TeoMsD Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αξιζουν; ψαχνω μια καλη και οσο γινεται οικονομικη λυση γιατι εφαγα τα μουτρα μου με το ρευμα(θερμοπομποι 800ευρω δεη) απο οικονομια τι λενε; εχω ακουσει απο καποιους πως μυριζει το σπιτι,Αυτη εδω κοιταζα.Επισης,οταν λεει πετρελαιου δηλαδη παω γεμιζω ενα μπετονι απο το βενζιναδικο; Kerosun Omni 230GEF Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από TeoMsD
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 57 λεπτά πριν, TeoMsD είπε Αξιζουν; ψαχνω μια καλη και οσο γινεται οικονομικη λυση γιατι εφαγα τα μουτρα μου με το ρευμα(θερμοπομποι 800ευρω δεη) απο οικονομια τι λενε; εχω ακουσει απο καποιους πως μυριζει το σπιτι,Αυτη εδω κοιταζα.Επισης,οταν λεει πετρελαιου δηλαδη παω γεμιζω ενα μπετονι απο το βενζιναδικο; Kerosun Omni 230GEF Αλλο η πετρελαίου και άλλο η κηροζίνης. Η πρώτη θελει και σωλήνες να βγαίνουν τα καυσαέρια έξω. Η κηροζίνης θέλει αποκλειστικά το δικό της καύσιμο,κηροζίνη.
lefta_yparxoun Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω αυτήν την σόμπα και την χρησιμοποιώ για να ζεστάνω το σπίτι που νοικιάζω. Το καύσιμο είναι αρκετά ακριβό στην επαρχία, θέλει να κάνεις έρευνα για να δεις αν υπάρχει και τιμές. Εγώ παίρνω από το Πράκτικερ στα 42 ευρώ περίπου το 20λιτρο. Κάνει ωραία ζέστη, καμία σχέση με το κλιματιστικό που ζεσταίνει τον αέρα. Όμως πρέπει να σου πω τα θέματα που υπάρχουν κατά σειρά προτεραιότητας: 1. Στην πλήρη καύση η κηροζίνη βγάζει διοξείδιο του άνθρακα και νερό, το νερό ανεβάζει την υγρασία του χώρου. Εγώ χρησιμοποιώ αφυγραντήρα. 2. Μυρίζει κατά το άναμα και σβήσιμο. Εγώ το κάνω έξω στο μπαλκόνι. Όταν καίει μέσα στο σπίτι έχει μια πολύ ελαφρή μυρωδιά που μόνο αν έρχεσαι από έξω την καταλαβαίνεις. Εγώ που δεν είμαι καπνιστής την ανέχομαι άνετα. 3. Έχει μια φασαρία να την βάζεις και να την βγάζεις γιατί με πλήρες καύσιμο είναι βαριά. Εγώ έχω βιδώσει 4 ρόδες σε μια τάβλα και δεν χρειάζεται να την σηκώνω. 4. Δεν έχει διαβαθμίσεις, να την βάλεις στο 3 δηλαδή για να ζεστάνει γρήγορα και μετά στο 1 να κάνεις συντήρηση. Απλά καίει πάντα το ίδιο. 5. Δεν μπορεί να μεταφέρει την θέρμανση στα δωμάτια παρά μόνο αν την μεταφέρεις εκεί. Εγώ την έχω να ζεσταίνει έναν ενιαίο χώρο. 6. Δεν επιδοτείται η αγορά του καυσίμου όπως το πετρέλαιο θέρμανσης παρόλο που είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Να πω και ένα πολύ θετικό Καίει χωρίς την ανάγκη ηλεκτρικού, δηλαδή σε περίπτωση διακοπής ρεύματος θα είσαι ο μόνος που θα έχει ζέστη. Είναι μεταφερόμενη, την παίρνεις και πας στο χωριό για 15 μέρες. Ότι άλλο θέλεις μπορείς να με ρωτήσεις. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από lefta_yparxoun 4 2
nickol-us Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Νομίζω πως ο lefta_yparxoun τα είπε όλα. Είχαμε κι εμείς πολύ παλαιότερα σόμπα της συγκεκριμένης εταιρίας, τότε το καύσιμο το έβρισκες σε πολύ λίγα και συγκεκριμένα μέρη. Η υγρασία ήταν το κυριότερο πρόβλημα με αυτή την σόμπα. Η αλήθεια είναι οτι δεν γνώριζα πως αποβάλλει νερό κατά την καύση. Θεώρησα πως το πρόβλημα ερχόταν λόγω ψηλοτάβανου και αμόνωτης - κρύας - πλάκας, πάντως είχαμε έντονες υγροποιήσεις Προσωπική άποψη για οικονομική θέρμανση, αν μπορείς να περιορίσεις τον χώρο είναι ένα σωστό inverter aircondition όπου θα ρυθμίσεις σε νορμάλ θερμοκρασία (19-20). Πολύ δυνατή θέρμανση επίσης, η ξυλόσομπα. Εκεί όμως μπλέκεις, εκτός οτι χρειάζεται εγκατάσταση (μπουτιά κτλ), θέλεις χώρο για τα ξύλα, ξύλα-στάχτη λερώνουν, τα μπουριά θέλουν συντήρηση και δεν είναι τόσο εύκολη.
lefta_yparxoun Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δεν είμαι αρνητικός με την σόμπα, όπως είπα την χρησιμοποιώ. Όμως πρέπει να ξέρεις, να τα ζυγίζεις και να αποφασίσεις. Εγώ είμαι στο ενοίκιο σε ένα σπίτι που δεν θα μείνω παρά μόνο έναν ακόμα Χειμώνα. Οποιαδήποτε επένδυση σε κλιματιστικό θα μου είναι ένα ακόμη βάρος στην μετακόμιση.
phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, lefta_yparxoun είπε Οποιαδήποτε επένδυση σε κλιματιστικό θα μου είναι ένα ακόμη βάρος στην μετακόμιση. QFE. Τρεις (3) φορές έχω εγκαταστήσει τα δικά μου (σύνολο 9 εγκαταστάσεις).
lefta_yparxoun Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, phanispal είπε QFE. Τρεις (3) φορές έχω εγκαταστήσει τα δικά μου (σύνολο 9 εγκαταστάσεις). Έχω τρία κλιματιστικά που τα έχω μεταφέρει σε τρία σπίτια, στο επόμενο δεν θα χρειάζεται κάτι περισσότερο. Ο χώρος που ζεσταίνω με την σόμπα είναι ένα τεράστιο σαλόνι -(ημιυπαίθριος) 60 περίπου τετραγωνικά με παλιά παράθυρα αλουμινίου στις 2 πλευρές του χωρίς παντζούρια. Για να πάρω κλιματιστικό που να με καλύπτει χρειάζομαι κάτι στα 24.000 btu που μετά θα μου είναι άχρηστο Ξέχασα να τονίσω ότι μένω στην Ρόδο και ο βαρύς Χειμώνας είναι ένας μήνας Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από lefta_yparxoun
olddognewtricks Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, TeoMsD είπε Αξιζουν; ψαχνω μια καλη και οσο γινεται οικονομικη λυση γιατι εφαγα τα μουτρα μου με το ρευμα(θερμοπομποι 800ευρω δεη) απο οικονομια τι λενε; εχω ακουσει απο καποιους πως μυριζει το σπιτι,Αυτη εδω κοιταζα.Επισης,οταν λεει πετρελαιου δηλαδη παω γεμιζω ενα μπετονι απο το βενζιναδικο; Kerosun Omni 230GEF Εναλλακτική: Δες στο σχετικό νήμα του φόρουμ για αλλαγή προγράμματος στο ρεύμα, τα Home Enter και Online της ΔΕΗ, με σταθερή τιμή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής. Αν καις πολύ ρεύμα λόγω των θερμοπομπών, θα έχεις μια σοβαρή εξοικονόμηση. Πάλι όχι οι περσινές τιμές βέβαια, αλλά αυτό είναι δεδομένογια κάθε θερμαντικό μέσο. 1) Γλυτώνεις για φέτος το κόστος της σόμπας. 2) Η κηροζίνη είναι ακριβή έτσι κι αλλιώς. Δεν θα τη συνιστούσα δηλαδή για μόνιμη λύση, ώστε να πεις "μου μένει η σόμπα". 3) Δεν μπαίνεις στο άγχος της υγρασίας, να αγοράζεις και αφυγραντήρα τώρα (!), δεν κουβαλάς σόμπες στα μπαλκόνια για να ανάψει κλπ. Για το εναπομείναν διάστημα του χειμώνα, σου βγαίνει σίγουρα φτηνότερα έτσι. Και βλέπεις μετά. Αν αποφασίσεις τελικά θέρμανση με κηροζίνη ή σόμπα πετρελαίου ή οτιδήποτε, κάντο από Νοέμβριο του 2022, με μελέτη. 1
korakios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 ναι μυρίζουν ελάχιστα , λίγο πιο φθηνά θα σου βγει απο θερμοπομπους , αλλά 1. απαραίτητα δες το θέμα με online/enter (και βάλε νυχτερινό αν δεν έχεις) 2. απαραίτητα δες το θέμα με κλιματιστικά και πάρε με δόσεις
TeoMsD Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω παιδια,μαλλον με βλεπω για αλλου,ενα πραγμα μονο ,η σομπα αυτη Kerosun OMNI-230GEF γραφει πως ειναι πετρελαιου,ενω αλλες που χω δει γραφουν κηροζινης,δεν εχει διαφορα; γιατι εχω δει πως το διαφοροποιουν και στις κατηγοριες στα eshops.Και αν εχει διαφορα,αυτη που γραφει πετρελαιου τι πετρελαιο βαζω; Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από TeoMsD
Maurikycli Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Είναι στην κατηγορία σόμπες πετρελαίου ή στην περιγραφή της; Επειδή είχε παρόμοια καίει αποκλειστικά κηροζίνη και μάλιστα συσκευασμένη και όχι από αντλία
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Οι πετρελαίου καίνε πετρέλαιο θερμανσης/κινησης ,θελουν μπουρια και καμινάδες. Οι kerosun καινε κηροζίνη, δεν θελουν μπουριά. ΚΑι αυτή που λες κηροζίνη καίει FUEL GUIDE The Omni 230 is designed for use with high-quality kerosene (paraffin) only. Use of low-quality kerosene (paraffin) will cause wick performance to drop, leading to “Iow flame” and “odor problem” conditi https://www.kerosun.gr/_storageWeb_/n/17771234836194/UM_OMNI_230_GEF.pdf https://www.kerosun.gr/el/Kerosun-OMNI-230GEF
TeoMsD Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καταλαβα,δεν συμφερει τοτε και απο οικονομικης αποψης.Αν μπω στη διαδικασία για μπουρι τι καυσιμο ειναι καλυτερα; το πελλετ εχω δει εγω,αναμεσα σε αυτο ειμαι και στο να βαλω κλιματιστικα Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από TeoMsD
korakios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TeoMsD είπε Καταλαβα,δεν συμφερει τοτε και απο οικονομικης αποψης.Αν μπω στη διαδικασία για μπουρι τι καυσιμο ειναι καλυτερα; το πελλετ εχω δει εγω,αναμεσα σε αυτο ειμαι και στο να βαλω κλιματιστικα πέλλετ εννοείς καυστήρα και τοποθέτηση καλοριφέρ . εκεί πρέπει πρώτα να πάρεις προσφορές για την απόδοση και τις θερμίδες και μετά να συγκρίνεις με (όχι φθηνιάρικο) ac φυσικά αν είναι δικό σου το σπίτι , δε κάνεις τίποτα , πρώτα κάνεις μόνωση , Spoiler βάζεις νυχτερινό τιμολόγιο (υποθέτω έχεις) και κλείνεις σε σταθερό ρεύματος Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από korakios
TeoMsD Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, korakios είπε πέλλετ εννοείς καυστήρα και τοποθέτηση καλοριφέρ . εκεί πρέπει πρώτα να πάρεις προσφορές για την απόδοση και τις θερμίδες και μετά να συγκρίνεις με (όχι φθηνιάρικο) ac μιλαω για αεροθερμες με πελλετ,καλοριφερ υπαρχουν κανονικα στο σπιτι αφου εχει κεντρικη θερμανση πετρελαιο,απλα δεν βγαινουν τα φραγκα για γεμισμα και για αυτο ψαχνω μια λυση που θα νε πιο οικονομικη η καταναλωση και το καυσιμο οποτε καθε χειμωνα να εχω θερμανση.Τωρα που το σκεφτομαι αφου εχω καλοριφερ θα ταν λυση να παρω πελλετ καλοριφερ και να τη συνδεσω στο ηδη υπαρχων συστημα,σωστα; βεβαια εκει ειναι αρκετα τα φραγκα αλλα τι να κανουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα