Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσανατολίζομαι σε αγορά νέου κινητού. Μάλλον θα πάω σε μεταχειρισμένο iphone.

Τι ακριβώς πρέπει να προσέξω ώστε να είναι το κινητό εντάξει? Έστω ότι θα γίνει έλεγχος από κοντά.

Θα φτιάξω μια μικρή λίστα με κάποια πράγματα που μου έρχονται και θέλω να συμπληρώσετε.

1) Εξωτερικός έλεγχος για χτυπήματα. Η οθόνη να είναι οκ χωρίς ραγίσματα και θαμπάδες

2) Το επίπεδο της υγείας της μπαταρίας να είναι το αναμενόμενο. Η χωρητικότητα του κινητού να είναι η σωστή ώστε να μην μου πασάρουν άλλο μοντέλο.

3) Να λάβω τον κωδικό που ξεκλειδώνει, αν έχει.

4) Να έχει το κουτί του ώστε να μην είναι κλεμμένο, και να είναι ξεκλείδωτο

Σε σχέση με το να μην είναι κλεμμένο, αρκεί το να μην είναι "κλειδωμένο"? Δηλαδή αν μπορώ να μπω και να περιηγηθώ στο μενού τότε είναι εντάξει? Και άμα είναι φρεσκοκλεμμένο και ο ιδιοκτήτης δεν το έχει κλειδώσει ακόμα από τον πάροχο ή από την apple? Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με αυτό

Γενικά μιλάω για σημεία ελέγχου που είναι τα πιο βασικά. Το να κάτσω να τεστάρω πχ το NFC πέρα από το ότι δεν είναι πρακτικά εφικτό, δεν είναι και κάτι που χαλάει συχνά οπότε σε κάτι τέτοια απλά εμπιστεύεσαι τον πωλητή.

Επίσης, τι ενέργειες πρέπει να έχουν γίνει σε ένα iphone ώστε όταν το πάρω να είναι καθαρό από τα αρχεία/ρυθμίσεις του προηγούμενου χρήστη και να είναι έτοιμο να περάσω τα δικά μου?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Προσανατολίζομαι σε αγορά νέου κινητού. Μάλλον θα πάω σε μεταχειρισμένο iphone.

Τι ακριβώς πρέπει να προσέξω ώστε να είναι το κινητό εντάξει? Έστω ότι θα γίνει έλεγχος από κοντά.

Θα φτιάξω μια μικρή λίστα με κάποια πράγματα που μου έρχονται και θέλω να συμπληρώσετε.

1) Εξωτερικός έλεγχος για χτυπήματα. Η οθόνη να είναι οκ χωρίς ραγίσματα και θαμπάδες

2) Το επίπεδο της υγείας της μπαταρίας να είναι το αναμενόμενο. Η χωρητικότητα του κινητού να είναι η σωστή ώστε να μην μου πασάρουν άλλο μοντέλο.

3) Να λάβω τον κωδικό που ξεκλειδώνει, αν έχει.

4) Να έχει το κουτί του ώστε να μην είναι κλεμμένο, και να είναι ξεκλείδωτο

Σε σχέση με το να μην είναι κλεμμένο, αρκεί το να μην είναι "κλειδωμένο"? Δηλαδή αν μπορώ να μπω και να περιηγηθώ στο μενού τότε είναι εντάξει? Και άμα είναι φρεσκοκλεμμένο και ο ιδιοκτήτης δεν το έχει κλειδώσει ακόμα από τον πάροχο ή από την apple? Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με αυτό

Γενικά μιλάω για σημεία ελέγχου που είναι τα πιο βασικά. Το να κάτσω να τεστάρω πχ το NFC πέρα από το ότι δεν είναι πρακτικά εφικτό, δεν είναι και κάτι που χαλάει συχνά οπότε σε κάτι τέτοια απλά εμπιστεύεσαι τον πωλητή.

Επίσης, τι ενέργειες πρέπει να έχουν γίνει σε ένα iphone ώστε όταν το πάρω να είναι καθαρό από τα αρχεία/ρυθμίσεις του προηγούμενου χρήστη και να είναι έτοιμο να περάσω τα δικά μου?

Το πιο βασικό ειναι να εχει γίνει , η να γινει μπροστά σου πριν το πάρεις, διαγραφή του apple ID και κατόπιν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων! Πρέπει δηλαδή το τηλέφωνο να ερθει στη μορφή που είχε οταν αγοράστηκε. Αν δεν το εχει κάνει , οποσδήποτε να το κάνει πρίν το πάρεις. Αν το έχει κάνει ήδη, προχωράς τη ρυθμιση του κινητού ωστε να σε πάει στην αρχική οθόνη και να μπορέσεις να τεστάρεις τα υπόλοιπα, χωρίς να σου ζητήσει οποιοδήποτε apple id. Αρα το νο 3 που γράφεις δεν ισχύει. ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ ΚΛΕΊΔΩΜΑ OTAN ΤΟ ΠΆΡΕΙΣ.

Εννοείται πρίν καν συναντηθείς με το άτομο καλό είναι να σου δώσει το imei και μέσω αυτού να τσεκάρεις τη γνησιότητα και το υπόλοιπο εγγύησης στο site της apple (apple coverage) και αφού συναντηθείς ελέγχεις το imei στο κινητό να είναι αυτό που σου έχει πεί.

Οσον αφορά αλλους ελέγχους, ελέγχεις αν δουλεύει σωστά η κάμερα, αν δουλεύει το face ID, βάζεις τη δική σου sim και ελέγχεις αν δουλεύει και αν πιάνει σήμα και κάνεις μια κλήση για να τεστάρεις ακουστικό και μικρόφωνο, ελέγχεις αν παίζει σωστά το ηχείο.  Επίσης εννοείται τσεκάρεις την υγεία μπαταρίας και τη χωρητικότητα βλέπεις αν ειναι αυτη που σου έχει πει. 

Ποτέ δεν κάνουμε συναλλαγή απο μακριά όπου δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλα τα παραπάνω πρίν το αγοράσουμε !

Κάποα tips για να καταλάβεις ότι είναι απατεώνας είναι να αρνείται να συναντηθείτε από κοντά και να σου λέει οτι θα στο στείλει με ταχυδρομείο κλτ. Επίσης αν πουλάει κάποιος πολύ φτηνα και αν δέχεται όλα τα παζάρια που θα του κάνεις είναι ένδειξη οτι κάτι δεν πάει καλά! Συνήθως δηλαδή αυτό που δεν μας αρέσει, να πουλάει κάποιος ακριβά και να μην κατεβάζει εύκολά την τιμή, είναι ενδειξη οτι το κινητό είναι γνήσιο και σε καλή κατάσταση και δεν θέλει απλά να σου σπρώξει ελλατωματικό ή μαιμού...

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotia είπε

Από  κάτι μεταχειρισμένο και σενάρια τι μπορεί να είναι ,καλύτερα κάτι καινούριο με εγγύηση .

Αν πάρεις όμως ναυαρχίδα στη μισή τιμή (εγώ πχ. Πήρα 11 pro max με 460€, για καινούργιο πόσο θα ήθελα;) αξίζει το οποίο ρίσκο. Επίσης αν ξέρεις πως να ελέγχεις κάτι πολύ δύσκολο να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δημοσ.

Αν χρειάζεται να παρεις ναυαρχίδα ,μετρα και η εγγυηση παραπάνω από κάτι φθηνότερο .Κάτι ακριβό έχει και ακριβή επισκευή .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...