elpenor Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Εγώ πλέον όταν έχει κατάμαυρα σύννεφα χαμηλα, πολλή υγρασία και άπνοια, βγάζω τα πάντα από τις πρίζες, εννοώ τα μεγάλης αξίας. Και εγώ το ίδιο κάνω και επειδή είναι πολύ συχνό φαινόμενο εδώ πήρα την προηγούμενη βδομάδα και έβαλα παντού τα TP-Link P110 για να τα κλείνω από το κινητό. Άραγε μπορεί να περάσει το ρεύμα όταν οι smart plugs είναι στο off; 1
Deu164 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Έχει τύχει και σε εμένα παλιά επαρχία έπεσε κεραυνός αργά τη νύχτα σε διπλό στυλό της ΔΕΗ που έχει επάνω μετασχηματιστή 30-40 μέτρα μακρυά από το σπίτι και έσκασε, όλοι στη γειτονιά πάθαμε ζημίες Εμενα κάηκε το η πλακέτα από τον καταψύκτη αλλα της συντήρησης δεν έπαθε τίποτα, το UPS, το router, το τροφοδοτικό στο pc πέταξε πίσω φλόγα - σπίθες καπνίστηκε ο τοίχος και ένας hdd. Ολο το υπόλοιπο hardware τη γλίτωσε 2 1
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, elpenor είπε Άραγε μπορεί να περάσει το ρεύμα όταν οι smart plugs είναι στο off; Μία απορία μου είναι αυτή γιατί σκέφτομαι να κάνω κάτι αντίστοιχο με αυτά. Μία άλλη είναι αν ένας κανονικός διακόπτης με το μικρό κενό που αφήνει μήπως μπορεί να μεταπηδήσει το ρεύμα. Στο ρούτερ, φως γραφείου, PC και περιφερειακά έχω αρχικά συνδεδεμένο ένα πριζάκι APC και μετά ξεκινά ένα ταξίδι μακρινό: Spoiler
elpenor Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μία απορία μου είναι αυτή γιατί σκέφτομαι να κάνω κάτι αντίστοιχο με αυτά. Γιατί προτιμάς τα Shelly που βγαίνουν πολύ πιο ακριβά με τα μεταφορικά από τα P110 που πιθανότατα θα έχουν και καλύτερο app; Spoiler Να είσαι γενικά πολύ προσεχτικός με το τι μπαίνει στο wifi σου γιατί ιδίως τα router των ISP μπλοκάρουν συχνά με τις διάφορες συσκευές smart home.
RTW4ever Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, elpenor είπε Άραγε μπορεί να περάσει το ρεύμα όταν οι smart plugs είναι στο off; Εγώ βάσει εμπειρίας πιστεύω ότι περνάει. Εδώ περνάει προστασίες, δεν θα περάσει το πριζάκι αυτό; Στη γειτόνισσα εξερράγησαν οι πρίζες, καρβούνιασαν τα πάντα. 11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε μπορεί να μεταπηδήσει το ρεύμα Μπορεί. μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες βολτ. 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Μπορεί. μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες βολτ. Άρα καλά τα βγάζαμε τόσα χρόνια από τη πρίζα... 12 λεπτά πριν, elpenor είπε Μπορεί. μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες βολτ. Δεν έχω καταλήξει ακόμα, αλλά είμαι ανάμεσα σε αυτά που αναφέρατε, αυτά που ανέφερα και τα Sonoff. Εκτός από διακόπτες, θέλω να βλέπω και κατανάλωση ρεύματος, αλλά και τυχών αυξομειώσεις στην τάση. 16 λεπτά πριν, elpenor είπε Να είσαι γενικά πολύ προσεχτικός με το τι μπαίνει στο wifi σου γιατί ιδίως τα router των ISP μπλοκάρουν συχνά με τις διάφορες συσκευές smart home. Τι εννοείτε; 1
elpenor Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Δεν έχω καταλήξει ακόμα, αλλά είμαι ανάμεσα σε αυτά που αναφέρατε, αυτά που ανέφερα και τα Sonoff. Εκτός από διακόπτες, θέλω να βλέπω και κατανάλωση ρεύματος, αλλά και τυχών αυξομειώσεις στην τάση. Όλα μετράνε κατανάλωση αλλά σε κανένα από τα τρία δεν βλέπω να αναφέρει για αυξομειώσεις στην τάση. Σε πιο μοντέλο το έχεις δει;
Witcher1st Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 54 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Εγώ πλέον όταν έχει κατάμαυρα σύννεφα χαμηλα, πολλή υγρασία και άπνοια, βγάζω τα πάντα από τις πρίζες, εννοώ τα μεγάλης αξίας. Εγω απλα κλεινω τις συσκευες, δεν αρκει αυτο; Πρεπει να βγουν και απο την πριζα; Αν κλεισεις το κουμπι on/off που εχει πανω το πολυμπριζο; 2 ώρες πριν, RTW4ever είπε Ναι πρέπει να τις χρησιμοποιείς. Παθών από κεραυνό μέσω πρίζας τηλεφώνου. Πέρασε την προστασία του UPS, έκαψε το κύκλωμα προστασίας, έκαψε το ρούτερ, έκαψε τη θύρα δικτύου της μητρικής και ευτυχώς σταμάτησε εκεί. Επίσης έκαψε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές. Ευτυχώς η μητρική μου είχε δύο θύρες δικτύου. Στη γειτόνισσα που δεν είχε προστασίες, της έκαψε όλες τις τηλεοράσεις, όλα τα τηλέφωνα και όλες τις σχετικές πρίζες. Οποτε θα χρειαστω δυο καλωδια κεραιας και αλλα δυο καλωδια τηλεφωνου; Στην καινουρια τηλεοραση βασικα δεν χρησιμοποιω καθολου το καλωδιο κεραιας, καθως ολα τα βλεπω μεσω streaming wifi. Οποτε εκει τι κανω; Χρειαζεται η προστασια κεραιας; Φανταζομαι οχι. 33 λεπτά πριν, elpenor είπε Απόκρυψη περιεχομένων Να είσαι γενικά πολύ προσεχτικός με το τι μπαίνει στο wifi σου γιατί ιδίως τα router των ISP μπλοκάρουν συχνά με τις διάφορες συσκευές smart home. Τι εννοεις με αυτο που λες;;
elpenor Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Εγω απλα κλεινω τις συσκευες, δεν αρκει αυτο; Πρεπει να βγουν και απο την πριζα; Αν κλεισεις το κουμπι on/off που εχει πανω το πολυμπριζο; Οι περισσότερες συσκευές δεν κλείνουν σήμερα, τώρα αν κλείσεις το τροφοδοτικό υποθέτω θα προστατεύεσαι σε πολύ μεγάλο βαθμό. 34 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Στην καινουρια τηλεοραση βασικα δεν χρησιμοποιω καθολου το καλωδιο κεραιας, καθως ολα τα βλεπω μεσω streaming wifi. Οποτε εκει τι κανω; Χρειαζεται η προστασια κεραιας; Φανταζομαι οχι. Αν δεν έχεις το καλώδιο της κεραίας πάνω στην τηλεόραση δεν χρειάζεσαι κάτι... αν το έχεις πάνω τότε χρειάζεσαι. 34 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Τι εννοεις με αυτο που λες;; Εννοώ ότι όταν με παρακαλάνε γνωστοί να τους βοηθήσω γιατί έχουν πρόβλημα με το wifi είναι 20% κάποια έξυπνη λάμπα ή άλλη κινέζικη βλακεία που μόλις την απενεργοποιήσουν λύνεται το πρόβλημα (και 80% οι παρεμβολές από τους γείτονες). Αν έχεις κάποιο καλό router πχ της Asus δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα με τις έξυπνες συσκευές. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από elpenor
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, elpenor είπε Σε πιο μοντέλο το έχεις δει; Σε πριζάκι δεν έχω δει, υποθέτω ότι θα είχε... Αυτό κι αυτό έχουν. Κάπως έτσι τα απεικονίζουν: 1
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 18 ώρες πριν, Witcher1st είπε Δε νομιζω οτι αξιζει. Και αρκετα που διαβαζω στο skroutz δεν εχω προστασια απο αυξομειωση στη ταση, εξαλλου για αυτο εχω αγορασει 3 πολυμπριζα APC. Με το πολύμπριζο αυτό πάλι δεν έχεις προστασία για αυξομείωση στην τάση (αυτή την έχεις με UPS τύπου VFI) το μόνο που προστατεύει (σχετικά) ειναι απο υπερτάσεις πχ απο κεραυνούς. Οι υποδοχές για τηλέφωνο σου μειώνουν την ταχύτητα. Αυτό για την κεραία πάλι σε προστατεύει αν πέσει κεραυνός στην κεραία. Το πολύμπριζο αυτό δεν μπορεί να δώσει σε 15 συσκευές εκτός αν ειναι όλες μικρής κατανάλωσης έχει ασφάλεια 10A που σημαίνει ότι συνολικά σηκώνει 2300 watt μετά θα πιάσει το ρελέ και θα σταματήσει να δίνει ρεύμα. Ένα UPS τύπου VFI σε προστατεύει απο υποτάσεις υπερτάσεις και έχει μπαταρία οπότε οι συσκευές συνεχίζουν να λειτουργούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε περίπτωση blackout μπορείς να συνδέσεις όσα πολύμπριζα θες στο UPS (απο θέμα συνδεσμολογίας δεν διαφέρει απο ένα πολύμπριζο δηλαδή έχει υποδοχές για να βάλεις συσκευές ή άλλα πολύμπριζα και καλώδιο που το συνδέεις στην μπρίζα της ΔΕΗ) αρκεί η συνολική κατανάλωση να ειναι μικρότερη απο το φορτίο για το οποίο ειναι φτιαγμένο να εξυπηρετεί το συγκεκριμένο UPS. 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Σε πριζάκι δεν έχω δει, υποθέτω ότι θα είχε... Αυτό κι αυτό έχουν. Κάπως έτσι τα απεικονίζουν: Εγώ είχα πάρει μερικά σαν αυτό αλλα δεν το βρίσκω μάλλον, αντικαταστήθηκε με νέο μοντέλο αυτό https://www.ebay.de/itm/393697019771?epid=24011374729&hash=item5baa2bc77b:g:fM4AAOSwaGJhjX1o Το καλό είναι ότι αντέχουν 3680 watt φορτίο γιατί τα ήθελα για κάτι mining rig + μπορείς να ελέγξεις ξεχωριστά την τροφοδοσία σε κάθε μπρίζα/USB 1
Ashaman Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Είναι δύσκολη η επαρχία... Εμείς στην Αθήνα δεν έχουμε τέτοια. Αν και μια φορά, ένα δήμο παραδίπλα μας στα Γλυκά νερά (ίσως έμενε κοντά στον Υμηττό), όταν πήγαμε να παραλάβουμε την τηλεόρασή μας από επισκευή (άσχετο περιστατικό) ένας πελάτης έλεγε στον τεχνικό ''έπεσε κεραυνός και τα έκαψε όλα, ψυγείο, τηλεόραση, ραδιόφωνο, home cinema...'' και απαντά ο τεχνικός ''ναι, με πήραν πολλοί τηλέφωνο με αντίστοιχες ζημιές''. Είναι ιστορία 10-12 χρόνια πριν. Πριν μερικα χρονια (5-6) ακουσαμε ενα τρελο μπαμ μεσα στη νυχτα, νιωσαμε σα να κουνιεται ολο το σπιτι, νομιζα οτι θα σπασουν τζαμια αλλα οκ ολα καλα. Ετσι νομιζα. Το επομενο απογευμα πηγα να αναψω την tv δεν επαιζε τπτ. Ουτε nova, ουτε cosmote που ειχα πανω ουτε τπτ. Η ιδια η tv επαιζε κανονικα ομως. Ειχα πανω 3 συσκευες συνδεδεμενες με hdmi και 1 με scart (δε θυμαμαι τι). Αυτη η μια επαιζε κανονικα. Παιρνω το καλωδιο Scart το βαζω πρωτα στον αποκωδικοποιητη της Νοβα επαιξε μια χαρα. Το ιδιο με cosmote αν και ο αποκωδικοποιητης ηταν dead (ειχε εικονα αλλα δεν εκανε boot). Με τα πολλα ανακαλυψα οτι ειχε καψει ο κεραυνος μεσω του πιατου και του καλωδιου, ολες τις Hdmi της TV, ειχε καψει εντελως τον αποκωδικοποιητη cosmote και την εξοδο hdmi των nova & του media player που ειχα. Βρηκα βεβαια MB και την αλλαξα και επαιξε η TV αλλα μεχρι να βρω μεταχειρισμενη επαιζα μονο με σκαρτ. ΥΓ. Ξεχασα να αναφερω οτι ειμαι νοτια προαστια στην Αθηνα. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από Ashaman 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα