thodoris_9 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Έχω 2 δίσκους Intenso, 4TB ο καθένας. Αυτό που ψάχνω και δεν ξέρω αν υπάρχει και πως γίνεται, είναι να έχω κάποιο πρόγραμμα ώστε κάθε φορά που συνδέω τους δίσκους, αυτοί να συντονίζουν συγκεκριμένους φακέλους που έχουν πανομοιότυπους. Ίσως να μην γίνομαι και σαφής, προσπαθώ όμως! Έχω έναν φάκελο βίντεο και έναν με φωτογραφίες (με πολλούς υποφακελους) ίδιους σε κάθε δίσκο. Θα ήθελα όταν προσθέτω κάποια αρχεία στον έναν, να συνδέω και τον άλλον και να συγχρονιζεται, να παίρνει από μόνος του αυτά τα αρχεία μέσω προγράμματος. Δεν θέλω να κάνω clone τον έναν δίσκο με τον άλλον, μόνο συγκεκριμένους φακέλους. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για 3ο backup στον υπολογιστή ώστε να αντλούν από εκεί τα αρχεία, να το διευκρινησω. Ούτε η λύση του cloud είναι εφικτή (πάμε σε πακέτα χώρου ασυμφορα λόγω όγκου). Το περιέγραψα όπως μπορούσα καλύτερα, παιδιά. Ευχαριστώ για όποια βοήθεια!
duffyduck Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) με προλαβε ο φιλος alxnt το FreeFileSync το συνιστω ανεπιφυλακτα Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από duffyduck
thodoris_9 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, duffyduck είπε με προλαβε ο φιλος alxnt το FreeFileSync το συνιστω ανεπιφυλακτα Σας ευχαριστώ και τους 2, θα το δοκιμάσω άμεσα και θα γράψω και τ' αποτελέσματα.
nik5163 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Παλιότερα χρησιμοποιούσα το freeFileSync αλλά από τότε που έμαθα για το SyncBackFree δουλεύω με αυτό. Έχει δυνατότητες group profiles, scheduler και πολλά άλλα. Έχει και paid version αλλά χρησιμοποιώ την free. Για να συμπεριλάβεις πολλά ανεξάρτητα folders (που δεν είναι σε μορφή δέντρου) απλά φτιάχνεις ένα profile για κάθε κεντρικό folder και τα "ενώνεις" με ένα group profile. Οπότε τρέχεις απλά το group profile. Για να ανακαλύπτει αυτόματα το πρόγραμμα ότι συνδέθηκε ο δεύτερος δίσκος/δίσκοι και να εκτελεί τον συγχρονισμό δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι δυνατό. Για να γίνει two-way-synchronize δηλώνεις τον τύπο του συγχρονισμού σαν "basic sync". Ενώ ο τύπος mirror αντιγράφει από τα master folders στα secondary.
thodoris_9 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, nik5163 είπε Παλιότερα χρησιμοποιούσα το freeFileSync αλλά από τότε που έμαθα για το SyncBackFree δουλεύω με αυτό. Έχει δυνατότητες group profiles, scheduler και πολλά άλλα. Έχει και paid version αλλά χρησιμοποιώ την free. Για να συμπεριλάβεις πολλά ανεξάρτητα folders (που δεν είναι σε μορφή δέντρου) απλά φτιάχνεις ένα profile για κάθε κεντρικό folder και τα "ενώνεις" με ένα group profile. Οπότε τρέχεις απλά το group profile. Για να ανακαλύπτει αυτόματα το πρόγραμμα ότι συνδέθηκε ο δεύτερος δίσκος/δίσκοι και να εκτελεί τον συγχρονισμό δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι δυνατό. Για να γίνει two-way-synchronize δηλώνεις τον τύπο του συγχρονισμού σαν "basic sync". Ενώ ο τύπος mirror αντιγράφει από τα master folders στα secondary. Ίσως στο μέλλον να χρειαστώ τις έξτρα λειτουργίες αλλά προς το παρόν λίγο με μπερδεύουν μερικά από αυτά που έγραψες. Ακόμα δεν βρήκα χρόνο να δοκιμάσω το πρώτο, θα βάλω όμως και αυτό που προτείνεις να δω το περιβάλλον του και τις λειτουργίες. Ευχαριστώ πολύ 4 ώρες πριν, duffyduck είπε Δες και ενα μικρο tutorial Αυτό ήταν όντως χρήσιμο, ευχαριστώ
duffyduck Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μαλλον με το group profile εννοει την δυνατοτητα π.χ. απο εναν source φακελο, να συγχρονισεις 2 ή περισσοτερους target φακελους. Η δυνατότητα ενός profile με περισσοτερους φακέλους δεν παρεχεται στην δωρεαν εκδοση του FreeFileSync. Μικρο το κακο δημιουργεις στο FreeFileSync περισσοτερα απο ενα profiles και τσεκαρεις/ξετσεκαρεις αναλογα με το ποιο ή ποια θελεις να εκτελεσεις. Αν το SyncBackFree παρεχει αυτη την δυνατοτητα δωρεαν τοτε προτιμήστε αυτό. Το SyncBackFree δεν το εχω δοκιμασει. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από duffyduck
kingmouf Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Παιδια, άλλο το backup και άλλο το sync.
RTW4ever Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Στις 31/1/2022 στις 9:52 ΜΜ, nik5163 είπε Παλιότερα χρησιμοποιούσα το freeFileSync αλλά από τότε που έμαθα για το SyncBackFree δουλεύω με αυτό. Έχει δυνατότητες group profiles, scheduler και πολλά άλλα. Έχει και paid version αλλά χρησιμοποιώ την free. Για να συμπεριλάβεις πολλά ανεξάρτητα folders (που δεν είναι σε μορφή δέντρου) απλά φτιάχνεις ένα profile για κάθε κεντρικό folder και τα "ενώνεις" με ένα group profile. Οπότε τρέχεις απλά το group profile. Για να ανακαλύπτει αυτόματα το πρόγραμμα ότι συνδέθηκε ο δεύτερος δίσκος/δίσκοι και να εκτελεί τον συγχρονισμό δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι δυνατό. Για να γίνει two-way-synchronize δηλώνεις τον τύπο του συγχρονισμού σαν "basic sync". Ενώ ο τύπος mirror αντιγράφει από τα master folders στα secondary. Όλα αυτά που λες τα κάνει και το FreeFileSync. Το χρησιμοποιώ πάρα πολλά χρόνια, μπορεί και δέκα, δεν θυμάμαι καν. Στις 31/1/2022 στις 10:57 ΜΜ, duffyduck είπε Μαλλον με το group profile εννοει την δυνατοτητα π.χ. απο εναν source φακελο, να συγχρονισεις 2 ή περισσοτερους target φακελους. Η δυνατότητα ενός profile με περισσοτερους φακέλους δεν παρεχεται στην δωρεαν εκδοση του FreeFileSync. Μικρο το κακο δημιουργεις στο FreeFileSync περισσοτερα απο ενα profiles και τσεκαρεις/ξετσεκαρεις αναλογα με το ποιο ή ποια θελεις να εκτελεσεις. Αν το SyncBackFree παρεχει αυτη την δυνατοτητα δωρεαν τοτε προτιμήστε αυτό. Το SyncBackFree δεν το εχω δοκιμασει. Το κάνει και το FFS, απλά βάζεις τον ίδιο source φάκελο σε περισσότερα ζευγάρια. Το κάνω χρόνια. Στις 31/1/2022 στις 3:02 ΜΜ, thodoris_9 είπε Έχω 2 δίσκους Intenso, 4TB ο καθένας. Αυτό που ψάχνω και δεν ξέρω αν υπάρχει και πως γίνεται, είναι να έχω κάποιο πρόγραμμα ώστε κάθε φορά που συνδέω τους δίσκους, αυτοί να συντονίζουν συγκεκριμένους φακέλους που έχουν πανομοιότυπους. Ίσως να μην γίνομαι και σαφής, προσπαθώ όμως! Έχω έναν φάκελο βίντεο και έναν με φωτογραφίες (με πολλούς υποφακελους) ίδιους σε κάθε δίσκο. Θα ήθελα όταν προσθέτω κάποια αρχεία στον έναν, να συνδέω και τον άλλον και να συγχρονιζεται, να παίρνει από μόνος του αυτά τα αρχεία μέσω προγράμματος. Δεν θέλω να κάνω clone τον έναν δίσκο με τον άλλον, μόνο συγκεκριμένους φακέλους. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για 3ο backup στον υπολογιστή ώστε να αντλούν από εκεί τα αρχεία, να το διευκρινησω. Ούτε η λύση του cloud είναι εφικτή (πάμε σε πακέτα χώρου ασυμφορα λόγω όγκου). Το περιέγραψα όπως μπορούσα καλύτερα, παιδιά. Ευχαριστώ για όποια βοήθεια! Όλα όσα ζητάς και ακόμα περισσότερα τα κάνει το FreeFileSync. Έχει απίθανες ρυθμίσεις αν θες, κάνει τα πάντα και αυτόματα. 1
duffyduck Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Το κάνει και το FFS, απλά βάζεις τον ίδιο source φάκελο σε περισσότερα ζευγάρια. Το κάνω χρόνια. Περισσοτερα ζευγαρια (δηλ profiles - καθε profile ενα ζευγαρι) και επιλέγεις οποια θες να ειναι ενεργοποιημένα ή προσθετεις ζευγαρια στο ιδιο profile. Απαιχτο. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από duffyduck 1
RTW4ever Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, duffyduck είπε Αυτο ειπα και εγω. Περισσοτερα ζευγαρια (δηλ profiles - καθε profile ενα ζευγαρι). Και επιλέγεις οποια θες να ειναι ενεργοποιημένα. Απαιχτο. Δεν είναι μόνο αυτό. Σε ένα profile μπορεί να έχει περισσότερα ζευγάρια αλλά μπορεί να έχει και πολλά profiles. Μετά μπορείς να αποθηκεύσεις τα profiles και με το realsync που έχει ενσωματωμένο (αυτό με το κόκκινο εικονίδιο) να του πεις να συγχρονίζει μόλις συνδεθεί ο δίσκος. Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα κυριολεκτικά. Συγχρονίζω γραφείο, σπίτι, server, εξωτερικούς δίσκους, με αμέτρητα profiles και ζευγάρια. Μια φορά κάνεις τις ρυθμίσεις και τέλος. Έχει φίλτρα, έχει two way, mirror, διατήρηση ιστορικού αντιγράφων, permanent delete, κάνει κυριολεκτικά απίθανα πράγματα. Αυτά τα γράφω πιο πολύ για τον φίλο που ρώτησε, όχι για σένα. 1
duffyduck Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν και καποια θα μπορουσα να τα βαλω σε ενα, εγω το εχω κανει ετσι για να επιλεγω καθε φορα τι θελω. Anyway, οπως βολεύει τον καθενα. Σκοπευω στο μελλον να παρω για backup δυο WD RED PRO 4TB ( 1 στον ενα υπολογιστη και ενας στο παλιο). Τοτε θα ξαναφτιαξω τα profiles και θα γινει μεγαλο re-organize στα αρχεια μου. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από duffyduck
thodoris_9 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Δεν είναι μόνο αυτό. Σε ένα profile μπορεί να έχει περισσότερα ζευγάρια αλλά μπορεί να έχει και πολλά profiles. Μετά μπορείς να αποθηκεύσεις τα profiles και με το realsync που έχει ενσωματωμένο (αυτό με το κόκκινο εικονίδιο) να του πεις να συγχρονίζει μόλις συνδεθεί ο δίσκος. Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα κυριολεκτικά. Συγχρονίζω γραφείο, σπίτι, server, εξωτερικούς δίσκους, με αμέτρητα profiles και ζευγάρια. Μια φορά κάνεις τις ρυθμίσεις και τέλος. Έχει φίλτρα, έχει two way, mirror, διατήρηση ιστορικού αντιγράφων, permanent delete, κάνει κυριολεκτικά απίθανα πράγματα. Αυτά τα γράφω πιο πολύ για τον φίλο που ρώτησε, όχι για σένα. Δούλεψα με τους 3 δίσκους μου, λίγο φοβήθηκα μερικές λειτουργίες και το λειτούργησα πιο "χειροκίνητα". Τώρα που το σεταρα και έφτιαξα τα προφίλ, θέλω να δω τι άλλο μπορώ να κάνω. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα