Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dasimo είπε

Αυτο που λοιπόν εγω λέω είναι οτι δεν πρέπει να λέμε σε εναν ανθρωπο 42 χρονών που αποφάσισε να επενδύσει στον εαυτό του, οτι είσαι πολύ μεγάλος για αυτο. 

Μα δεν του είπε κανείς να μην επενδύσει. Το πώς θα το κάνει είναι το θέμα. 

Το να πάει σε ένα ΑΕΙ, μέσω πανελληνίων, και στα 42 του, ενώ δεν έχει σχέση με τον χώρο που εστιάζει το ΑΕΙ, είναι κακή επιλογή. Το να κάνει ταχύρυθμα μαθήματα (π.χ. online ή κολλέγια) είναι καλή επιλογή. 

Η πρώτη είναι κακή επιλογή γιατί χάνει χρόνο χωρίς να κερδίζει τίποτα και μπλέκεται σε διαδικασίες που απαιτούν πολύ αφοσίωση για πολύ καιρό (4+ χρόνια). Ένα πανεπιστήμιο θέλει παρακολούθηση, έχει μεγάλο εύρος γνώσεων, απαιτεί εργασίες στο σπίτι, διαρκεί τουλάχιστον 4 χρόνια, και στο τέλος έχει και πτυχιακή. Στα 42 του κάποιος, με οικογένεια, εργασία, και τα βάρη της καθημερινότητας, είναι πολύ δύσκολο να αφοσιωθεί σε μία σχολή και να την βγάλει και σε 4 χρόνια. Οπότε, το "46" είναι μία πολύ πολύ πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη. Δεδομένης και της πρότερης εκπαιδευτικής πορείας του poster, θα υπάρχει και δυσκολία στις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Άρα μιλάμε για 5 χρόνια στην καλύτερη, δηλαδή 47. 47 χρονών για να βγει στην αγορά εργασίας όχι κάποιος με εμπειρία που την πιστοποίησε με ένα πτυχίο, αλλά ένας φρέσκος απόφοιτος ΧΩΡΙΣ καμία εμπειρία. Δηλαδή, όπως ακριβώς ένας άνθρωπος 23 χρονών. 23 vs 47, είναι σκληρή σύγκριση για να έχουν το ίδιο ακριβώς επίπεδο. 

Και όχι, η αλλαγή πεδίου δεν είναι κακό πράγμα. Αλλά να γίνει με σύνεση και σε λογικά πλαίσια. Τι θα οφελήσει τον 47άρη άνθρωπο να πάρει διακριτά μαθηματικά; Θα μάθει καλύτερα τα αθροίσματα και τις γεννήτριες και θα πάει για διδακτορικό και μεταπτυχιακό; Δηλαδή, να πάει ο άνθρωπος, με γεια του με χαρά του. Αλλά ένας που θέλει να τα παίξει όλα-για-όλα και να πάει μέσω **πανελληνίων** για ένα πτυχίο, χλωμό το κόβω να έχει την άνεση να είναι underpaid ή και καθόλου paid και να κάνει μεταπτυχιακά και διδακτορικά. 

Η δεύτερη είναι καλή γιατί αντί να χάσει χρόνο, εστιάζει σε αυτό ακριβώς που θέλει, και το κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα (1 χρόνο π.χ.). Αντί να σπαταλήσει χρόνο να μάθει σχεσιακή άλγεβρα, θα μάθει MariaSQL και πώς λειτουργεί και that's it. Αντί να μάθει OSI, TCP, κτλ, θα μάθει πώς να κάνει REST API calls με JS/PHP και that's it. Το θέμα όμως είναι ότι με αυτά θα μπορέσει να δουλέψει (κουτσά-στραβά) σε ένα χρόνο. Όχι σε 5 και αν.

• Like 2
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ειχαμε δεκαετιες 70 , 80 , 90 ναι ισως το πανεπιστημιο να ηταν και η μοναδικη επιλογη.

Σημερα online εκπαιδευση, πιστοποιησεις εταιρειων, projects που να αποδεικνυουν την επαρκεια σου για μια θεση ειναι η καλυτερη επιλογη.

Ειχα γραψει και αρκετες αλλες δυνατοτητες παρακατω. Επιλογη μιας ικανοτητας, απολυτη αφοσιωση σε αυτην για τους υπολοιπους εξι μηνες και οταν επανελθεις στο συγκεκριμενο νημα θα το αντιμετωπιζεις ως ατοπο , παρωχημενο, ξεπερασμενο απο τις εξελιξεις.

Δημοσ.

αφιέρωσε τον χρόνο σου καλέ μου άνθρωπε να μάθεις μάθηματα online που έχεις και την ησυχία σου και μην τρέχεις σε πανεπιστήμια, δεν θα είσαι μόνος σου, θα έχεις την φασαρία των σχολιαρόπαιδων που θες δεν θές θα σε επηρεάσουνε ,πεταμένα λεφτά ,έξοδα μετακίνησης κ.α.για τι για ένα πτυχίο?το ίντερνετ απο γνώσεις και μαθήματα πληροφορικήσ έιναι γεμάτο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, expert30 είπε

αφιέρωσε τον χρόνο σου καλέ μου άνθρωπε να μάθεις μάθηματα online που έχεις και την ησυχία σου και μην τρέχεις σε πανεπιστήμια, δεν θα είσαι μόνος σου, θα έχεις την φασαρία των σχολιαρόπαιδων που θες δεν θές θα σε επηρεάσουνε ,πεταμένα λεφτά ,έξοδα μετακίνησης κ.α.για τι για ένα πτυχίο?το ίντερνετ απο γνώσεις και μαθήματα πληροφορικήσ έιναι γεμάτο.

αυτο θα κανω και αν φτιαξουν τα οικονομικα θα παω στο ΕΑΠ...ευχαριστω ολους σας!

• Like 6
Δημοσ.
4 hours ago, expert30 said:

Ναι μωρέ και να σου πω και κάτι ακόμα, τι τα θέλουμε τα πανεπιστήμια τους καθηγητές και τα πτυχία, χάσιμο χρόνου, φασαρία και πεταμένα λεφτά...τα online μαθήματα να είναι καλά! Πως δεν το είχα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε

Ναι μωρέ και να σου πω και κάτι ακόμα, τι τα θέλουμε τα πανεπιστήμια τους καθηγητές και τα πτυχία, χάσιμο χρόνου, φασαρία και πεταμένα λεφτά...τα online μαθήματα να είναι καλά! Πως δεν το είχα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό...

ειρωνεία διακρίνω, καταλαβαίνω έχεις τα προβλήματα σου και θέλεις να ξεδώσεις κάπου σχολιάζοντας ,να στο ξεκαθαρίσω λοιπόν, αναφερόμουνα στον κύριο και στην ηλικία του και όχι στον καθένα που σπουδάζει ,αν θέλει να σπουδάσει καλώς, εγώ την γνώμη μου έγραψα για την συγκεκριμένη περίπτωση .άντε και καλά μυαλά 

Επεξ/σία από expert30
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Ussr είπε

το πρόβλημα είναι αν ψάχνεις δουλειά σε καινούργιο αντικείμενο μετά τα 45 έχεις πρόβλημα, αυτή ήταν η εμπειρία μου.

ακριβως και το ζω τωρα που ειμαι 36, βασικά το πρόβλημα ειναι η εμπειρία που ζητανε κι οχι τόσο η ηλικία. επειδη δε μπορω να βρω στην περιοχη που ζω entry lvl και βρισκω μονο Αθηνα ή Κύπρο αλλά δε θελουν remote σκεφτομαι να προσπαθησω το επόμενο διάστημα να κανω ενα καλό project, μαλλον καποια εφαρμογη που θα διαθέσω δωρεάν, οχι απλα σαιτ που φτιαχνω μεχρι τωρα ωστε να εχω να δείξω κατι. γι αυτο και πιο πριν προτεινα ασχετα με το τι θα κανει με τις σπουδες να ασχοληθεί με ατομικά project ωστε να εχει κατι αντι για εμπειρία.

16 ώρες πριν, dalan2007 είπε

αυτο θα κανω και αν φτιαξουν τα οικονομικα θα παω στο ΕΑΠ...ευχαριστω ολους σας!

μην ξεχνάς παράλληλα να φτιαξεις κατι δικό σου, εστω μια χαζοεφαρμογη ή ενα σαιτ, κατι ωστε να εχεις ενα προβαδισμα. οι εταιρίες αυτη τη στιγμή ψαχνουν κόσμο να ξερει 5 βασικά πράγματα. εγω ειμαι τωρα 7ο εξάμηνο, ναι στη σχολή εμαθα πολλά οπως ειπαν και πιο πανω, αλλά κανενας εργοδοτης δεν ρωταει αν ξέρω διακριτά μαθηματικά ή γραμμική αλγεβρα ή θεωριες για τηλεπικοινωνίες. ολοι ζητανε πολύ καλή γνωση προγραμματισμού, βασεων δεδομένων  και αλλων σχετικών αντικειμένων, και φυσικά οχι μόνο ενα αλλά 3-4 μαζι. ξεκινα να ψαχνεις αγγελίες να δεις τι ζητάνε για junior στο χωρο, βρες 2-3 πράγματα που σου αρέσουν και σενα και ασχολήσου με αυτα μεσα από διαδικτυακά μαθηματα και φυσικά αυτα που μαθαίνεις να τα κανεις και στην πράξη. μετα αφου για κανα χρόνο το κάνεις αυτό ξεκίνα να στελνεις βιογραφικά. και αφού ξεκινήσεις στο επάγγελμα παράλληλα μπορείς να ξεκινήσεις και το ΕΑΠ ωστε μετά απο 5-6 χρονια και πτυχιο να εχεις και να μπορείς να ανεβεις σε καλύτερη θέση εργασίας. Η πληροφορική δεν ειναι διοίκηση επιχειρήσεων που με 10 μερες διαβασμα πριν την εξεταστική γραφεις 9ρια και 10ρια. ολες οι σχολές ακόμα και τα πρωην ΤΕΙ εχουν δυσκολα μαθηματα και θελουν full time ενασχόληση τοσο στη σχολή οσο και μετα, σκέψου οτι οι περισσοτεροι φοιτητες δεν προλαβαίνουν να κανουν αυτό που λέμε φοιτητική ζωη

12 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε

Για ποιο λόγο η ειρωνία? ειπε κανεις οτι δεν αξιζουν τα πανεπιστημια γενικά και να μη σπουδάζει ο κόσμος? εδω εχουμε μια συγκεκριμένη περιπτωση ομως οπου σκέφτεται αλλαγη καριέρας στα 42. για καποιον σε αυτή την ηλικία που θελει να αλλάξει αντικείμενο, οχι δεν υπάρχει ο χρόνος να το πάει από την αρχή με πανεπιστημιο. προέχει να μπει στην αγορά εργασίας με σεμινάρια κλπ και μετα για μεγαλύτερη εμβαθυνση αν θελει να παει πανεπιστημιο. αν ηταν ηδη σε παρεμφερη επαγγελματική ειδικότητα ναι θα ειχε αξια να ξεκινησει κατευθείαν σπουδες. οπως και για καποιον κατω απο 35 αξιζει να το πάρει απο την αρχη. μετα τα περιθωρια στενευουν. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
5 hours ago, expert30 said:

ειρωνεία διακρίνω, καταλαβαίνω έχεις τα προβλήματα σου και θέλεις να ξεδώσεις κάπου σχολιάζοντας ,να στο ξεκαθαρίσω λοιπόν, αναφερόμουνα στον κύριο και στην ηλικία του και όχι στον καθένα που σπουδάζει ,αν θέλει να σπουδάσει καλώς, εγώ την γνώμη μου έγραψα για την συγκεκριμένη περίπτωση .άντε και καλά μυαλά 

Ναι σωστά δεν ήξερα ότι οι σπουδές έχουν όριο ηλικίας…ναι, για πες μας και αλλά τέτοια τσιτάτα να μάθουμε και εμείς οι αδαείς.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Ναι σωστά δεν ήξερα ότι οι σπουδές έχουν όριο ηλικίας…ναι, για πες μας και αλλά τέτοια τσιτάτα να μάθουμε και εμείς οι αδαείς.

ναι, οταν θες να μπεις σε ενα χωρο εργασίας εχουν. ειτε μας αρέσει ειτε οχι. 

• Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, velociraptoras said:

ναι, οταν θες να μπεις σε ενα χωρο εργασίας εχουν. ειτε μας αρέσει ειτε οχι. 

Κάλιο αργά παρά ποτέ…

Δημοσ.
16 ώρες πριν, dalan2007 είπε

Εμένα το σύστημα του ΕΑΠ πάντως όταν έκανα εκεί ένα μεταπτυχιακό δεν με ικανοποίησε, άθλια συγγράματα, έμφαση στις εργασίες στις μέρες που είχαμε συνάντηση, διπλωματική με τυχαίο καθηγητή που ούτε τον ήξερες, ανομοιογενές επίπεδο φοιτητών. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βασικοτερο απο ολα στην φαση που εισαι ειναι το κατα ποσο εισαι ξεκουραστος η "καμμενος" σε οτι αφορα το διαβασμα. Υπαρχουν καποιοι που στα 40+ τους δε διαβαζαν ποτε και ειναι ξεκουραστοι εντελως. Εαν αυτοι θελησουν να πεσουν με τα μουτρα στο διαβασμα για χψ λογους, πχ μορφωση, καλλιεργεια, εξειδικευση, προσωπικη ανελιξη, κλπ τοτε ολοι οι δρομοι ειναι ανοιχτοι και σωστοι.

Αν εισαι κουρασμενος απο διαβασματα, σε αυτην την ηλικια, το βλεπεις διαφορετικα

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, velociraptoras είπε

ακριβως και το ζω τωρα που ειμαι 36, βασικά το πρόβλημα ειναι η εμπειρία που ζητανε κι οχι τόσο η ηλικία. επειδη δε μπορω να βρω στην περιοχη που ζω entry lvl και βρισκω μονο Αθηνα ή Κύπρο αλλά δε θελουν remote σκεφτομαι να προσπαθησω το επόμενο διάστημα να κανω ενα καλό project, μαλλον καποια εφαρμογη που θα διαθέσω δωρεάν, οχι απλα σαιτ που φτιαχνω μεχρι τωρα ωστε να εχω να δείξω κατι. γι αυτο και πιο πριν προτεινα ασχετα με το τι θα κανει με τις σπουδες να ασχοληθεί με ατομικά project ωστε να εχει κατι αντι για εμπειρία.

επειδή μου φαίνεται ότι είσαι αρκετός νέος θα σου πρότεινα να συνεχίσεις την προσπάθεια θα τα καταφέρεις. Προσπάθησε να κινηθείς  στον χώρο μέσω φίλου-γνωστού εν ανάγκη δέξου να κάνεις δωρεάν πρακτική (αν δεν είναι αντιδεολογικό βέβαια)

Εγώ είχα φτιάξει και ιστοσελίδα σαν portfolio για βιογραφικό, έβαζα το qrcode στο βιογραφικό, και γενικά χαριτομενιές που προτείνουν διάφορες σελίδες  "ειδικών" για την επαγγελματική αποκατάσταση, είχα και όλες τις μικροεφαρμογές μου, στο git αλλά τίποτε, το πρόβλημα που είχα συνοψίζεται στο εξής : 46 χρονών, τέλος όλα, όπως έγραψε και ο @DrKo προσπαθούσα να συναγωνιστώ 22-23 χρονών παιδιά, έχασα κατά κράτος.

Βιογραφικό μου πρέπει να υπάρχει σε όλες τις Ελληνικές εταιρείες που έχουν ως αντικείμενο τους  την πληροφορική.  

Αυτά βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι κανόνας ίσως υπάρχουν και θετικές εμπειρίες.

Επεξ/σία από Ussr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε

Όχι, οι σπουδές δεν έχουν όριο ηλικίας. Ο TS μπορεί, κανονικά και με το νόμο, να σπουδάσει σε ό,τι σχολή κατεβάσει η κούτρα του, εκτός από 3-4 στρατιωτικές σχολές που έχουν όριο ηλικίας και κανά-δυο εξειδικεύσεις που επίσης έχουν όριο ηλικίας (π.χ. δικαστές). Μπορεί να το κάνει; Φυσικά! Βασικά, το σωστό είναι "μπορεί να προσπαθήσει". Εάν το κάνει ή όχι, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Σίγουρα όμως μπορεί να προσπαθήσει.

Είναι η βέλτιστη επιλογή όμως, δεδομένων των συνθηκών; Εκεί υπάρχουν αρκετές γνώμες, αλλά καμία δεν σχολιάζει ούτε εάν οι σπουδές έχουν όριο ηλικίας ούτε εάν αξίζουν ή όχι τα πανεπιστήμια. Τουλάχιστον καμία γνώμη από αυτές που σχολίασες. 

Οπότε, είσαι λάθος στην κρίση σου και σε αυτά που λες. Κανείς από αυτούς που παρέθεσες δεν πέταξε κανένα τσιτάτο όπως αυτό που αναφέρεις. Ούτε απαξιώσε γενικά και αόριστα τις σπουδές. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, DrKo said:

Όχι, οι σπουδές δεν έχουν όριο ηλικίας. Ο TS μπορεί, κανονικά και με το νόμο, να σπουδάσει σε ό,τι σχολή κατεβάσει η κούτρα του, εκτός από 3-4 στρατιωτικές σχολές που έχουν όριο ηλικίας και κανά-δυο εξειδικεύσεις που επίσης έχουν όριο ηλικίας (π.χ. δικαστές). Μπορεί να το κάνει; Φυσικά! Βασικά, το σωστό είναι "μπορεί να προσπαθήσει". Εάν το κάνει ή όχι, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Σίγουρα όμως μπορεί να προσπαθήσει.

Είναι η βέλτιστη επιλογή όμως, δεδομένων των συνθηκών; Εκεί υπάρχουν αρκετές γνώμες, αλλά καμία δεν σχολιάζει ούτε εάν οι σπουδές έχουν όριο ηλικίας ούτε εάν αξίζουν ή όχι τα πανεπιστήμια. Τουλάχιστον καμία γνώμη από αυτές που σχολίασες. 

Οπότε, είσαι λάθος στην κρίση σου και σε αυτά που λες. Κανείς από αυτούς που παρέθεσες δεν πέταξε κανένα τσιτάτο όπως αυτό που αναφέρεις. Ούτε απαξιώσε γενικά και αόριστα τις σπουδές. 

Ναι εμένα είναι λάθος η κρίση μου και η βέλτιστη επιλογή είναι να προτιμήσει να κάνει online μαθήματα (προτάθηκε ένθερμα), όχι να σπουδάσει σε μια σχολή...i rest my case! 

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...