thelos257 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα σας κατεβασα στον πρωτο μου υπολογιστη κατω της υπογραφης το virtualbox που ειναι και δωρεαν και τρεχω τα windows 7 ultimate 64-bit με τον επεξεργαστη που εχει ο υπολογιστης μου τον intel core i7 11700kf 11ης γενιας του εχω δανισει 8GB RAM απο τα 24GB RAM που εχει ολικος ο υπολογιστης ομως δυστοιχως βλεπω κολληματα και καθυστερισεις στην εικονικη μηχανη. ΑΝ ηταν τα windows vista ultimate 64 Bit να το καταλαβω γιατι να κολλαει τοσο πολυ ρε παιδια αλλα μιλαμε για τα windows 7 ultimate εδω που υποτιθεται οτι ειναι πιο lite απο τα vista. Εβαλα επισης και τους οδηγους του virtualbox και εγκατασταθηκαν αψογα. Κατι αλλο που μπορω να δω να διορθωσω ;
micos000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και ποιος σου είπε ότι τα 7άρια είναι πιο lite από τα vista; Και γιατί έβαλες τα ultimate και όχι τα home premium; Θα σηκώσεις σέρβερ ή θα συνδεθείς σε domain με τα 7; Ανέβασε ένα screenshot με τις ρυθμίσεις της εικονικής μηχανής, ιδίως στις καρτέλες στο σύστημα να δω τι έκανες. Βασικά έλεγξε ότι έχεις ενεργοποιημένη την επιτάχυνση Vt-X/AMD-V στην καρτέλα Σύστημα και ανέβασε λίγο την μνήμη στην κάρτα γραφικών από 32MB και πάνω. Επίσης σιγουρέψου ότι έχεις ενεργοποιημένο το virtualization στο BIOS γιατί συνήθως είναι ενενεργό από προεπιλογή στα νέα συστήματα και αν δεν το ενεργοποιήσεις δεν θα έχεις γρήγορη εξομοίωση. Εγώ έβαλα 7 32bit home premium με 3bg ram σε vb που έτρεχε σε i3 3ης γενιάς με 8gb ram και πάνε μια χαρά για browsing. Για παιχνίδια, μόνο σε πολύ ελαφριά και το netflix αν και παίζει χωρίς κολλήματα έχω ένα μικρό θέμα στον ήχο που ανά 2-3 λεπτά κάνει για λίγα δευτερόλεπτα ...γαργάρες. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από micos000
thelos257 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, micos000 είπε Και ποιος σου είπε ότι τα 7άρια είναι πιο lite από τα vista; Και γιατί έβαλες τα ultimate και όχι τα home premium; Θα σηκώσεις σέρβερ ή θα συνδεθείς σε domain με τα 7; Ανέβασε ένα screenshot με τις ρυθμίσεις της εικονικής μηχανής, ιδίως στις καρτέλες στο σύστημα να δω τι έκανες. Βασικά έλεγξε ότι έχεις ενεργοποιημένη την επιτάχυνση Vt-X/AMD-V στην καρτέλα Σύστημα και ανέβασε λίγο την μνήμη στην κάρτα γραφικών από 32MB και πάνω. Επίσης σιγουρέψου ότι έχεις ενεργοποιημένο το virtualization στο BIOS γιατί συνήθως είναι ενενεργό από προεπιλογή στα νέα συστήματα και αν δεν το ενεργοποιήσεις δεν θα έχεις γρήγορη εξομοίωση. Εγώ έβαλα 7 32bit home premium με 3bg ram σε vb που έτρεχε σε i3 3ης γενιάς με 8gb ram και πάνε μια χαρά για browsing. Για παιχνίδια, μόνο σε πολύ ελαφριά και το netflix αν και παίζει χωρίς κολλήματα έχω ένα μικρό θέμα στον ήχο που ανά 2-3 λεπτά κάνει για λίγα δευτερόλεπτα ...γαργάρες. Καλησπερα ο λογος που εβαλα τα ultimate ειναι επειδη εχει ολο το πακετο.
micos000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι, έχει όλο το "άχρηστο για σένα" πακέτο. Φίλε τα ultimate είναι υπερβολή για έναν μέσω χρήστη. Τα home premium είναι η βέλτιστη έκδοση. Πέρα από αυτό, γιατί μόνο έναν επεξεργαστή; Βάλε τουλάχιστον 2. Το VirtualBox Additions πακέτο το έχεις βάλει, σωστά; Αυτό μάλλον εννοείς με το... 1 ώρα πριν, thelos257 είπε Εβαλα επισης και τους οδηγους του virtualbox και εγκατασταθηκαν αψογα. Αν δεν το έκανες, βάλτο asap. Τέλος, Στην καρτέλα "Επιτάχυνση" που έχεις επιλεγμένο το "Προεπιλογή", σου ενεργοποιεί το Vt-X; Στο bios του υπολογιστή είναι ενεργό το virtualization; Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από micos000
thelos257 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, micos000 είπε Ναι, έχει όλο το "άχρηστο για σένα" πακέτο. Φίλε τα ultimate είναι υπερβολή για έναν μέσω χρήστη. Τα home premium είναι η βέλτιστη έκδοση. Πέρα από αυτό, γιατί μόνο έναν επεξεργαστή; Βάλε τουλάχιστον 2. Το VirtualBox Additions πακέτο το έχεις βάλει, σωστά; Αυτό μάλλον εννοείς με το... Αν δεν το έκανες, βάλτο asap. Τέλος, Στην καρτέλα "Επιτάχυνση" που έχεις επιλεγμένο το "Προεπιλογή", σου ενεργοποιεί το Vt-X; οχι δεν μου το εχει ενεργοποιημενο το vt-x και δεν ξερω πως να το ενεργοποιησω μεσω του bios του υπολογιστη μου ισως για να ενεργοποιηθει ;
micos000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του bios (με F2 ή DEL όταν μπουτάρει), άλλαξε το σε advanced mode, πήγαινε Advanced->Cpu και δες αν είναι ενεργό το Intel Virtualization Technology (ενεργοποίησε το αν δεν είναι). Μετά πήγαινε πάλι στο Advanced->Chipset και ενεργοποίησε το VT-D, αν δεν είναι ήδη. Έλεγξε αν μετά ενεργοποιείτε το Vt-X στο vb 1
thelos257 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, micos000 είπε Πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του bios (με F2 ή DEL όταν μπουτάρει), άλλαξε το σε advanced mode, πήγαινε Advanced->Cpu και δες αν είναι ενεργό το Intel Virtualization Technology (ενεργοποίησε το αν δεν είναι). Μετά πήγαινε πάλι στο Advanced->Chipset και ενεργοποίησε το VT-D, αν δεν είναι ήδη. Έλεγξε αν μετά ενεργοποιείτε το Vt-X στο vb Καλησπερα και παλι μεσα στο BIOS δειχνει να ειναι ενεργοποιημενο μια χαρα οπως φαινεται φυσικα: Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από thelos257
jim_p Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Για το vt-x κανε αυτο που λεει εδω για το hyper-v https://www.wintips.org/fix-virtualbox-error-vt-x-is-not-available-in-windows-10/
thelos257 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Καλημερα ενεργοποιησα και αυτο εδω απο το BIOS μου δεν ξερω αν εκανα καλα:
micos000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το Vt-D είναι για direct i/o της vm με τις συσκευές του host. Το virtualization είναι οκ. Αυτό όμως γιατί δεν υπάρχει στις εικόνες σου;;; Και θα σε ξαναρωτήσω γιατί ακόμα δεν απάντησε με σαφήνεια. Τα virtual box extensions τα πέρασες στο vb (στο λινκ είναι για την τελευταία έκδοση 6.1.32); Αν δεν το κάνεις δεν πρόκειται να έχεις σωστή εικονοποίηση. Επίσης, ποια έκδοση vb έχεις; Φυσικά έλεγξε και αν είναι disable το Hype-V, όπως σου γράφει ο jim, στις δυνατότητες των windows γιατί αλλιώς δεν θα σου ενεργοποιηθεί το vt-d. Αυτό είναι μόνο για τα 10 pro/enterprize και όχι στα home. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από micos000 1
thelos257 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, micos000 είπε Το Vt-D είναι για direct i/o της vm με τις συσκευές του host. Το virtualization είναι οκ. Αυτό όμως γιατί δεν υπάρχει στις εικόνες σου;;; Και θα σε ξαναρωτήσω γιατί ακόμα δεν απάντησε με σαφήνεια. Τα virtual box extensions τα πέρασες στο vb (στο λινκ είναι για την τελευταία έκδοση 6.1.32); Αν δεν το κάνεις δεν πρόκειται να έχεις σωστή εικονοποίηση. Επίσης, ποια έκδοση vb έχεις; Φυσικά έλεγξε και αν είναι disable το Hype-V, όπως σου γράφει ο jim, στις δυνατότητες των windows γιατί αλλιώς δεν θα σου ενεργοποιηθεί το vt-d. Αυτό είναι μόνο για τα 10 pro/enterprize και όχι στα home. Καλησπερα δεν μου το εμφανιζει καθολου. Εχω την τελευταια εκδοση πανω την: 6.1 Εχω τα 10 Professional το εχω απενεργοποιημενο το hype-v
micos000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ρε συ thelos.... 1 ώρα πριν, micos000 είπε Και θα σε ξαναρωτήσω γιατί ακόμα δεν απάντησε με σαφήνεια. Τα virtual box extensions τα πέρασες στο vb (στο λινκ είναι για την τελευταία έκδοση 6.1.32); Αν δεν το κάνεις δεν πρόκειται να έχεις σωστή εικονοποίηση. 😢 Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από micos000 1
thelos257 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, micos000 είπε Ρε συ thelos.... 😢 τι σημαινει αυτο λυπασαι γι ποιο πραγμα ;
micos000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βασικά, κλαίω γιατί δεν απάντησες ακόμα αν έβαλες τα extenions που έχω στο λινκ. Είπες στην αρχή ότι έβαλες drivers αλλά σε ρώτησα αν αυτό σημαίνει ότι έβαλες το πακέτο virtual box extension και σε ξαναρώτησα άλλες δύο φορές, αλλά ακόμα δεν απάντησες ακόμα αν το έκανες. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από micos000
thelos257 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, micos000 είπε Βασικά, κλαίω γιατί δεν απάντησες ακόμα αν έβαλες τα extenions που έχω στο λινκ. Είπες στην αρχή ότι έβαλες drivers αλλά σε ρώτησα αν αυτό σημαίνει ότι έβαλες το πακέτο virtual box extension και σε ξαναρώτησα άλλες δύο φορές, αλλά ακόμα δεν απάντησες ακόμα αν το έκανες. το εκανα φιλε μου τα εβαλα και αυτα πανω εννοειται την τελευταια τους εκδοση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα