Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους έχω τον λέβητα αερίου https://www.skroutz.gr/s/7789493/Buderus-Logamax-plus-GB062-24-H-V2-Επιτοίχιος-Λέβητας-Συμπύκνωσης-Αερίου-με-Καυστήρα-20636kcal-h.html

Με εγκατάσταση με σώματα και εξωτερική θερμομόνωση που έχει τελειώσει τον 1/2021 αυτήν την στιγμή τον δουλεύω στους 65 βαθμούς, θέλω να ρωτήσω αν τον κατεβάσω στους 45-50 όπου λειτουργεί η συμπηκνωση θα έχω ικανοποιητική ζέστη στο σπίτι και σύγχρονος οικονομία; θα είναι λάθος από μέρους μου να τον κατεβάσω τόσο χαμηλά; μήπως θα δημιουργηθεί κάποια δυσλητουργια - βλάβη στον καυστήρα; οποιαδήποτε γνώμη - συμβουλή δεκτή. Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στους λέβητες συμπύκνωσης σε ενδιαφέρει όχι η θερμοκρασία προσαγωγής αλλά τα επιστρεφόμενα.

Αν αυτά είναι πάνω από 50 βαθμούς χάνεις το πλεονέκτημα.

Αν το σπίτι σου έχει πολύ καλή μόνωση/κουφώματα και έχεις κάνει μια υπερδιαστασιολογιση στα σώματα σου(βάση μηχανολογικής μελέτης)δεν θα πρέπει να το δουλεύεις πάνω από 50 βαθμούς για κανένα λόγο.

Ο καυστήρας και γενικά ο λέβητας δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.

Πολύ βασικό στα λεβητακια αυτά είναι να ελέγχεις την πίεση του δοχείου διαστολής στο πρώτο αναμα τον χειμώνα.

Φέρουν από την μάνα τους ένα πολύ μικρό πλακοειδης δοχείο και σε περίπτωση που έχει χάσει τον αέρα,θα καις τσάμπα καύσιμο και δεν θα ζεσταίνεσαι.

Επεξ/σία από davarisx
Δημοσ.

φιλε μου αν δεν κανω λαθος απο τον δικο μου λεβητα (δεν ξερω και πολλα), το 65 βαθμους ειναι για το νερο, οχι για τη θερμοκρασια του χωρου. μηπως να μας στειλεις μια φωτογραφια του θερμοστατη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

φιλε μου αν δεν κανω λαθος απο τον δικο μου λεβητα (δεν ξερω και πολλα), το 65 βαθμους ειναι για το νερο, οχι για τη θερμοκρασια του χωρου. μηπως να μας στειλεις μια φωτογραφια του θερμοστατη;

Και του μενού έξω στον λέβητα θα έλεγα εγώ.

Ένα ωραίο βίντεο στα τουρκικά να καταλάβεις τι παίζει.

Ρυθμίζει την θερμοκρασία των σωμάτων και μετά πάει στην βρύση και ρυθμίζει τα ζεστά νερά χρήσης.

Επεξ/σία από davarisx
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, teopanta1 είπε

Καλημέρα σε όλους έχω τον λέβητα αερίου https://www.skroutz.gr/s/7789493/Buderus-Logamax-plus-GB062-24-H-V2-Επιτοίχιος-Λέβητας-Συμπύκνωσης-Αερίου-με-Καυστήρα-20636kcal-h.html

Με εγκατάσταση με σώματα και εξωτερική θερμομόνωση που έχει τελειώσει τον 1/2021 αυτήν την στιγμή τον δουλεύω στους 65 βαθμούς, θέλω να ρωτήσω αν τον κατεβάσω στους 45-50 όπου λειτουργεί η συμπηκνωση θα έχω ικανοποιητική ζέστη στο σπίτι και σύγχρονος οικονομία; θα είναι λάθος από μέρους μου να τον κατεβάσω τόσο χαμηλά; μήπως θα δημιουργηθεί κάποια δυσλητουργια - βλάβη στον καυστήρα; οποιαδήποτε γνώμη - συμβουλή δεκτή. Ευχαριστώ 

Απο την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να τον δουλεύω φέτος από την αρχή της σεζόν δουλεύει στις θερμοκρασίιες που θέλεις να βάλεις δουλεύει με αντιστάθμιση και πάντα η προσαγωγή είναι εκεί που αναφέρεις και η θερμοκρασία χώρου είναι κατά μέσο όρο 22.6 βαθμούς αναλόγως τις θερμοκρασίες λόγω αντιστάθμισης άρα θα είσαι μια χαρά από την στιγμή που έχεις και μονωση, τίποτα δεν θα πάθει ο λέβητας 

2 ώρες πριν, vaggos231 είπε

Αναλόγως της θερμοκρασίας προσαγωγής πάει και ανάλογα η θερμοκρασία χώρου εκτός αν αναφέρεσαι στο ζεστό νερό χρήσης που είναι μεγάλη θερμοκρασία αυτό που αναφέρεις 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vaggos231 είπε

Έχει επιλογή στον λέβητα που θα δουλεύει η φλόγα 

5 ώρες πριν, davarisx είπε

Στους λέβητες συμπύκνωσης σε ενδιαφέρει όχι η θερμοκρασία προσαγωγής αλλά τα επιστρεφόμενα.

Αν αυτά είναι πάνω από 50 βαθμούς χάνεις το πλεονέκτημα.

Αν το σπίτι σου έχει πολύ καλή μόνωση/κουφώματα και έχεις κάνει μια υπερδιαστασιολογιση στα σώματα σου(βάση μηχανολογικής μελέτης)δεν θα πρέπει να το δουλεύεις πάνω από 50 βαθμούς για κανένα λόγο.

Ο καυστήρας και γενικά ο λέβητας δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.

Πολύ βασικό στα λεβητακια αυτά είναι να ελέγχεις την πίεση του δοχείου διαστολής στο πρώτο αναμα τον χειμώνα.

Φέρουν από την μάνα τους ένα πολύ μικρό πλακοειδης δοχείο και σε περίπτωση που έχει χάσει τον αέρα,θα καις τσάμπα καύσιμο και δεν θα ζεσταίνεσαι.

Εννοείς την πίεση που δείχνει το μανόμετρο όπου πρέπει να είναι 1,5-2 bar; οπότε να κατεβάσω την θερμοκρασία της φλόγας στους 50 βαθμούς; δεν θα γίνει κάποια ζημιά; το αναφέρω γιατί όταν τον ρυθμισαν στο πρώτο άνοιγμα τον έβαλαν στο 65 και δεν αναφέρομαι στα ζεστά νερά. 

Δημοσ.

Η πίεση στο κλειστό κύκλωμα του καλοριφέρ πάει βάση μανομετρικου.

Αν λέβητας και σώματα είναι στην ίδια ευθεία 1 bar είναι υπερ αρκετό εκτός και αν ο υδραυλικός σου πέρασε μικρές διατομές σωλήνων οπωτε πάει αλλού η δουλειά.

Το δοχείο διαστολής είναι μέσα στον λέβητα σου και συνήθως είναι χρώματος κόκκινου,η ασημί και αυτό στους επιτοίχιες λέβητες θέλει έλεγχο του αέρα απαραίτητα μια φορά τον χρόνο.

Αν το μανόμετρο έξω λέει 1.5 bar θα πρέπει το δοχείο διαστολής να έχει 0.2 bar λιγότερα δηλαδή 1.3

65 βαθμοί για σπίτι με εξωτερική μόνωση και καλά κουφώματα είναι έγκλημα κατά την γνώμη μου.

Αν έχει γίνει σωστή μελέτη παραπάνω από 50 βαθμούς δεν χρειάζεται σε καμοια περίπτωση.

Πιστεύω να έχεις βάλει και θερμοστατικες κεφαλές στα σώματα σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, davarisx είπε

Πιστεύω να έχεις βάλει και θερμοστατικες κεφαλές στα σώματα σου.

Όχι δεν έχω βάλει 

Οπότε αν βάλω την θερμοκρασία του λέβητα για τα σώματα όχι για ζεστό νερό στους 50 βαθμούς, θα λειτουργεί μόνο η συμπηκνωση του λέβητα; καταναλωνοντας ελάχιστο; ή καθόλου φυσικό αέριο; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, teopanta1 είπε

Όχι δεν έχω βάλει 

Οπότε αν βάλω την θερμοκρασία του λέβητα για τα σώματα όχι για ζεστό νερό στους 50 βαθμούς, θα λειτουργεί μόνο η συμπηκνωση του λέβητα; καταναλωνοντας ελάχιστο; ή καθόλου φυσικό αέριο; 

Τα έχεις πολύ μπερδεμένα στο μυαλό σου.

Η συμπύκνωση εκμεταλλεύεται τα καυσαέρια στην έξοδο του λέβητα.

Φαντάσου στην έξοδο καυσαερίων έχεις 180 βαθμούς πχ.αν καταφέρεις να βάλεις μια σερπαντίνα που μέσα της θα έχει νερό κρύο(τα επιστρεφόμενα του λέβητα)πχ 40 βαθμούς αυτή η διάταξη θα τραβάει σχεδόν όλη την θερμότητα από τα καυσαέρια και θα στην δίνει σε θέρμανση.

Κοινώς τα καυσαέρια αντί για 180 βαθμούς θα πέφτουν στους 60 βαθμούς.ενα ελάττωμα της συμπύκνωσης είναι τα συμπυκνώματα τα οποία σε λέβητες πετρελαίου είναι πολύ όξινα.

Έχεις κάνει μελέτη θέρμανσης από μηχανολόγο η απλά φωναξες τον Μαστρογιάννη και σου πέταξε μια μόνωση?

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι τα σώματα γιατί θερμοκρασίες είναι διαστασιολογημένα. Απο εκεί ξεκινάς και βλέπεις μετά τι θα κάνεις.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, davarisx είπε

Τα έχεις πολύ μπερδεμένα στο μυαλό σου.

Η συμπύκνωση εκμεταλλεύεται τα καυσαέρια στην έξοδο του λέβητα.

Φαντάσου στην έξοδο καυσαερίων έχεις 180 βαθμούς πχ.αν καταφέρεις να βάλεις μια σερπαντίνα που μέσα της θα έχει νερό κρύο(τα επιστρεφόμενα του λέβητα)πχ 40 βαθμούς αυτή η διάταξη θα τραβάει σχεδόν όλη την θερμότητα από τα καυσαέρια και θα στην δίνει σε θέρμανση.

Κοινώς τα καυσαέρια αντί για 180 βαθμούς θα πέφτουν στους 60 βαθμούς.ενα ελάττωμα της συμπύκνωσης είναι τα συμπυκνώματα τα οποία σε λέβητες πετρελαίου είναι πολύ όξινα.

Έχεις κάνει μελέτη θέρμανσης από μηχανολόγο η απλά φωναξες τον Μαστρογιάννη και σου πέταξε μια μόνωση?

Μελέτη εγκατάστασης έκανε Μηχανικός από εταιρία 

Δηλαδή αυτό που έγραψα πιο πάνω δεν ισχύει; 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, tollisth είπε

Αναλόγως της θερμοκρασίας προσαγωγής πάει και ανάλογα η θερμοκρασία χώρου εκτός αν αναφέρεσαι στο ζεστό νερό χρήσης που είναι μεγάλη θερμοκρασία αυτό που αναφέρεις 

σαυτο αναφερομαι και δεν ειναι αππως μεγαλη θερμοκρασια, ειναι τρελη και σε βαθμο εγκαυματος. Εμενα δηλαδη που μαρεσει το πολυ ζεστο νερο, το εχω στο 45. αλλα παλι δεν ξερω σχεδον τιποτα απο λεβητες και θερμοστατες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.
Σε εμένα εγκατέστησε τον καυστήρα του θέματος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ενοικιάζω. Ο καυστηριατζής που ήρθε έβαλε θερμοκρασία 73 βαθμούς. Τα σώματα στο σπίτι, με αυτή την θερμοκρασία έφταναν θερμοκρασίες 62-66 βαθμών. Χτες διαβάζοντας το νήμα, έριξα τη θερμοκρασία στο 65 και τα σώματα φυσικά έφταναν μέχρι 58-60. Τελικά κερδίζω κάτι ή καίω παραπάνω ώστε να μπορεί ο θερμοστάτης να ισορροπήσει την θερμοκρασία στο σπίτι με λιγότερη θερμική ενέργεια αλλά σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου;

Επεξ/σία από mouxaxa
Δημοσ.
8 ώρες πριν, vaggos231 είπε

αναφερομαι και δεν ειναι αππως μεγαλη θερμοκρασια, ειναι τρελη και σε βαθμο εγκαυματος. Εμενα δηλαδη που μαρεσει το πολυ ζεστο νερο, το εχω στο 45. αλλα παλι δεν ξερω σχεδον τιποτα απο λεβητες και θερμοστατες...

Φίλε μου αναφέρομαι στην θερμοκρασία του λέβητα όπου ζεσταίνει το νερό στα σώματα, όχι σε ζεστό νερό χρήσης το οποίο και εγώ το έχω στοθς 45 

7 ώρες πριν, mouxaxa είπε

Καλημέρα.
Σε εμένα εγκατέστησε τον καυστήρα του θέματος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ενοικιάζω. Ο καυστηριατζής που ήρθε έβαλε θερμοκρασία 73 βαθμούς. Τα σώματα στο σπίτι, με αυτή την θερμοκρασία έφταναν θερμοκρασίες 62-66 βαθμών. Χτες διαβάζοντας το νήμα, έριξα τη θερμοκρασία στο 65 και τα σώματα φυσικά έφταναν μέχρι 58-60. Τελικά κερδίζω κάτι ή καίω παραπάνω ώστε να μπορεί ο θερμοστάτης να ισορροπήσει την θερμοκρασία στο σπίτι με λιγότερη θερμική ενέργεια αλλά σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου;

Αυτό ακριβώς ρωτώ και εγώ αλλά εγώ τον έχω στους 52 βαθμούς ώστε να είναι στην συμπηκνωση και ρωτώ να το βάλω πάλι στους 65 που ήταν; ή αφήνοντας τον στους 52 θα κάνω οικονομία ή είναι χειρότερα; 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, teopanta1 είπε

Φίλε μου αναφέρομαι στην θερμοκρασία του λέβητα όπου ζεσταίνει το νερό στα σώματα, όχι σε ζεστό νερό χρήσης το οποίο και εγώ το έχω στοθς 45 

Αυτό ακριβώς ρωτώ και εγώ αλλά εγώ τον έχω στους 52 βαθμούς ώστε να είναι στην συμπηκνωση και ρωτώ να το βάλω πάλι στους 65 που ήταν; ή αφήνοντας τον στους 52 θα κάνω οικονομία ή είναι χειρότερα; 

Για την συμπύκνωση η θερμοκρασία επιστροφής πρέπει να είναι κάτω από 57° οπότε λογικά με 65 η προσαγωγή ούτως η άλλως δουλεύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...