Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. 

Δυστυχώς ο σταθερός μου απεβίωσε και έχω σαν εναλλακτική ένα Dell Optiplex 755 SFF. Το πρόβλημα είναι ότι είχα κάμποσους δίσκους στον παλιό και δεν βολεύει το σύνδεσε - ξεσύνδεσε στην θήκη. Υπάρχει κάποια κάρτα Pci που να επεκτείνει τις θύρες SATA στο Dell για να τους συνδέσω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναί, low profile sata pci card (εκτός άν δεν έχεις gpu, οπότε μπορείς να πάρεις pcie). Μέσα που θα τους βάλεις όμως, χώρο δεν έχει, θελει proprietary HDD brackets (αυτά τα μπλέ) και το τροφοδοτικο έχει λίγα βύσματα (θέλει splitter cables). Δέν αξίζει τον κόπο.

Επεξ/σία από @11h
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση . Θα επιβαρύνεις των υπολογιστή με ένα καρό δίσκους. Το θέμα είναι η τροφοδοσία - ψύξη δίσκων και όχι τόσο πολύ τα sata. Ποσους δίσκους έχεις και τι?

Δεν κοιτάς καλύτερα για κανένα case σαν και αυτό?

https://www.skroutz.gr/s/5870951/Fantec-QB-35US3-6G-Θήκη-για-4-Σκληρούς-Δίσκους-3-5-SATA-III-με-σύνδεση-eSATA-USB3-0-1695.html

Και με ένα ανταπτορακι σαν και αυτά

https://www.skroutz.gr/s/32291324/StarTech-18in-1-Port-SATA-to-eSATA-Plate-Adapter.html?from=catspan

https://www.skroutz.gr/s/20037089/DeLock-2x-SATA-2x-eSATA.html?from=catspan

Να κανείς την δουλειά σου?Θα το έχεις και για το μέλλον.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω 5 sata δίσκους αν και πιστεύω ότι θα καταφέρω να τα μαζέψω σε 4 τα πράγματα, θα μπει πιο μετά lp gpu οπότε την Pci express θύρα την κρατάω καβάτζα γι'αυτό θέλω Pci κάρτα, θα κρατήσω την θήκη του σταθερού που ήταν τοποθετημένοι και θα είναι εξωτερικά του κουτιού, τροφοδοτικό θα χρησιμοποιηθεί του σταθερού που θα το ενεργοποιώ με ένα ρελεδάκι για να δουλεύουν οι δίσκοι. Λόγω budget δεν μπορώ να πάω στην λύση του κουτιού δυστυχώς... 

Αυτά τα ολίγα 🙂

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Mik-1-s είπε

Έχω 5 sata δίσκους αν και πιστεύω ότι θα καταφέρω να τα μαζέψω σε 4 τα πράγματα, θα μπει πιο μετά lp gpu οπότε την Pci express θύρα την κρατάω καβάτζα γι'αυτό θέλω Pci κάρτα, θα κρατήσω την θήκη του σταθερού που ήταν τοποθετημένοι και θα είναι εξωτερικά του κουτιού, τροφοδοτικό θα χρησιμοποιηθεί του σταθερού που θα το ενεργοποιώ με ένα ρελεδάκι για να δουλεύουν οι δίσκοι. Λόγω budget δεν μπορώ να πάω στην λύση του κουτιού δυστυχώς... 

Αυτά τα ολίγα 🙂

το εχω κανει και εγω σε mini itx συστημα που ειχε 2 sata. 

Lp pci sata expansion card, τροφοδοτικό από αλλο pc,  και ενα bracket απο παλιό κουτί οπου εβαλα τους δισκους μου. 

Μονταρεις και ένα ή δύο 120mm fanακια και εισαι έτοιμος. αρκεί να φτανουν σε μηκος τα sata απο τους δισκους προς την κάρτα. 

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, p_under είπε

το εχω κανει και εγω σε mini itx συστημα που ειχε 2 sata. 

Lp pci sata expansion card, τροφοδοτικό από αλλο pc,  και ενα bracket απο παλιό κουτί οπου εβαλα τους δισκους μου. 

Μονταρεις και ένα ή δύο 120mm fanακια και εισαι έτοιμος. αρκεί να φτανουν σε μηκος τα sata απο τους δισκους προς την κάρτα. 

Από που βρήκες την κάρτα επέκτασης SATA? 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Mik-1-s είπε

Από που βρήκες την κάρτα επέκτασης SATA? 

υπάρχουν και στο skroutz αλλά και πιο οικονομικά στο ebay/aliexpress 

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι να χρησιμοποιήσεις το pc case , αξιόλογο είναι να βρεις ένα φτηνό σύστημα στα μεταχειρισμένα με τις sata που θες και gigabit Ethernet ωστε να φτιάξεις κάτι σε NAS. Θα χαλάσεις ίσως λίγο παραπάνω χρήματα αλλά θα έχεις κάτι που θα κάνει πράγματα ακόμα και από το κινητό σου που λέει ο λόγος. Δεν χρειάζεται τρελές απαιτήσεις. Υπάρχουν λειτουργικά για NAS που  κάνουν παπάδες.

Δες το λίγο και ρωτα στο αντίστοιχο section να σε βοηθήσουνε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα κάποιες δοκιμές πέρυσι με μια Sil3124 και εδώ γράφτηκαν κάποιες απόψεις:

Με 104MB/s πιστεύω είναι καλά για HDD, αν σκεφτούμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι τα random r/w τα οποία συνήθως κυμαίνονται στα 2MB/s. Χθες έκανα μια δοκιμή (σε TTL ρυθμίσεις το Crystal disk mark) με νεότερους drivers.

*Πάντως, όπως βγήκε συμπερασματικά από το θέμα που ανάρτησα, για να πιάνει SATA 2 ταχύτητες θα πρέπει να μπει σε PCI-X 64Bit 66MHz θύρα.

Spoiler

Screenshot_1.png.854dfd62031eb723612fa307242b6318.png

Σε σενάριο χρήσης και των τεσσάρων δίσκων δεν δοκίμασα να δω τι θα γίνει... Υποθέτω θα υποτετραπλασιαστεί η ταχύτητα.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sil3124 δεν είχα ποτέ δει σε μητρική, δεν πρέπει να 'χει διαφορά απο τα φτηνα SATA1 promise/3114 μιας και σε κόβει πρώτα ο δίαυλος PCI ότι και να γίνει (~100ΜΒ/sec). Άμα έχεις ICH9 Southbridge π.χ πιο καλά να μείνεις με το Native SATA2 μιας και τα PCIe είναι Gen1 (~200ΜΒ/sec) ο addon-Controller ASM1061 π.χ θα 'ναι χειρότερος. Για τα NVME σε παλιά PC που 'χεις γράψει αξίζει αν υπάρχει Gen2 X4 slot.

Με λίγα λόγια ο 3124 SATA-II ταχύτητες δεν έχει λόγω PCI Bus, είναι και "αλμυρός" στα 35-40€.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/2/2022 στις 5:39 ΜΜ, 50EuroUser είπε

Άμα έχεις ICH9 Southbridge π.χ πιο καλά να μείνεις με το Native SATA2 μιας και τα PCIe είναι Gen1

Έκανα μια αναβάθμιση και πήγα στην P5Q3 Deluxe, η οποία έχει μία PCIe 2.0 x16 και μία PCIe 2.0 x8, οπότε έβαλα τον NVME στη 2η θύρα και την 750Ti στη πρώτη. Οι HDD είναι συνδεδεμένοι στο ICH10R.

Στις 1/2/2022 στις 5:39 ΜΜ, 50EuroUser είπε

είναι και "αλμυρός" στα 35-40€.

Μπα... 15ε τον πήρα.

Όπως και νά 'χει, το post το έκανα για τον t.s. που ήθελε να βάλει σε PCI τους δίσκους για να έχει μια ιδέα τι να περιμένει από επιδόσεις.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις έναν Nvme δίσκο πχ 2ΤΒ (ή και λιγότερο ανάλογα το ποσα  GB σε αρχεία έχεις φυσικά) και να βάλεις όλα τα αρχεία σου εκει, έτσι σε μελλοντική αναβάθμιση θα μπορείς απλά να μεταφέρεις το nvme στικάκι 

Βαριέμαι να ψάξω για το μοντέλο του PC αλλά μιας και είναι dell σίγουρα θα έχεις θέμα με την τροφοδοσία των επιπλέον δίσκων (οπότε αν πας σε κάρτα SATA σε συμβουλεύω καλύτερα λόγω κόστους να πάρεις SAS expantion card μεταχειρισμένη και να πάρεις SAS to SATA αντάπτοράκι σαν αυτό )

Αν δεν έχει slot για Nvme πάρε ένα φθηνό ανταπτοράκι για Nvme σε PCIe απο το skroutz. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...