SciManiac Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα στην παρέα, Έχω μια απορία που με προβληματίζει αρκετά τώρα τελευταία, καθώς έρχεται ο καιρός που θα τελειώσω το μεταπτυχιακό και θα μπω στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας στον κλάδο που με ενδιαφέρει. Το θέμα είναι όμως ότι τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι σε άσχετο αντικείμενο. Αν και έχω κάποια πενιχρή προϋπηρεσία στο αντικείμενο που θέλω (της τάξης 4μηνο-6μηνο), η ερώτησή μου είναι η εξής: Έστω ότι θέλω να στείλω βιογραφικό σε εταιρία που με ενδιαφέρει να εργαστώ (ή αντίστοιχα να ενημερώσω το LinkedIn για να το δουν τα άτομα του επιθυμητού κλάδου), τι είναι προτιμότερο; α) Να αφήσω αυστηρά σχετική προϋπηρεσία, έστω και αν είναι ελάχιστη και με μεγάλα κενά, ή β) Να προσθέσω και την άσχετη προϋπηρεσία για να φαίνεται ότι εργάζομαι συνεχόμενα; Έχω ψάξει πολλά άρθρα και threads αλλά οι απόψεις ποικίλλουν και ορισμένες φορές προορίζονται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οπότε, θα ήθελα τη γνώμη σας...! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yanis13 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αναλογα. Ποιο ειναι το αντικειμενο σου και ποια η ασχετη δουλεια; Γιατι αν σπουδαζεις Βιολογια και δουλευες παραλληλα σερβιτορα σε καφετερια (τυχαια τα παραδειγματα), δε νομιζω οτι θα απασχολησει σοβαρα τον μελλοντικο σου εργοδοτη αν παραλληλα με το μαστερ σου σερβιρες καφεδες (και ξαναλεω, τυχαιο το παραδειγμα, μη παρεξηγηθω), αλλα κυριως τι σου προσεφερε το μαστερ! Η παραλληλη εργασια εγινε για οικονομικη αναγκη (δεν υπηρχε ενισχυση απο γονεις κλπ) ή απλα επειδη ηθελες τα δικα σου λεφτα; H παραλληλη ασχετη εργασια το πηγε πισω το μαστερ σου ή το βγαζεις στον ιδανικο χρονο, με καλό βαθμο; Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από yanis13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SciManiac Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, yanis13 είπε Αναλογα. Ποιο ειναι το αντικειμενο σου και ποια η ασχετη δουλεια; Γιατι αν σπουδαζεις Βιολογια και δουλευες παραλληλα σερβιτορα σε καφετερια (τυχαια τα παραδειγματα), δε νομιζω οτι θα απασχολησει σοβαρα τον μελλοντικο σου εργοδοτη αν παραλληλα με το μαστερ σου σερβιρες καφεδες (και ξαναλεω, τυχαιο το παραδειγμα, μη παρεξηγηθω), αλλα κυριως τι σου προσεφερε το μαστερ! Η παραλληλη εργασια εγινε για οικονομικη αναγκη (δεν υπηρχε ενισχυση απο γονεις κλπ) ή απλα επειδη ηθελες τα δικα σου λεφτα; H παραλληλη ασχετη εργασια το πηγε πισω το μαστερ σου ή το βγαζεις στον ιδανικο χρονο, με καλό βαθμο; Το αντικείμενο του μεταπτυχιακού είναι στην επιστήμη της ιχθυολογίας. Η δουλειά ήταν στην αρχή σε αποθήκη και μετά από ενάμιση χρόνο σε σούπερ μάρκετ. Υπάρχει για το χαρτζιλίκι κυρίως και δεν πήγε πίσω το μεταπτυχιακό (το οποίο πιστεύω ότι θα τελειώσω με καλό βαθμό). Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφέρω αυτές τις δουλειές αλλά με έμφαση σε κάποια συγκεκριμένα καθήκοντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, SciManiac είπε Το αντικείμενο του μεταπτυχιακού είναι στην επιστήμη της ιχθυολογίας. Η δουλειά ήταν στην αρχή σε αποθήκη και μετά από ενάμιση χρόνο σε σούπερ μάρκετ. Υπάρχει για το χαρτζιλίκι κυρίως και δεν πήγε πίσω το μεταπτυχιακό (το οποίο πιστεύω ότι θα τελειώσω με καλό βαθμό). Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφέρω αυτές τις δουλειές αλλά με έμφαση σε κάποια συγκεκριμένα καθήκοντα. Αν το πουλησεις λιγο του στυλ υπευθυνος οργανωσης κλπ εγω θα ελεγα να το βαλεις. Στη χειροτερη θα πουνε αδιαφορο. Στο θετικο σεναριο θα πουνε αυτος/αυτη ξερει τι σημαινει δουλεια, εχει καποια εμπειρια να δουλευει σε μια ομαδα, να επικοινωνει κλπ. Πολυ βασικο ομως, μιας και εισαι fresh graduate κρατα το βιογραφικο στη μια σελιδα με τις σπουδες πρωτα και μετα την προπυπηρεσια. Αν βρεις μια δουλεια στο χωρο σου και δουλεψεις για δυο χρονια μετα τα αντιστρεφεις. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από OxiGiannisGiannakis 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Από τη στιγμή που σπούδαζες, δεν υπάρχει κενό, οπότε κάνεις ότι νομίζεις. Πάντως θα σε ρωτήσουν στην συνέντευξη οπότε θα το αναφέρεις λογικά εκεί. Αν τώρα δεν σπούδαζες συνεχόμενα αλλά κάποιο διάστημα δούλευες μόνο αλλάζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SciManiac Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι δεν σπούδαζα συνεχόμενα, μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα ανάμεσα στο προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό στο οποίο δούλευα μόνο. Και φοβάμαι ότι αν δεν γράψω τίποτα θα φαίνεται σαν να καθόμουν. Για αυτό αμφιταλαντεύομαι μεταξύ κενού ή μη σχετικής εμπειρίας. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από SciManiac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Γράψε για το διάστημα μεταξυ πτυχίου και μεταπτυχιακού οτι εργαζοσουν εκει αλλά χωρις λεπτομέρειες, εκτός κι αν είχες θέση ευθύνης. Δηλαδή 1-2 γραμμές. Δωσε περισσότερη εμφαση στο πτυχιο, μεταπτυχιακό, τα σεμινάρια που τυχον εχεις παρακολουθήσει και τις αλλες γνώσεις που έχεις. Παντως επειδη και σε ιχθυοκαλλιέργειες να σε πάρουν αν και έχεις προοπτικές θα εχεις και αρκετη χειρωνακτική δουλειά, τουλάχιστον στην αρχή, οπότε η αποθηκη και το σουπερ μαρκετ αξιζει να αναφερθούν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα