Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα! Εαν θελω να παρω ενα καταναλωτικο δανειο πρεπει να εχω εναν συγκεκριμενο μισθο? Επισης πρεπει να εχω εργαστει και ενα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα? Βεβαια μιλαω για μικρο ποσο για καταναλωτικο δανειο οχι καποιο μεγαλο.

Επεξ/σία από lenakiiii
Δημοσ.
55 minutes ago, lenakiiii said:

Καλησπερα! Εαν θελω να παρω ενα καταναλωτικο δανειο πρεπει να εχω εναν συγκεκριμενο μισθο? Επισης πρεπει να εχω εργαστει και ενα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα? Βεβαια μιλαω για μικρο ποσο για καταναλωτικο δανειο οχι καποιο μεγαλο.

η εκαστοτε τραπεζα θα σου πει.μπορεις να κανεις και αιτηση online.οτι και να σου πουμε εμεις δεν παιζει ρολο .καλο θα ειναι να μιλησεις με την τραπεζα κατευθειας

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, lenakiiii είπε

Παίζουν διάφοροι παράγοντες ρόλο. Το ύψος του εισοδήματος, το αν εργάζεσαι (όπως καταλαβαίνεις αν δηλώσεις άνεργη ψιλοχλωμό να πάρεις έγκριση) και πόσο καιρό εργάζεσαι, το αν είσαι σε ενοίκιο. Και πρώτα από όλα βέβαια η συμπεριφορά του ΑΦΜ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lenakiiii είπε

Αυτό που θα πω γενικά αληθεύει σε έναν βαθμό αλλά ειδικά στην ελλάδα. 
Αν δεν χρειάζεσαι (με την έννοια ότι χωρίς αυτό πάλι μπορείς να κάνεις την δουλειά/αγορά σου) καταναλωτικό δάνειο τότε μπορείς να πάρεις. 
Αν το χρειάζεσαι με την έννοια ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξοικονομήσεις αυτά τα χρήματα αλλιώς τότε μάλλον δεν θα σου το δώσουν. 

Γιαυτό παίζει ρόλο η φορολογική σου δήλωση το αν εργάζεσαι σε τι δουλειά εργάζεσαι (άλλο δημόσιος υπάλληλος άλλο γκαρσόνι σε καφετέρια) και τι μισθό παίρνεις. 

Δεν πρόκειται να σου δώσουν 3000 ευρώ δάνειο για παράδειγμα αν ο μισθός είναι 1000 ευρώ (εκτός αν είσαι δημόσιος υπάλληλος και αυτό πάλι παίζει στις μέρες μας) 

θα πρέπει ο μισθός σου να ειναι πολύ μεγαλύτερος απο το δάνειο που θες να πάρεις ή να έχεις κάτι (πχ σπίτι) που η αντικειμενική του αξία να ειναι μεγαλύτερη απο το ποσό που θέλεις να δανειστείς για να το βάλεις σαν εγγύηση/υποθήκη στο δάνειο (έτσι ώστε αν δεν πληρώσεις να στο πάρουν) 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Αυτό που θα πω γενικά αληθεύει σε έναν βαθμό αλλά ειδικά στην ελλάδα. 
Αν δεν χρειάζεσαι (με την έννοια ότι χωρίς αυτό πάλι μπορείς να κάνεις την δουλειά/αγορά σου) καταναλωτικό δάνειο τότε μπορείς να πάρεις. 
Αν το χρειάζεσαι με την έννοια ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξοικονομήσεις αυτά τα χρήματα αλλιώς τότε μάλλον δεν θα σου το δώσουν. 

Γιαυτό παίζει ρόλο η φορολογική σου δήλωση το αν εργάζεσαι σε τι δουλειά εργάζεσαι (άλλο δημόσιος υπάλληλος άλλο γκαρσόνι σε καφετέρια) και τι μισθό παίρνεις. 

Δεν πρόκειται να σου δώσουν 3000 ευρώ δάνειο για παράδειγμα αν ο μισθός είναι 1000 ευρώ (εκτός αν είσαι δημόσιος υπάλληλος και αυτό πάλι παίζει στις μέρες μας) 

θα πρέπει ο μισθός σου να ειναι πολύ μεγαλύτερος απο το δάνειο που θες να πάρεις ή να έχεις κάτι (πχ σπίτι) που η αντικειμενική του αξία να ειναι μεγαλύτερη απο το ποσό που θέλεις να δανειστείς για να το βάλεις σαν εγγύηση/υποθήκη στο δάνειο (έτσι ώστε αν δεν πληρώσεις να στο πάρουν) 

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να σου δώσουν δάνειο αρκετές φορές πάνω από το μισθό σου.

Μετράει πολύ η δόση. Δηλαδή με 600€ μισθό μπορεί να πάρεις 5000€ αν βάλεις μια δόση 100-150€ το μήνα. Πρέπει να θεωρούν ότι μπορείς να πληρώσεις τη δόση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδεχόμενο να μην πάρεις δάνειο και να σε διευκολύνει κάποιος που έχει τη δυνατότητα (πχ. Οικογένεια κλπ) , υπάρχει ;

το λεω διότι το επιτόκιο ίσως είναι αρκετά σημαντικό πχ.10-15% και για ένα ποσό με εφοφληση 2 έτη ο τόκος είναι υπολογίσιμος. Παράδειγμα 3,000 ευρώ με 12,5% για 2 χρόνια , θα επιστρέψεις πίσω 3400 ευρώ. 

Επεξ/σία από stelios_2809
Δημοσ.

Είχα τσεκάρει για δάνειο 10.000€ και πληρωμή σε 5-10 χρόνια και οι τόκοι έβγαιναν συνολικά κάπου 2.500€.

Αν μπείς στις σελίδες των τραπεζών, έχει φόρμα συμπλήρωσης που βάζεις το ποσό και τους μήνες, μετά βγάζει το επιτόκιο και το πόσο των συνοικιών τόκων.

Σε ρωτούν και αν έχεις χρήματα σε τράπεζα και αν έχεις σε αυτούς.

Ναι, έχω 250Κ, αλλά χρειάζομαι 10Κ γιατί μου έχουν κάνει block τον λογαριασμό. 😆

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AntiCambeR είπε

Είχα τσεκάρει για δάνειο 10.000€ και πληρωμή σε 5-10 χρόνια και οι τόκοι έβγαιναν συνολικά κάπου 2.500€.

Αν μπείς στις σελίδες των τραπεζών, έχει φόρμα συμπλήρωσης που βάζεις το ποσό και τους μήνες, μετά βγάζει το επιτόκιο και το πόσο των συνοικιών τόκων.

Σε ρωτούν και αν έχεις χρήματα σε τράπεζα και αν έχεις σε αυτούς.

Ναι, έχω 250Κ, αλλά χρειάζομαι 10Κ γιατί μου έχουν κάνει block τον λογαριασμό. 😆

Σίγουρα τόσο λίγο; Για 10000 στα 10 χρόνια πληρώνεις κάπου τα διπλά σε καταναλωτικό...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Σίγουρα τόσο λίγο; Για 10000 στα 10 χρόνια πληρώνεις κάπου τα διπλά σε καταναλωτικό...

Νομίζω ήταν για στεγαστικό.Και πάλι πολλά είναι για τόσο μικρό ποσό, είναι το 1/4 του δανείου σε τόκους.

Δηλαδή αν θα μπορούσα να πάρω στεγαστικό 100K πόσα θα πλήρωνα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Νομίζω ήταν για στεγαστικό.Και πάλι πολλά είναι για τόσο μικρό ποσό, είναι το 1/4 του δανείου σε τόκους.

Δηλαδή αν θα μπορούσα να πάρω στεγαστικό 100K πόσα θα πλήρωνα;

Το στεγαστικό με το καταναλωτικό δεν έχει καμία σχέση σε επιτόκια.

Στεγαστικό 3-4% δηλαδή χοντρικά στα 30 χρόνια τα διπλά λεφτά. Καταναλωτικό 15% χοντρικά στα 6-7 χρόνια τα διπλά λεφτά...

Δημοσ.
On 30/01/2022 at 02:01, Dr_Pepper said:

Δεν ισχύει αυτό. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, NickTG είπε

Δεν ισχύει αυτό. 

Η αλήθεια είναι ότι έχει χρόνια που να έχω πάρει δάνειο (οπότε μπορεί να άλλαξαν τα πράματα αλλά δεν το βλέπω κρίνοντας απο την κρίση)  αλλά έχω υπάρξει και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή και χωρίς να έχω αρκετά και παίρνοντας άκυρο δεξιά και αριστερά και μου έχει εγκριθεί και δάνειο αλλά είχα παραπάνω απο αρκετά για κάτι τέτοιο. 

Εσύ δηλαδή έχεις πάρει δάνειο πχ 3000 ευρώ και πάνω όντας σερβιτόρος (ή κάτι αντίστοιχο απο θέμα μισθού και σταθερότητα θέσης εργασίας); 

Δημοσ.
6 minutes ago, Dr_Pepper said:

Εσύ δηλαδή έχεις πάρει δάνειο πχ 3000 ευρώ και πάνω όντας σερβιτόρος (ή κάτι αντίστοιχο απο θέμα μισθού και σταθερότητα θέσης εργασίας); 

Σερβιτόρος όχι. 

Που παίρνουν 1 χιλιάρικο οι σερβιτόροι όμως? Ενδιαφέρομαι. 

Η σταθερότητα σε ιδιωτικό τομέα πρακτικά ίδια είναι. Και σήμερα αν θέλουν με διώχνουν. 

Κατά τα άλλα ναι. Έχω πάρει δάνειο πάνω από 3000€, 5 για την ακρίβεια, με τέτοιο μισθό και με 600€ καταθέσεις στην τράπεζα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...