Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικώς, κατευθύνομαι στην άτυπη δωρέα 10Κ και αγοραπωλησία.

Οπότε, το (Α) πωλείται προς 5Κ, το (Β) προς 15Κ. 

Νομίζω έτσι ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα για πρόβλημα.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 30/1/2022 στις 10:23 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Για αγορά αυτοκινήτου τον είχαν καλέσει; 

Μία φορά με έχουν καλέσει στα 35 χρόνια δουλειάς επειδή είχα πολλά ιατρικά και τότε μετραγαν πολύ. Δεν είχα όμως πρόβλημα αφού ήταν πραγματικά. 

Ναι. Εντελως μπουφος, δεν ειχαν αλλαξει καν ΥΔ με τον προηγουμενο ιδιοκτητη και ειχε βαλει μια αξια 1000€ στη δηλωση του για αμαξι που πηρε μεταχειρισμενο 26 ή 27 χιλιαδες. Ο αλλος δε το δηλωσε καν οτι το πουλησε ήταν αλλοδαπος που ζουσε στην Ελλαδα και την έκανε για τη χώρα του.

Το προστιμο το εφαγε και για ψευδη δήλωση και για αποκρυψη εισοδήματος (χωρις να καταφερουν ποτε να του προσδιορισουν το πραγματικο, απλα του φορτωσαν τεκμαρτο ή καπως ετσι).

Στις 30/1/2022 στις 10:23 ΜΜ, Haldol είπε

Τελικώς, κατευθύνομαι στην άτυπη δωρέα 10Κ και αγοραπωλησία.

Οπότε, το (Α) πωλείται προς 5Κ, το (Β) προς 15Κ. 

Νομίζω έτσι ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα για πρόβλημα.

Νομιζω έκανες τη καλυτερη δουλεια... Απλα καντο νομιμα με μια συμβολαιογραφικη πράξη, δε κοστίζει πολλά (<100€)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Απλα καντο νομιμα με μια συμβολαιογραφικη πράξη, δε κοστίζει πολλά (<100€)

Δεν χρειάζεται, και με μια απλή δήλωση δωρεάς σε ΔΟΥ (με μηδέν κόστος) νόμιμο είναι.

Επίσης κάτι είχαν πει για τη δυνατότητα δήλωσης δωρεάς ηλεκτρονικά, δεν ξέρω αν γίνεται.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Δεν χρειάζεται, και με μια απλή δήλωση δωρεάς σε ΔΟΥ (με μηδέν κόστος) νόμιμο είναι.

Επίσης κάτι είχαν πει για τη δυνατότητα δήλωσης δωρεάς ηλεκτρονικά, δεν ξέρω αν γίνεται.

ΟΚ αν γινεται στη ΔΟΥ δωρεαν (ή ακομα καλυτερα ηλεκτρονικά) ακομα καλυτερα. Σε παρόμοια περιπτωση στο παρελθον (για μεγαλυτερο ποσο) ειχαμε καταφυγει σε συμβολαιογραφο-δε ξερω αν γινόταν τοτε στη ΔΟΥ..

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, paylidis είπε

ΟΚ αν γινεται στη ΔΟΥ δωρεαν (ή ακομα καλυτερα ηλεκτρονικά) ακομα καλυτερα. Σε παρόμοια περιπτωση στο παρελθον (για μεγαλυτερο ποσο) ειχαμε καταφυγει σε συμβολαιογραφο-δε ξερω αν γινόταν τοτε στη ΔΟΥ..

Ίσως ήταν ειδική περίπτωση και χρειαζόταν συμβολαιογράφος, σε κανονικές συνθήκες δεν χρειάζεται συμβόλαιο, η δήλωση της δωρεάς στη ΔΟΥ όμως είναι υποχρεωτική σε κάθε περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα παρει το αυτοκινητο στο ονομα γονιου πριν 2 χρονια για φορολογικους λογους.

Ετσι οπως τα λετε δηλαδη συμφερει αυτη τη στιγμη να το βαλει δωρεα για να περασει στο ονομα μου?Τι πληρωνω ακριβως για να γινει αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Ειχα παρει το αυτοκινητο στο ονομα γονιου πριν 2 χρονια για φορολογικους λογους.

Ετσι οπως τα λετε δηλαδη συμφερει αυτη τη στιγμη να το βαλει δωρεα για να περασει στο ονομα μου?Τι πληρωνω ακριβως για να γινει αυτο?

Τη μεταβιβαση... Μπορεις ομως τωρα να το αντεξεις φορολογικα; ΑΥτο να μελετησεις πρωτα ;) 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Τη μεταβιβαση... Μπορεις ομως τωρα να το αντεξεις φορολογικα; ΑΥτο να μελετησεις πρωτα ;) 

Ναι πλεον το καλυπτω.Τοτε δε δουλευα αρκετο καιρο για να δικαιολογηθει η αγορα,αλλα πλεον δεν υπαρχει τετοιο θεμα.

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ναι πλεον το καλυπτω.Τοτε δε δουλευα αρκετο καιρο για να δικαιολογηθει η αγορα,αλλα πλεον δεν υπαρχει τετοιο θεμα.

Τοτε ειναι καλη ευκαιρια... η επιβαρυνση σου θα ειναι μονο η μεταβιβαση, εφοσον καταργηθηκε ο φόρος δωρεας-γονικης παροχής

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Πρόσφατα έγινε μια αλλαγή για τις δωρεές από γονέα σε τέκνο, έγιναν αφορολόγητες μέχρι 800.000€, οπότε μέχρι να φτάσεις αυτό το ποσό σε δωρεές δεν πληρώνεις φόρο δωρεάς. Ούτε καν το τέλος μεταβίβασης δεν θα πληρώσεις, μόνο το τέλος αδείας (75€).

• Like 2
Δημοσ.
Στις 30/1/2022 στις 6:38 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Τα αυτοκινητα δεν υπαγονται σε καμια νομοθεσία με αντικειμενικές αξιες, οσο θελεις πουλας, οσο θελεις αγοραζεις

Κατά τη γνώμη σου δηλαδή εγώ που έχω μαύρα χρήματα μπορώ να βάλω κάποιον άσχετο που δεν έχει πρόβλημα με πόθεν έσχες να αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο με ας πούμε 80.000€, και αμέσως μετά να μου το πουλήσει 500€?

Τι, όχι?

Δημοσ.

Και που ξερει το κρατος οτι ο αλλος με το που το εβγαλε απο την αντιπροσωπεια,δε το σπαραλιασε οποτε και οντως η αξια του ηταν μετα 500Ε?

Δημοσ.

Δεν το ξέρει, και για αυτό ακριβώς δεν βεβαιώνει άμεσα τα πρόστιμα που αναλογούν αλλά πρώτα τον καλεί για έλεγχο/εξηγήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...