλλη πρόταση και τους έριξα ακυρο. Περίμενα πάνω από μήνα πάντως, ήταν και τέλη Αυγούστου όποτε φανταζομαι λίγη αναμονή ήταν λογική. Αλλά όχι και έτσι…

με ρώτησαν ποσά περιμένω να παίρνω (ήξερα ήδη ποσά δίνουν πάνω κάτω)

Αρνητική, φυσικά. Σ΄ ευχαριστώ και πάλι πάντως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω δουλέψει, αλλά έχω πολλούς φίλους που δουλεύουν.
1) Το πόσες ώρες θα δουλεύεις εξαρτάται από το πρότζεκτ που θα μπεις. Αφού πας για consulting έχεις πιθανότητες να μπεις σε κάπως καλό πρότζεκτ. Στο software engineer/developer είναι η δουλεία
2) Για λεφτά φαντάζομαι ότι αφού είσαι χωρίς προυπηρεσία  θα ξεκινήσεις στα 800-900 + 100Ε κουπόνια
3) Αύξηση πάει μαζί με προαγωγή (αν είσαι στα κεντρικά), και θα την πάρεις αν είσαι λίγο προσωπολάτρης με τους ανώτερούς και όχι γρήγορα (2 φορές το χρόνο γίνονται κλασσικά οι συζητήσεις για προαγωγή και παίζει να υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής. Γενικά θα έλεγα 2+ χρόνια.
4) Οι υπερωρίες θα σου πουν ότι πληρώνονται κ.λπ. αλλά πλέον με το remote δεν πληρώνονται. Αν πέσεις σε περίεργους μάνατζερ μπορεί να σε ενοχλούν και στις 10 το βράδυ.

Γενικά, αν δεν έχεις κάτι καλύτερο πήγαινε με τη προοπτική να φύγεις με την πρώτη ευκαιρία. Ίσα ίσα να το βάλεις στο βιογραφικό σου.

ΕΔΙΤ. 
Ξέχασα να πω ότι χάνουν κόσμο αβέρτα (ή τουλάχιστον έχαναν πριν από λίγο καιρό). Δεν ξέρω αν σε βοηθάει κάπως αυτή η πληροφορία.

Επεξ/σία από judge_manos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, judge_manos είπε

Δεν έχω δουλέψει, αλλά έχω πολλούς φίλους που δουλεύουν.
1) Το πόσες ώρες θα δουλεύεις εξαρτάται από το πρότζεκτ που θα μπεις. Αφού πας για consulting έχεις πιθανότητες να μπεις σε κάπως καλό πρότζεκτ. Στο software engineer/developer είναι η δουλεία
2) Για λεφτά φαντάζομαι ότι αφού είσαι χωρίς προυπηρεσία  θα ξεκινήσεις στα 800-900 + 100Ε κουπόνια
3) Αύξηση πάει μαζί με προαγωγή (αν είσαι στα κεντρικά), και θα την πάρεις αν είσαι λίγο προσωπολάτρης με τους ανώτερούς και όχι γρήγορα (2 φορές το χρόνο γίνονται κλασσικά οι συζητήσεις για προαγωγή και παίζει να υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής. Γενικά θα έλεγα 2+ χρόνια.
4) Οι υπερωρίες θα σου πουν ότι πληρώνονται κ.λπ. αλλά πλέον με το remote δεν πληρώνονται. Αν πέσεις σε περίεργους μάνατζερ μπορεί να σε ενοχλούν και στις 10 το βράδυ.

Γενικά, αν δεν έχεις κάτι καλύτερο πήγαινε με τη προοπτική να φύγεις με την πρώτη ευκαιρία. Ίσα ίσα να το βάλεις στο βιογραφικό σου.

ΕΔΙΤ. 
Ξέχασα να πω ότι χάνουν κόσμο αβέρτα (ή τουλάχιστον έχαναν πριν από λίγο καιρό). Δεν ξέρω αν σε βοηθάει κάπως αυτή η πληροφορία.

Σ΄ ευχαριστώ πολύ, επίσης, για την πληροφόρηση. Προϋπηρεσία δεν έχω στο consulting, αλλά στο τραπεζικό κομμάτι της θέσης στην οποία έκανα apply, η οποία ηταν Βanking Analyst in Strategy & Consulting. Ελπίζω να παίξει κάποιο ρόλο αυτή η προϋπηρεσία, αλλά ίσως κι όχι. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω, εάν γνωρίζεις, αν και φαντάζομαι, ότι πηγαίνουν στην εκάστοτε εταιρεία για την οποία γίνεται το consulting ή είναι κάπως hybrid φαση, δηλαδή και remote κι επισκέψεις στον εκάστοτε πελάτη? Επιπλέον, όσον αφορά το μισθό κι εγώ σκεφτόμουν να ζητήσω 1000 καθαρά, οπότε με ενθαρρύνει η ενημέρωση περί 800-900 + 100 κουπόνια. Επίσης, είχα ακούσει ότι πληρώνουν κανονικά τις υπερωρίες κι ακόμη, αν δεν απαντήσω στις 10 το βράδυ, θα τους φανεί και περίεργο να φανταστώ? Τέλος με ανησυχεί το θέμα του μεταπτυχιακού και της παρακολούθησής του, αν θα είναι deal breaker δηλαδή.Αν έχεις κάποια πληροφορία και γι΄αυτό θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου.

Επεξ/σία από chris2091
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chris2091 είπε

Σ΄ ευχαριστώ πολύ, επίσης, για την πληροφόρηση. Προϋπηρεσία δεν έχω στο consulting, αλλά στο τραπεζικό κομμάτι της θέσης στην οποία έκανα apply, η οποία ηταν Βanking Analyst in Strategy & Consulting. Ελπίζω να παίξει κάποιο ρόλο αυτή η προϋπηρεσία, αλλά ίσως κι όχι. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω, εάν γνωρίζεις, αν και φαντάζομαι, ότι πηγαίνουν στην εκάστοτε εταιρεία για την οποία γίνεται το consulting ή είναι κάπως hybrid φαση, δηλαδή και remote κι επισκέψεις στον εκάστοτε πελάτη? Επιπλέον, όσον αφορά το μισθό κι εγώ σκεφτόμουν να ζητήσω 1000 καθαρά, οπότε με ενθαρρύνει η ενημέρωση περί 800-900 + 100 κουπόνια. Επίσης, είχα ακούσει ότι πληρώνουν κανονικά τις υπερωρίες κι ακόμη, αν δεν απαντήσω στις 10 το βράδυ, θα τους φανεί και περίεργο να φανταστώ? Τέλος με ανησυχεί το θέμα του μεταπτυχιακού και της παρακολούθησής του, αν θα είναι deal breaker δηλαδή.Αν έχεις κάποια πληροφορία και γι΄αυτό θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου.

Νομίζω ότι έχω ακούσει περίπτωση στην accenture που έκανε ταυτόχρονα μεταπτυχιακό αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.
Μέχρι Σεπτέμβρη ξέρω ότι όσοι ήταν στα κεντρικά στη Κηφισιά ήταν full remote και οι υπόλοιποι (software developers) ήταν hybrid προς full remote, ανάλογα με τον πελάτη που ήταν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, judge_manos είπε

Νομίζω ότι έχω ακούσει περίπτωση στην accenture που έκανε ταυτόχρονα μεταπτυχιακό αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.
Μέχρι Σεπτέμβρη ξέρω ότι όσοι ήταν στα κεντρικά στη Κηφισιά ήταν full remote και οι υπόλοιποι (software developers) ήταν hybrid προς full remote, ανάλογα με τον πελάτη που ήταν.

Ευχαριστώ και πάλι. Οι πληροφορίες σας απάντησαν σχεδόν όλα τα ερωτήματά μου. Είμαι ευγνώμων, πραγματικα!

Επεξ/σία από chris2091
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Στα θετικα παιζουν προαγωγες καθε 2 χρονια και καλες αυξησεις. Επισης κρατησαν καλη σταση με τον covid και το remote οπου δωσαν ενα ποσο για work from home office setup. Στα αρνητικα γενικα παιζει φουλ δηθενια, dress code, μειλ στα αγγλικα σε thread που ολοι γραφουν Ελληνικα κτλ. 

Δημοσ.

Και σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες εταιρίες, έχουν κρατήσει την επιλογή του home office στο 100% εκτός αν υπάρχει διαφορετική απαίτηση απο τον πελάτη

Επίσης ο entry-level μισθός στο consulting είναι μεγαλύτερος απο τον αντιστοιχο της πληροφορικής, οι περισσότεροι new joiners που ξεκινουν χωρις ιδιαίτερη προϋπηρεσία παίρνουν οριακά τετραψήφιο συν την Edenred. 

Απλά αν έχετε γνωστούς που δουλεύουν technology στην Accenture και ενδιαφέρεστε για consulting (και το ανάποδο), πληροφορίες μπορείτε να πάρετε μονο γενικά για το κλίμα της εταιρίας παρά για την καθημερινότητα της δουλειάς ή ακόμα και για το μισθολογικό ζήτημα. Οι δύο κλάδοι δουλεύουν ψιλοανεξάρτητα ο ένας απο τον άλλο και δεν ακολουθούν ακριβώς την ιδια πορεία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...