leodary Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση ( ενδεχομένως να έχει ξανασυζητηθεί) καθώς αγόρασα πρόσφατα PS5 και βλέπω ότι τα μαγαζιά δίνουν μόλις 1 χρόνο εγγύηση. Σύμφωνα με την ΕΕ* νομοθεσία είναι υποχρεωτική η 2ετης εγγύηση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών. Πώς και γιατί συμβαίνει αυτή η μη τήρηση της νομοθεσίας; *https://europa.eu/youreurope/business/dealing-with-customers/consumer-contracts-guarantees/consumer-guarantees/index_el.htm Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από leodary
thagkol Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 H Sony επίσημα δίνει 1 χρόνο εγγύηση. Η νομοθεσία για τα 2 έτη ισχύει και αφορά τον πωλητή, δηλαδή το κατάστημα από το οποίο αγόρασες. Αν πάθει κάτι η συσκευή σου το 2ο χρόνο, απευθύνεσαι εκεί που το αγόρασες και είναι υποχρεωμένοι να σε καλύψουν και ας τα βρουν αυτοί με τη Sony.
VonLoutsos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 35 minutes ago, thagkol said: H Sony επίσημα δίνει 1 χρόνο εγγύηση. Η νομοθεσία για τα 2 έτη ισχύει και αφορά τον πωλητή, δηλαδή το κατάστημα από το οποίο αγόρασες. Αν πάθει κάτι η συσκευή σου το 2ο χρόνο, απευθύνεσαι εκεί που το αγόρασες και είναι υποχρεωμένοι να σε καλύψουν και ας τα βρουν αυτοί με τη Sony. Έχεις ακούσει περίπτωση που να έχει βγάλει άκρη με αυτό το θέμα; Πραγματικά απορία το έχω.
thagkol Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, VonLoutsos είπε Έχεις ακούσει περίπτωση που να έχει βγάλει άκρη με αυτό το θέμα; Πραγματικά απορία το έχω. Για τα Playstation ειδικά όχι γιατί δεν ξέρω κανέναν που να του χάλασε στο 2ο χρόνο, αλλά για τα Iphone πχ έχει γίνει άπειρες φορές. Μπορεί κάποιος άλλος από εδώ να έχει εμπειρία. 1
stcp Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 15 ώρες πριν, thagkol είπε Για τα Playstation ειδικά όχι γιατί δεν ξέρω κανέναν που να του χάλασε στο 2ο χρόνο, αλλά για τα Iphone πχ έχει γίνει άπειρες φορές. Μπορεί κάποιος άλλος από εδώ να έχει εμπειρία. Εγω μπορω να σου πω την εμπειρια μου με το Dualsense, που χαλασε στους 13 μηνες. Φανταζομαι αντιστοιχα θα ηταν τα πραγματα αν χαλαγε η κονσολα (ευτυχως λειτουργει ακομα!). Η commetron αρνειται να το επισκευασει εντος εγγυησης. Το καταστημα αγορας, αρνειται επισης, λεγοντας οτι κι εκεινοι στην commetron θα το στειλουν και εχουν ρητη οδηγια απο τη Sony οτι δεν ισχυει εγγυηση περαν του 12μηνου. Για το γαμωτο εκανα καταγγελια στο συνηγορο καταναλωτη. Εχει περασει πανω απο μηνας, ουτε φωνη ουτε ακροαση. Μετα τους 12 μηνες λοιπον περαστικα μας.
thagkol Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, stcp είπε Εγω μπορω να σου πω την εμπειρια μου με το Dualsense, που χαλασε στους 13 μηνες. Φανταζομαι αντιστοιχα θα ηταν τα πραγματα αν χαλαγε η κονσολα (ευτυχως λειτουργει ακομα!). Η commetron αρνειται να το επισκευασει εντος εγγυησης. Το καταστημα αγορας, αρνειται επισης, λεγοντας οτι κι εκεινοι στην commetron θα το στειλουν και εχουν ρητη οδηγια απο τη Sony οτι δεν ισχυει εγγυηση περαν του 12μηνου. Για το γαμωτο εκανα καταγγελια στο συνηγορο καταναλωτη. Εχει περασει πανω απο μηνας, ουτε φωνη ουτε ακροαση. Μετα τους 12 μηνες λοιπον περαστικα μας. Κανονικά πρέπει να το επισκευάσει η Commetron με πληρωμή αφού η Sony δεν καλύπτει, και το κατάστημα αγοράς να καλύψει το κόστος, γιατί αυτό υποχρεωτικά πρέπει σε σένα να δώσει 2ετή εγγύηση βάσει νόμου. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από thagkol
stcp Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, thagkol είπε Κανονικά πρέπει να το επισκευάσει η Commetron με πληρωμή αφού η Sony δεν καλύπτει, και το κατάστημα αγοράς να καλύψει το κόστος, γιατί αυτό υποχρεωτικά πρέπει σε σένα να δώσει 2ετή εγγύηση βάσει νόμου. Το "κανονικα πρεπει", ναι το φανταζομαι. Αλλα δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι αλλη. Ολα τα εχω γραπτως στην επικοινωνια με email, που τα εχω συμπεριλαβει στην καταγγελια στο συνηγορο του καταναλωτη. Αν ποτε εχω νεα, θα ενημερωσω. Γενικα η κατασταση ομως (αν σου καει η κονσολα, γιατι για το χειριστηριο οκ, το χωνευεις πιο ευκολα) θα ειναι ψυχοφθορα για οποιον την πατησει. Να ειστε υποψιασμενοι. 6
music_lover Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Είστε σίγουροι ότι το controller εμπίπτει στην υποχρεωτικότητα των 2 ετών? Επειδή στο εξωτερικό το βλέπω παντού στους 12 μήνες.
manthos_27 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 56 λεπτά πριν, music_lover είπε Είστε σίγουροι ότι το controller εμπίπτει στην υποχρεωτικότητα των 2 ετών? Επειδή στο εξωτερικό το βλέπω παντού στους 12 μήνες. Και εδώ Ελλάδα 1 χρόνο είναι τουλάχιστον για controler xbox
filip123go Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 31/1/2022 στις 1:42 ΜΜ, manthos_27 είπε Και εδώ Ελλάδα 1 χρόνο είναι τουλάχιστον για controler xbox Ισχύει. Κοιτούσα να πάρω το ms controller elite 2 και τελικά δεν το αγόρασα γι αυτό το λόγο (plus ότι έγραφαν πολλοί ότι τους παρουσίασε βλάβες) . Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από filip123go 1
manthos_27 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 47 λεπτά πριν, filip123go είπε Ισχύει. Κοιτούσα να πάρω το ms controller elite 2 και τελικά δεν το αγόρασα γι αυτό το λόγο (plus ότι έγραφαν πολύ ότι τους παρουσίασε βλάβες) . Σωστός το έχω διαβάσει και εγω αυτό με τις βλάβες και ερχονται ελαττωματικά 1
manthos_27 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μου χάλασε το controller μετά απο 6 μήνες χρήση με πολύ ελαφρύ gaming. Και παράγγειλα στα 60 ενα απλο μαύρο της Microsoft ελπίζω να μην είναι ελαττωματικό!
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, manthos_27 είπε Μου χάλασε το controller μετά απο 6 μήνες χρήση με πολύ ελαφρύ gaming. Και παράγγειλα στα 60 ενα απλο μαύρο της Microsoft ελπίζω να μην είναι ελαττωματικό! Καλή τύχη. Όταν σου έρθει γράψε να μας πεις.
manthos_27 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Καλή τύχη. Όταν σου έρθει γράψε να μας πεις. Εχω την εντύπωση πως μέχρι το xbox one το fat τα controler βγαίνανε ποιο στιβαρά πάντως και δεν χαλαγανε τόσο εύκολα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Προσωπικά δεν έχω εμπειρία με παλαιότερα, το Series X ήταν το πρώτο που πήρα. Αλλά έτσι διάβασα και εγώ online, πολύς κόσμος έβγαλε τα Elite 1 και pre-Xbox one controllers λόγω των προβλημάτων με τα νέα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα