Dr_73 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μόλις φτιαχτεί το χτυπάμε και φύγαμε για Λατινική Αμερική ! Αυτά είναι . 1
sagias Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Μόλις φτιαχτεί το χτυπάμε και φύγαμε για Λατινική Αμερική ! Αυτά είναι . Ζωαρα
chrispap95 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, kavouras είπε Απορώ πως θεωρείται επαναστατική η τεχνολογία mRNA. Θα σας πω την αποψή μου ως ιατρός μικροβιολόγος, συγνώμη για το κατεβατό. Μετά την εισαγωγή μορίων mRNA στο σώμα, τα μόρια αυτά εισέρχονται στα κύτταρα (και συγκεκριμένα στο κυτταρόπλασμα), οδηγούνται στα ριβοσώματα και εκεί κωδικοποιούν την παραγωγή μιας πολύ συγκεκριμένης πρωτείνης. Η πρωτείνη αυτή βγαίνει εκτός κυττάρων και οι μηχανισμοί του ανοσοποιητικού την ανιχνεύουν ως ξένο σώμα και παράγουν αντισώματα. Τα αντισώματα ενώνονται με τη συγκεκριμένη πρωτείνη, με αποτέλεσμα πλέον να αλλοιώνεται η δομή της και πλέον μη μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το σύμπλεγμα πρωτείνης-αντισώματος είναι ακίνδυνο για τον οργανισμό και θεωρείται πλέον απόβλητο. Πχ στα εμβόλια mRNA για covid, η πρωτείνη που κωδικοποιείται είναι μια ακίδα που έχει ο ιός στην κάψα του. Οπότε όταν μπει ο ιός στο σώμα, τα αντισώματα αυτά θα κολλήσουν πάνω στις ακίδες του και πλέον ο ιός δεν θα είναι λειτουργικός και θα αποβληθεί-διασπαστεί. Ενα κλασικού τύπου εμβόλιο (δηλαδή μη γενετικού τύπου όπως είναι τα mRNA που σας περιέγραψα) δουλεύει ως εξής: Παίρνουμε έτοιμη την πρωτείνη που θέλουμε (είτε είναι τμήμα του ιού, είτε ο ιός ολόκληρος εξασθενημένος ή νεκρός κτλ κτλ) και την εισάγουμε στο σώμα. Ο οργανισμός πάλι την ανιχνεύει ως ξένο σώμα και με την ίδια ακριβώς διαδικασία παράγει αντισώματα. Πχ το εμβόλιο της sinovac https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/the-sinovac-covid-19-vaccine-what-you-need-to-know που είναι αναγνώρισμενο απο τον ΠΟΥ, χρησιμοποιεί την ακίδα (πρωτείνη) του ιού (την ίδια ακίδα που αναφέρθηκα πιο πάνω), την οποία εισάγει στο σώμα και τελικά παράγονται αντισώματα εναντίον της. Οπότε ποιό το όφελος να εισάγουμε στον οργανισμό mRNA και να γίνει όλη αυτή η πολύπλοκη διαδικασία, τη στιγμή που μπορούμε να εισάγουμε έτοιμη πρωτείνη, όπως κάναμε τόσα χρόνια με όλα τα υπόλοιπα εμβόλια; Κατα την άποψή μου κανένα όφελος δεν υπάρχει. Αυτή ήταν μια υποτυπώδης περιγραφή των μεθόδων εμβολιασμού και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, για να μπορέσω να εξηγήσω τη δυσπιστία μου ως προς τα mRNA εμβόλια και τον HIV. Η πιο βασική αιτία που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη εμβόλιο για τον HIV, είναι επειδή ο ιός αυτός μεταλλάσσεται απίστευτα γρήγορα. Οπότε εισάγουμε μια πρωτείνη του με εμβόλιο και ο οργανισμός παράγει αντισώματα για αυτή την πρωτείνη. Όμως ο ιός θα μεταλαχθεί σχεδόν αμέσως, δηλαδή θα αλλάξει τις πρωτείνες του, επομένως τα αντισώματα δεν θα βρίσκουν τη συγκεκριμένη πρωτείνη, δεν θα έχουν που να προσκολληθούν και θα είναι άχρηστα. Οπότε έχουν προσπαθήσει αμέτρητες φορές και έχουν εισάγει ό,τι κομμάτι (πρωτείνη) του ιού μπορούσαν, αλλα όπως είπαμε λόγω των ταχύτατων μεταλάξεων καμία πρωτείνη τελικά δεν βοήθησε. Οπότε το mRNA που θέλουν να εισάγουν, ποιά πρωτείνη του ιού θα παράγει; Πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια (απο το 1984 προσπαθούν) να μην την έχουν δοκιμάσει αυτή τη συγκεκριμένη πρωτείνη; Με λίγα λόγια (κατα την άποψή μου) η τεχνολογία mRNA κάνει μια απλή φυσική διαδικασία εντελώς πολύπλοκη, χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω. Το εμβόλιο αυτό δεν παράγει spiked glycoproteins αλλά bNAbs που στοχεύουν τη γενικότερη δομή του ιού και είναι mutation resistant.
AlgorZeus Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Τι να σου κάνει και η τεχνολογία,δεν είναι και Θεός!! Τη βλακεία μάταια και η θεοι πολεμούν...🙄 1
Tetrabitos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 mRNA for covid 😡😡😡😡😡😡 mRNA for HIV Yes please! ☺️ 1
snips Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, apostolisk86 είπε Ένα από τα καλά της πανδημίας είναι ότι έδωσε ένα boost στις νέες τεχνολογίες εμβολίων. Δεν είναι μόνο η πρόοδος της τεχνολογίας που επιταχύνει την ανάπτυξη νέων εμβολίων και θεραπειών, αλλά και η χρηματοδότηση. Οι συνωμοσιολογοι του "δεν δίνουν το φάρμακο για τον καρκίνο/aids γιατί βγάζουν λεφτά από τις θεραπείες" είναι "so close to getting it", αλλά χάνουν τη μπάλα λόγω κακής κοινωνικοπολιτικής ανάλυσης και καταφεύγουν σε συνωμοσίες για να εξηγήσουν τον κόσμο. Μέσα στην πανδημία, δόθηκαν τεράστια ποσά από τις κυβερνήσεις για να αναπτυχθούν τα εμβόλια, κι αυτό γιατί ο COVID-19 έκατσε "ιδανικά" ως προς την μεταδοτικότητα και θνησιμότητα, ώστε να επηρεάζει τις οικονομίες όλων των χωρών παγκοσμίως. Αντίθετα, εμβόλια για πολύ παρόμοιους ιούς και λοιμώξεις όπως sars και mers εγκαταλήφθηκαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, αφού δεν αποτελούσαν κίνδυνο για μεγάλο κομμάτι της οικονομίας. Έτσι λοιπόν, ΣΑΦΩΣ και το χρήμα παίζει ρόλο στην ανάπτυξη θεραπειών, και σαφώς θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερο στάδιο εν έτει 2022 αν δεν περιοριζόμασταν από τις αποφάσεις του κάθε κεφαλαίου. Αλλά όπως και να έχει, αργά ή γρήγορα η τεχνολογία προχωράει, οπότε, let's wait and see. Σωστοτατος. Λες και με την ασπιρίνη και το algon που κατέβαζε η γιαγιά μου με τις χούφτες, δεν υπήρχαν οικονομικά συμφέροντα. Σε λίγα χρόνια θα διαβάζουν οι νέες γενιές την ιστορία μας και θα απορούν με το επίπεδο "στοκιάς" που μας χαρακτηρίζει, αν και είμαστε 'ντεμέκ' παιδιά της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μην ξεχναμε, η Γη ειναι επίπεδη και ο Rothchild και οι Ανδρομεδιανοί έχουν αμέτι μουχαμπέτι να πεθάνει ο γύφτος του Μενιδίου και ο φούρναρης στην Κάρπαθο. Τους θρησκόληπτους τους αφήνω εκτός σχολιασμού. Απαλλάσσονται λόγω... Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από snips
Aurumnus Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 14 ώρες πριν, makis269 είπε σειρά έχει τώρα και το εμβόλιο κατά της Ανθρώπινης Βλακείας ........... Έχει ήδη βρεθεί...
teovag Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, kavouras είπε Απορώ πως θεωρείται επαναστατική η τεχνολογία mRNA. Θα σας πω την αποψή μου ως ιατρός μικροβιολόγος, συγνώμη για το κατεβατό. Μετά την εισαγωγή μορίων mRNA στο σώμα, τα μόρια αυτά εισέρχονται στα κύτταρα (και συγκεκριμένα στο κυτταρόπλασμα), οδηγούνται στα ριβοσώματα και εκεί κωδικοποιούν την παραγωγή μιας πολύ συγκεκριμένης πρωτείνης. Η πρωτείνη αυτή βγαίνει εκτός κυττάρων και οι μηχανισμοί του ανοσοποιητικού την ανιχνεύουν ως ξένο σώμα και παράγουν αντισώματα. Τα αντισώματα ενώνονται με τη συγκεκριμένη πρωτείνη, με αποτέλεσμα πλέον να αλλοιώνεται η δομή της και πλέον μη μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το σύμπλεγμα πρωτείνης-αντισώματος είναι ακίνδυνο για τον οργανισμό και θεωρείται πλέον απόβλητο. Πχ στα εμβόλια mRNA για covid, η πρωτείνη που κωδικοποιείται είναι μια ακίδα που έχει ο ιός στην κάψα του. Οπότε όταν μπει ο ιός στο σώμα, τα αντισώματα αυτά θα κολλήσουν πάνω στις ακίδες του και πλέον ο ιός δεν θα είναι λειτουργικός και θα αποβληθεί-διασπαστεί. Ενα κλασικού τύπου εμβόλιο (δηλαδή μη γενετικού τύπου όπως είναι τα mRNA που σας περιέγραψα) δουλεύει ως εξής: Παίρνουμε έτοιμη την πρωτείνη που θέλουμε (είτε είναι τμήμα του ιού, είτε ο ιός ολόκληρος εξασθενημένος ή νεκρός κτλ κτλ) και την εισάγουμε στο σώμα. Ο οργανισμός πάλι την ανιχνεύει ως ξένο σώμα και με την ίδια ακριβώς διαδικασία παράγει αντισώματα. Πχ το εμβόλιο της sinovac https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/the-sinovac-covid-19-vaccine-what-you-need-to-know που είναι αναγνώρισμενο απο τον ΠΟΥ, χρησιμοποιεί την ακίδα (πρωτείνη) του ιού (την ίδια ακίδα που αναφέρθηκα πιο πάνω), την οποία εισάγει στο σώμα και τελικά παράγονται αντισώματα εναντίον της. Οπότε ποιό το όφελος να εισάγουμε στον οργανισμό mRNA και να γίνει όλη αυτή η πολύπλοκη διαδικασία, τη στιγμή που μπορούμε να εισάγουμε έτοιμη πρωτείνη, όπως κάναμε τόσα χρόνια με όλα τα υπόλοιπα εμβόλια; Κατα την άποψή μου κανένα όφελος δεν υπάρχει. Αυτή ήταν μια υποτυπώδης περιγραφή των μεθόδων εμβολιασμού και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, για να μπορέσω να εξηγήσω τη δυσπιστία μου ως προς τα mRNA εμβόλια και τον HIV. Η πιο βασική αιτία που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη εμβόλιο για τον HIV, είναι επειδή ο ιός αυτός μεταλλάσσεται απίστευτα γρήγορα. Οπότε εισάγουμε μια πρωτείνη του με εμβόλιο και ο οργανισμός παράγει αντισώματα για αυτή την πρωτείνη. Όμως ο ιός θα μεταλαχθεί σχεδόν αμέσως, δηλαδή θα αλλάξει τις πρωτείνες του, επομένως τα αντισώματα δεν θα βρίσκουν τη συγκεκριμένη πρωτείνη, δεν θα έχουν που να προσκολληθούν και θα είναι άχρηστα. Οπότε έχουν προσπαθήσει αμέτρητες φορές και έχουν εισάγει ό,τι κομμάτι (πρωτείνη) του ιού μπορούσαν, αλλα όπως είπαμε λόγω των ταχύτατων μεταλάξεων καμία πρωτείνη τελικά δεν βοήθησε. Οπότε το mRNA που θέλουν να εισάγουν, ποιά πρωτείνη του ιού θα παράγει; Πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια (απο το 1984 προσπαθούν) να μην την έχουν δοκιμάσει αυτή τη συγκεκριμένη πρωτείνη; Με λίγα λόγια (κατα την άποψή μου) η τεχνολογία mRNA κάνει μια απλή φυσική διαδικασία εντελώς πολύπλοκη, χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω. Διάβασε αυτό συνάδελφε για να καταλάβεις … είναι η ταχύτητα παραγωγής των εμβολίων, η αποτελεσματικότητα τους έναντι ιών που παρακάμπτουν την επίκτητη ανοσία (πχ HIV, COVID19) και η δυνατότητα για ανοσοθεραπεία σε μη λοιμώδη νοσήματα ( πχ νεοπλασίες),. Για όλα τα αλλά λοιμώδη νοσήματα …έχεις δίκιο… εκτός από την ταχύτητα παραγωγής αποτελεσματικών εμβολίων: στα συμβατικά παράγονται πιο γρήγορα όσα είναι από εξασθενημένους ιούς και όχι όσα έχουν τμήματα αυτών, καθώς πρέπει να φτιάχνουν το dna, να το βάζουν σε άλλους μικροοργανισμούς, να παράγουν την πρωτεΐνη και μετά να την εισάγουν και αυτή να διατηρεί την ανοσογονο δράση (λοιμογόνο δεν έχει…έτσι κι αλλιώς) όταν εισέρχεται στον όρο… με το όχημα του mRNA πολλά στάδια παρακάμπτονται). To άρθρο είναι ελεύθερο από το NATURE και είναι πριν από την πανδημία με αφορμή τις έρευνες για το μελάνωμα… https://www.nature.com/articles/nrd.2017.243 Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από teovag 2 2
kabamaru2372 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 20 ώρες πριν, kokoviosR είπε Απορώ με τα σχόλια. Κανείς δε διαβάζει το άρθρο μόνο τον τίτλο. μακάρι να πάει καλά, αλλά από το μακάρι μέχρι να δοκιμαστεί και να πετύχει υπάρχει μεγάλος δρόμος. Όλα από κάπου ξεκινάνε 7 ώρες πριν, snips είπε Σωστοτατος. Λες και με την ασπιρίνη και το algon που κατέβαζε η γιαγιά μου με τις χούφτες, δεν υπήρχαν οικονομικά συμφέροντα. Σε λίγα χρόνια θα διαβάζουν οι νέες γενιές την ιστορία μας και θα απορούν με το επίπεδο "στοκιάς" που μας χαρακτηρίζει, αν και είμαστε 'ντεμέκ' παιδιά της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μην ξεχναμε, η Γη ειναι επίπεδη και ο Rothchild και οι Ανδρομεδιανοί έχουν αμέτι μουχαμπέτι να πεθάνει ο γύφτος του Μενιδίου και ο φούρναρης στην Κάρπαθο. Τους θρησκόληπτους τους αφήνω εκτός σχολιασμού. Απαλλάσσονται λόγω... Πέστο λόγω… πλύσης
TasMan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 21 ώρες πριν, john_dr είπε Για τον corona κατανοώ την ανάγκη του εμβολίου, για το aids, πέρα από όσους δουλεύουν στην βιομηχανία πορνό ή Σπαλιάρες, δεν κατανοώ που θα τους εξυπηρετήσει ένα τέτοιο εμβόλιο. Μην το λες αυτό φίλε μου. Κατ'αρχήν προστατεύειται ΟΛΟ το υγειονομικό προσωπικό. Κάνει ένας γιατρός αιμοληψία και κατά λάθος τρυπιέται με τη βελόνα. Κάνει CPR σε έναν ασθενή και πετάγεται αίμα στο πρόσωπό του. Παραδείγματα έχω να σου πω πολλά. Θα μου πεις να προστατευτεί, συμφωνώ στη θεωρία αλλά πρακτικά δε γίνεται πάντα. Την ώρα που παθαίνει κάποιος ανακοπή μπροστά σου δε σκέφτεσαι "Περίμενε να φορέσω τη στολή μου ΜΗΠΩΣ κουβαλάει κάτι". Θα έπρεπε αλλά δεν το κάνεις, πέφτεις με τα μούτρα να τον σώσεις. Επίσης έστω ότι έρχεσαι σε επαφή με κάποιον και φοράς προφυλακτικό κανονικά. Αν σπάσει; Απατάει κάποιος τον/την σύντροφό του χωρίς προφυλάξεις (κακώς μεν αλλά γίνεται). Ο/Η σύντροφος τι φταίει; Βάλε τώρα όλα όλα αυτά τα παραδείγματα σε ποσοστά πληθυσμού και υπολόγισε πόσοι χρειάζονται ένα τέτοιο εμβόλιο. 1
fysikos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 17 ώρες πριν, kavouras είπε Απορώ πως θεωρείται επαναστατική η τεχνολογία mRNA. Θα σας πω την αποψή μου ως ιατρός μικροβιολόγος, συγνώμη για το κατεβατό. Μετά την εισαγωγή μορίων mRNA στο σώμα, τα μόρια αυτά εισέρχονται στα κύτταρα (και συγκεκριμένα στο κυτταρόπλασμα), οδηγούνται στα ριβοσώματα και εκεί κωδικοποιούν την παραγωγή μιας πολύ συγκεκριμένης πρωτείνης. Η πρωτείνη αυτή βγαίνει εκτός κυττάρων και οι μηχανισμοί του ανοσοποιητικού την ανιχνεύουν ως ξένο σώμα και παράγουν αντισώματα. Τα αντισώματα ενώνονται με τη συγκεκριμένη πρωτείνη, με αποτέλεσμα πλέον να αλλοιώνεται η δομή της και πλέον μη μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το σύμπλεγμα πρωτείνης-αντισώματος είναι ακίνδυνο για τον οργανισμό και θεωρείται πλέον απόβλητο. Πχ στα εμβόλια mRNA για covid, η πρωτείνη που κωδικοποιείται είναι μια ακίδα που έχει ο ιός στην κάψα του. Οπότε όταν μπει ο ιός στο σώμα, τα αντισώματα αυτά θα κολλήσουν πάνω στις ακίδες του και πλέον ο ιός δεν θα είναι λειτουργικός και θα αποβληθεί-διασπαστεί. Ενα κλασικού τύπου εμβόλιο (δηλαδή μη γενετικού τύπου όπως είναι τα mRNA που σας περιέγραψα) δουλεύει ως εξής: Παίρνουμε έτοιμη την πρωτείνη που θέλουμε (είτε είναι τμήμα του ιού, είτε ο ιός ολόκληρος εξασθενημένος ή νεκρός κτλ κτλ) και την εισάγουμε στο σώμα. Ο οργανισμός πάλι την ανιχνεύει ως ξένο σώμα και με την ίδια ακριβώς διαδικασία παράγει αντισώματα. Πχ το εμβόλιο της sinovac https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/the-sinovac-covid-19-vaccine-what-you-need-to-know που είναι αναγνώρισμενο απο τον ΠΟΥ, χρησιμοποιεί την ακίδα (πρωτείνη) του ιού (την ίδια ακίδα που αναφέρθηκα πιο πάνω), την οποία εισάγει στο σώμα και τελικά παράγονται αντισώματα εναντίον της. Οπότε ποιό το όφελος να εισάγουμε στον οργανισμό mRNA και να γίνει όλη αυτή η πολύπλοκη διαδικασία, τη στιγμή που μπορούμε να εισάγουμε έτοιμη πρωτείνη, όπως κάναμε τόσα χρόνια με όλα τα υπόλοιπα εμβόλια; Κατα την άποψή μου κανένα όφελος δεν υπάρχει. Αυτή ήταν μια υποτυπώδης περιγραφή των μεθόδων εμβολιασμού και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, για να μπορέσω να εξηγήσω τη δυσπιστία μου ως προς τα mRNA εμβόλια και τον HIV. Η πιο βασική αιτία που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη εμβόλιο για τον HIV, είναι επειδή ο ιός αυτός μεταλλάσσεται απίστευτα γρήγορα. Οπότε εισάγουμε μια πρωτείνη του με εμβόλιο και ο οργανισμός παράγει αντισώματα για αυτή την πρωτείνη. Όμως ο ιός θα μεταλαχθεί σχεδόν αμέσως, δηλαδή θα αλλάξει τις πρωτείνες του, επομένως τα αντισώματα δεν θα βρίσκουν τη συγκεκριμένη πρωτείνη, δεν θα έχουν που να προσκολληθούν και θα είναι άχρηστα. Οπότε έχουν προσπαθήσει αμέτρητες φορές και έχουν εισάγει ό,τι κομμάτι (πρωτείνη) του ιού μπορούσαν, αλλα όπως είπαμε λόγω των ταχύτατων μεταλάξεων καμία πρωτείνη τελικά δεν βοήθησε. Οπότε το mRNA που θέλουν να εισάγουν, ποιά πρωτείνη του ιού θα παράγει; Πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια (απο το 1984 προσπαθούν) να μην την έχουν δοκιμάσει αυτή τη συγκεκριμένη πρωτείνη; Με λίγα λόγια (κατα την άποψή μου) η τεχνολογία mRNA κάνει μια απλή φυσική διαδικασία εντελώς πολύπλοκη, χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω. αν διάβαζες στοιχειωδως το τι σημαινει mrna και πως λειτουργουν τα εμβόλια mrna θα είχες αλλη γνώμη
Doubt Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Ίσως πρώτη φορά έγραψαν σχόλια τόσοι επιστήμονες χωρίς εισαγωγικά και βγήκε "κόσμημα". Μπράβο!
kavouras Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, fysikos είπε αν διάβαζες στοιχειωδως το τι σημαινει mrna και πως λειτουργουν τα εμβόλια mrna θα είχες αλλη γνώμη Λες να μη γνωρίζω τι σημαίνει mRNA ως μικροβιολόγος; Εννοείται οτι εχω διαβάσει πως λειτουργούν τα εμβόλια mRNA. Γιαυτό έκανα και μια υποτυπώδη περιγραφή της λειτουργίας τους με απλή ορολογία για να καταλαβαίνουν όσοι δε γνωρίζουν. Όπως έκανα και εγω αυτή την απλή περιγραφή, κάνε και εσυ μια περιγραφή να μου εξηγήσεις που ακριβώς κάνω λάθος. 1
Ghost1978 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 δεν είμαι ΨΕΚ αλλά δεν περιμένουμε λίγα χρόνια να δούμε μακροχρόνιες επιπτώσεις των MRNA που ήδη έχουμε κάνει? ερχομαστεεεεε.... Κατα τα άλλα,,θα το κάνουμε μόνιμο ή 3/4 δόσεις το χρονο και 30 Δις κέρδος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις