techPro Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 2 minutes ago, meletis_m said: Στο κόστος απόκτησης του συστήματος . Και εγω σε 2 ατμοσφαιρικά έμμεσου ψεκασμου ( με μηχανικές βαλβίδες) , είχα βαλει έμμεσου ψεκασμου και έκανα με το καθένα 150,000 χιλιόμετρα +. Αν σκεφτεί κανείς μόνο την απόδοση, δηλαδή την ιπποδύναμη που θα παράγεται για την ίδια κατανάλωση καυσίμου τι είναι καλύτερο, άμεσου ή έμμεσου, υγρού ή αερίου ψεκασμού; 7 hours ago, alkis13 said: Εαν ειναι "απλος" ο ξεκασμος, ουσιαστικα λεει το προγραμμα αν 0.1msec ψεκασμος βενζινης, τοτε 0.15msec lpg. Πολυ χοντρικα για να καταλαβεις. Ο σωστος εγκαταστατης βαζει εναν χρονο ψεκασμου λοιπον, και μετα κοιταει τα trimmings καυσιμου ωστε να ειναι κοντα στο 0 ή οσο πρεπει να ειναι. ετσι καταλαβαινει οτι στελνει τη σωστη ποσοτητα καυσιμου στο σωστο χρονο. Εαν ειναι λιγοτερο το καυσιμο πιθανα να στεγνωσει ο χωρος καυσης και να σπασει κατι, αν ειναι περισσοτερο δεν σπαει τοσο ευκολα, αλλα θα μπουκωνει δεν θα εχει αποκριση το γκαζι θα ειναι με μειωμενη δυναμη το αυτοκινητο. Γενικως πως παει, ψαχνεις καποιον απο γνωστους ο οποιος να ειναι αξιοπιστος και να ξερει τη δουλεια του. Εαν εισαι σε Αθηνα/Θεκ/κη υπαρχουν αρκετοι, εαν εισαι επαρχια εκει ειναι δυσκολοτερο να βρεις. Υπαρχουν και καποιοι εγκεφαλοι οπου διαβαζουν τα trimmings και διορθωνουν μονοι τους, το δυσκολο εκει ειναι να βρεις καποιον που να γνωριζει πως να τους εγκαθιστα. Υπαρχουν αυτοκινητα που θελουν μικτο ψεκασμο. Υπαρχουν αυτοκινητα που θελουν οι βαλβιδες ρυθμισμα. Γενικα η "καλυτερη" λυση ειναι να βρεις καποιον με τον ιδιο κινητηρα και να δεις ποσα χλμ εχει, που το εβαλε, κτλ κτλ. Ίσως ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αν οι εταιρίες των συστημάτων έβγαζαν έτοιμες λύσεις για τους διάφορους κινητήρες. Έτσι θα υπήρχε μικρότερος κίνδυνος να πέσει κάποιος σε κακό εγκαταστάτη. Μία απορία: Γιατί δε γίνεται ρύθμιση απευθείας βάσει στοιχειομετρικής αναλογίας;
alkis13 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Η αναλογία αλλάζει κάθε στιγμή. Έτσι για να μπορέσει το υγραέριο να δουλέψει "πάτησαν ότι τους χρόνους της βενζίνης, έδωσαν και λίγο παραπάνω και δούλεψε", αρκετά χοντρικά αυτό. Εμένα η απορία μου είναι άλλη, αν το lpg έχει περισσότερα οκτάνια, γιατί καταναλώνει το αυτοκίνητο +0,5lt σε σχέση με την βενζίνη; Δεν θα έπρεπε να καταναλώνει λιγότερο; Όπως και να έχει, για το υγραέριο γίνεται λόγος για οικονομία στη τσέπη μας. Εάν κάποιος έχει αυτοκίνητο και θέλει να ξοδεύει λιγότερα πράττει ανάλογα, αν κάποιος δεν έχει και σκέφτεται να πάρει, άποψη μου, κοιτάει diesel που έχουν μικρότερη κατανάλωση. Πχ το κορσα βενζίνη του 2015 καίει 8lt, και το diesel 5lt. Εάν έχεις ΙΧ και σκέφτεσαι ότι θα το κρατήσεις πάνω από 5 ετια κάνεις την μετατροπή.
NT1G Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 15 ώρες πριν, alkis13 είπε Η αναλογία αλλάζει κάθε στιγμή. Έτσι για να μπορέσει το υγραέριο να δουλέψει "πάτησαν ότι τους χρόνους της βενζίνης, έδωσαν και λίγο παραπάνω και δούλεψε", αρκετά χοντρικά αυτό. Εμένα η απορία μου είναι άλλη, αν το lpg έχει περισσότερα οκτάνια, γιατί καταναλώνει το αυτοκίνητο +0,5lt σε σχέση με την βενζίνη; Δεν θα έπρεπε να καταναλώνει λιγότερο; ... Έχει λιγότερη ενέργεια ανά λίτρο.
tyf Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 15 ώρες πριν, alkis13 είπε Η αναλογία αλλάζει κάθε στιγμή. Έτσι για να μπορέσει το υγραέριο να δουλέψει "πάτησαν ότι τους χρόνους της βενζίνης, έδωσαν και λίγο παραπάνω και δούλεψε", αρκετά χοντρικά αυτό. Εμένα η απορία μου είναι άλλη, αν το lpg έχει περισσότερα οκτάνια, γιατί καταναλώνει το αυτοκίνητο +0,5lt σε σχέση με την βενζίνη; Δεν θα έπρεπε να καταναλώνει λιγότερο; Όπως και να έχει, για το υγραέριο γίνεται λόγος για οικονομία στη τσέπη μας. Εάν κάποιος έχει αυτοκίνητο και θέλει να ξοδεύει λιγότερα πράττει ανάλογα, αν κάποιος δεν έχει και σκέφτεται να πάρει, άποψη μου, κοιτάει diesel που έχουν μικρότερη κατανάλωση. Πχ το κορσα βενζίνη του 2015 καίει 8lt, και το diesel 5lt. Εάν έχεις ΙΧ και σκέφτεσαι ότι θα το κρατήσεις πάνω από 5 ετια κάνεις την μετατροπή. η μονη βλακεια με τα diesel ειναι οτι αμα σου βγαλει ζημια μπεκ η αντλια θα το πληρωσεις χρυσο... σε αντιθεση με τις βενζινης που ειναι ποιο φτηνα. 1
techPro Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 15 hours ago, alkis13 said: Εμένα η απορία μου είναι άλλη, αν το lpg έχει περισσότερα οκτάνια, γιατί καταναλώνει το αυτοκίνητο +0,5lt σε σχέση με την βενζίνη; Δεν θα έπρεπε να καταναλώνει λιγότερο; Τα οκτάνια δείχνουν πόσο εύκολα συμβαίνει προανάφλεξη στο καύσιμο, δεν έχουν σχέση με την ενέργεια του καυσίμου.
meletis_m Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 16 ώρες πριν, alkis13 είπε Η αναλογία αλλάζει κάθε στιγμή. Έτσι για να μπορέσει το υγραέριο να δουλέψει "πάτησαν ότι τους χρόνους της βενζίνης, έδωσαν και λίγο παραπάνω και δούλεψε", αρκετά χοντρικά αυτό. Εμένα η απορία μου είναι άλλη, αν το lpg έχει περισσότερα οκτάνια, γιατί καταναλώνει το αυτοκίνητο +0,5lt σε σχέση με την βενζίνη; Δεν θα έπρεπε να καταναλώνει λιγότερο; Όπως και να έχει, για το υγραέριο γίνεται λόγος για οικονομία στη τσέπη μας. Εάν κάποιος έχει αυτοκίνητο και θέλει να ξοδεύει λιγότερα πράττει ανάλογα, αν κάποιος δεν έχει και σκέφτεται να πάρει, άποψη μου, κοιτάει diesel που έχουν μικρότερη κατανάλωση. Πχ το κορσα βενζίνη του 2015 καίει 8lt, και το diesel 5lt. Εάν έχεις ΙΧ και σκέφτεσαι ότι θα το κρατήσεις πάνω από 5 ετια κάνεις την μετατροπή. Έχουν διαφορετική στοιχείο μέτρια, η βενζίνη σε σύγκριση με το υγραέριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα