Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Ναι εμένα είναι λάθος η κρίση μου και η βέλτιστη επιλογή είναι να προτιμήσει να κάνει online μαθήματα (προτάθηκε ένθερμα), όχι να σπουδάσει σε μια σχολή...i rest my case! 

Το βγάζεις εκτός context και το παρουσιάζεις αρκετά λάθος. Έχουν πέσει επιχειρήματα για αυτή την άποψη. Εάν όντως θέλεις να συζητήσεις και όχι να πολώσεις και να επιτεθείς, μπορείς να σχολιάσεις τα επιχειρήματα και αντιπαραθέσεις τα δικά σου. 

Είναι κάπως οξύμωρο να σχολιάζεις για το πώς άλλοι συμπεριφέρονται σε αυτή την συζήτηση, αλλά από την μεριά σου να μην συνεισφέρεις τίποτα άλλο παρά πολωτική και άγονη κριτική. 

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, DrKo said:

Το βγάζεις εκτός context και το παρουσιάζεις αρκετά λάθος. Έχουν πέσει επιχειρήματα για αυτή την άποψη. Εάν όντως θέλεις να συζητήσεις και όχι να πολώσεις και να επιτεθείς, μπορείς να σχολιάσεις τα επιχειρήματα και αντιπαραθέσεις τα δικά σου. 

Είναι κάπως οξύμωρο να σχολιάζεις για το πώς άλλοι συμπεριφέρονται σε αυτή την συζήτηση, αλλά από την μεριά σου να μην συνεισφέρεις τίποτα άλλο παρά πολωτική και άγονη κριτική. 

Ναι είναι συνηθισμένη τακτική τα επιχειρήματα της αντίθετης άποψης να χαρακτηρίζονται ως προσπάθεια πόλωσης, δε με εκπλήσσει.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Ναι είναι συνήθεις τακτική τα επιχειρήματα της αντίθετης άποψης να χαρακτηρίζονται ως προσπάθεια πόλωσης, δε με εκπλήσσει.

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να δω τι αντιεπιχειρήματα έχεις. Μπορείς να μου κάνεις παράθεση που τα έγραψες;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/2/2022 στις 11:28 ΠΜ, Ussr είπε

ποια; να πάω και εγώ

Η πληροφορική στην Ελλάδα έχει μηδενική ανεργία. όταν μιλάμε και για εξειδίκευση/πιστοποίηση αυτομάτως μπαίνεις σε μηνιαίο ποσό που κάποιοι δεν θα φτάσουν ποτέ ! Linkdn is your friend

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, DrKo said:

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να δω τι αντιεπιχειρήματα έχεις. Μπορείς να μου κάνεις παράθεση που τα έγραψες;

Στάσου τώρα κατάλαβα, δηλαδή (η προτροπή) να μη σπουδάσει κάποιος και να κάνει online μαθήματα θεωρείται η standard νόρμα οπότε χρειάζομαι να προβάλλω αντεπιχειρήματα (όχι επιχειρήματα!) για να υποστηρίξω το προφανές που είναι να σπουδάσει. Excuse my ignorance μάλλον έχω μείνει πίσω...

By the way, υπάρχει το αρχικό μου post αν σε ενδιαφέρει και είναι αρκετό, δε χρειάζεται να αποδείξουμε γιατι 1+1 κάνει 2. Ο ενδιαφερόμενος έχει ακούσει και τις δύο απόψεις, ας επιλέξει ό,τι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του και ο χρόνος θα δείξει ποιο τελικά ήταν αυτό. 

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 1/2/2022 στις 11:54 ΠΜ, kdaras είπε

Υπάρχει και το ΕΑΠ https://www.eap.gr/education/undergraduate/computer-science/

αλλά θέλει πολύ διάβασμα και δεν είναι δωρεάν.

- Αυτά που γράφεις είναι δύο αφηγήματα περί του ΕΑΠ που ακούγονται συχνά όμως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική για ένα τμήμα των φοιτητών.

α) Δεν θέλει πολύ διάβασμα, θέλει ολιγόωρο αλλά καθημερινό και οργανωμένο «διάβασμα», σε οποιαδήποτε Σχολή του ΕΑΠ. Ο χρόνος του «διαβάσματος» εξαρτάται, πολύ, από τις ικανότητες και το χαρακτήρα του κάθε φοιτητή. Μερικοί τελειώνουν σε 4 χρόνια (παίρνουν 3 ετήσιες Θ.Ε. ανά έτος) και με βαθμό πτυχίου πάνω από 8, αφιερώνοντας στην κάθε Θ.Ε (Θεματική Ενότητα) 1,5-2 ώρες την ημέρα. Από την άλλη σε μερικές Σχολές τα 4/5 των φοιτητών δεν παίρνουν ποτέ Πτυχίο. Οι τελευταίοι (μαζί με αυτούς που παίρνουν Πτυχίο στα 7-9 χρόνια) είναι που διαδίδουν το μύθο ότι το ΕΑΠ χρειάζεται πολύ διάβασμα.

β) Για μερικούς η φοίτηση είναι σχεδόν δωρεάν. Υπάρχουν φοιτητές που είναι εργαζόμενοι (μερικοί από αυτούς έχουν και οικογένεια) ενώ σε μερικές περιπτώσεις είναι και άνω των 40 ετών. Παρ όλα αυτά, καταφέρνουν να πάρουν κάθε χρόνο υποτροφία, είτε με κοινωνικά κριτήρια είτε «υποτροφία αριστείας» και κατά συνέπεια τους επιστρέφεται ένα σημαντικό τμήμα του ποσού που κατέβαλαν προκαταβολικά. Το πτυχίο σε αρκετούς από αυτούς στοιχίζει από 500-1500 ευρώ (συνολικά).

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr.Fuzzy είπε

Στάσου τώρα κατάλαβα, δηλαδή (η προτροπή) να μη σπουδάσει κάποιος και να κάνει online μαθήματα θεωρείται η standard νόρμα οπότε χρειάζομαι να προβάλλω αντεπιχειρήματα (όχι επιχειρήματα!) για να υποστηρίξω το προφανές που είναι να σπουδάσει. Excuse my ignorance μάλλον έχω μείνει πίσω...

By the way, υπάρχει το αρχικό μου post αν σε ενδιαφέρει και είναι αρκετό, δε χρειάζεται να αποδείξουμε γιατι 1+1 κάνει 2. Ο ενδιαφερόμενος έχει ακούσει και τις δύο απόψεις, ας επιλέξει ό,τι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του και ο χρόνος θα δείξει ποιο τελικά ήταν αυτό. 

Σε μία συζήτηση κάθε μεριά φέρνει επιχειρήματα. Συνήθως όποιος έχει αντίρρηση με κάτι που έχει ήδη ειπωθεί, θα παρουσιάσει αντιεπιχειρήματα. Εσύ όχι μόνο δεν το κάνεις, αλλά επιτίθεσαι συνεχώς χωρίς κανένα είδος διάθεσης για διάλογο. Γενικεύεις αυτό που γράφεται (γνωστό logical fallacy) και παραποιείς το τι λένε οι άλλοι. Μέσα σε όλα αυτά, ενοχλείσαι που άλλοι φέρονται όπως εσύ.

Για ακόμα μία φορά, κανείς δεν είπε γενικά να μην σπουδάσει κάποιος ούτε υπήρξε κάποιος που να υποστηρίζει πως η νόρμα είναι τα online μαθήματα. Εδώ είμαστε όμως, εάν όντως έγινε αυτό να το παραθέσεις να το δούμε. 

Τα παραπάνω είναι γεγονότα. Αντικειμενικά γεγονότα. Δεν περιμένω να έχεις ούτε την νηφαλιότητα αλλά ούτε και την δυνατότητα να τα αντιληφθείς. Τουλάχιστον έγινε αντιληπτό τι θα πρέπει να περιμένει κανείς από εσένα. 

Επεξ/σία από DrKo
Δημοσ.

παιδες ηρεμα ο καθενας εχει την αποψη του αλλος πιο απολυτα κτλ...ευχαριστω ολους για τις συμβουλες δεν υπαρχει κανενας λογος για αντιπαραθεσεις....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, DrKo said:

Σε μία συζήτηση κάθε μεριά φέρνει επιχειρήματα. Συνήθως όποιος έχει αντίρρηση με κάτι που έχει ήδη ειπωθεί, θα παρουσιάσει αντιεπιχειρήματα. Εσύ όχι μόνο δεν το κάνεις, αλλά επιτίθεσαι συνεχώς χωρίς κανένα είδος διάθεσης για διάλογο. Γενικεύεις αυτό που γράφεται (γνωστό logical fallacy) και παραποιείς το τι λένε οι άλλοι. Μέσα σε όλα αυτά, ενοχλείσαι που άλλοι φέρονται όπως εσύ.

Για ακόμα μία φορά, κανείς δεν είπε γενικά να μην σπουδάσει κάποιος ούτε υπήρξε κάποιος που να υποστηρίζει πως η νόρμα είναι τα online μαθήματα. Εδώ είμαστε όμως, εάν όντως έγινε αυτό να το παραθέσεις να το δούμε. 

Τα παραπάνω είναι γεγονότα. Αντικειμενικά γεγονότα. Δεν περιμένω να έχεις ούτε την νηφαλιότητα αλλά ούτε και την δυνατότητα να τα αντιληφθείς. Τουλάχιστον έγινε αντιληπτό τι θα πρέπει να περιμένει κανείς από εσένα. 

Κλασσικό παραληρηματικό ad hominem response, unworthy of discussing further.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ussr είπε

επειδή μου φαίνεται ότι είσαι αρκετός νέος θα σου πρότεινα να συνεχίσεις την προσπάθεια θα τα καταφέρεις. Προσπάθησε να κινηθείς  στον χώρο μέσω φίλου-γνωστού εν ανάγκη δέξου να κάνεις δωρεάν πρακτική (αν δεν είναι αντιδεολογικό βέβαια)

Εγώ είχα φτιάξει και ιστοσελίδα σαν portfolio για βιογραφικό, έβαζα το qrcode στο βιογραφικό, και γενικά χαριτομενιές που προτείνουν διάφορες σελίδες  "ειδικών" για την επαγγελματική αποκατάσταση, είχα και όλες τις μικροεφαρμογές μου, στο git αλλά τίποτε, το πρόβλημα που είχα συνοψίζεται στο εξής : 46 χρονών, τέλος όλα, όπως έγραψε και ο @DrKo προσπαθούσα να συναγωνιστώ 22-23 χρονών παιδιά, έχασα κατά κράτος.

Βιογραφικό μου πρέπει να υπάρχει σε όλες τις Ελληνικές εταιρείες που έχουν ως αντικείμενο τους  την πληροφορική.  

Αυτά βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι κανόνας ίσως υπάρχουν και θετικές εμπειρίες.

και μενα καπως ετσι. μεχρι τωρα επειδη στην περιοχη που ζουσα υπήρχαν αρκετες επιχειρησεις σχετικές με το βασικό μου πτυχίο ειχα στειλει σε ολες, οπως επισης ειχα στειλει και σε ολες τις τοπικες επιχειρήσεις τυπου σουπερ μαρκετ, ουτε καν απαντηση στο μειλ. συνεντευξη εκανα με εταιρίες που ομως ηταν μακριά ή δε με βόλευε το ωράριο. τωρα μεσα σε ενα χρονο που ψαχνω στην πληροφορική εχω κανει πολλές συνεντέυξεις, εγινα δεκτή σε καποιες αλλά μονο για να δουλευω στα γραφεία των εταιριων καθως με νεοεισερχόμενους δεν κανουν ευκολα remote. οπότε πάλι τιθεται θεμα γιατι εχω και παιδια και δε μπορω να παω σε αλλο μέρος. Αν ημουν σε ηλικία που δεν ειχα υποχρεωσεις ευκολα ελεγα ναι και εφευγα. σε τοπικό επίπεδο πάντως εχει μονο 2-3 επιχειρησεις σχετικές από τις οποιες μονο η μια εχει μια απήχηση πανελλαδικά αλλά οταν ζητούσαν ηθελαν senior. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...