Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,
Έχω μια RX 580 8gb το πρόβλημα ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα περίπου ξαφνικά εκεί που παίζω με 60-70 fps τρώω fps drops για 1 sec το πολύ και επανέρχεται. Αυτό το πράγμα γίνετε ανά 3-4 secs έχω βρει μια προσωρινή λύση δηλαδή κάνω restarts απενεργοποιώ και ενεργοποιώ το overclocking της κάρτας μέχρι να στρώσει. Έχει κανεις ιδέα από τι μπορεί να γίνετε αυτό το πράγμα ?
PS: δεν άλλαξα τίποτα στον υπολογιστή, έχω κάνει format στην αρχή γιατί νόμιζα πως αυτό έφταιγε, σε ότι ανάλυση και να βάλω ένα game το κάνει.
to PC μου είναι :
GPU : Asrock Radeon RX 580 8gb
Mobo : Asrock Fatal1ty B450 Gaming k4
16gb Ram
CPU : Ryzen 7 2700x

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KuKuOne είπε

Καλησπέρα παιδιά,
Έχω μια RX 580 8gb το πρόβλημα ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα περίπου ξαφνικά εκεί που παίζω με 60-70 fps τρώω fps drops για 1 sec το πολύ και επανέρχεται. Αυτό το πράγμα γίνετε ανά 3-4 secs έχω βρει μια προσωρινή λύση δηλαδή κάνω restarts απενεργοποιώ και ενεργοποιώ το overclocking της κάρτας μέχρι να στρώσει. Έχει κανεις ιδέα από τι μπορεί να γίνετε αυτό το πράγμα ?
PS: δεν άλλαξα τίποτα στον υπολογιστή, έχω κάνει format στην αρχή γιατί νόμιζα πως αυτό έφταιγε, σε ότι ανάλυση και να βάλω ένα game το κάνει.
to PC μου είναι :
GPU : Asrock Radeon RX 580 8gb
Mobo : Asrock Fatal1ty B450 Gaming k4
16gb Ram
CPU : Ryzen 7 2700x

Δεν σου προτείνω να συνεχίσεις να δοκιμάζεις για να διατιστώσεις. Για να μην παρεξηγηθεί η επόμενη ερώτησή μου το λέω:

Μήπως έχεις παρατηρήσει αν το πρόβλημα αρχικά ξεκινάει πιο αραιά π.χ κάθε 12 ή 6 sec, και όσο περνάει η ώρα γίνεται συχνότερο (4 sec, 3sec και ακόμα λιγότερα);

Αν η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι καταφατική, τότε πρόκειται σίγουρα για κάποιου είδους thermal throttling. Που ακριβώς, αν μας βοηθήσεις, θα σε βοηθήσουμε και εμείς να το εντοπίσεις. Θα ήταν καλό να κατεβάσεις το hwinfo64 (δεν είναι απαραίτητη η τελευταία του έκδοση) και να το εγκαταστήσεις.

Επίσης για να δωθούν πιο σωστές οδηγίες για τα περεταίρω, θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε το τροφοδοτικό (μάρκα και μοντέλο ή φώτο από το πινακάκι που έχει στο πλάι του, θα το δεις αν ανοίξεις το κουτί), καθώς και επίσης ποιο είναι το κουτί μέσα στο οποίο βρίσκεται το σύστημα και αν το κουτί φέρει υδροψύξεις ή επιπλέον ανεμιστήρες κουτιού από τους εργοστασιακούς, και σε ποιες θέσεις (και μάρκες/μοντέλα ανεμιστήρων, κανονικά, αλλά μη γίνομαι απελπιστικός).

Τέλος, μια ενημέρωση για ρυθμίσεις bios (overclock, power limits κοκ) βοηθάει, πριν καν δούμε θερμοκρασίες και καταναλώσεις από hwinfo.

Δημοσ.

psu ποσο καιρο το εχεις? ποιο ειναι?

τι power limit βλεπεις απο το afterburner?

θερμοκρασιες καρτας και επεξεργαστη οταν παιζεις?

τι εννοεις oc καρτας? χειροκινητο δηλαδη manual ή το turbo του κατασκευαστη?

Δημοσ.

Στοπ στο overclocking γενικα ή τουλαχιστον μεχρι να δουμε τι φταιει.

Απάντησε σε αυτα που ρωτησαν οι φιλοι πιο πανω και θα σε βοηθησουν.

Δημοσ.

To παρουσιάζει αυτό σε κάθε παιχνίδι ή σε συγκεκριμένο παιχνίδι 

Με OC πόσα watt σου λέει ότι ειναι η GPU όταν πιάνεις 100% ή κοντά εκεί στο παιχνίδι/παιχνίδια που παίζεις και τι τροφοδοτικό έχεις

Αν οι θερμοκρασίες είναι εντάξει δοκίμασε ένα DDU και ξανά πέρασε τους drivers.  

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό το έχω 6 μήνες περίπου το περίεργο τις υπόθεσις είναι ότι όταν κάνω rr όταν κάνω restart και μου βγάζει πως η AMD γύρισε σε default το WattMan μετά μου δουλεύει κανονικά.

Δημοσ.

Εχω και εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα, έχω την υλοποίηση της xfx gts black edition 8gb και μου κάνει και εμένα fps drops για 1 δευτερόλεπτο, βέβαια εμένα δεν είναι τόσο συχνά αλλά πάλι είναι εκνευριστικό. (Εχω κάνει oc την κάρτα με το πρόγραμμα της amd γιατί με τις stock ρυθμίσεις είχα απίστευτο stutter και ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες του τύπου 84 -85 βαθμούς. Ψάχτηκα λίγο και το είχαν και άλλοι αυτό το θέμα, η λύση ήταν να κάνω undervolt και όντως έφτιαξε, τώρα παίζει στους 69 -72 βαθμούς με πολύωρο gaming.) Το πρόβλημα εμφανίστηκε πριν 3-4 εβδομάδες περίπου και δεν έχω βρει κάποιο fix ακόμα.

Pc specs: 

Gpu: xfx rx580 gts black edition 8gb 

cpu: ryzen 5 1600

mobo: gigabyte aorus b450 pro 

psu: coolermaster v750 80 plus gold full modular 

ram: G.Skill Trident Z 16gb 3200mhz

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...