Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμείτες! 

ετοιμάζομαι για μια ανακαίνηση ενος σπιτιου για να μείνω με την γυναίκα μου. το σπίτι δεν εχει τζάκι και επειδή έχουμε ενα τεράστιο "κολλημα" με το τζακι και επειδη είχαμε και εμεις πολλά χρόνια ενεργειακα τζάκια θα θέλαμε να εξαντλήσουμε το αν μπορουμε να βάλουμε!

το θέμα ειναι ως εξής.. όπως θα δείτε και στο πολυ πρόχειρο σχεδιο που εκανα στο επαγγελματικό πρόγραμμα paint (:P), θελω να βάλω τζακι στην αριστερη γωνια του χωρου σαλονοτραπεζαριας το οποίο οπως βλέπουμε πρέπει να περάσει το φουγάρο πάνω απο την πόρτα της κουζίνας και στην συνέχεια πανω απο την κύρια είσοδο και να καταλήξει στον φωταγωγο.. 

πρόβλημα

1) μεγάλη απόσταση περίπου 4 μέτρα μεχρι την έξοδο με σχετικά οριζόντια θεση. θα μπορεί να φέυγει ο καπνος απροβληματιστα λόγω της χαμηλής κλίσης? υπάρχει κάποια υλοποιηση που να υποβοηθά ?

2) τρυπάμε το δοκάρι στην δεξια μεριά ή για κανενα λόγο?

οποιαδήποτε βοηθεια δεκτή!! 

τζακι.png

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, karydis είπε

2)τρυπάμε το δοκάρι στην δεξια μεριά ή για κανενα λόγο

Εγω θα μεινω σε αυτο τα αλλα δεν τα ξερω

ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΈΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ 

• Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, karydis είπε

1) μεγάλη απόσταση περίπου 4 μέτρα μεχρι την έξοδο με σχετικά οριζόντια θεση. θα μπορεί να φέυγει ο καπνος απροβληματιστα λόγω της χαμηλής κλίσης?

όχι ,στο άναμμα ειδικά θα σου καπνίζει μέχρι να κλείσεις το πορτάκι και φυσικά θα μαζεύει πολύ πράγμα

επίσης η μεγάλη διαδρομή είναι και πολλές απώλειες (δίνει μεν ζέστη αρκετή όταν είναι αναμμένο , αλλά θα έχεις μια παγωμένη σωλήνα)

το αντισταθμίζεις κλείνοντάς το με (πυρίμαχη) μονωμένη γυψοσανίδα κάνοντας και αεραγωγό αλλά με "παραθυράκια" που να ανοιγοκλείνουν τις θύρες . το υπόλοιπο μπουρί θα το πάρεις μονωμένο (είναι σωλήνα μέσα σε σωλήνα)

43 λεπτά πριν, karydis είπε

2) τρυπάμε το δοκάρι στην δεξια μεριά ή για κανενα λόγο?

για κανένα λόγο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εγω θα μεινω σε αυτο τα αλλα δεν τα ξερω

ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΈΡΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ 

Κανονικά οχι αλλα στη πράξη τρυπάνε. Πχ εγω ειχα πει σε ηλεκτρολογο να μη κανει τρυπα διαμπερη σε κολώνα αλλα τον επιασα να κανει και γελαγε οταν του ειπα να σταματησει. Δεν σταμάτησε και του εσκασα μπουκετο αναγκαστηκα και σταματησε και μου λεει σιγα δε κοβει οπλισμο αυτο που εχω.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1
Δημοσ.

Το να κάνεις κανονικό τζάκι, δεν παίζει? Σίγουρα ακριβότερο αλλά το έχεις σκεφτεί ή και αυτό δεν γίνεται?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...