Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 minutes ago, MasterX said:

Είχα ένα πιο απλό τέτοιο τεστερ..

Χωρίς φορτίο δείχνει 4.10-4.20V

Με τον δίσκο πάνω πάει 4.40V και 1.20A (αν θυμάμαι καλά γιατί το είδα λίγο το πρωί..)

Ειναι χαμηλό, το USB spec λέει VBUS=5v (+-5%), δηλαδή 4.75V-5.25V.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Ωραία τότε, άδικα ανησύχησα. Για δουλέψτε το, το θέμα λίγο να απομονώσετε το πρόβλημα.

Τέτοια μικρή καρτούλα την είχε για πλάκα το τροφοδοτικό. Το 2010 enermax ήταν νο2 πίσω από seasonic στα τροφοδοτικά.

Μη βγάζω διάγνωση χωρίς να είμαι ηλεκτρονικός και πρωτού να απομονωθεί το πρόβλημ, αλλά με αλλαγή όλων των πυκνωτών θα μου έκανε εντύπωση να μη φτιάξει και να μη βγάλει άλλα 10 χρόνια. Αν δε χαρχαλάει ο ανεμιστήρας του ήδη, μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή η επισκευή από την αγορά καινούργιου.

τελικα η καρτα γραφικων που ειχα πανω για 10 χρονια ηταν η Gigabyte HD5850 1GB ..

22 ώρες πριν, 3DJIN είπε

τα πισω της μητρικης θα δοκιμαζεις.

Το πρωτο πραμα που κανουμε ειναι load safe def απο το bios .

Μετα εισαι σιγουρος οτι δε φταιει καποιος driver για τα usb3,δε μπορω να θυμηθω αν θελουν driver για να δουλεψουν στο επισης αρχαιο p67 που εχω.

δυσκολο να τα εχει παιξει το τροφοδοτικο παρολο που περασαν  τοσα χρονια.Ειδικα πο τη στιγμη που το ξαλαφρωσες χωρις τη vga.

μηπως εχεις τα usb3 σε legacy?

LOAD OPTIMISED DEFAULTS το γραφει.. το εκανα αλλα τιποτα παλι.

12 ώρες πριν, @11h είπε

Αν έχεις Usb tester μπορεις να δείς τι ρεύμα τραβάει.

https://www.skroutz.gr/c/2268/Testers-PC.html?keyphrase=usb+tester

52176781-d5a3-4704-9274-01fee78894a2.jpg.webp

τωρα που το ξαναδοκιμασα δειχνει:

Χωρίς φορτίο δείχνει 4.40V-4.50V

Με τον δίσκο πάνω πάει 4.40V-4.60V και 1.15A-1.18A

Επεξ/σία από MasterX
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MasterX είπε

Με τον δίσκο πάνω πάει 4.40V-4.60V

Λογικό το κλικ/ τικ/ στινκ. Δεν επαρκεί το ρεύμα. Κι εμένα κάπου 4,7V έδινε. Αυτά τα νούμερα είναι από τις πίσω θύρες, σωστά;

3 λεπτά πριν, MasterX είπε

τελικα η καρτα γραφικων που ειχα πανω για 10 χρονια ηταν η Gigabyte HD5850 1GB ..

Είπα κι εγώ, τι έγινε αυτή; https://www.insomnia.gr/forums/topic/776957-δεν-αρκει-το-τροφοδοτικο-για-παλιο-συστημα/#comment-58792522

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Λογικό το κλικ/ τικ/ στινκ. Δεν επαρκεί το ρεύμα. Κι εμένα κάπου 4,7V έδινε. Αυτά τα νούμερα είναι από τις πίσω θύρες, σωστά;

Είπα κι εγώ, τι έγινε αυτή; https://www.insomnia.gr/forums/topic/776957-δεν-αρκει-το-τροφοδοτικο-για-παλιο-συστημα/#comment-58792522

ναι ειναι απο τις πισω USB 3...

ναι τελικα η 5850 μαζι με τα παλια εξαρτηματα του 2010 τελικα κατελληξαν με καινουργιο τροφοδοτικο Corsair CV Series CV550 550W !

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ειχα αφησει το θεμα αλυτο..

Τωρα επεσε στα χερια μου ενα καινουργιο τροφοδοτικο και μπορεσα να κανω δοκιμες..
Με αυτο δειχνει να δουλευουν ολα καλα και δεν εκανε ουτε μια επανεκκινηση.
Δοκιμασα αντιγραφες μεταξυ 2 εξωτερικων 2.5 HDD ωστε να δω αν αντεχει την ταυτοχρονη τροφοδοσια 2 τετοιων και δεν ειδα καποιο θεμα.. Πιστευω ειναι αρκετο αυτο το τεστ σε σχεση με πριν που με μονο ενα δισκο εσβηνε ο υπολογιστης.
Τα ρευματα τωρα σε θυρα USB ηταν ~4.65V χωρις δισκο και ~4.88V με λιγοτερα ομως Αμπερ στα ~045Α (με το παλιο τροφοδοτικο ηταν 4.40V και 1.20A)

Αρα μαλλον το παλιο καλο ENERMAX EPR625AWT PRO82+ 625W εχει προβλημα πλεον και παμε για αλλαγη.
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως και ξεκινησε το θεμα οταν αφαιρεσα την καρτα γραφικων και εβαλα νεο SSD

Επεξ/σία από MasterX
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ηθελα να αγορασω το CORSAIR PSU CX550M 2021 BRONZE SEMI MODULAR 550W αλλα δεν υπαρχει διαθεσιμο αυτη ητ στιγμη στο e-shop που προσφατα το ειχε 57ε και απο αλλα μαγαζια βγαινει με μεταφορικα κοντα στα 70ε

και τωρα επεσα πανω στο Corsair TX-M Series TX550M (2021) 550W Semi Modular 80 Plus Gold που λογικα ειναι πολυ ανωτερο και για καποιο λογο το πρωτο μαγαζι το εχει στα 54 +μεταφορικα!

ειναι οντως καλυτερο;; οποτε να το προτιμησω;

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, MasterX είπε

ηθελα να αγορασω το CORSAIR PSU CX550M 2021 BRONZE SEMI MODULAR 550W αλλα δεν υπαρχει διαθεσιμο αυτη ητ στιγμη στο e-shop που προσφατα το ειχε 57ε και απο αλλα μαγαζια βγαινει με μεταφορικα κοντα στα 70ε

και τωρα επεσα πανω στο Corsair TX-M Series TX550M (2021) 550W Semi Modular 80 Plus Gold που λογικα ειναι πολυ ανωτερο και για καποιο λογο το πρωτο μαγαζι το εχει στα 54 +μεταφορικα!

ειναι οντως καλυτερο;; οποτε να το προτιμησω;

για το πισι που εδωσες θες το τροφοδοτικο?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, MasterX είπε

Ναι
εχει i5-7600, Gigabyte GA-B250M-D3H, 16 γιγα, 2 ssd, με τα ενσωματωμενα γραφικα για την ώρα

Αυτο το εχω δουλεψει και ειναι αστερι , εχε το υπ'οψιν αν δε πηρες   https://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-mwe-white-v2-600w-80-plus-standard-230v-p-PER.819049

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Αυτο το εχω δουλεψει και ειναι αστερι , εχε το υπ'οψιν αν δε πηρες   https://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-mwe-white-v2-600w-80-plus-standard-230v-p-PER.819049

το θεωρεις καλυτερο απο το Corsair TX-M Series TX550M (2021) 550W Semi Modular 80 Plus Gold ?
το οποιο ειναι Gold (στο Coolermaster δε γραφει τι πιστοποιηση εχει), ειναι semi-modular, αρκετα ακριβοτερο, εχει 7 χρονια εγγυηση εναντι 2 του Coolermaster
εχω την εντυπωση οτι το Corsair ειναι πολυ καλυτερο

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MasterX είπε

το θεωρεις καλυτερο απο το Corsair TX-M Series TX550M (2021) 550W Semi Modular 80 Plus Gold ?
το οποιο ειναι Gold (στο Coolermaster δε γραφει τι πιστοποιηση εχει), ειναι semi-modular, αρκετα ακριβοτερο, εχει 7 χρονια εγγυηση εναντι 2 του Coolermaster
εχω την εντυπωση οτι το Corsair ειναι πολυ καλυτερο

3 χρονια δουλευε χωρις το παραμικρο και το εχω στο κουτι του αυτη τη στιγμη , λογω τιμης το εβαλα και αν θα πηγαινα σε ακριβοτερο και gold ισως παλι να επελεγα coolermaster για ενα συστημα σαν αυτο που ειχες

πχ  με 5 ετη  https://www.skroutz.gr/s/26279297/CoolerMaster-MWE-v2-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

• Thanks 1
Δημοσ.

Προσέξτε λίγο με αυτές τις σειρές τροφοδοτικών της CoolerMaster. Έχει κάποια "White" σαν αυτό που έβαλε ο triplex1 που δεν είναι 80plus gold.. δεν είναι 80plus bronze.. Ναι, καλά μαντέψατε είναι σκέτο 80plus (White) και έχουν 2 χρόνια εγγύηση (= ούτε σοβαρή αποδοτικότητα, ούτε σοβαρή ποιότητα).

Υπάρχουν κάποια MWE V2 που είναι 80plus bronze με 5 χρόνια εγγύηση αλλά όταν όλα τα ονομάζει "MWE" μπλέκεις τα μπούτια σου!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, TopCLR είπε

Προσέξτε λίγο με αυτές τις σειρές τροφοδοτικών της CoolerMaster. Έχει κάποια "White" σαν αυτό που έβαλε ο triplex1 που δεν είναι 80plus gold.. δεν είναι 80plus bronze.. Ναι, καλά μαντέψατε είναι σκέτο 80plus (White) και έχουν 2 χρόνια εγγύηση (= ούτε σοβαρή αποδοτικότητα, ούτε σοβαρή ποιότητα).

Υπάρχουν κάποια MWE V2 που είναι 80plus bronze με 5 χρόνια εγγύηση αλλά όταν όλα τα ονομάζει "MWE" μπλέκεις τα μπούτια σου!

τελικως παρηγειλα το Corsair TX-M Series TX550M (2021) 550W Semi Modular 80 Plus Gold που στα 57ε με τα μεταφορικα που ηταν μεχρι τη Κυριακη μου φανηκε καλη ευκαιρια.. τωρα στα περισσοτερα μαγαζια ξεκιναει απο 86ε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...