Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας βρε παιδιά..

Με κάλεσε η μαμά που χρειάζεται το εν λόγω εργαλείο. Μπαίνω στο skroutz να δω τι παίζει και να κατατοπιστώ με βάση τις αξιολογήσεις, αλλά έλα που είναι τρελοκομείο.

Το οικονομικό δεν είναι θέμα, ζητάει κάτι που να ΜΗΝ ΤΡΥΠΙΕΤΑΙ και να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ στις μετρήσεις του. Δεν βρίσκω κάτι τέτοιο από αξιολογήσεις, ίσα ίσα τα κράζουν όλα.

Οι τιμές δε; Τσίρκο, το ίδιο πράγμα το ίδιο φαρμακείο το πουλάει 100€ και το ίδιο 200€. Ένας στις 3-4 αξιολογήσεις λέει πολύ γρήγορο και είναι 5* και ο άλλος βάζει 1* γιατί έχει αποκλείσεις..

Σας παρακαλώ, μπορεί κάποιος να μας συστήσει κάτι που να το δουλεύει χρόνια, σωστά;

Δημοσ.

Freestyle Libre , τρυπάς μόνο μια φορά και μενει αισθητήρας στο δέρμα. Και περνάς απο πάνω τη συσκευή ανέπαφα και μετράει. Ο αισθητήρας κρατάει για αρκετές μετρήσεις , μετά θελει αλλαγή. Ανάλογα τη χρήση βεβαια , αλλα οι περισσοτεροι τον κρατάνε 20-25 μερες.

Kοιτα λεπτομέρειες εδω https://www.freestyle.abbott/gr-el/home.html

Κατι αλλο ανεπαφο στην Ελλαδα δεν γνωριζώ. Αγορές απο κίνα κτλ δεν ξερω τι γινεται και ποσο αξιοπιστες μετρησεις βγάζουν. Δεν μπορώ να σε βοηθησω εκει

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sstratos είπε

Freestyle Libre , τρυπάς μόνο μια φορά και μενει αισθητήρας στο δέρμα. Και περνάς απο πάνω τη συσκευή ανέπαφα και μετράει. Ο αισθητήρας κρατάει για αρκετές μετρήσεις , μετά θελει αλλαγή. Ανάλογα τη χρήση βεβαια , αλλα οι περισσοτεροι τον κρατάνε 20-25 μερες.

Kοιτα λεπτομέρειες εδω https://www.freestyle.abbott/gr-el/home.html

Κατι αλλο ανεπαφο στην Ελλαδα δεν γνωριζώ. Αγορές απο κίνα κτλ δεν ξερω τι γινεται και ποσο αξιοπιστες μετρησεις βγάζουν. Δεν μπορώ να σε βοηθησω εκει

Δεν ειναι ενοχλητικό; Δεν ειναι επικινδυνο για μολυνση;

Δημοσ.

1) Οχι

2) Οχι εαν γίνεται η σωστή αντισηψία πρίν το τρύπημα. Προφανώς και είναι δοκιμασμένα και απο την εταιρία αλλα και απο εκατομμύρια ασθενείς σε ολο τον κόσμο. (δεν εχω σχεση με την εταιρια 😛) , απαντώ σαν φαρμακοποιός

Ρωτήστε και τον διαβητολόγο / ενδοκρινολόγο σας.

Δημοσ.

Μόνο το Freestyle Libre είναι μη επεμβατικό.

Το μηχάνημα στο δίνει το φαρμακείο δωρεάν με τη διάγνωση του διαβήτη από τον ενδοκρινολόγο, αντίστοιχα δίνονται και οι ταινίες μαζί με τους σκαρφιστήρες.

Δεν είναι τίποτα η λήψη, ένα τσιμπηματάκι στο δάχτυλο, σχεδόν ανώδυνο είναι, τρυπιέμαι μια δεκαετία τώρα, χώρια τις ινσουλίνες, δεν είναι τίποτα.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Παιδιά το συγκεκριμένο αποτελείται από 2 κομμάτια.. δε καλύπτει ΤΙΠΟΤΑ το ταμείο (πράγμα που δε περίμενα όταν έλεγα δε μας νοιάζουν τα χρήματα - τώρα το έμαθα πως πάει με το μοντέλο η κάλυψη) και είναι και ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ο αισθητήρας. Κρατάει λέει 30 ημέρες.

Άρα άκυρο.

Στο φαρμακείο της πουλάνε αυτό :

Eifron Solus V2 Μετρητής Σακχάρου | Skroutz.gr

Να το πάρει και να πει ευχαριστώ; Συγνώμη, ο φαρμακοποιός 10€ θα πάρει μόνο; Ή το ταμείο εγκρίνει καμιά πενηντάρα και τα ρέστα πάνε του φαρμακοποιού; Για να καταλάβω..

Δημοσ.
7 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Το οικονομικό δεν είναι θέμα, ζητάει κάτι που να ΜΗΝ ΤΡΥΠΙΕΤΑΙ και να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ στις μετρήσεις του. Δεν βρίσκω κάτι τέτοιο από αξιολογήσεις, ίσα ίσα τα κράζουν όλα.

29 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

δε καλύπτει ΤΙΠΟΤΑ το ταμείο (πράγμα που δε περίμενα όταν έλεγα δε μας νοιάζουν τα χρήματα - τώρα το έμαθα πως πάει με το μοντέλο η κάλυψη)

Άρα άκυρο.

τελικά το οικονομικό είναι θέμα ή όχι;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

TS , το μόνο μηχάνημα στην Ελλαδα με ανέπαφες μετρήσεις ειναι το freestyle libre. O εοπυυ θεωρεί τις ανεπαφες μετρήσεις σαν πολυτέλεια, γιαυτο δεν καλύπτει τους αισθητήρες. Σου καλύπτει όμως τα αναλώσιμα (ταινιες+σκαρφιστηρες) δωρεαν στα παραδοσιακά μηχανάκια μέτρησης.

Εαν δεν υπάρχει οικονομικο θέμα , παίρνεις το fs libre. Αλλιώς πας στα παραδοσιακά μηχανάκια. 

Το μηχανάκι που λες το solusv2 είναι του κιλού..... Καλύτερα πάρε ενα γερμανικό (contour care) ή της abbot to freestyle precision neo. Να ξερεις ομως οτι οι ταινίες βγαίνουν λιανική περιπου στα 22 ευρώ αλλα ο εοπυυ καλύπτει μονο τα 18,30 .... τα υπόλοιπα να πληρώνεις απο την τσεπη σου.

Σκαρφιστήρες είναι με 25% συμμετοχή (περιπου 0,50 στα 50τεμαχια)

Εαν θες εντελώς δωρεάν αναλώσιμα , θα πας σε μηχανακι του κιλού κινέζικο (οπως αυτο που σου προτειναν)

Τα μηχανάκια δίνονται δωρεάν απο τα φαρμακεία , δεν καταλαβα αυτο με τα 10 ευρώ ???? πηγες σε φαρμακείο και προσπάθησαν να σου πουλήσουν το μηχανάκι ??? εαν ναι, μην ξαναπάς στο συγκεκριμένο φαρμακειο

Επεξ/σία από sstratos
  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Παιδιά το συγκεκριμένο αποτελείται από 2 κομμάτια.. δε καλύπτει ΤΙΠΟΤΑ το ταμείο (πράγμα που δε περίμενα όταν έλεγα δε μας νοιάζουν τα χρήματα - τώρα το έμαθα πως πάει με το μοντέλο η κάλυψη) και είναι και ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ο αισθητήρας. Κρατάει λέει 30 ημέρες.

Άρα άκυρο.

Στο φαρμακείο της πουλάνε αυτό :

Eifron Solus V2 Μετρητής Σακχάρου | Skroutz.gr

Να το πάρει και να πει ευχαριστώ; Συγνώμη, ο φαρμακοποιός 10€ θα πάρει μόνο; Ή το ταμείο εγκρίνει καμιά πενηντάρα και τα ρέστα πάνε του φαρμακοποιού; Για να καταλάβω..

Φιλε μου η συσκευή είναι το μικρότερο κόστος,χρειάζεται και ταινίες που είναι πιο ακριβές και φυσικά αναλώσιμες.

Της εχουν πει που θα τα προμηθευτεί ;Εμείς τα παίρνουμε απο το νοσοκομείο και σε δυο χρόνια έχει αλλάξει δυο μηχανάκια γιατί αλλαξαν οι ταινίες και δεν συνεργάζονται μεταξύ τους.Επίσης θελει και σκαρφιστηρες 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

το πιο σημαντικο δεν ειναι το κοστος αλλα ο λόγος που θέλει τις μετρήσεις. αν μιλάμε για ινσουλινοεξαρτώμενο άτομο που μάλιστα εχει "ανεξέλεγκτο" ζάχαρο πανω κατω, το fs libre ειναι μονοδρομος γιατι ειναι το μονο που δινει την δυνατότητα να μετρας συνεχως μεσα στη μέρα. Αν μιλάμε για διαβητη λογω ηλικίας, ήπιο πρόβλημα, που παιζεις μια φορά την εβδομάδα κατω απο 80 και πανω απο 140 τότε το τρύπημα ειναι η καλυτερη λύση.

Δημοσ.

Οπως τα λέει ο @sstratos είναι τα πράγματα, και εγώ έχω το Freestyle Precision Neo από πέρσι τον Ιούλιο, αντικατέστησε το One Touch Verio Flex που είχα από το '18.

Μου φαίνεται περίεργο όμως που δεν καλύπτει τίποτα το ταμείο, δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα ποτέ, ίσως επειδή είμαι διαβητικός τύπου 1 ισνουλινοεξαρτώμενος γι' αυτό. Πάντως αν θέλεις @JiovanniGeorgeo και μένεις Αθήνα, σου δίνω τον ένα μου μετρητή που περισσεύει και κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MadPax είπε

Οπως τα λέει ο @sstratos είναι τα πράγματα, και εγώ έχω το Freestyle Precision Neo από πέρσι τον Ιούλιο, αντικατέστησε το One Touch Verio Flex που είχα από το '18.

Μου φαίνεται περίεργο όμως που δεν καλύπτει τίποτα το ταμείο, δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα ποτέ, ίσως επειδή είμαι διαβητικός τύπου 1 ισνουλινοεξαρτώμενος γι' αυτό. Πάντως αν θέλεις @JiovanniGeorgeo και μένεις Αθήνα, σου δίνω τον ένα μου μετρητή που περισσεύει και κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά.

Τέτοια μηχανάκια όντως καλύπτονται μόνο για τυπου 1 διαβητικούς. 

TS δεν σου έχει γράψει κάποιος ενδοκρινολόγος συνταγή για ταινίες μέτρησης ;  Μαζί με αυτές δικαιούσαι και ενα μηχανάκι της ίδιας εταιρείας δωρεαν απο το φαρμακείο.  Αν η μητέρα σου ειναι τύπου 2 διαβητική, δεν υπάρχει λόγος να πας σε ανέπαφη μέτρηση. Το απλό μηχανάκι κάνει μια χαρα την δουλεια του 3-4 φορές την μέρα. Θα σας πει και ο γιατρός. 

Δημοσ.

Στις 31/1/2022 στις 5:18 ΜΜ, andreas1gr είπε

τελικά το οικονομικό είναι θέμα ή όχι;

Έτσι όπως ήταν οι τιμές, δεν πήρα χαμπάρι ούτε πόσο πάει, ούτε γιατί πάει, και δε περίμενα να δίνει μόνο 18€ το ταμείο. Γενικά είναι άνεξοδη η συσκευή η πατροπαράδοτη για να κάνεις τη δουλειά σου, αυτό το έπιασα τώρα.

Στις 31/1/2022 στις 9:21 ΜΜ, CONAN_ είπε

Τέτοια μηχανάκια όντως καλύπτονται μόνο για τυπου 1 διαβητικούς. 

Τύπος 2.

Στις 31/1/2022 στις 6:13 ΜΜ, MadPax είπε

Αρχικά με συγκινείς. Επειδή και εγώ τα κάνω αυτά, θα έπαιρνα το θάρρος και το mg μου και θα ερχόμουν με χαρά πετόντας ένα βράδυ, αλλά η μάνα είναι περίφανη...

Στις 31/1/2022 στις 5:31 ΜΜ, sstratos είπε

Εαν δεν υπάρχει οικονομικο θέμα , παίρνεις το fs libre. Αλλιώς πας στα παραδοσιακά μηχανάκια. 

Το μηχανάκι που λες το solusv2 είναι του κιλού..... Καλύτερα πάρε ενα γερμανικό (contour care) ή της abbot to freestyle precision neo. Να ξερεις ομως οτι οι ταινίες βγαίνουν λιανική περιπου στα 22 ευρώ αλλα ο εοπυυ καλύπτει μονο τα 18,30 .... τα υπόλοιπα να πληρώνεις απο την τσεπη σου.

Σκαρφιστήρες είναι με 25% συμμετοχή (περιπου 0,50 στα 50τεμαχια)

Εαν θες εντελώς δωρεάν αναλώσιμα , θα πας σε μηχανακι του κιλού κινέζικο (οπως αυτο που σου προτειναν)

Το σφράγισες το θέμα @sstratos. Σε χιλιοευχαριστώ για το παραπάνω γιατί ξέρω πως τα ξέρεις από πρώτο χέρι (δυστυχώς) και μου είπες για αυτά τα δεδομένα και το μοντέλο, και εναλλακτική, και μου έλυσες τη μέγιστη απορία.. πως λειτουργεί, τι αποζημιώνει αυτό το ταμείο που δε το βρίσκω πουθενά.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑΑΑΑΑ

Υ.Γ.: Σας λέω "ιντερνετική πλατεία" αντί για απόλυτο φόρουμ στη μαμά, και φεύγοντας κυριολεκτικά φωνάζει από τη σκάλα "ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑΑΑΑ ΝΙΟΝΙΟΟ"

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το FreeStyle Libre γιατί χορηγείται από τον ΕΟΠΥΥ μόνο σε διαβητικούς τύπου 1;

Ο πατέρας μου (84 ετών) είναι ινσουλινοεξαρτώμενος τύπου 2, τους τελευταίους μήνες έχει χτυπηθεί από εγκεφαλικό έμφρακτο, είναι καλά σε γενικές γραμμές, αλλά δεν μπορεί μόνος του να τσεκάρει το ζάχαρο του, οπότε πρέπει να το κάνουμε εμείς, μερικές φορές μάλιστα πατώντας περισσότερο το δάκτυλο για να βγει το αίμα του, με αποτέλεσμα να τον πονάμε. Σκέφτηκα το FS Libre, αλλά βλέπω ότι δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...