MontzOlee Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα στην κοινότητα , Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος , το thread έχει να κανει με την λεύκανση δοντιών. Θα ήθελα να ''ανοίξω'' έναν τόνο το χρώμα των δοντιών μου αλλά όχι να είναι σαν την σκυλομασέλα της διαφήμισης.. Οποίος έχει εμπειρία - πληροφορίες από εμπειρία σχετικά με κόστος- επιπτώσεις καλοδεχούμενα όλα αλλά επειδή η κοινότητα του ΙΝsoMnia είναι τεράστια μακάρι να πέσουμε και πάνω σε κανέναν οδοντίατρο να μας πει 2-3 πράγματα. Ο λόγος που ανοίγω το θέμα είναι ότι πρώτον ζω σε επαρχία και εδώ δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την Αθήνα από άποψη εμπειρίας ,κόστους (σφράγισμα 70-90ευρω) αλλά κυρίως αξιοπιστίας για μένα . Έχω ρωτήσει σε 3 γιατρούς τουλάχιστον και έλαβα 3 διαφορετικές απόψεις αν είναι καλό ή όχι για τα δόντια κτλ. Μερικές ερωτήσεις που με απασχολούν: Αξίζει η όλη διαδικασία ? Θα έχει αποτέλεσμα και αν ναι για ποσο? Εκτιμώμενο κόστος? Δημιουργεί πρόβλημα στα δόντια (σμάλτο)? Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι κ αν ναι ποιον να ακολουθήσω? ευχαριστώ εκ των προτέρων
Moderators stormrain Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 38 λεπτά πριν, MontzOlee είπε Μερικές ερωτήσεις που με απασχολούν: Αξίζει η όλη διαδικασία ? Θα έχει αποτέλεσμα και αν ναι για ποσο? Εκτιμώμενο κόστος? Δημιουργεί πρόβλημα στα δόντια (σμάλτο)? Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι κ αν ναι ποιον να ακολουθήσω? ευχαριστώ εκ των προτέρων Αξιζει ναι. Δεν υπαρχει λογος να τα κανεις α λα Tom Cruise οπως ειπες, αλλα και ενας δυο τονοι ειναι σημαντικη διαφορα. Θα εχει αποτελεσμα, αλλα η διαρκεια του εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Τα προσεχεις? Πινεις καφεδες, κοκκινα κρασια, καπνιζεις κλπ? Καποιοι παραγοντες μειωνουν την διαρκεια. Θεωρητικα αν κανεις τη λευκανση σωστα και ακολουθησεις πιστα τις συμβουλες του γιατρου σου, οχι. Οι δυο μεθοδοι που εχω κανει ηταν με τζελ υπεροξειδιου στο σπιτι και με laser στο ιατρειο. Τωρα συμβουλη για το ποια να ακολουθησεις δεν μπορω να σου δωσω γιατι δεν ειμαι οδοντιατρος. Με την πρωτη ειχα καποιες ενοχλησεις το βραδυ που φορουσα το μασελακι με το τζελ, αλλα οχι τιποτα τρομερο, απλως εκει που κοιμασαι το υλικο σου περονιαζει τα δοντια στιγμιαια, με την δευτερη καμια. Οσο για το κοστος, (και) επειδη μιλαμε για αισθητικη οδοντιατρικη, δεν υπαρχει καποια φιξ τιμη. Εξαρταται απο διαφορους παραγοντες, οπως τα υλικα, τον χρονο, τον γιατρο κλπ. 1
makis269 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) αν τα δόντια είναι σαν καλαμπόκια .................. μικρή η διαφορά που θα δει κάποιος .......... αλλά και πάλι πιστεύω αξίζει έστω και για λίγο πιο λευκά. κόστος 500-700 ευρώ πριν μια δεκαετία που είχα κάνει . η μία φορά δεν δημιουργεί πρόβλημα στο σμάλτο , οι πολλές φορές το καταστρέφουν . με χημικά είναι η κανονική ,τύπου σοβάτισμα για κάνα μήνα δεν είναι λεύκανση. *αν πίνεις καφέδες , καπνίζεις θα ξανα-κιτρινίσουν αρκετά πιο γρήγορα. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από makis269
ksessalonikios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 γιατρός δεν είμαι αλλά επειδή ρώτησα τον οδοντίατρο μου πριν λίγο καιρό για το ίδιο θέμα, αυτός που πρότεινε την μέθοδο με το μασελακι το βράδυ το οποίο το φοράς μερικές μέρες και μετά καλό θα είναι να το κάνεις μόνος σου για λίγες μερες κάθε χρόνο για μια συντήρηση. Κόστος γύρω στα 250€ Επίσης αν έχεις κάποιο τεχνητό κομμάτι στα δόντια αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν θα ασπρίσει και θα υπάρχει διαφορά, εμένα πχ το μπροστινό είναι λίγο σπασμένο κι έχει προστεθεί κομμάτι το οποίο αν προχωρήσω ενδέχεται να πρέπει να αλλαχτεί για να μην κάνει αντίθεση.
Ntinaras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Εγω ειχα κανει επειδη απο τη φυση τους ηταν παρα πολυ κιτρινα. Απο τις 12 κλιμακες ημουν στην 11η! Ουτε πινω καφε ουτε καπνιζω. Απλα ετσι ηταν. Το αποτελεσμα 2-3 τονοι πιο ασπρα, και αρκετα μεγαλη αισθητικη διαφορα.
txcellas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Εγω εβγαλα στον οδοντογιατρο μασελακια και οποτε εχω καποια εκδηλωση κανω λευκανση. 200 Ευρω τα μασελακια και τα σωληναρια λευκανσης 60 ευρω. Ειναι ψιλοακριβα αλλα ειναι ποιοτικα τα υλικα. Γενικα νομιζω σε τετοια θεματα δεν ειναι το καλυτερο να κανεις εκπτωσεις σε θεματα υγειας για να γλιτωσεις καποια ευρω.
basilis_k6 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 με μασελάκι είδατε διαφορά. εντελως τυχαια ήμουν και εγω αυτες τις μερες σε αναζητηση λευκανσης. το τσιγάρο το εχω κοψει αλλα ατμιζω και πινω καφε αρκετά. δεν ειναι πολύ άσχημη η κατασταση αλλα σίγουρα δεν ειναι ωραια.
vs_skg Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Χρειάζεται νάρθηκες. Ο οδοντίατρος μπορεί να τα χρεώνει όσο θέλει, ωστόσο μπορείς να βρεις από eBay πωλητή που σου στέλνει το υλικό+οδηγίες, παίρνεις αποτύπωμα μόνος σου, του το στέλνεις και σου ταχυδρομεί τους νάρθηκες. Το τζελ είναι το γνωστό οξυζενέ, το οποίο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο σμάλτο, ωστόσο ερεθίζει τα ούλα. Έχει διάφορες συγκεντρώσεις, όσο υψηλότερη η περιεκτικότητα σε οξυζενέ τόσο πιο γρήγορο το αποτέλεσμα, αλλά και τόσο μεγαλύτερος ο ερεθισμός στα ούλα. Παίζει και ένα δεύτερο είδος τζελ το carbamide peroxide που κι αυτό μεταβολίζεται σε οξυζενέ αλλά πιο αργά. Στην ΕΕ είναι παράνομη η πώληση του τζελ λεύκανσης σε ιδιώτες, επιτρέπεται μόνο σε οδοντίατρους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα