mtzinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) να πω και εγω την εμπειρια μου. Ειμαι 43, περισυ αρχισαν τα προβληματα, ειχα κατι περιεργες ουρολημωξεις εις τον πιπικεφαλο, επινα πολυ νερο και ειχα αρχισει να πηγενω για τσισα κοντα 20 φορες την μερα......αισθανομουν οτι κατι παιζει. Υψηλη γλυκωζη στο ουρα. Κανω εξετασεις λοιπον και ειχα 250 μγ και γλυκωζιομενη γυρο στο 10 (κατι χαγκεν ταζ τα τρωγα με τον κεσε)., μου τα χωσε ο γιατρος, κανε κατι γιατι δεν πας καλα. Τυπου 2. Αρχισα διατροφη και λιγο ασκηση, στεβια στον καφε, ολικης αλεσης τα περισοτερα., σαλατες...κτλπ. Ξεκινω γλουκαφαζ 1000ρι και χαπι (στατιν 5μγ) για χοληστερηνη (ηταν 205). Σε 5-6 μηνες εχασα 13 κιλα (απο 110 στα 97) περιπου και οι νεες μετρησεις ηταν γλυκωζιομενη στα μισα και χοληστερηνη κατω απο το οριο. καθε πρωι παιζω στα 90-105 μγ επι το πλειστον. Παρα πολυ καλα, σε σημειο που νομιζα οτι γιατρευτηκα, φυσικα χαλαρωσα λιγο. Αλλα τωρα νομιζω οτι ξαναεμφανιζονται καποια συμπτωματα. Οποτε θελει συνεχη προσπαθεια. Το γλουκοφαζ το κανα απο νωρις μισο χαπι διοτι δεν εβλεπα ψηλες μετρησεις. Πλεον δεν το περνω. Η μισο μια δυο φορες την βδομαδα. ενοειται κανω του κεφαλιου μου λολ Τωρα περι τρυπηματος, πρωσοπικα δεν το θεωρησα τιποτα σπουδαιο, δεν με ενοχλησε ποτε. Στην αρχη μπορει να το τσεκαρα και 3-4 φορες την μερα. Ενα απλο τσιμπιματακη ειναι. Στην πορεια καθε πρωι η αμα φαω τιποτα βαρυ και θελω να ειμαι σιγουρος. Ενα φτηνιαρικο απο φαρμακειο παντα ειχε 10-15 μγ διαφορα απο το precision neo που πηρα μετα. Το θεμα ειναι οτι ολλα παιζουν και αυτο ειναι τραγικο οταν 15 μγ πανω η κατω ειναι σημαντικη διαφορα. Δηλαδη αν δειχνει 85 και ειμε 70 ειναι προβλημα. Σε υπογλυκαιμια. Αν πρωι το ενα βγαζει 110 εισαι ψιλο οκ, αν το αλλο βγαζει 130 εισαι προδιαβητη. Δεν ξερεις τι να πιστεψεις, μενεις με ενα γνωστο λοιπον και ακολουθας αυτες τις μετρησεις. Μακρια απο τα φτηνιαρικα. Επσιης ταινιες στο σκρουτζ βρισκεις και με 13 ευρο, τα 22 που λετε ειναι υπερβολη. Σε τοπικο φαρμακειο γυρο στα 17-18. Ο γιατρος σου γραφει 1 πακετακι καθε τοσο (μηνα?) , δεν εχω ασχοληθει πολυ, διοτι αραιωσα της μετρησεις στην πορεια. Τωρα εχω ξαναρχισει συχνα τσεκαρισμα για να μην ξεφυγω. Ο διαβητολογος ειχε ενα μηχανακι λιμπρε και μου το εδωσε να το δοκιμασω. Η εταιρια αμα γραφτεις σου στελνει και ενα αισθητηρα τζαμπα. Οποτε το δουλεψα για 2 βδομαδες. Δεν ειναι ενοχλητικο, δεν αισθανεσαι οτι ξεκολαει, ουτε οτι ποιανει βρομα η περιοχη, ουτε ποναει οταν μπενει. Την πρωτη μερα δεν του δινεις σημασια, βγαζει κουλες μετρησεις. Σαν να ρυθμιζεται. Επισης πρεπει να ξερετε οτι η μετρηση που περνει δεν συμβαδιζει ποτε με την μετρηση στο τρυπημα. Ειναι παντα κανα 20λεπτο πισω. Οποτε πρεπει να το υπολογιζεις. Αυτο που προσεξα σε μενα ηταν οτι οποτε ετρωγα αναιβενε πολυ, μπορει και 200 πανω. Και αυτο με στρεσαρε. Νομιζω ειναι φυσιολογικο να κανεις spikes μετα το φαι, αλλα δεν ξερω μεχρι ποιο σημειο. Επισης το σημαντικο ειναι μετα απο 1-2 ωρες να πεφτει σε επιπεδα κατω απο 120 και απο οτι ειδα εμενα παντα γυρνουσε κατω. Οποτε εκει ηρεμησα λιγο. Αλλα γενικως μπενεις σε ενα τριπακι να σκαναρεις συνεχεια με το κινητο να βλεπεις μετρησεις, οι οποιες οπως ειπα ειναι και καθυστερημενες και ειναι περιεργο. Δεν το ξαναεβαλα, διοτι θελει και κανα 60ρι ευρο ο αισθητηρας για 2 βδομαδες μετρησεις . Εκανα το πειραμα μου. Δεν εχω ξαναπαει σε γιατρους να συζητησω ποσω νορμαλ ειναι αυτα τα σπαικς. Στους 6 μηνες που εκανα εξετασεις μου λεγαν δεν εχει νοημα δεν θα δεις διαφορες. Και ειχα χοληστερηνη στο 125 απο 205 και γλυκωζιομενη στο 5.6 απο 10+. Νομιζω απλα εκανα καιρο κακη διατροφη και με την αλλαγη στο λαιφ σταιλ μπορεσα να το ρυθμισω. Προφανως καποιος 60+ δεν κανει ευκολα διατροφες και γυμναστικη. Αλλα τουλαχιστων μιση ωρα περπατημα επιβαλετε. Τα τσιμπηματα δεν ειναι τιποτα, ουτε τιποτα σημαδια αφηνει. Στην τελικη αμα το ρυθμισεις λιγο αραιωνεις της μετρησεις. Καταλαβενεις και μονος σου, απο το ποσο κινησε στην μερα και τι τρως. Αν εχεις διαβητη που ρυθμιζεται μενεις στο τρυπημα. Αν εχεις δυσκολη περιπτωση με πολλα σκαμπανεβασματα και που δεν γυρναει στα ορια μετα το φαι και που θες να εχεις συνεχες μετρησεις.........τοτε αξιζει ο αισθητηρας. Αλλα δεν ειναι ευκολο να το εχεις μονιμα. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2022 από mtzinos
basilis_k6 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 τι παίχτηκε με το νέο φεκ?! διαβάζω κουφά πράγματα αλλα δεν καταλαβαινω αν οντως ισχύουν!
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε τι παίχτηκε με το νέο φεκ?! διαβάζω κουφά πράγματα αλλα δεν καταλαβαινω αν οντως ισχύουν! Δωσε ινφο
Dimi00 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε τι παίχτηκε με το νέο φεκ?! διαβάζω κουφά πράγματα αλλα δεν καταλαβαινω αν οντως ισχύουν! Για στειλε να δουμε
basilis_k6 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 https://www.protothema.gr/greece/article/1275618/pleuris-horis-summetohi-gia-tous-astheneis-i-prosvasi-sta-proioda-gia-diaviti/ το βάζω τωρα που εχει απάντηση απο τον υπουργο γιατι οι άλλες πηγες "σκληρες" 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα