Haldol Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Παιδιά, ποια η διαδικασία για αντλλαγή ΙΧ -χωρίς- οικονομικό όφελος από κάποια πλευρά; Στην οικογένεια υπάρχουν 2 οχήματα στα οποία θέλουμε να γίνει ανταλλαγή στους ιδιοκτήτες. Ένα (Α) με αξία ~ 3.500 - 4.000 και άλλο ένα (Β) με ~18.000 - 19.000. Ο λόγος που γίνεται η όλη φασαρία είναι πρακτικός, καθότι η χρήση του οχήματος (Α) γίνεται απ' τον ιδιοκτήτη του (Β) and vice-versa, οπότε περιπλέκοντα τα πράγματα με όλα. Έχω σκεφτεί για "κανονική" πώληση, σα να μην ήταν οικογένεια, αλλά μπλέκονται τα πράγματα λόγω πόθεν έσχες στο ακριβότερο όχημα. Άλλες ιδέες;
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Βαλε οτι ποσο σας βολευει στο καθε οχημα Δεν θα εχεις προβλημα . 1
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μεταβίβαση θα κάνετε με ενα τυπικό πόσο Ο όρος ανταλλαγή δεν υπάρχει 1
Haldol Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Τέλεια! Οπότε κάνουμε 2 μεταβιβάσεις, με 5Κ στην καθεμία (για να καλύπτεται το πόθεν έσχες για την αγορά του Β) και τέλος. Σας ευχαριστώ πολύ! 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, Haldol είπε Τέλεια! Οπότε κάνουμε 2 μεταβιβάσεις, με 5Κ στην καθεμία (για να καλύπτεται το πόθεν έσχες για την αγορά του Β) και τέλος. Σας ευχαριστώ πολύ! Εγώ πάλι δεν είμαι τόσο σίγουρος πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα έτσι, έχουν ακουστεί περιπτώσεις που το τίμημα ήταν πολύ μικρό και η εφορία κάλεσε πωλητή - αγοραστή για να δώσουν εξηγήσεις (σε μένα δεν έχει τύχει). Πάντως από γονέα σε παιδί μπορεί να γίνει δωρεά, πλέον είναι αφορολόγητες έως 800.000€, και επίσης σε αυτή τη περίπτωση γλιτώνεις και τα τέλη μεταβίβασης, μόνο τα 75€ τέλη αδείας πληρώνεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάλι δεν είμαι τόσο σίγουρος πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα έτσι, έχουν ακουστεί περιπτώσεις που το τίμημα ήταν πολύ μικρό και η εφορία κάλεσε πωλητή - αγοραστή για να δώσουν εξηγήσεις (σε μένα δεν έχει τύχει). Πάντως από γονέα σε παιδί μπορεί να γίνει δωρεά, πλέον είναι αφορολόγητες έως 800.000€, και επίσης σε αυτή τη περίπτωση γλιτώνεις και τα τέλη μεταβίβασης, μόνο τα 75€ τέλη αδείας πληρώνεις. Πολλα και διαφορα μπορει καποιος να πει γιατι πουλαει πολυ φτηνα ενα αμαξι .Δεν μπορει να γινει ελεγχος Για δωρεά δεν ξέρω αν υπάρχουν συμβολαιογραφικα έξοδα Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από Γιάννης Platano
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Πολλα και διαφορα μπορει καποιος να πει γιατι πουλαει πολυ φτηνα ενα αμαξι .Δεν μπορει να γινει ελεγχος Άλλο το τι πιστεύει προσωπικά ο καθένας μας, και άλλο το τι ισχύει στην πραγματικότητα. Σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις μέλη του forum έχουν αναφέρει ότι τους κάλεσαν για εξηγήσεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Άλλο το τι πιστεύει προσωπικά ο καθένας μας, και άλλο το τι ισχύει στην πραγματικότητα. Σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις μέλη του forum έχουν αναφέρει ότι τους κάλεσαν για εξηγήσεις. Για πες που το διάβασες; Ακόμα κι αν έγινε ο κάθε πωλητής μπορεί να επικαλεστεί πολλούς λόγους που πούλησε φτηνά ένα αμάξι.
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Για πες που το διάβασες; Ακόμα κι αν έγινε ο κάθε πωλητής μπορεί να επικαλεστεί πολλούς λόγους που πούλησε φτηνά ένα αμάξι. Αν θυμάμαι καλά ο ένας ήταν ο @paylidis, δεν θυμάμαι σε ποια θέματα τα διάβασα. Πάντως άλλο φτηνά και άλλο χάρισμα, ένα αμάξι που κάνει 18-19k φτηνά είναι να το δώσεις 1-2 άντε 3k κάτω, όχι 5k που είπε ο ts. Επίσης δεν αρκεί να επικαλεστεί "κάποιο λόγο" πρέπει να το αποδείξει κιόλας, αλλιώς δεν θα είχαν κανέναν απολύτως νόημα οι έλεγχοι.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Τα αυτοκινητα δεν υπαγονται σε καμια νομοθεσία με αντικειμενικές αξιες, οσο θελεις πουλας, οσο θελεις αγοραζεις 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Αν θυμάμαι καλά ο ένας ήταν ο @paylidis, δεν θυμάμαι σε ποια θέματα τα διάβασα. Πάντως άλλο φτηνά και άλλο χάρισμα, ένα αμάξι που κάνει 18-19k φτηνά είναι να το δώσεις 1-2 άντε 3k κάτω, όχι 5k που είπε ο ts. Επίσης δεν αρκεί να επικαλεστεί "κάποιο λόγο" πρέπει να το αποδείξει κιόλας, αλλιώς δεν θα είχαν κανέναν απολύτως νόημα οι έλεγχοι. Ανετα καποιος μπορει να επικαλστει λογους υγειας και οτι ηθελε αμεσα τα λεφτα και το εδωσε οσο οσο για να παρει αμεσα Υπαρχουν και πολλοι ακομα λογοι ισως λιγοτερης σημασιας που δεν μπορουν να ελεγχτουν ακομα κι αν γινε ελεγχος . Ακομα και το ¨ετσι γουσταρα" δεν μπορει να αμφισβητηθει .
paylidis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Το έτσι γουστάρω παιδιά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υφίσταται για την εφορία. Εάν πάω εγώ αύριο πρωί να δώσω 5Κ το αυτοκινητο μου που αυτή τη στιγμή στην αντιπροσωπεία πουλιέται 36 καινούργιο υπάρχει μεγάλη περίπτωση για έλεγχο κ όντως έχει συμβεί στο παρελθόν. Ειδικά αν δείχνουν οριακα τα φορολογικά σου (πχ 10000 εισόδημα με Αμαξι αξίας 30 και 500€ ενοίκιο). Παντοτε υπάρχουν τερτίπια βέβαια λογιστικά αλλά δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμα (πχ ανάλωση κεφαλαίου ή εικονική δωρεά ποσού από συγγενή τώρα που δεν έχει φόρο όπως παλιά). Γενικα την εφορία μη τη περνατε για χαζή, το ότι δε σας έχουν καλέσει για έλεγχο δε λέει κάτι-ούτε ότι δε θα σας καλέσουν ποτέ… Γιατί αν σας καλέσουν πιστέψτε με κάτι μπορούν να βρουν (ακόμα και σε αγοραπωλησία μέσω ινσομνια με κατάθεση μπορεί να σκαλώσει το πράγμα). εφοσον όμως μιλάμε για οικογένεια γιατί δε πάει σε φάση δωρεά; εναλλακτικά φίλος πρόσφατα αγόρασε ένα οκταβια 1.5 ετους τρακαρισμένο κοψοχρονιά περίπου 4Κ (είχε ζημιά 3 χιλιάρικα κ είναι μηχανικός όποτε δε πλήρωσε εργασία-εάν το έφτιαχνε ιδιώτης ζήταγαν 8), επειδή καινούργιο το είχε πάρει 22-23, γράφτηκε στην ΥΔ μεταβίβασης η φράση τρακαρισμένο κατόπιν πρότασης του λογιστή του για να μην έχει θέμα (ειδικά ελεύθερος επαγγελματίας μπλέκει για πλάκα). Φυσικά άξιζε παραπάνω αλλά το σκότωσαν γιατί το είχε παππούς προκειμένου να μη ξανάοδηγήσει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, paylidis είπε Το έτσι γουστάρω παιδιά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υφίσταται για την εφορία. Εάν πάω εγώ αύριο πρωί να δώσω 5Κ το αυτοκινητο μου που αυτή τη στιγμή στην αντιπροσωπεία πουλιέται 36 καινούργιο υπάρχει μεγάλη περίπτωση για έλεγχο κ όντως έχει συμβεί στο παρελθόν. Ειδικά αν δείχνουν οριακα τα φορολογικά σου (πχ 10000 εισόδημα με Αμαξι αξίας 30 και 500€ ενοίκιο). Παντοτε υπάρχουν τερτίπια βέβαια λογιστικά αλλά δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμα (πχ ανάλωση κεφαλαίου ή εικονική δωρεά ποσού από συγγενή τώρα που δεν έχει φόρο όπως παλιά). Γενικα την εφορία μη τη περνατε για χαζή, το ότι δε σας έχουν καλέσει για έλεγχο δε λέει κάτι-ούτε ότι δε θα σας καλέσουν ποτέ… Γιατί αν σας καλέσουν πιστέψτε με κάτι μπορούν να βρουν (ακόμα και σε αγοραπωλησία μέσω ινσομνια με κατάθεση μπορεί να σκαλώσει το πράγμα). εφοσον όμως μιλάμε για οικογένεια γιατί δε πάει σε φάση δωρεά; εναλλακτικά φίλος πρόσφατα αγόρασε ένα οκταβια 1.5 ετους τρακαρισμένο κοψοχρονιά περίπου 4Κ (είχε ζημιά 3 χιλιάρικα κ είναι μηχανικός όποτε δε πλήρωσε εργασία-εάν το έφτιαχνε ιδιώτης ζήταγαν 8), επειδή καινούργιο το είχε πάρει 22-23, γράφτηκε στην ΥΔ μεταβίβασης η φράση τρακαρισμένο κατόπιν πρότασης του λογιστή του για να μην έχει θέμα (ειδικά ελεύθερος επαγγελματίας μπλέκει για πλάκα). Φυσικά άξιζε παραπάνω αλλά το σκότωσαν γιατί το είχε παππούς προκειμένου να μη ξανάοδηγήσει. Σου εχει συμβει εσενα ? Τι απεγινε ?
paylidis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Σου εχει συμβει εσενα ? Τι απεγινε ? Ναι. Τίποτα όλα οκ. Είχα αδήλωτο ποσό από αφορολόγητη υποτροφία μεταπτυχιακού από ΙΚΥ (δεν είναι υποχρεωτική η δήλωση του). Έκανα μια διορθωτική κ όλα οκ. ΑΛΛΑ Δυστυχως σε πολλούς έχει συμβεί… Πέρα από εμένα είχε τύχει κ σε έτερο φίλο μου ο οποίος έφαγε κάποιο πρόστιμο αστείο αλλά μετά κάθε χρόνο για 5 χρονια (ή φέτος η πέρσι σταμάτησαν), με το που υπέβαλε την δήλωση του τον καλούσαν για έλεγχο… (δε θυμαμαι για ποια από τις 2 περιπτωσεις είχα γράψει) Γενικα θέλει προσοχή…
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Για αγορά αυτοκινήτου τον είχαν καλέσει; Μία φορά με έχουν καλέσει στα 35 χρόνια δουλειάς επειδή είχα πολλά ιατρικά και τότε μετραγαν πολύ. Δεν είχα όμως πρόβλημα αφού ήταν πραγματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα