Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο 

https://www.skroutz.gr/s/12632947/Samsung-Portable-SSD-T5-USB-3-1-USB-C-1TB-2-5-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/23542041/Samsung-Portable-SSD-T7-USB-3-2-USB-C-1TB-2-5-Titan-Grey.html

Θα πήγαινα κατευθείαν στον Τ7 αλλά κάπου διάβασα ότι στη διαχείριση πολλαπλών αρχείων έχουν την ίδια συμπεριφορά αν όχι χειρότερη ο Τ7. Μου κάνει τρομερή εντύπωση διότι είναι πιο καινούριος και διαθέτει και πρωτόκολλο usb 3.2 και η μαμά εταιρεία τον δίνει με διπλάσιες ταχύτητες. Τι προτείνετε εσείς; έχει κανείς εμπειρία; 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Ίσως έχει να κάνει το πρόβλημα με τον τύπο σύνδεσης που είναι USB 3.2 gen 1 και όχι με τους σκληρούς της Samsung.

https://sandberg.gr/el/product/usb-32-case-for-m2nvme-ssd
αν τα στοιχεία της θήκης είναι σωστά ( usb 3.2 gen 2)τότε με τον ανάλογο ssd ξεπερνάει τους Samsung και έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και σε pc αργότερα τον δίσκο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Bakxos είπε

Θα πήγαινα κατευθείαν στον Τ7 αλλά κάπου διάβασα ότι στη διαχείριση πολλαπλών αρχείων έχουν την ίδια συμπεριφορά αν όχι χειρότερη ο Τ7

Εν μέρει διαφωνώ με τον εξωτερικό NVME όταν αγοράζεις "έτοιμο" . 

Είτε σε USB3.1 είτε σε 3.2 η διαφορά θα έρθει από τη θύρα. Αν είναι 5Gbps ή 10Gpbs.
Σε πραγματικά νούμερα δεν υπάρχουν και πολλοί δίσκοι που θα σου κάνουν sustained write στα ~600 mb/s που καλύπτει η 3.1 5Gbps. 
Η μεγάλη διαφορά θα έρθει στο read και το write μεγάλων αρχείων . 

Όπως ανέφερε και ο atheatos, είναι καλύτερο να βρεις ένα NVME enclosure που περνάει επιβεβαιωμένα USB 3.1 ή 3.2 στα 10Gbps  ( άσχετα με την έκδοση του USB ) και να βάλεις μέσα ένα δυνατό 1TB από τη mid range. 

πχ WD SN550 ή SN570 για NVME

https://www.skroutz.gr/s/17864874/RaidSonic-Icy-Box-IB-1817M-C31-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-M-2-PCI-Express-με-σύνδεση-USB-3-1-Type-C-σε-Γκρι-χρώμα-60509.html

ή MX500 - 870 Evo
https://www.skroutz.gr/s/27860202/Orico-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-2-5-SATA-III-με-σύνδεση-USB-3-1-σε-Διάφανο-χρώμα-2139C3-G2-CR-BP.html

Είναι αρκετά καλή λύση αν παραγγείλεις πακέτο από εξωτερικό γιατί έχει καλύτερες τιμές συνολικά και μεγαλύτερο πρόσβαση σε "δύσκολους" κωδικούς. 
Η orico έχει μέχρι και 20Gbps enclosure πλέον. 
μπορείς να δεις όλη τη σειρά. 
https://www.amazon.de/-/en/ORICO-Enclosure-10Gbps-Adapter-Supports/dp/B08DCXB3CD/
https://www.amazon.de/-/en/Western-Digital-SN550-high-performance/dp/B07YFFX5MD/
Συνολικά βγαίνεις κάτω από 100 ευρώ. Και παίρνεις ένα 128αρι φλασακι με τα ρέστα για να έχει extra back up

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή μια φορά είχα πάρει κάτι εξωτερικές θήκες με σκληρούς και δεν ήμουν ικανοποιημένος δεν με πολύ ενθουσιάζουν αυτές οι λύσεις. Ποιοτικά αυτά τα κουτιά είναι κατώτερα 

Αλλά για να λέτε εσείς ότι είναι πιο αξιόπιστα ως προς τις ταχύτητες τότε θα το δοκιμασω. 

Στο Amazon είδα μια case της icy που έχει καλύτερες κριτικές από τις orico. 

Τι θα πρέπει να προσέξω σε αυτες τις θήκες; 

Δημοσ.

Η Orico μαζί με τις startech είναι από τις ακριβότερες και καλύτερες OEM εταιρίες. 
Ποτέ δεν έχει τις καλύτερες κριτικές καμία από αυτές τις δύο γιατί όσοι αγοράζουν είναι με αρκετά υψηλότερες απαιτήσεις, που πάντα ακολουθούν και τις τιμές τους. 
Η raidsonic έχει καλά προιόντα, αλλά είναι λίγο κατώτερης ποιότητας από τις πρώτες. Συζητάμε αυτές τις διαφορές αλλά τις βρίσκεις μόνο αν τα βάλεις δίπλα δίπλα. Πολλές φορές τα παραπάνω χρήματα δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά. 
Αλλά όλα είναι προσωπική προτίμηση, με όποιο νιώθεις πιο safe προχωράς. Ακόμα και αν είναι ο samsung. 

O εξωτερικός hdd που έχω είναι μέσα σε icy box. Τα docking που έχω για τα usb είναι orico και startech. 

8 λεπτά πριν, Bakxos είπε

Ποιοτικά αυτά τα κουτιά είναι κατώτερα 

Έχουν την "ταλαιπωρία" 3 βιδών, και την ανασφάλεια του αν έχεις κάνει κάποια βλακεία. 
Δεν ξέρω ποιες θήκες έχεις δοκιμάσει, αλλά από CNC αλουμίνιο που συζητάμε δεν ξέρω πως μπορεί να έχει καλύτερη ποιότητα. 

Με μία τιμή 70-80ευρώ του Sandisk extreme - T5 - T7 δεν θα συζητούσαμε για θήκες. Αλλά στα 120+ αρχίζει να πιάνει τις τιμές από ακριβότερες και καλύτερες λύσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε

Η Orico μαζί με τις startech είναι από τις ακριβότερες και καλύτερες OEM εταιρίες. 
Ποτέ δεν έχει τις καλύτερες κριτικές καμία από αυτές τις δύο γιατί όσοι αγοράζουν είναι με αρκετά υψηλότερες απαιτήσεις, που πάντα ακολουθούν και τις τιμές τους. 
Η raidsonic έχει καλά προιόντα, αλλά είναι λίγο κατώτερης ποιότητας από τις πρώτες. Συζητάμε αυτές τις διαφορές αλλά τις βρίσκεις μόνο αν τα βάλεις δίπλα δίπλα. Πολλές φορές τα παραπάνω χρήματα δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά. 
Αλλά όλα είναι προσωπική προτίμηση, με όποιο νιώθεις πιο safe προχωράς. Ακόμα και αν είναι ο samsung. 

O εξωτερικός hdd που έχω είναι μέσα σε icy box. Τα docking που έχω για τα usb είναι orico και startech. 

Έχουν την "ταλαιπωρία" 3 βιδών, και την ανασφάλεια του αν έχεις κάνει κάποια βλακεία. 
Δεν ξέρω ποιες θήκες έχεις δοκιμάσει, αλλά από CNC αλουμίνιο που συζητάμε δεν ξέρω πως μπορεί να έχει καλύτερη ποιότητα. 

Με μία τιμή 70-80ευρώ του Sandisk extreme - T5 - T7 δεν θα συζητούσαμε για θήκες. Αλλά στα 120+ αρχίζει να πιάνει τις τιμές από ακριβότερες και καλύτερες λύσεις

Δεν διαφωνώ αλλά αν διαβάσεις πολλά από τα reviews που υπάρχουν για τέτοια κουτιά μιλάνε για συχνές αποσυνδέσεις για μη σταθερότητα της σύνδεσης κλπ κλπ. Και μετά μπαίνεις σε ένα σπιράλ συζήτησης με τον προμηθευτή ότι φταίει ο δίσκος και όχι η θήκη και δεν έκανες κλα αυτό και το άλλο κλπ κλπ. 

Και για 100 ευρώ συνολικά η λύση δεν είναι λίγα 

Δημοσ.

Οι αποσυνδέσεις για εμένα είναι το ίδιο πρόβλημα που παρουσιάζεται σε κάθε USB powered συσκευή. 
Όταν βάλεις ένα USB πρέπει να είσαι σίγουρος για το ρεύμα και το Power profile το τρέχεις. 

Το 90% των χρηστών δεν έχει ιδέα πως τα windows τρέχουν τέτοιες ρυθμίσεις, και είναι ένα google search μακρυά. 

Σε wifi card και σχετικά dongle κρατάω μεγαλύτερη επιφύλαξη γιατί πολλές φορές εξαρτόμαι από τη σταθερότητα της λειτουργίας τους. 

Είναι καλό να ξέρεις τις θύρες των PC σου για να είσαι 100% σίγουρος. Γιατί αν περιμένεις να βάλεις extenal ssd που τρέχει NVME link σε θύρα με usb2 είναι πιθανό να μην πάρει καν ρεύμα. 
Θέλει προσοχή και καλό είναι να διαβάσει τα spec sheet. image.png.bd35032dc5a412b813e080568882a92c.png
Ένας external ssd sata θα παίξει με USB3.0 5Gpbs ως ελάχιστο. Και αυτό με την προυπόθεση πως η θύρα δίνει 5V 0.9A που είναι το πρότυπο. 
Για external nvme θα χρειαστείς USB 3.1 10Gbps ( για να μην το περιορίσεις σε ταχύτητα ) και περίπου 5-6Watt Peak αν πιάσει 100% Load. 

Μην νομίζεις ότι διάβασα για να τα μάθω, πήγα και έβαλα ένα USB με 400Mbps read σε υπολογιστή με τα πρώτα usb2 και δεν είχε καν ρεύμα να το διαβάσει.
2 ώρες έφαγα να προσπαθώ να δω αν πέθανε 40ευρώ φλασάκι.
Ούτε καν να μιλήσουμε για αποσύνδεση. Τις ίδιες βλακείες όλοι τις κάναμε για να μάθουμε. 

Για αυτό σου έγραψα, διαλέγεις με αυτό που νιώθεις πιο σίγουρος. Δεν θα πας να αγοράσεις κάτι και κάθε φορά θα αγχώνεσαι αν γίνει κάτι με τα αρχεία σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...