Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TeoMsD είπε

μιλαω για αεροθερμες με πελλετ,καλοριφερ υπαρχουν κανονικα στο σπιτι αφου εχει κεντρικη θερμανση πετρελαιο,απλα δεν βγαινουν τα φραγκα για γεμισμα και για αυτο ψαχνω μια λυση που θα νε πιο οικονομικη η καταναλωση και το καυσιμο οποτε καθε χειμωνα να εχω θερμανση.Τωρα που το σκεφτομαι αφου εχω καλοριφερ θα ταν λυση να παρω πελλετ καλοριφερ και να τη συνδεσω στο ηδη υπαρχων συστημα,σωστα; βεβαια εκει ειναι αρκετα τα φραγκα αλλα τι να κανουμε.

αφού έχεις καλοριφέρ , ναι ,εννοείται

αλλά πρώτα μόνωση / κουφώματα

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, korakios είπε

αφού έχεις καλοριφέρ , ναι ,εννοείται

αλλά πρώτα μόνωση / κουφώματα

ωραιος,ευχαριστω

Δημοσ.

Για μένα η καλύτερη θέρμανση και σε οικονομία και σε απόδοση είναι η σόμπα πέλλετ. 

Έχω και τζάκι είχα και σόμπα kerosun και σώθηκε με την σόμπα πέλλετ. 

Με ευνοεί όμως ότι το σπίτι δεν έχει διαδρόμους και είναι ενιαίο. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά πάντως με inverter τις μέρες της κακοκαιρίας έχω καει. 35 κιλοβατώρες τη μέρα αν υπολογίζω σωστά!!! Καμια ιδεα; Ευτυχώς έχω το χαμηλό τιμολόγιο της ΔΕΗ, χωρίς ρήτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Παιδιά πάντως με inverter τις μέρες της κακοκαιρίας έχω καει. 35 κιλοβατώρες τη μέρα αν υπολογίζω σωστά!!! Καμια ιδεα; Ευτυχώς έχω το χαμηλό τιμολόγιο της ΔΕΗ, χωρίς ρήτρα.

στο θεμα με κλιματιστικά ποστάρεις τα ac που έχεις και συμπληρώνεις ερωτηματολόγιο .

στο άλλο τοπικ πληροφορίες για νυχτερινό τιμολόγιο απαραίτητα

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα thread που ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια. 

Εφόσον δεν υπάρχει σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Η πιο οικονομική μέθοδος θέρμανσης είναι τα κλιματιστικά, αν τα συνδυάσεις ακόμα καλύτερα με μόνωση. Σομπες πετρελαίου και υγραερίου μόνο για επικουρικη θέρμανση η μεμονωμένα δωμάτια που δεν φτάνει ο αέρας του κλιματιστικου. 

Θερμοπομποί και αερόθερμα μόνο για πολύ λίγες ώρες της ημέρας, γενικά ασυμφορα για θερμανση ωρών η όλου του σπιτιού. 

Ενεργειακά τζάκια και σόμπες πελλετ έχουν νόημα μόνο με κάποιο δυνατό αερόθερμο να μεταφέρει την θερμοτητα και στα άλλα δωμάτια του χώρου και κάτι πατέντες με σωλήνες. Το κουβάλημα θα σε κουράσει και θα τα παρατήσεις από κάποια στιγμή και μετά τα επόμενα χρονια.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Εγώ έχω κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο και δεν την παλεύω με τον θόρυβο, επειδή είναι αρκετά παλιό, συν ότι δεν έχει καλή απόδοση στη θέρμανση πλέον. Αλλαγή κλιματιστικού δεν παίζει γιατί μάλλον θα αλλάξω σπίτι σε έναν χρόνο.

Ανάμεσα σε θερμοπομπό, χαλαζία και αερόθερμο, ποιο θεωρείται καλύτερη λύση;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, satsok2 είπε

Και εμείς τόσο έκαψε το κάθε 24αρι μας με το χιόνι αλλά μιλάμε για τεράστιο σπίτι με 4μ ύψος και αμονωτο, το κόστος αν είχαμε σομπα πετρελαίου που τώρα δεν λειτουργεί έβγαινε πάνω από 1500 ευρώ με βάση το.χρονικο διάστημα που την λειτουργούσαμε πολύ παλιά. Οπότε μια χαρά είσαι με τόσες kWh. 

1 ώρα πριν, Fan είπε

Εγώ έχω κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο και δεν την παλεύω με τον θόρυβο, επειδή είναι αρκετά παλιό, συν ότι δεν έχει καλή απόδοση στη θέρμανση πλέον. Αλλαγή κλιματιστικού δεν παίζει γιατί μάλλον θα αλλάξω σπίτι σε έναν χρόνο.

Το κλιματιστικό θέλει αλλαγή.... 

Ο θερμοπομπος είναι αθόρυβος. Το αερόθερμο θα ζεσταίνει συντομότερα το δωμάτιο αλλά θα κάνει θόρυβο. Από κατανάλωση τα ίδια. 

4 ώρες πριν, Twoface είπε

Για μένα η καλύτερη θέρμανση και σε οικονομία και σε απόδοση είναι η σόμπα πέλλετ. 

Έχω και τζάκι είχα και σόμπα kerosun και σώθηκε με την σόμπα πέλλετ. 

Με ευνοεί όμως ότι το σπίτι δεν έχει διαδρόμους και είναι ενιαίο. 

Μόνο αν μένεις βόρεια Ελλάδα και σε μέρος με χαμηλές θερμοκρασίες που τα κλιματιστικά έχουν χαμηλή απόδοση η φτάνουν στο σημείο κορεσμού, μπορείς να βάλεις την σομπα πελλετ σε σύγκριση. Κατά τα λοιπά, ούτε απόδοση ούτε οικονομία έχει, απλά βγάζει αρκετή ζέστη και γίνεται το σπίτι φούρνος αν έχεις επιλέξει περισσότερα kW. Το κουβάλημα και το γέμισμα είναι και αυτά ένα μείον, κάποια στιγμή θα βαρεθείς και θα κουραστείς. 

Δημοσ.

Εγώ για συμπληρωματική ώστε να σβήνω και λίγο το καλοριφέρ έχω μία υγραερίου στο σαλόνι. Νομίζω το πιο οικονομικό μέσο θέρμανσης ειδικά αν έχεις άκρες  και γεμίζεις φιάλη στο πρατήριο και αν ξέρεις να την ανάψεις ώστε να μη μυρίζει καθόλου. Για κάποιον που μπορεί να γεμίζει σε πρατήριο τη συνιστώ με κλειστά μάτια.

Περίπου με 1 ευρώ την μέρα πριν τις αυξήσεις την άναβα στο ένα και καμιά φορά στα δύο μάτια για αρκετές ώρες κάθε μέρα. Άντε τώρα να πάει 1,5 ευρώ .Το μόνο θέλει καλό έλεγχο κατά την αλλαγή της φιάλης για τυχόν διαρροές αλλά και το συν ότι τυχόν διαρροή θα την πάρεις αμέσως είδηση λόγω της μυρωδιάς. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, TeoMsD είπε

Καταλαβα,δεν συμφερει τοτε και απο οικονομικης αποψης.Αν μπω στη διαδικασία για μπουρι τι καυσιμο ειναι καλυτερα; το πελλετ εχω δει εγω,αναμεσα σε αυτο ειμαι και στο να βαλω κλιματιστικα

Τα κλιματιστικά προσφέρουν και δροσιά το καλοκαίρι, πολύ βασικό.

Η πέλλετ θέλει τρύπες για μπουρί, καθάρισμα, γέμισμα, κουβάλημα τα σακιά με το καύσιμο.

Αν είσαι από Λάρισα και κάτω, κλιματιστικά χωρίς συζήτηση.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Άλλο ένα thread που ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια. 

Εφόσον δεν υπάρχει σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Η πιο οικονομική μέθοδος θέρμανσης είναι τα κλιματιστικά, αν τα συνδυάσεις ακόμα καλύτερα με μόνωση. Σομπες πετρελαίου και υγραερίου μόνο για επικουρικη θέρμανση η μεμονωμένα δωμάτια που δεν φτάνει ο αέρας του κλιματιστικου. 

Θερμοπομποί και αερόθερμα μόνο για πολύ λίγες ώρες της ημέρας, γενικά ασυμφορα για θερμανση ωρών η όλου του σπιτιού. 

Ενεργειακά τζάκια και σόμπες πελλετ έχουν νόημα μόνο με κάποιο δυνατό αερόθερμο να μεταφέρει την θερμοτητα και στα άλλα δωμάτια του χώρου και κάτι πατέντες με σωλήνες. Το κουβάλημα θα σε κουράσει και θα τα παρατήσεις από κάποια στιγμή και μετά τα επόμενα χρονια.

Σωστός, για αυτό είπα στον φίλο να μη βιαστεί να αγοράσει σόμπα κηροζίνης. Να προσθέσω μια πιο ειδική επισήμανση: 

Για πολυκατοικίες καθαρίζεις εύκολα με μια από τις δυο λύσεις που λες, συνήθως με την κεντρική θέρμανση.

Για μονοκατοικίες - διπλοκατοικίες, είτε στη Βόρεια Ελλάδα γενικά είτε στην Αττική χωρίς καλή μόνωση, αν χρειάζεσαι να ζεσταθείς πράγματι (οικογένειες) χωρίς να φτάνεις τις 3000 Ευρώ κόστος τη χειμερινή περίοδο,  συχνά απαιτείται ο συνδυασμός και των δυο. Κεντρική θέρμανση όταν πρέπει όλο το σπίτι να είναι ζεστό (κάποιες ώρες την ημέρα, πιο πολλές τα Σ/Κ) και air conditions επικουρικά, όταν είναι ένα άτομο μόνο στο σπίτι ή για να μη μένει ανοιχτή η κεντρική θέρμανση και τη νύχτα. Η μέθοδος να μένει το καλοριφέρ 24ωρο ανοιχτό έστω και σε χαμηλότερη θερμοκρασία, σε μονοκατοικία Αττική με μόνωση μόνον στα κουφώματα,  μου βγήκε στη δοκιμή 30 λίτρα το 24ωρο ! Με τον συνδυασμό καλοριφέρ + air conditions inverter φαίνεται ότι θα μου βγει η φετινή χρονιά με 1700 Ευρώ πετρέλαιο + 500 Ευρώ υπερβάλλουσα κατανάλωση ρεύματος για θέρμανση = 2.200 Ευρώ. Με το παλιό Home Enter (0,105) ευτυχώς το ρεύμα, του χρόνου βλέπουμε, έχω κάνει αίτηση για νυχτερινό ώστε να απορροφήσει μέρος της πιθανής αύξησης του Enter, αφού η εναλλαγή από καλοριφέρ σε air conditons γίνεται σε μεγάλο βαθμό  νύχτα. Σε τέτοια ποσά, θέλει το ψάξιμο του. Μη μου πεις για μονώσεις πέρα από τα κουφώματα , όταν έχω τα 20 χιλιάρικα cash θα το κάνω....

Δημοσ.

Στο πατρικό μου είχαμε μια παρόμοια σόμπα που την βάζαμε στο δωμάτιο που θέλαμε να ζεστάνουμε (πριν 20 και βάλε χρόνια), για ένα δωμάτιο μια χαρά κουκούλι το έκανε. Την χρησιμοποιούσα πολύ τον χειμώνα που διάβαζα γιατί δεν είχαμε κάποιου είδους κεντρική θέρμανση και ούτε κάποια μόνωση.

Από άποψη υγείας δεν ξέρω, πλην όταν την ανάβαμε, σβήναμε δεν μύριζε. Την άναβες τοποθετούσες το φίλτρο και ρύθμιζες πόσο δυνατή φωτιά ήθελες. Είχα την εντύπωση τότε ότι ο πατέρας μου έβαζε πετρέλαιο και όχι κηροζίνη, αλλά από την άλλη δεν τον είχα ρωτήσει και ποτέ, θα το διευκρινίσω απόψε.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Fan είπε

πεταμένα λεφτά  , πάρε ότι φθηνότερο

Δημοσ.
Στις 30/1/2022 στις 6:59 ΠΜ, TeoMsD είπε

Αξιζουν; ψαχνω μια καλη και οσο γινεται οικονομικη λυση γιατι εφαγα τα μουτρα μου με το ρευμα(θερμοπομποι 800ευρω δεη) απο οικονομια τι λενε; εχω ακουσει απο καποιους πως μυριζει το σπιτι,Αυτη εδω κοιταζα.Επισης,οταν λεει πετρελαιου δηλαδη παω γεμιζω ενα μπετονι απο το βενζιναδικο;

Kerosun Omni 230GEF 

Αυτή που αναφέρεις είναι κηροζίνης, οι σόμπες πετρελαίου με μπουρί (σωλήνα) και έξοδο είναι άλλο πράγμα. 
Πρέπει να αναφέρεις και τετραγωνικά χώρου που θες να καλύψεις και αν είναι ενιαίος ο χώρος ή όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...