kata_tixi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, orgixmh είπε Δεν είμαι μικροβιολόγος και η μόνη εμπειρία στο θέμα είναι σε ψηφιακούς ιούς παρόλα αυτά έχω κρατήσει 3 βασικούς λόγους που τα mRNA είναι καλύτερα από τα συμβατικά εμβόλια. α) Ασφάλεια Σε αντίθεση με τα κλασικά εμβόλια (live-attenuated και viral-vectored), το mRNA είναι μη μολυσματικό και δεν προκαλεί ανησυχία για την ενσωμάτωση του DNA, κυρίως επειδή δεν μπορεί να εισέλθει στον πυρήνα που περιέχει το DNA. Άλλου τύπου εμβόλια με βάση τις πρωτεΐνες ή τα αδρανοποιημένα απαιτούν επίσης χημικές ουσίες και κυτταροκαλλιέργειες για να παραχθούν. Το mRNA παράγεται μέσω μιας διαδικασίας ανεξάρτητης από κύτταρα και δεν απαιτεί αδρανοποίηση. Ως εκ τούτου, δεν δημιουργεί ανησυχίες για την ασφάλεια λόγω μόλυνσης με τοξικούς παράγοντες. β) Αποτελεσματικότητα Το mRNA αποικοδομείται γρήγορα στο σώμα και τα κύτταρα δεν προσλαμβάνουν εύκολα ξένο mRNA. Η πρόσφατη τεχνολογία έχει τροποποιήσει το μόριο mRNA για να το κάνει πιο σταθερό και έχει συσκευάσει τα μόρια σε λίπη (που ονομάζονται λιπίδια), αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της κυτταρικής παροχής. Αυτές οι εξελίξεις αυξάνουν την ποσότητα της πρωτεΐνης ακίδας που παράγεται στα κύτταρα μας, διεγείροντας έτσι μια πιο αποτελεσματική ανοσοαπόκριση. γ) Παραγωγή Το mRNA μπορεί να σχεδιαστεί γρήγορα και να κλιμακωθεί, εάν είναι απαραίτητο. Η κατασκευή είναι ανεξάρτητη από την αλληλουχία, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά προσαρμόσιμη σε διαφορετικά παθογόνα. Το κόστος είναι επίσης χαμηλότερο από άλλες πλατφόρμες και θα συνεχίσει να μειώνεται καθώς επεκτείνεται η τεχνολογία. Αυτοί κατά την άποψη μου και βάση όσων έχω διαβάσει είναι οι κυριότεροι λόγοι που καθιστούν τα mRNA καλύτερη επιλογή. ισχυει οτι θα μπορεις σε ενα εμβολιο να δωσεις πληροφορία για παραπανω απο μια μετάλλαξη ιου ή για διαφορετικούς; γιατι απο συζητησεις με φιλους του αντικειμενου (γιατρους-βιολογους-φαρμακοποιους ετυχε η παρεα μ) καταλαβα αυτο. 1 ώρα πριν, toupis είπε Οπου λιγοι και καλη και οπου πολλοι και σκαρτοι!!!!Ο Νοων Νοειτω!!!! ποσο καιρο πιστευεις θα παρει για να βγουν αυτα που λες; και αν σε αυτο το διάστημα αυτα που λες δεν βγουν οπως τα ελεγες- δεν βγουν καθολου τι θα σκεφτεις για αυτα που ελεγες; θα σε προβληματίσει καθόλου αυτο; ή θα παμε στην επόμενη προφητεία ; Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από kata_tixi
orgixmh Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, kata_tixi είπε ισχυει οτι θα μπορεις σε ενα εμβολιο να δωσεις πληροφορία για παραπανω απο μια μετάλλαξη ιου ή για διαφορετικούς; γιατι απο συζητησεις με φιλους του αντικειμενου (γιατρους-βιολογους-φαρμακοποιους ετυχε η παρεα μ) καταλαβα αυτο. δεν μπορώ να το γνωρίζω, φαντάζομαι όμως ότι μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων του ιού θα μπορούσαν να έχουν την ίδια πρωτεΐνη ακίδα με αποτέλεσμα να αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό μετά το εμβόλιο. Αν τώρα υπάρχει δυνατότητα για κωδικοποίηση περισσότερων από μία "συνταγών" για την κατασκευή πρωτεϊνών στο ίδιο mRNA ώστε να εκπαιδεύεις το ανοσοποιητικό ταυτόχρονα σε περισσότερους από ένα ιούς θα ήταν μία όμορφη εξέλιξη του θέματος. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από orgixmh
john_dr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, kata_tixi είπε περιμενε. εσυ λες οτι θεωρεις ημιάχρηστο και αχρείαστο ενω δεν εχεις τις γνωσεις για να το πεις. αυτο σου εξηγω. προφανως αυτοι που το ψαχνουν δεν το ψαχνουν επειδη δεν υπαρχει αναγκη αλλα επειδη βλεπουν αυτο ακριβως οτι υπαρχει αναγκη και ειναι ενα προιον που αν το φτιαξουν θα το πουλησουν (στο εξηγω τελειως με ορους αγορας δεν χρειαζεται καν να το παμε στο κοινωνικό του πραγματος). ειμαι σιγουρος λοιπον οτι οι φαρμακοβιομηχανιες λειτουργουν με βαση το κερδος τους και κανουν ερευνα σε φαρμακα που θα εχουν εφαρμογη για αυτο και σε πολλες ασθένειες που τα ποσοστα ειναι πολυ μικρα δεν έχεις τοση ερευνα. τα εμβολια δεν ειναι φαρμακα. και σου εξηγησα παλι οτι το εμβολιο για παραδειγμα του aids προφανώς δεν θα γινει σε ολους μην λες πραγματα που σου εξηγησα και πιο πανω. εγω δεν ειμαι σιγουρος για αυτο και δεν εκφραζω γνωμη για το αν πρεπει ή οχι ή αν είναι αχρειαστο κατι ή οχι για αυτη την δουλεια εχουμε τους γιατρους και τους επιστήμονες υγειας. εσυ πιανεις καποια πραγματα πολυ επιφανειακά χωρις να εχεις γνωσεις πανω σε αυτα και βγαζεις συμπερασματα και καταληγεις παντα στο δεν γνωριζω αλλα εχεις βγαλει ηδη συμπερασμα. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν το εμβόλιο πρέπει να γίνεται κάθε 3-6 μήνες, για την πλειοψηφία του κόσμου που δεν βρίσκεται κάθε δεύτερη μέρα σε ένα κρεβάτι με κάποιον άγνωστο, είναι ημί άχρηστο. ΤΙ ΔΕΝ καταλαβαίνεις; Και προσπάθησε να διαβάζεις αυτό που σου γράφω αντί να πετάς αυτό που εσύ κατάλαβες αλλά εγώ ποτέ δεν έγραψα. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώθεις λιγότερη υποχρέωση να μου απαντήσεις σε πράγματα που δεν έγραψα ΠΟΤΕ. Α! και μην νομίζεις ότι αυτά που γράφεις εσύ είναι ανάλυση εις βάθος. Επίσης μην μου πετάς αυτά που σου έγραψα πιο πάνω ως δική σου παραίνεση προς εμένα. Και ναι τα εμβόλια είναι ένα είδος φαρμάκου. Με τα δεδομένα πλεονεκτήματά τους και τις παρενέργειές τους. Δεν είναι καραμελίτσες ούτε κρέμα γάλακτος. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από john_dr
kata_tixi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, john_dr είπε Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν το εμβόλιο πρέπει να γίνεται κάθε 3-6 μήνες, για την πλειοψηφία του κόσμου που δεν βρίσκεται κάθε δεύτερη μέρα σε ένα κρεβάτι με κάποιον άγνωστο, είναι ημί άχρηστο. ΤΙ ΔΕΝ καταλαβαίνεις; αρχικα δεν ειπες αυτο. ειπες οτι το εμβολιο ειναι αχρειαστο. δευτερον δεν χρειαζεται να ειναι αγνωστος αυτος με τον οποιο θα εισαι στο κρεβατι για να κολλησεις. τριτον δεν κολλας μονο με το σεξ, τεταρτον το οτι επειδη γυρω σου δεν υπαρχει aids δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.πεμπτο το οτι κατι φτιάχνετε δεν σημαινει οτι φτιαχνετε για ολους ή για εσενα. εκτο και εμβλολια που εκανες μικρος (αν εκανες) τωρα πια δεν εχουν επίδραση πανω σου , αν κανεις το εμβολιο της ηπατίτιδας μετα απο καποιο χρονικο διαστημα (Σιγουρα κατω απο 5 χρονια) μ διαφευγει το ακριβες πρεπει να το ξανακανεις. προφανως δεν θα παμε να κανουμε ολοι εμβολιο για την ηπατιτιδα αλλα ενας γιατρος ή καποιος που θα ταξιδεψει σε μια χωρα που υπαρχει εντονα ή καποιος που δουλευει με ανθρωπους που μπορει να ειναι φορεις θα το κανει. σου εξηγησα πως δουλευουν οι φαρμακοβιομηχανίες και σου ειπα οτι απο την στιγμη που και ο ιδιος δεν εχεις γνωση δεν μπορεις να λες κατι αχρειαστο με βαση πολυ επιφανειακη γνωση επι του θεματος. γιατι ουτε λεει πουθενα το αρθρο σε ποιους και καθε ποτε θα χορηγηθει. μπλεκεις τα φαρμακα με τα εμβολια και πετας τσιτατα τυπου οι γιατροι λενε να μην παιρνουμε φαρμακα. οι γιατροι λενε επισης να πας να κανεις εμβολιο αλλα δεν σε βλεπω και να σου αρεσει και πολυ αυτο (Δεν εννοω οτι δεν το εκανες) οποτε να εχεις γνωμη εννοειται απλα να εχεις γνωμη αφου πρωτα εχεις ψαξει και εχεις σκεφτει. υ.γ. αυτα που σου ειπα πιο πανω δεν χρειάζονται καν γνωσεις για να τα ξερεις ή να τα σκεφτεις. υ.γ. επειδη τα συμπηρωνεις μετα. δεν κανω προφανως αναλυση σε βαθος και παρολα αυτα σου βαζω παραμετρους που εσυ δεν σκεφτηκες καν. σου εξηγω απλα οτι αυτα που λες ειναι τοσο επιφανειακά και χωρις σωστα κριτήρια που με απλη αναλυση σου δειχνω ποσο λαθος ειναι. και σε προτρέπω να εχεις γνωμη αφου πρωτα εχεις γνωση για αυτα που λες . Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από kata_tixi 1
MikeKata Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, john_dr είπε Απλά να υπενθυμίσω ότι η υπερκατανάλωση φαρμάκων είναι κάτι που δεν συνίσταται και από τους ίδιους τους γιατρούς. Το να αρχίσουν οι επόμενες γενιές να τραβάνε από 15 εμβόλια προληπτικά κάθε λίγο και λιγάκι, δεν είναι κατ' ανάγκη σωστή επιλογή. Αυτό λέω για όσους δεν κατάλαβαν. 1918: "Το να αρχίσουν οι επόμενες γενιές να τραβάνε από 15 εμβόλια προληπτικά κάθε λίγο και λιγάκι, δεν είναι κατ' ανάγκη σωστή επιλογή." Αυτή τη στιγμή στο εθνικό μας πρόγραμμα εμβολιασμού έχουμε καμιά 15αριά εμβόλια (μιλάω για παιδιά και εφήβους, δεν πιάνω καν τους ενήλικες). Ποιος θέτει το όριο στο πόσα εμβόλια πρέπει να ενταχθούν; Σίγουρα όχι εσύ κι εγώ. Δεν είναι ο τομέας μας, ούτε έχουμε τις στατιστικές μελέτες για να κρίνουμε. Και τα αποτελέσματα φαίνονται εδώ κι έναν αιώνα με τις ασθένειες που έχουν εκλείψει. 3 ώρες πριν, john_dr είπε Και για να προλάβω κάποιους, είναι άλλο πράγμα ένα υπαρκτό καθημερινό πρόβλημα όπως ο κοβιντ και άλλη ιστορία το aids. Για να ανησυχείς για το aids ή πρέπει να κάνεις συγκεκριμένη δουλειά ή να έχεις συγκεκριμένο στυλ ζωής. ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ; Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που ζουν με τον HIV (το AIDS είναι η εκδήλωσή του) με ό,τι συνέπειες έχουν στην υπόλοιπη ζωή τους λόγω του στίγματος (μιας και μπορούν με τα φάρμακα να ζουν μια κανονική ζωή. Στην Ελλάδα είναι γύρω στο 0,2% του πληθυσμού. Γύρω στα 20.000 άτομα https://www.unaids.org/en/regionscountries/countries/greece Η συγκεκριμένη ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις. Για να ανησυχείς για αυτή ούτε μια συγκεκριμένη δουλειά χρειάζεται να κάνεις ούτε να έχεις συγκεκριμένο στυλ ζωής. Σε αυτή τη χώρα η εκπαίδευση για τα ΣΜΝ έχει μείνει τόσο πίσω όσο και τα στερεότυπα. 1 ώρα πριν, kavouras είπε Απορώ πως θεωρείται επαναστατική η τεχνολογία mRNA. Θα σας πω την αποψή μου ως ιατρός μικροβιολόγος, συγνώμη για το κατεβατό. Μετά την εισαγωγή μορίων mRNA στο σώμα, τα μόρια αυτά εισέρχονται στα κύτταρα (και συγκεκριμένα στο κυτταρόπλασμα), οδηγούνται στα ριβοσώματα και εκεί κωδικοποιούν την παραγωγή μιας πολύ συγκεκριμένης πρωτείνης. Η πρωτείνη αυτή βγαίνει εκτός κυττάρων και οι μηχανισμοί του ανοσοποιητικού την ανιχνεύουν ως ξένο σώμα και παράγουν αντισώματα. Τα αντισώματα ενώνονται με τη συγκεκριμένη πρωτείνη, με αποτέλεσμα πλέον να αλλοιώνεται η δομή της και πλέον μη μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το σύμπλεγμα πρωτείνης-αντισώματος είναι ακίνδυνο για τον οργανισμό και θεωρείται πλέον απόβλητο. Πχ στα εμβόλια mRNA για covid, η πρωτείνη που κωδικοποιείται είναι μια ακίδα που έχει ο ιός στην κάψα του. Οπότε όταν μπει ο ιός στο σώμα, τα αντισώματα αυτά θα κολλήσουν πάνω στις ακίδες του και πλέον ο ιός δεν θα είναι λειτουργικός και θα αποβληθεί-διασπαστεί. Ενα κλασικού τύπου εμβόλιο (δηλαδή μη γενετικού τύπου όπως είναι τα mRNA που σας περιέγραψα) δουλεύει ως εξής: Παίρνουμε έτοιμη την πρωτείνη που θέλουμε (είτε είναι τμήμα του ιού, είτε ο ιός ολόκληρος εξασθενημένος ή νεκρός κτλ κτλ) και την εισάγουμε στο σώμα. Ο οργανισμός πάλι την ανιχνεύει ως ξένο σώμα και με την ίδια ακριβώς διαδικασία παράγει αντισώματα. Πχ το εμβόλιο της sinovac https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/the-sinovac-covid-19-vaccine-what-you-need-to-know που είναι αναγνώρισμενο απο τον ΠΟΥ, χρησιμοποιεί την ακίδα (πρωτείνη) του ιού (την ίδια ακίδα που αναφέρθηκα πιο πάνω), την οποία εισάγει στο σώμα και τελικά παράγονται αντισώματα εναντίον της. Οπότε ποιό το όφελος να εισάγουμε στον οργανισμό mRNA και να γίνει όλη αυτή η πολύπλοκη διαδικασία, τη στιγμή που μπορούμε να εισάγουμε έτοιμη πρωτείνη, όπως κάναμε τόσα χρόνια με όλα τα υπόλοιπα εμβόλια; Κατα την άποψή μου κανένα όφελος δεν υπάρχει. Αυτή ήταν μια υποτυπώδης περιγραφή των μεθόδων εμβολιασμού και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, για να μπορέσω να εξηγήσω τη δυσπιστία μου ως προς τα mRNA εμβόλια και τον HIV. Η πιο βασική αιτία που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη εμβόλιο για τον HIV, είναι επειδή ο ιός αυτός μεταλλάσσεται απίστευτα γρήγορα. Οπότε εισάγουμε μια πρωτείνη του με εμβόλιο και ο οργανισμός παράγει αντισώματα για αυτή την πρωτείνη. Όμως ο ιός θα μεταλαχθεί σχεδόν αμέσως, δηλαδή θα αλλάξει τις πρωτείνες του, επομένως τα αντισώματα δεν θα βρίσκουν τη συγκεκριμένη πρωτείνη, δεν θα έχουν που να προσκολληθούν και θα είναι άχρηστα. Οπότε έχουν προσπαθήσει αμέτρητες φορές και έχουν εισάγει ό,τι κομμάτι (πρωτείνη) του ιού μπορούσαν, αλλα όπως είπαμε λόγω των ταχύτατων μεταλάξεων καμία πρωτείνη τελικά δεν βοήθησε. Οπότε το mRNA που θέλουν να εισάγουν, ποιά πρωτείνη του ιού θα παράγει; Πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια (απο το 1984 προσπαθούν) να μην την έχουν δοκιμάσει αυτή τη συγκεκριμένη πρωτείνη; Με λίγα λόγια (κατα την άποψή μου) η τεχνολογία mRNA κάνει μια απλή φυσική διαδικασία εντελώς πολύπλοκη, χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω. Αν κατάλαβα καλά, συνοψίζοντας, εννοείς ότι τα εμβόλια mRNA ενεργοποιούν τον οργανισμό να παράγει κάτι που θα μπορούσαμε να το παράγουμε εμείς και να του το δώσουμε έτοιμο. Ερώτηση πάνω σε αυτό, καθώς δεν είναι ο τομέας μου (αν και ξέρω κάμποση βιολογία). Πέραν του τεχνικού κομματιού, μήπως μπαίνει και στην εξίσωση η μεταβλητή του κόστους παραγωγής; Για παράδειγμα σε τι ποσότητες, σε πόσο χρόνο και με τι κόστος θα μπορούσαμε να παράγουμε εργαστηριακά την πρωτεϊνη για να τη δώσουμε στον οργανισμό "έτοιμη", σε σχέση με το να τον "ενεργοποιήσουμε" να παράγει την ίδια ποσότητα (να έχει το ίδιο αποτέλεσμα) από μόνος του μέσω εμβολίου mRNA; Αναφέρομαι στο πρώτο σκέλος, όχι στο δεύτερο όπου μιλάς για την ταχύτητα μετάλλαξης του HIV. 2 1
skiabox Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, AtiX είπε Έχουμε να δούμε πολλά “θαύματα” τα επόμενα χρόνια από την τεχνολογία mRNA… υπολογίζεται ότι μόνο από το εμβόλιο για τα συχνά είδη καρκίνου μπορεί να δώσει 10-15 χρόνια αύξηση στο προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων… Οχι για όλους. Οι ανεμβολίαστοι ακολουθούν δικό τους μονοπάτι πλέον και θα αρνούνται όλες τις νέες τεχνολογίες. Ο corona virus είναι το μικρότερό τους πρόβλημα δηλαδή από εδώ και πέρα. 1
pineza250 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Το μέλλον για την καταπολέμηση των μεγάλων ασθενειών
kavouras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MikeKata είπε Αν κατάλαβα καλά, συνοψίζοντας, εννοείς ότι τα εμβόλια mRNA ενεργοποιούν τον οργανισμό να παράγει κάτι που θα μπορούσαμε να το παράγουμε εμείς και να του το δώσουμε έτοιμο. Ερώτηση πάνω σε αυτό, καθώς δεν είναι ο τομέας μου (αν και ξέρω κάμποση βιολογία). Πέραν του τεχνικού κομματιού, μήπως μπαίνει και στην εξίσωση η μεταβλητή του κόστους παραγωγής; Για παράδειγμα σε τι ποσότητες, σε πόσο χρόνο και με τι κόστος θα μπορούσαμε να παράγουμε εργαστηριακά την πρωτεϊνη για να τη δώσουμε στον οργανισμό "έτοιμη", σε σχέση με το να τον "ενεργοποιήσουμε" να παράγει την ίδια ποσότητα (να έχει το ίδιο αποτέλεσμα) από μόνος του μέσω εμβολίου mRNA; Αναφέρομαι στο πρώτο σκέλος, όχι στο δεύτερο όπου μιλάς για την ταχύτητα μετάλλαξης του HIV. Το κόστος παραγωγής των κλασικών εμβολίων είναι ελάχιστο. Ο τρόπος παραγωγής τους είναι πολύ απλός. Εγχύουμε τον ιό ή το βακτήριο μέσα σε τροφικά υλικά (συνήθως σε αυγά, γιαυτό και αν έχεις αλλεργία στο αυγό δεν πρέπει να κάνεις κάποια εμβόλια) και τα ζεσταίνουμε, οπότε αναπαράγεται σε μεγάλες ποσότητες (καλλιέργεια λέγεται η μέθοδος). Έπειτα ρίχνουμε κάποια ουσία που σκοτώνει ή αδρανοποιεί τον ιό και είναι έτοιμο το εμβόλιο. Πολύ χονδρικά καταλαβαίνεις οτι είναι μέθοδος ελάχιστου κόστους. Εννοείται οτι όπως και σε όλες τις μεθόδους παραγωγής φαρμάκων χρειάζονται κλινικές έρευνες, δοκιμές κτλ κτλ που ανεβάζουν το κόστος. Απεναντίας το να φτιάξεις μόρια mRNA μου φαίνεται εντελώς πολύπλοκη διαδικασία, την οποία όμως δε γνωρίζω την τεχνική της καθώς είναι πολύ καινούρια. Σίγουρα απαιτεί υπερμοντέρνα εργαστήρια και απίστευτα δύσκολες τεχνικές. Φαντάσου οτι το mRNA είναι τόσο ασταθές μόριο που νομίζω αντέχει σε φυσιολογικές συνθήκες περίπου 1-2 λεπτά και μετά χαλάει η δομή του και παύει να λειτουργεί. Γιαυτό και αναγκάστηκαν να το βάλουν σε νανοσωματίδια λίπους, όπου ουσιαστικά το διατηρούν για παραπάνω χρόνο. Και επειδή και πάλι είναι ασταθές, αναγκάζονται και το καταψύχουν στους -80 κελσίου, σε αντίθεση με εμβόλια κλασικού τύπου που αποθηκεύονται σε συνθήκες συντήρησης ψυγείου (2-8 κελσίου) Οπότε και η παρασκευή αλλα και η συντήρηση εμβολίων mRNA θεωρώ οτι κοστίζει πολλαπλάσια σε σχέση με των κλασικών εμβολίων. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από kavouras 4
john_dr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, kata_tixi είπε αρχικα δεν ειπες αυτο. ειπες οτι το εμβολιο ειναι αχρειαστο. Μάθε σε παρακαλώ να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος.
pireotis1987 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Moderna Σε παει μπαμ μπαμ στον αγιο πετρο😅 1
john_dr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, MikeKata είπε 1918: "Το να αρχίσουν οι επόμενες γενιές να τραβάνε από 15 εμβόλια προληπτικά κάθε λίγο και λιγάκι, δεν είναι κατ' ανάγκη σωστή επιλογή." Αυτή τη στιγμή στο εθνικό μας πρόγραμμα εμβολιασμού έχουμε καμιά 15αριά εμβόλια (μιλάω για παιδιά και εφήβους, δεν πιάνω καν τους ενήλικες). Ποιος θέτει το όριο στο πόσα εμβόλια πρέπει να ενταχθούν; Σίγουρα όχι εσύ κι εγώ. Δεν είναι ο τομέας μας, ούτε έχουμε τις στατιστικές μελέτες για να κρίνουμε. Και τα αποτελέσματα φαίνονται εδώ κι έναν αιώνα με τις ασθένειες που έχουν εκλείψει. Ρε παιδιά ΜΗΝ με κάνετε quote αν αδυνατείτε να καταλάβετε τι γράφω. Εν συντομία. Αν ένα εμβόλιο σου παρέχει 3-6 μήνες ασφάλεια για το Α, ένα άλλο για 3-6 μήνες για το Β, ένα άλλο......, ένα άλλο 3-6 μήνες για το Ω, ε δεν θα τραβάμε 20+ εμβόλια κάθε 3-6 μήνες. Μου πετάς τα εμβόλια που κάνουν στα παιδιά και σε προστατεύουν για χρόνια ή δεκαετίες. Ένα θέμα που έχει προκύψει με τα εμβόλια κατά του κορονα είναι η χρονική διάρκεια που προστατεύουν. Αν αυτό είναι ειδικά για αυτά τα εμβόλια και όχι για τα άλλα που βασίζονται σε αυτή τη τεχνολογία, ΟΚ, αν κάποιος τραβάει ένα εμβόλιο στα 5 του και δεν κινδυνεύει έναντι του AIDS π.χ. για τα επόμενα 10-20-50 χρόνια, ΟΚ. Αλλά το χρονικό διάστημα που προστατεύουν το ξέρουμε; Είναι 3 δεκαετίες ή 3 μήνες; Πείτε μου ότι "εκεί γράφει 30 χρόνια και ε'ίσαι τυφλός που δεν το είδες" και θα έχετε χίλια δίκια και εγώ θα έχω καταλάβει λάθος. Αλλά μην μου πετάτε τα εμβόλια που ξέρουμε με κάτι για το οποίο διαβάσατε πρώτη φορά σήμερα άντε πριν λίγο καιρό, αλλά δεν έχετε ιδέα πως δουλεύει, για πόσο καιρό δουλεύει και πόσο αποτελεσματικά δουλεύει. 3
AtiX Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 51 λεπτά πριν, kavouras είπε Το κόστος παραγωγής των κλασικών εμβολίων είναι ελάχιστο. Ο τρόπος παραγωγής τους είναι πολύ απλός. Εγχύουμε τον ιό ή το βακτήριο μέσα σε τροφικά υλικά (συνήθως σε αυγά, γιαυτό και αν έχεις αλλεργία στο αυγό δεν πρέπει να κάνεις κάποια εμβόλια) και τα ζεσταίνουμε, οπότε αναπαράγεται σε μεγάλες ποσότητες (καλλιέργεια λέγεται η μέθοδος). Έπειτα ρίχνουμε κάποια ουσία που σκοτώνει ή αδρανοποιεί τον ιό και είναι έτοιμο το εμβόλιο. Πολύ χονδρικά καταλαβαίνεις οτι είναι μέθοδος ελάχιστου κόστους. Εννοείται οτι όπως και σε όλες τις μεθόδους παραγωγής φαρμάκων χρειάζονται κλινικές έρευνες, δοκιμές κτλ κτλ που ανεβάζουν το κόστος. Απεναντίας το να φτιάξεις μόρια mRNA μου φαίνεται εντελώς πολύπλοκη διαδικασία, την οποία όμως δε γνωρίζω την τεχνική της καθώς είναι πολύ καινούρια. Σίγουρα απαιτεί υπερμοντέρνα εργαστήρια και απίστευτα δύσκολες τεχνικές. Φαντάσου οτι το mRNA είναι τόσο ασταθές μόριο που νομίζω αντέχει σε φυσιολογικές συνθήκες περίπου 1-2 λεπτά και μετά χαλάει η δομή του και παύει να λειτουργεί. Γιαυτό και αναγκάστηκαν να το βάλουν σε νανοσωματίδια λίπους, όπου ουσιαστικά το διατηρούν για παραπάνω χρόνο. Και επειδή και πάλι είναι ασταθές, αναγκάζονται και το καταψύχουν στους -80 κελσίου, σε αντίθεση με εμβόλια κλασικού τύπου που αποθηκεύονται σε συνθήκες συντήρησης ψυγείου (2-8 κελσίου) Οπότε και η παρασκευή αλλα και η συντήρηση εμβολίων mRNA θεωρώ οτι κοστίζει πολλαπλάσια σε σχέση με των κλασικών εμβολίων. 19 λεπτά πριν, john_dr είπε Ρε παιδιά ΜΗΝ με κάνετε quote αν αδυνατείτε να καταλάβετε τι γράφω. Εν συντομία. Αν ένα εμβόλιο σου παρέχει 3-6 μήνες ασφάλεια για το Α, ένα άλλο για 3-6 μήνες για το Β, ένα άλλο......, ένα άλλο 3-6 μήνες για το Ω, ε δεν θα τραβάμε 20+ εμβόλια κάθε 3-6 μήνες. Μου πετάς τα εμβόλια που κάνουν στα παιδιά και σε προστατεύουν για χρόνια ή δεκαετίες. Ένα θέμα που έχει προκύψει με τα εμβόλια κατά του κορονα είναι η χρονική διάρκεια που προστατεύουν. Αν αυτό είναι ειδικά για αυτά τα εμβόλια και όχι για τα άλλα που βασίζονται σε αυτή τη τεχνολογία, ΟΚ, αν κάποιος τραβάει ένα εμβόλιο στα 5 του και δεν κινδυνεύει έναντι του AIDS π.χ. για τα επόμενα 10-20-50 χρόνια, ΟΚ. Αλλά το χρονικό διάστημα που προστατεύουν το ξέρουμε; Είναι 3 δεκαετίες ή 3 μήνες; Πείτε μου ότι "εκεί γράφει 30 χρόνια και ε'ίσαι τυφλός που δεν το είδες" και θα έχετε χίλια δίκια και εγώ θα έχω καταλάβει λάθος. Αλλά μην μου πετάτε τα εμβόλια που ξέρουμε με κάτι για το οποίο διαβάσατε πρώτη φορά σήμερα άντε πριν λίγο καιρό, αλλά δεν έχετε ιδέα πως δουλεύει, για πόσο καιρό δουλεύει και πόσο αποτελεσματικά δουλεύει. Υπάρχουν, όπως και στα πάντα σε αυτή τη ζωή, πράγματα πολύ πιο περίπλοκα από ένα ναι ή ένα όχι, από ένα είναι απλό να φτιάξεις εμβόλια ή ένα είναι περίπλοκο να φτιάξεις εμβόλια ή τέλος αν η διάρκεια θα είναι 5 ή 960 μήνες… Για το συγκεκριμένο θέμα, εμβόλια, έχει να κάνει πχ από το είδος του ιού, αν τον έχουμε “διαβάσει”, αν μεταλλάσσεται και άλλοι πολλοί παράμετροι…
ScorpioJD Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Έτσι είναι η ανθρωπότητα. Κάθε φορά ξεπερνάει ένα εμπόδιο. Μέχρι το επόμενο. Μπράβο στους επιστήμονες. 1
Macosj Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, nemom είπε για να προλαμβάνει μια ασθέναια κάποιο εμβόλιο θα πρέπει στην αιτιοπαθολογία της ασθένειας να συμμετέχει ιός κλπ αν στην αιτιοπαθολογία ενός τύπου καρκίνου δεν περιλαμβάνεται ιός πχ δεν έχει πεδίο ύπαρξης το οποιοδήποτε εμβόλιο για την πρόληψη του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου και πάλι ακόμα για κάθε τύπο καρκίνου που υποτιθέμενα βρεθεί εμβόλιο το εμβόλιο θα προλαμβάνει μόνο τις προσβολές που θα σχετίζονται με το συγκεκριμένο αιτιοπαθογόνο μικρόβιο (που το πολεμά το εμβόλιο) αλλά δε θα αποτρέπει γενικώς τις προσβολές του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου που σχετίζονται με άλλες αιτίες (γενετική προδιάθεση, ακτινοβολία, χημικοί παράγοντες κλπ) κοινώς το εμβόλιο δεν πολεμά άμεσα την νόσο καρκίνος, το εμβόλιο έμμεσα δρα, πολεμώντας ένα από τα (πολλά) αίτια του καρκίνου κι επομένως η χρηστικότητά του αφορά μόνο μία από τις πολλές αιτίες καρκίνου (ήδη υπάρχουν εμβόλια πχ για τον HPV αλλά αφορούν το αιτιοπαθογόνο και όχι γενικά τον τύπο του καρκίνου) Μεγάλο λάθος, ή τεχνολογία mRNA όπως είναι γνωστή είναι νανοσωματιδιο που μέσα έχει το φάρμακο, αν το φάρμακο είναι mRNA ιού για να διεγείρει ανοσιακη απάντηση ή φάρμακο για να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα δεν έχει σημασία. Οπότε, ναιη τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για τον καρκίνο, όπως χρησιμοποιείται εδώ και 30 χρόνια για να μεταφέρεις την αμφοτερικίνη Β, αλλά αυτή τη φορά η φαρμακοκινητική ( δηλαδή το νανοσωματιδιο) θα είναι πολύ καλύτερη διότι υπάρχει η τεχνογνωσία για να κατασκευαστεί Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από Macosj 1
corrupted199 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) "Το εμβόλιο, χρησιμοποιεί τεχνολογία messenger RNA ή αγγελιοφόρου RNA, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο της εταιρείας κατά του ιού SARS-CoV2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19..." - αυτό το σημείο είναι τελείως ανακριβές. Δεν προκαλεί το εμβόλιο την ασθένεια Covid-19. Εκτός αν εννοεί τον ιό, το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από corrupted199
Προτεινόμενες αναρτήσεις