Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, amorealex είπε

Όσο σίγουρος είσαι κι εσύ ότι σε ένα θερμικό δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις κινητήρα μετά από 200000 χλμ

ακραίο αλλά και πάλι παίρνω 2-3 μοτέρ και έχω ρέστα

λινκ με την ασφαλιστική plz

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, haHa είπε

Υπογραφεις εσυ οτι δεν θα παθει τιποτα ο θερμικος κινητηρας και το κιβωτιο στα 10 χρόνια;

δεν είχατε ποτέ θερμικό να φανταστώ 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν είχατε ποτέ θερμικό να φανταστώ 😂

Aν εισαι σιγουρος οτι δεν θα βγαλει προβλημα ο θερμικος κινητηρας και το κιβωτιο, σου εχω μια προταση για "σιγουρα λεφτα" απο ενα σαΐνι εδω στο φορουμ:

8 λεπτά πριν, korakios είπε

αν είσαι σίγουρος οτι δε βγάζει πρόβλημα κάνε ασφάλιση επέκτασης εγγύησης

για σένα θα είναι σίγουρα λεφτά

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
Μόλις τώρα, amorealex είπε

Δεν πρόκειται να φάω το χρόνο μου να κάτσω να σε πείσω.

απαπαπα , με πλήγωσες , άντε στο fb group να λέτε πόσο οικονομική αγορά κάνατε🤣

(εννοείται σεβαστή επιλογή απο θέμα γούστου)

Μόλις τώρα, haHa είπε

Aν εισαι σιγουρος οτι δεν θα βγαλει προβλημα ο θερμικος κινητηρας και το κιβωτιο, σου εχω μια προταση για "σιγουρα λεφτα" απο ενα σαΐνι εδω στο φορουμ:

το έχω σίγουρο , 23 χρόνια κράτησε το προηγούμενο (ζημιές κάτω των 1500€) , 20 χρόνια έχω σκοπό για το επόμενο :)

άλλο το κόστος μοτέρ+σασμάν (αν χρειαστούν αλλαγή), και άλλο της μπαταρίας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, korakios είπε

το έχω σίγουρο , 23 χρόνια κράτησε το προηγούμενο (ζημιές κάτω των 1500€) , 20 χρόνια έχω σκοπό για το επόμενο :)

Γιατι τοτε δεν πας να κανει αυτο που προτεινες: 

Στις 30/1/2022 στις 12:56 ΠΜ, korakios είπε

αυτά στο fb group , εδώ γραπτές εγγυήσεις ή αν είσαι βέβαιος πουλάς ασφάλειες επέκτασης εγγύησης με σίγουρο κέρδος

Θα πλουτισεις αφου εισαι σιγουρος και δεν θα χρειαζεται πια να ανησυχεις για τιποτα, ουτε να κρατας πολλα χρονια ενα αυτοκινητο γιατι θα εχει την επιχειρηση με τις ασφαλειες επεκτασης με "σιγουρο κερδος!"

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
9 ώρες πριν, korakios είπε

ρώτα στην αντιπροσωπεία .

Πιστεύω τα 11500-12000 χιλιάρικα είναι επίσημη τιμή αντιπροσωπίας με ΦΠΑ και περαστικά ? (πάντα για Ελλάδα)

καταρχάς δεν αμφιβάλω οτι τοσο μπορεί να σου παν , απλα μου φαινετε γελοία η διαφορά  κόστους συγκριτικά με ένα μοντέλο που είναι πολύ ακριβότερο 

ναι, μονο στο επίσημο το πας το τεσλα ,δεν εχουν τεχνογνωσία ακόμα τριτοι + το σημαντικότερο στο βγάζει εκτός εγγύησης η τεσλα το κομματι που θα πειραχτεί..

8 λεπτά πριν, amorealex είπε

Μ' αρέσει που το θεωρείτε δεδομένο ότι θα πρέπει να αλλαχτεί η μπαταρία.

Η ίδια καραμέλα τόσα χρόνια...

κοίτα φιλε μου, ο καθενας εχει τη γνωμη του βαση εμπειριών κ αυτων που διαβάζει.

ο κορακιος πχ θεωρει δεδομένο οτι θα αλλαχθεί μπαταρία σε Χ χρονια ,  εγω εχοντας ηλεκτρικο που με ανησύχησε πριν την αγορα  το θεμα ,στο ψάξιμο που εκανα κατέληξα οτι ειναι ατοπο να συζητάμε κ να συγκρίνουμε μιλα με πορτοκαλια. τι εννοώ.

ο κάθε κατασκευαστής εχει άλλη τεχνογνωσία κ αλλα συστήματα οποτε πχ μια μπαταρία της VW μπορει να εχει αλλη διαχείριση απο μια της Nissan κ να βγαίνει οφφ πιο ευκολα η δύσκολα.  προσωπικά το εχω δει στη πραξη οτι οταν παω σε supercharger χωρίς precondition προστατεύεται η μπαταρια κ φορτίζει πιο αργα. εάν παω με precontition παει απο το 20% στο 80% σε 35 με 40 λεπτα περίπου κ για να εχετε ταξη μεγέθους στο 70% τώρα εχω ακόμα 360 km 

εχω δει στατιστικά τεσλα του 2017 μπαταρίας με degration 6-7% αλλα εχω διαβάσει κ όργια τα οποια αληθεύουν η ειναι κλικ bate?

εγω μπορώ να σας πω για το δικο μου οχημα , να σας δωσω οτι στατιστικο θέλετε καθως καταγράφονται ολα ομως δε βαζω το χερι μου στη φωτια οτι με σωστη διαχείριση μπαταρίας ενα αντίστοιχο nissan πχ δε θα χει σε 10 ετη degradation 30% οταν εμενα θα χει 15%. εαν θα αλλαζα μπαταρια στο 15% ? οχι , κ ουτε θεωρω οτι θα χρειαστεί βαση στατιστικών που εχω δει στο teslafi (επιμένω για το δικο μου οχημα.)

βασικά πιστευώ οτι κάνουμε  το λαθος κ συγκρίνουμε τεχνολογία μπαταρίας κινητών με οχημάτων anyway δε θα το αναλύσω περισσότερο 

για να παμε κ οντοπικ 

η κατανάλωση μου στην οδήγηση είναι 17 ομως το πραγματικο ειναι 21 kw/100 ας κανει ο καθενας τις πράξεις του βαση τιμολογιου που εχει στο σπιτι. εξω θα βάλει στην deh blue χ0,45€ κwh

οι κατασκευαστές λενε 16 17 ομως το οχημα καταναλώνει θέρμανση ψύξη ραδιο συναγερμούς κ απο τη στιγμή ποθ το πληρώνεις το 21 ειναι το πραγματικο που θα εδινα εγώ. πρακτικα θα εβαζα ενα +30% σε αυτό που δίνει ο κατασκευαστής κ το ιδιο θα εκανα αντιστροφος στην αυτονομια Km. δλδ όταν δίνει 615 κμ στο 100% το πραγματικο είναι 480  

οτι αλλο στατιστικο θελετε κ μπορω να σας το δώσω πείτε μου , μονο degradation δε μπορω γτ πρεπει να περασουν 2-3 ετη νομιζω για σωστα συμπεράσματα.

τώρα το αν ειναι οικονομικο το ηλεκτρικο η οχι εχει να κανει με τη τσέπη του καθενός κ το τι ψάχνει δε μετράνε στη ζωη ολα με τα ευρώ

image.png.ccef3161680995632f8869a503b77af0.png

(toimage.png.b149990e814931a0ba993d3a03436c60.png

το κόστος αγνοήστε το φορτίζω δωρεάν ακομα.  κρατήστε μόνο το 383kwh σε 1720 κμ 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, haHa είπε

Γιατι τοτε δεν πας να κανει αυτο που προτεινες: 

Θα πλουτησεις αφου εισαι σιγουρος και δεν θα χρειαζεται πια να ανησυχεις για τιποτα. "Σιγουρο κερδος!"

μα τα έχεις μπερδέψει ,

δεν ισχυρίζομαι οτι δε παθαίνει τίποτα ένα θερμικό μοτέρ , εσύ το ξεκίνησες να το συγκρίνεις και βλέπω σκάλωσες

ότι τυχών ζημιά σου βγάλει , ακόμα και αλλαγή του μοτέρ , είναι τίποτα μπροστά στο κόστος της μπαταρίας

στο group σας έτσι λέτε ? στα 200000χλμ πετάς το μοτέρ ???? 😂🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, korakios είπε

μα τα έχεις μπερδέψει ,

δεν ισχυρίζομαι οτι δε παθαίνει τίποτα ένα θερμικό μοτέρ , εσύ το ξεκίνησες να το συγκρίνεις και βλέπω σκάλωσες

ότι τυχών ζημιά σου βγάλει , ακόμα και αλλαγή του μοτέρ , είναι τίποτα μπροστά στο κόστος της μπαταρίας

στο group σας έτσι λέτε ? στα 200000χλμ πετάς το μοτέρ ???? 😂🤣

Δεν ξερω για group, εσυ ανεφερες κατι για fb group.

Και οχι, δεν ειναι τιποτα το κοστος αλλαγης μοτερ και κιβωτιου, εκτος αν συγκρινουμε αυτοκινητα με 100-120 αλογα και μηχανικα κιβωτια.

Στο δικο μου θερμικο, το κιβωτιο μονο ειναι γυρω στα 4.000-5.000€.

14 λεπτά πριν, korakios είπε

Αλλα μας ελεγες πιο πριν:

28 λεπτά πριν, haHa είπε

27 λεπτά πριν, korakios είπε

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

καταρχάς δεν αμφιβάλω οτι τοσο μπορεί να σου παν , απλα μου φαινετε γελοία η διαφορά  κόστους συγκριτικά με ένα μοντέλο που είναι πολύ ακριβότερο

δεν αμφιβάλλω , ερώτηση έκανα γιατί μου φάνηκε υπερβολικά χαμηλή τιμή , ειδικά για Ελλάδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, sndev είπε

Το κόστος αγνοήστε το φορτίζω δωρεάν ακομα.  κρατήστε μόνο το 383kwh σε 1720 κμ 

Τι όχημα έχεις; το φορτίζεις δωρεάν σε κάποιο wall box (δε ξέρω αν το γράφω σωστά) της κατασκευαστριας εταιρείας; σε €€ πόσο βγαίνουν αυτά τα 1720ΚΜ;

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.

Καταλαβαίνετε ότι αυτές οι συζητήσεις αφορούν τη χώρα μας διότι αγοράζουμε αυτοκίνητο με σκοπό να το κρατήσουμε 15 χρόνια+

Σε άλλες χώρες πάνω που θα λήξει η εγγύηση της μπαταρίας θα το έχουν αλλάξει οπότε δε τους ενδιαφέρει το κόστος της μπαταρίας

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

δεν αμφιβάλλω , ερώτηση έκανα γιατί μου φάνηκε υπερβολικά χαμηλή τιμή , ειδικά για Ελλάδα

κοιτα η τεσλα ελλαδα για καποιο λογο ειναι σε ΟΛΑ ποιο φθηνή συγκριτικα με εξω το γτ δε το ξερω αλλα εχω υποκληθει 3ς φορες για 3ς διαφορετικούς λογούς. οταν εκανα παραγγελια μεχρι να παραδωθει πηρε 2000 πάνω κ μου κρατησανε τη τιμη ενω ειχα δωσει μολις 100Ε προκαταβολη, αντιστοιχα σε peugeot φιλου (θερμικο) του το ανεβασανε 

accessories πχ πατακια οταν κάνουν εξω 230 + ΦΠΑ εδώ πλήρωσα αν θυμάμαι καλα 190 τελικη  ( πριν πείτε πατακια 200 ε ημαρτον , είναι All weather  κ οτι τα κλασικα μοκέτα) 

τεσπα το θεμα δεν ειναι η τεσλα εδω , για τη μπαταρία δεν είναι φθηνή, η ακριβή τοσο κανει απλα, μαλλον έχουμε φθηνη εργατοώρα εδω , ακριβός η ιδια ερώτηση εγινε ολλανδια απο φιλο που μενει εκεί κ πηρε απάντηση 12500 αλλα θεωρώ οτι είναι άλλες οι εργατοώρες εκεί τι να πω.

παιδια ολα ειναι σχετικά μπορει το ιδιο πραγμα σε 10 ετη να κανει μιση τιμη ομως κατά τη γνωμη μου  δε λεει κατι, μπορει να κανει κ το ιδιο κ μπορει να μη χρειαστεί καν να αλλαχθεί μπαταρία με σωστη χρήση κ ειδικα στην ελλαδα που δεν έχουμε ακραίες θερμοκρασίες . σε 10 ετη ομως θα σε πολυ πισω στη τεχνολογια οπως πανε τα πραγματα για να θες απλα να αλλαξεις μια μπαταρια.

εντωμεταξύ.. αλλο να χασω στα 500 κμ 20% κ να χω αυτονομια 400 κ αλλο στα 250 κμ να εχω με το ζορι 200 

10 λεπτά πριν, terry308 είπε

Τι όχημα έχεις; το φορτίζεις δωρεάν σε κάποιο wall box (δε ξέρω αν το γράφω σωστά) της κατασκευαστριας εταιρείας; σε €€ πόσο βγαίνουν αυτά τα 1720ΚΜ;

ολα τα τεσλα φορτιζουν free στους superchargers της tesla στη χωρα μας, AKOMA. Δ

Δε θα είναι για πάντα θα σταματήσει καποια στιγμή οποτε μην υπολογιζεται σε αυτο. να κανετε τις πράξεις σας βαση νυχτερινου τιμολογιου σας κ για φορτίσεις εξω. τα 1720 km βγήκαν οσο λεει 9,22 ε γτ εκανα δοκιμες σε εξωτερικούς chargers αλλα ξαναλέω απλα είναι δωράκι της τεσλα που θα κοπεί καποια στιγμή, λενε οτι θα ισχυει κ το 2022.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

αν είσαι σίγουρος οτι δε βγάζει πρόβλημα κάνε ασφάλιση επέκτασης εγγύησης

Και εσύ εφόσον είσαι σίγουρος ότι θα βγάλει πρόβλημα παίξτο στο στοίχημα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Και εσύ εφόσον είσαι σίγουρος ότι θα βγάλει πρόβλημα παίξτο στο στοίχημα.

δεν τζογάρω , ευχαριστώ

επέκταση εγγύησης μπαταρίας όμως θα έκανα , μέχρι τότε τα λέμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...