Upogeios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα, Εχω ενα παλιο iMac που δεν αξιζει να φτιαχτει, μη αναλωθουμε στο γιατι και για πως, δεν αξιζει. Ελεγα λοιπον να το μετατρεψω σε tv, να του βγαλω τα σωθικα και να κρατησω LCD και ηχεια μονο. Η ερωτηση λοιπον στους γνωστες των ηλεκτρονικων, ειναι η εξης, γινεται? βλεπω κατι βιντεακια στο youtube που λενε οτι γινεται, αν το κοστος μου βγει κατω απο 100-150€, θα εχω μια "μουρατη" tv 27'' εκει που θα το πετουσα! οποια ιδεα-προταση ειναι ευπροσδεκτη. Η αλλη λυση ειναι να το πουλησω, αλλα δε νομιζω να πιανει πανω απο 100€ για ανταλακτικα μιας και εχει καμμενη καρτα γραφικων! οποτε, καλο το i7 και η τουμπανο μνημη, αλλα δεν bootαρει καν!
atheatos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Ξεκινάει αλλά δεν έχει εικόνα? Ποιο μοντέλο είναι ακριβώς?
Upogeios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, atheatos είπε Ξεκινάει αλλά δεν έχει εικόνα? Ποιο μοντέλο είναι ακριβώς? οχι δεν ξεκιναει, χωρις καρτα δε θα παιξει, θελει 150-200€ για καρτα και vram (ebay - χωρις εγγυηση φυσικα) ειναι το 27-inch, Mid 2011, i7 με την μεγαλη καρτα γραφικων και maxout RAM... (που δε θυμαμαι ποση ειναι, αλλα το τσεκαρω αν θες)
atheatos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Aν δεν ξεκινάει καθόλου μπορεί να είναι το τροφοδοτικό του. Συνήθως όταν καίγεται η κάρτα γραφικών δεν δίνει σήμα στην οθόνη αλλά κατά τα άλλα δουλεύει. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από atheatos
Upogeios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Aν δεν ξεκινάει καθόλου μπορεί να είναι το τροφοδοτικό του. Συνήθως όταν καίγεται η κάρτα γραφικών δεν δίνει σήμα στην οθόνη αλλά κατά τα άλλα δουλεύει. μας εσκισες... αχαχαχχαααα!! Πανω που ειχα παρει αποφαση να το αφησω να παει! Κοιτα την διαγνωση την εκανε τεχνικος, οχι εγω! Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από Upogeios
atheatos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Τον πηγές στον τεχνικό γιατί δεν ξεκίναγε ή γιατί δεν ειχες σήμα στην οθόνη? Δηλαδή τον άνοιξε εσωτερικά είδε ότι δουλεύει αλλά δεν δίνει σήμα και αποσυνδεσε μετά το ρεύμα και στον έδωσε πίσω? Βγαζουν και πρόβλημα στην κάρτα γραφικών αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και τίποτα άλλο. Τέλος πάντων για να πάρεις μόνο την οθόνη και να την δουλέψεις ίσως σου στοιχίσει πιο ακριβά από το να τον φτιάξεις. Ειδικά αν είναι το τροφοδοτικό. Και στις δυο περιπτώσεις θέλει άνοιγμα , όποτε ξεκινά να τον ανοίγεις βλέποντας video στο y tube και πάρε ένα πολύ μέτρο της πλάκας να δεις τι δίνει το τροφοδοτικό.
Upogeios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, atheatos είπε Τον πηγές στον τεχνικό γιατί δεν ξεκίναγε ή γιατί δεν ειχες σήμα στην οθόνη? Δηλαδή τον άνοιξε εσωτερικά είδε ότι δουλεύει αλλά δεν δίνει σήμα και αποσυνδεσε μετά το ρεύμα και στον έδωσε πίσω? Βγαζουν και πρόβλημα στην κάρτα γραφικών αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και τίποτα άλλο. Τέλος πάντων για να πάρεις μόνο την οθόνη και να την δουλέψεις ίσως σου στοιχίσει πιο ακριβά από το να τον φτιάξεις. Ειδικά αν είναι το τροφοδοτικό. Και στις δυο περιπτώσεις θέλει άνοιγμα , όποτε ξεκινά να τον ανοίγεις βλέποντας video στο y tube και πάρε ένα πολύ μέτρο της πλάκας να δεις τι δίνει το τροφοδοτικό. Μα, περα απο το προβλημα που θα ειναι ειτε το ενα, ειτε το αλλο, εχουμε και το θεμα πως, πλεον ΔΕΝ παιζει τιποτα της προκοπης, ειναι 10-11 χρονων στα χερια μου, αλλα η σειρα αυτη ειναι ηδη 15 χρονων. Δεν παιρνει updates, δεν δολευει σωστα ουτε το safari, δεν εχει νοημα λοιπον να ασχοληθω. Απεναντιας, σαν tv ακομα και αν δειχνει πχ τις καμερες ασφαλειας του σπιτιου, θα ειναι τουλαχιστο χρηστικοτατο!
atheatos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Upogeios είπε Μα, περα απο το προβλημα που θα ειναι ειτε το ενα, ειτε το αλλο, εχουμε και το θεμα πως, πλεον ΔΕΝ παιζει τιποτα της προκοπης, ειναι 10-11 χρονων στα χερια μου, αλλα η σειρα αυτη ειναι ηδη 15 χρονων. Δεν παιρνει updates, δεν δολευει σωστα ουτε το safari, δεν εχει νοημα λοιπον να ασχοληθω. Απεναντιας, σαν tv ακομα και αν δειχνει πχ τις καμερες ασφαλειας του σπιτιου, θα ειναι τουλαχιστο χρηστικοτατο! Αν πάρει μπροστά ως υπολογιστής , ασχέτως update, τηλεόραση γίνεται εύκολα και ότι άλλο θες. Το να ξηλώσεις τα πάντα και να προσπαθήσεις να το κανείς τηλεόραση πίστεψε με δεν είναι τόσο εύκολο. Δειξε μου ποιος το έχει κάνει αυτό σε μη λειτουργικό Mac. Απεναντίας όλα όσα έχω βρει ως τώρα ο Mac είναι πλήρως λειτουργικός άσχετα αν δεν έχει updates, γιατί για να δουλέψει ως target display γίνεται με το παλιό λειτουργικό . Update παίρνει μέσω hack το Big Sur νομίζω. Πρέπει να τροφοδοτηθεί η οθόνη με ρεύμα και να καταφέρει κάποιος να συγχρονίσει το πανελ με την πηγή για να γίνει TV. Ιστορίες για άγριους…… ΥΓ. Από ότι ειδα ίσως υπάρχει τρόπος με εντολές να παρακαμφθεί η κάρτα γραφικών και να δουλέψει με τα ενσωματωμένα. Όπου εκεί ύστερα με ένα usb TV stick το κανείς τηλεόραση. Επισης αυτό που γράφεις ότι δεν δουλεύει καλά ούτε το safari είναι υπερβολές. Στην τελική αν έχεις πρόβλημα με τα Mac του βάζεις windows και το δουλεύεις όπως τόσοι άλλοι που πίστεψε με , έχουν υποδεέστερα συστήματα από το δικό σου και το παλεύουν ακόμα. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από atheatos
@11h Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Άν ψάξεις στο Aliexpress/Ebay για iMac LCD Controller driver Board kit θα βρείς. Τώρα άν αξίζει μόνο εσύ ξέρεις. 3
atheatos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Το κιτ τον κάνει μόνιτορ. Για τηλεόραση θες μετά και αποκωδικοποιητή, που ίσως να μην δουλέψει την full ανάλυση της οθόνης (2k). Το τροφοδοτικό επισκευασμένο έχει το ίδιο ή και μικρότερο κόστος από το κιτ. Το μηχάνημα με αυτά τα spec και έναν ssd θα πετάει ακόμα και με τα ενσωμετωμενα. Έχω ένα MacBook Pro του 2012 που φοραει παρόμοιο επεξεργαστή (ίσως και πιο αδύναμο) και τo δουλεύω με Big Sur . Είμαι πολύ ευχαριστημένος και το έχω συνδέσει με οθόνη 2k χωρίς πρόβλημα.
@11h Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 53 minutes ago, atheatos said: Το κιτ τον κάνει μόνιτορ. Για τηλεόραση θες μετά και αποκωδικοποιητή, που ίσως να μην δουλέψει την full ανάλυση της οθόνης (2k). FHD υποστηρίζει η Digea, πώς θα φαίνεται αυτό στην QHD οθόνη του iMac δεν ξέρω. 1 hour ago, atheatos said: Το τροφοδοτικό επισκευασμένο έχει το ίδιο ή και μικρότερο κόστος από το κιτ. Το μηχάνημα με αυτά τα spec και έναν ssd θα πετάει ακόμα και με τα ενσωμετωμενα. Έχω ένα MacBook Pro του 2012 που φοραει παρόμοιο επεξεργαστή (ίσως και πιο αδύναμο) και τo δουλεύω με Big Sur . Είμαι πολύ ευχαριστημένος και το έχω συνδέσει με οθόνη 2k χωρίς πρόβλημα. Συμφωνώ, αλλά ο ts μάλλον τον έχει βαρεθεί.
Upogeios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 παιδια... εχει ηδη ενα SSD στη θεση του CD και η RAM ειναι οπως ειπα στο max, ναι το μηχανημα μπορει να ειναι μια χαρα, αλλα εχω φτιαξει ενα συστημα με ultrawide οθονη και εχω πανω ενα mac mini και ενα win 10 laptop, πλεον δεν εχω κανενα λογο να ασχοληθω. Δεν θα μου δωσει τιποτα και θα ειναι πιο αργο απο τα αλλα δυο. Εκανε τον κυκλο του, εκανε τη δουλεια του, θα μπορουσα να το βαλω σε μια ακρη για να βλεπω πχ τις καμερες, αν το καταφερω αυτο, θα μεινει εκει αλλα 30 χρονια, σαν υπολογιστης, δεν εχει πλεον πολλα ψωμια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα