Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους. Είμαι σε αναζήτηση αγοράς αυτοκινήτου μέχρι 19.000€ σε μεσαία κατηγορία και μου αρέσουν τα παρακάτω με σειρά προτεραιότητας :

1. Hyundai i30 fastback

2. Kia ceed '19  και μετά

3. Opel Astra '18 και μετά

4. Toyota Auris 2017 και μετά

Έχω μπει στο i30 fastback και δε με βόλεψε η θέση οδήγησης ως προς την ορατότητα. Με τέρμα σηκωμένο το κάθισμα ήμουν και πάλι χαμηλά και δεν έβλεπα το καπό.

Έχω ύψος 1,68 και οδηγώ αυτοκίνητα πόλης 20 ετίας και έχω συνηθίσει σε ψηλή θέση οδήγησης, να βλέπω το καπό και το δρόμο καλά.

Θεώρησα ότι στο Hyundai θα χτυπάω στο δρόμο σε λακούβες και πεζοδρόμια καθώς δε θα τα βλέπω σε κοντινή απόσταση.

Γνωρίζει κανείς αν τα αυτοκίνητα που ανέφερα έχουν επίσης χαμηλή θέση οδήγησης; Είναι έτσι όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας και απλά πρέπει να συνηθίσω;

Επεξ/σία από RPDrummer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω πρεπει να πας σε SUV 

Εχω ιδιο υψος και με Honda CRV μια χαρα βλεπω 

Βεβαια καινουργιο ξεφευγει σε τιμη 

Μπορεις να βρεις μεταειρισμενο σε πολυ καλη κατασταση

Αλλοιως  κοιτα για Terrios

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, RPDrummer είπε

Καλημέρα σε όλους. Είμαι σε αναζήτηση αγοράς αυτοκινήτου μέχρι 19.000€ σε μεσαία κατηγορία και μου αρέσουν τα παρακάτω με σειρά προτεραιότητας :

1. Hyundai i30 fastback

Έχω μπει στο i30 fastback και δε με βόλεψε η θέση οδήγησης ως προς την ορατότητα. Με τέρμα σηκωμένο το κάθισμα ήμουν και πάλι χαμηλά και δεν έβλεπα το καπό.

Έχω ύψος 1,68 και οδηγώ αυτοκίνητα πόλης 20 ετίας και έχω συνηθίσει σε ψηλή θέση οδήγησης, να βλέπω το καπό και το δρόμο καλά.

Θεώρησα ότι στο Hyundai θα χτυπάω στο δρόμο σε λακούβες και πεζοδρόμια καθώς δε θα τα βλέπω σε κοντινή απόσταση.

Γνωρίζει κανείς αν τα αυτοκίνητα που ανέφερα έχουν επίσης χαμηλή θέση οδήγησης; Είναι έτσι όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας και απλά πρέπει να συνηθίσω;

Αυτα τα αυτοκινητα δεν ειναι στη μεσαια κατηγορια ειναι στην "μικρομεσαια"

Μεσαια ειναι πχ octavia, passat

Αφου θες τοσο ψηλη θεση μαλλον πρεπει να πας σε suv η crossover.

• Like 2
Δημοσ.

Οι γνωστοί μου, λένε ότι έχω μάθει αλλιώς και είναι θέμα συνήθειας. 

Τα suv ή κροσόβερ δε μου αρέσουν και ανεβαίνω σε τιμές.

Σίγουρα, πρέπει να δω και τις άλλες μου επιλογές για να κρίνω.

Δημοσ.

Γιατί να βλέπεις το καπό;Και να βλέπεις το καπό δεν θα βλέπεις τους προφυλακτήρες.Αν φοβάσαι τόσο τον όγκο του αυτοκινήτου  βαλε αισθητηρες παρκαρίσματος.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, RPDrummer είπε

1. Hyundai i30 fastback

Στο Honda Jazz καθεσαι σχετικά ψηλά κ έχει πάρα πολύ κοντή μούρη, δηλ το αμάξι τελειώνει μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι σου

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, atrigane είπε

Στο Honda Jazz καθεσαι σχετικά ψηλά κ έχει πάρα πολύ κοντή μούρη, δηλ το αμάξι τελειώνει μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι σου

Σωστα ,..Το ειχα το 2007 με αυτοματο cvt  κιβωτιο .Παρα πολυ καλο .

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί να βλέπεις το καπό;Και να βλέπεις το καπό δεν θα βλέπεις τους προφυλακτήρες.Αν φοβάσαι τόσο τον όγκο του αυτοκινήτου  βαλε αισθητηρες παρκαρίσματος.

Να βλέπω το καπό, θεωρώντας ότι κάθισμα είναι ψηλά και να έχω ορατότητα σε 1-2 μέτρα από τον προφυλακτήρα.

Στην παρακάτω εικόνα ο οδηγός θεωρώ ότι καθεται σωστά. Σε αντίθετη με εμένα, που έκατσα πιο χαμηλά με τέρμα σηκωμένο κάθισμα. Το ύψος του πίνακα οργάνων μαζί με το τιμόνι μου έκοβαν την ορατότητα.

https://images.app.goo.gl/DEtN3XNHqc1sg2XZA

Δημοσ.
6 ώρες πριν, RPDrummer είπε

1. Hyundai i30 fastback

Είμαι στο ίδιο ύψος περίπου με εσένα και εδώ και 3 χρόνια οδηγώ το ceed. Σε όλα αυτά πλέον η θέση είναι χαμηλή για να σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι "μέσα" στο αυτοκίνητο. Θέμα συνήθειας είναι. Μετά από 3-4 βόλτες δεν πιστεύω να έχεις θέμα. Μην κρίνεις επειδή απλά μπήκες μέσα, πρέπει να το οδηγήσεις για να έχεις σωστή άποψη.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, RPDrummer είπε

Να βλέπω το καπό, θεωρώντας ότι κάθισμα είναι ψηλά και να έχω ορατότητα σε 1-2 μέτρα από τον προφυλακτήρα.

Στην παρακάτω εικόνα ο οδηγός θεωρώ ότι καθεται σωστά. Σε αντίθετη με εμένα, που έκατσα πιο χαμηλά με τέρμα σηκωμένο κάθισμα. Το ύψος του πίνακα οργάνων μαζί με το τιμόνι μου έκοβαν την ορατότητα.

https://images.app.goo.gl/DEtN3XNHqc1sg2XZA

Δεν κάθεται καλά ,που ειναι η υποστήριξη στον σβέρκο;

Δημοσ.

Είδα τον τίτλο του topic και χάρηκα ότι είχε ανοίξει το νήμα ο @tsofrasαλλά τσάμπα η χαρά 😆

On topic, νομίζω ότι είναι θέμα συνήθειας και δεν θα πρέπει να σε περιορίσει τόσο στην αναζήτηση σου

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...