MasterX Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τo PC λειτουργουσε μια χαρα με i5-7600, Gigabyte GA-B250M-D3H και ξεχωριστη καρτα γραφικων, η οποια αφαιρεθηκε, εκανα καθαρη εγκατασταση windows 10 και ενεργοποιησα τα ενσωματωμενα γραφικα για να το δωσω σε φιλο. Εχει το εξης θεμα ομως πλεον: Μολις συνδεσεις ενα εξωτερικο 2.5" δισκο φαινεται σαν να μη παιρνει σωστο ρευμα και κανει θορυβο σα να χτυπαει ο δισκος/κεφαλες ενω αμεσως κανει επανεκκινηση το PC! Συνδεοντας το σε διαφορετικα USB 2 ή 3 ports κανει πιο εντονο η χαμηλο ηχο οπως μπορειτε να ακουσετε στις 3 διαφορετικες περιπτωσεις: HDD low-20220129-144120.mp3 HDD medium-20220129-144244.mp3 HDD intense-20220129-143948.mp3 Φλασακια φαινεται να δουλευουν μου ειπε.. Εγω δοκιμασα ενα και ειδα χαμηλες ταχυτητες αντιγραφης απο το φλασακι της ταξης των 10ΜΒ ενω μπορει για πολυ καλυτερα. Μαλιστα αφηνοντας ωρα να αντιγραφει μου εκανε και σε αυτο μια επαννεκινηση.. και με καποιες δοκιμες ακομα φαινεται να αποκτησε και προβλημα το φλασακι. 3.5" δισκους με τροφοδοσια δε δοκιμασαμε για να μην μας τους καταστρεψει. Τι μπορει να παιζει; εχει προβλημα το USB κυκλωμα της μητρικης; Παντως παρουσιαστηκε μετα την αλλαγη Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από MasterX
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MasterX είπε Τι μπορει να παιζει; Αυτό συμβαίνει με τα μπροστινά USB ή και στα πίσω; Το τροφοδοτικό είναι αυτό; Αν ναι, πόσο χρονών είναι; Απ' ότι βλέπω κυκλοφορεί από το '08. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. 1
MasterX Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αυτό συμβαίνει με τα μπροστινά USB ή και στα πίσω; Το τροφοδοτικό είναι αυτό; Αν ναι, πόσο χρονών είναι; Απ' ότι βλέπω κυκλοφορεί από το '08. Ναι αυτό είναι! Το έχω από το 2010 στο σύστημα με i7.. μέχρι και πριν ένα χρόνο που αντικαταστάθηκε προσωρινά με ένα i5 7600.. και μέχρι πριν 2 μήνες που έκανα φορμάτ και αφαίρεσα την κάρτα γραφικών λειτουργούσε απροβληματιστα. Οπότε, λες ότι έχει κάποιο θέμα η γραμμή που δίνει στα Usb? Το 24αρι βύσμα είναι αυτό;
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Ίσως είναι θέμα τροφοδοτικού, αφού ίδια συμπεριφορά είχα κι εγώ με παλιό τροφοδοτικό. Ίσως τα έπαιξαν τα μπροστινά USB. Οπότε, το εύκολο είναι να γίνει μια δοκιμή με αποσυνδεδεμένο το USB Header. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αυτό συμβαίνει με τα μπροστινά USB ή και στα πίσω; Το τροφοδοτικό είναι αυτό; Αν ναι, πόσο χρονών είναι; Απ' ότι βλέπω κυκλοφορεί από το '08. 6 λεπτά πριν, MasterX είπε Ναι αυτό είναι! Το έχω από το 2010 στο σύστημα με i7.. μέχρι και πριν ένα χρόνο που αντικαταστάθηκε προσωρινά με ένα i5 7600.. και μέχρι πριν 2 μήνες που έκανα φορμάτ και αφαίρεσα την κάρτα γραφικών λειτουργούσε απροβληματιστα. Ακούς @Τέρης Α. το enermax;12ετία απροβλημάτιστα. Και αυτό είναι φτηνό για enermax, δεν είναι καν dc-to-dc απ΄όσο καταλαβαίνω. Και κάρτα γραφικών (incognito) σήκωσε τόσα χρόνια. 5 ώρες πριν, MasterX είπε Συνδεοντας το σε διαφορετικα USB 2 ή 3 ports κανει πιο εντονο η χαμηλο ηχο οπως μπορειτε να ακουσετε στις 3 διαφορετικες περιπτωσεις: Σα χτυπημένος δίσκος μου ακούγεται εμένα. Εσένα όχι Τέρη; Έτσι ακουγόταν τότε λόγω usb; 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Ίσως είναι θέμα τροφοδοτικού, αφού ίδια συμπεριφορά είχα κι εγώ με παλιό τροφοδοτικό. Ίσως τα έπαιξαν τα μπροστινά USB. Οπότε, το εύκολο είναι να γίνει μια δοκιμή με αποσυνδεδεμένο το USB Header. Θα μπει αύριο ο @snbblp, να με επιβεβαιώσει ή να με διαψεύσει. Μπορείς να δοκιμάσεις αυτό που σου λέει ο Τέρης, @MasterX (ή να βγάλεις το σκληρό από τη θήκη του να τον συνδέσεις μέσα στο κουτί σαν sata) και να βγάλεις συμπέρασμα μόνος σου. Αλλά αν είναι όντως αυτό που μου φαίνεται ότι ακούω, οι ειδικοί λένε να μην το προσπαθείς καθόλου με ρευμα, αν έχεις μέσα κάποιο δεδομένο που χρειάζεσαι και να απευθυνθείς σε αυτούς. 1
MasterX Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ίσως είναι θέμα τροφοδοτικού, αφού ίδια συμπεριφορά είχα κι εγώ με παλιό τροφοδοτικό. Ίσως τα έπαιξαν τα μπροστινά USB. Οπότε, το εύκολο είναι να γίνει μια δοκιμή με αποσυνδεδεμένο το USB Header. Τα μπροστινά usb δηλαδή μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα και στα πίσω; Σε πρώτη φάση δοκιμάζω να αποσυνδεσω τα μπροστινά να δούμε αν θα δουλέψουν τα πίσω. Αλλιώς μετά να δοκιμάσω να δώσω ρεύμα από το δικό μου τροφοδοτικό; Σε ποια γραμμή όμως; 7 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Ακούς @Τέρης Α. το enermax;12ετία απροβλημάτιστα. Και αυτό είναι φτηνό για enermax, δεν είναι καν dc-to-dc απ΄όσο καταλαβαίνω. Και κάρτα γραφικών (incognito) σήκωσε τόσα χρόνια. Σα χτυπημένος δίσκος μου ακούγεται εμένα. Εσένα όχι Τέρη; Έτσι ακουγόταν τότε λόγω usb; Θα μπει αύριο ο @snbblp, να με επιβεβαιώσει ή να με διαψεύσει. Μπορείς να δοκιμάσεις αυτό που σου λέει ο Τέρης, @MasterX (ή να βγάλεις το σκληρό από τη θήκη του να τον συνδέσεις μέσα στο κουτί σαν sata) και να βγάλεις συμπέρασμα μόνος σου. Αλλά αν είναι όντως αυτό που μου φαίνεται ότι ακούω, οι ειδικοί λένε να μην το προσπαθείς καθόλου με ρευμα, αν έχεις μέσα κάποιο δεδομένο που χρειάζεσαι και να απευθυνθείς σε αυτούς. Είχε δοκιμάσει άλλο δίσκο ο φίλος μου.. Εξωτερικό 2.5" Και εγώ με έναν γυμνό εσωτερικό 2.5" με ένα καλώδιο/usb interface, ο οποίος στο καινούργιο μου pc όταν το συνδέσω λειτουργεί κανονικά. Κάρτα γραφικών μέχρι πέρυσι είχα μια amd 4750 αν θυμάμαι καλά.. Από το 2010 Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από MasterX
3DJIN Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) τα πισω της μητρικης θα δοκιμαζεις. Το πρωτο πραμα που κανουμε ειναι load safe def απο το bios . Μετα εισαι σιγουρος οτι δε φταιει καποιος driver για τα usb3,δε μπορω να θυμηθω αν θελουν driver για να δουλεψουν στο επισης αρχαιο p67 που εχω. δυσκολο να τα εχει παιξει το τροφοδοτικο παρολο που περασαν τοσα χρονια.Ειδικα πο τη στιγμη που το ξαλαφρωσες χωρις τη vga. μηπως εχεις τα usb3 σε legacy? Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από 3DJIN 1 1
MasterX Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, 3DJIN είπε τα πισω της μητρικης θα δοκιμαζεις. Το πρωτο πραμα που κανουμε ειναι load safe def απο το bios . Μετα εισαι σιγουρος οτι δε φταιει καποιος driver για τα usb3,δε μπορω να θυμηθω αν θελουν driver για να δουλεψουν στο επισης αρχαιο p67 που εχω. δυσκολο να τα εχει παιξει το τροφοδοτικο παρολο που περασαν τοσα χρονια.Ειδικα πο τη στιγμη που το ξαλαφρωσες χωρις τη vga. μηπως εχεις τα usb3 σε legacy? Θα τα τσεκάρω όλα αυτά αύριο
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Σα χτυπημένος δίσκος μου ακούγεται εμένα. Εσένα όχι Τέρη; Έτσι ακουγόταν τότε λόγω usb; Ναι, ακόμα και στο λάπτοπ αν του συνδέσω εξωτερική οθόνη. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, MasterX είπε Είχε δοκιμάσει άλλο δίσκο ο φίλος μου.. Εξωτερικό 2.5" Και εγώ με έναν γυμνό εσωτερικό 2.5" με ένα καλώδιο/usb interface, ο οποίος στο καινούργιο μου pc όταν το συνδέσω λειτουργεί κανονικά. Ωραία τότε, άδικα ανησύχησα. Για δουλέψτε το, το θέμα λίγο να απομονώσετε το πρόβλημα. 15 λεπτά πριν, MasterX είπε Κάρτα γραφικών μέχρι πέρυσι είχα μια amd 4750 αν θυμάμαι καλά.. Από το 2010 Τέτοια μικρή καρτούλα την είχε για πλάκα το τροφοδοτικό. Το 2010 enermax ήταν νο2 πίσω από seasonic στα τροφοδοτικά. Μη βγάζω διάγνωση χωρίς να είμαι ηλεκτρονικός και πρωτού να απομονωθεί το πρόβλημ, αλλά με αλλαγή όλων των πυκνωτών θα μου έκανε εντύπωση να μη φτιάξει και να μη βγάλει άλλα 10 χρόνια. Αν δε χαρχαλάει ο ανεμιστήρας του ήδη, μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή η επισκευή από την αγορά καινούργιου.
Nik1239 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Ακούς @Τέρης Α. το enermax;12ετία απροβλημάτιστα. Και αυτό είναι φτηνό για enermax, δεν είναι καν dc-to-dc απ΄όσο καταλαβαίνω. Και κάρτα γραφικών (incognito) σήκωσε τόσα χρόνια. Σα χτυπημένος δίσκος μου ακούγεται εμένα. Εσένα όχι Τέρη; Έτσι ακουγόταν τότε λόγω usb; Θα μπει αύριο ο @snbblp, να με επιβεβαιώσει ή να με διαψεύσει. Μπορείς να δοκιμάσεις αυτό που σου λέει ο Τέρης, @MasterX (ή να βγάλεις το σκληρό από τη θήκη του να τον συνδέσεις μέσα στο κουτί σαν sata) και να βγάλεις συμπέρασμα μόνος σου. Αλλά αν είναι όντως αυτό που μου φαίνεται ότι ακούω, οι ειδικοί λένε να μην το προσπαθείς καθόλου με ρευμα, αν έχεις μέσα κάποιο δεδομένο που χρειάζεσαι και να απευθυνθείς σε αυτούς. Εγώ πάντως που έχω δοκιμάσει διάφορους δίσκους εξωτερικούς , αν δεν παίρνουν καλό ρεύμα ακούγεται ένα τακ τακ κάποιες φορές σε δίσκους με 100% υγεία χωρίς να παθαίνουν κάτι. Επίσης αν ένας δίσκος (σε εμένα τουλάχιστον) συνδεθεί στο pc αλλά δεν παίρνει αρκετό ρεύμα για να διαβάσει κάτι έχει συμβεί να μου freezαρει όλο το pc και να χρειαστεί να το κάνω restart ή φτιάχνει μόνο του μετά από λίγο. 2
@11h Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Αν έχεις Usb tester μπορεις να δείς τι ρεύμα τραβάει. https://www.skroutz.gr/c/2268/Testers-PC.html?keyphrase=usb+tester
MasterX Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, 3DJIN είπε τα πισω της μητρικης θα δοκιμαζεις. Το πρωτο πραμα που κανουμε ειναι load safe def απο το bios . Μετα εισαι σιγουρος οτι δε φταιει καποιος driver για τα usb3,δε μπορω να θυμηθω αν θελουν driver για να δουλεψουν στο επισης αρχαιο p67 που εχω. δυσκολο να τα εχει παιξει το τροφοδοτικο παρολο που περασαν τοσα χρονια.Ειδικα πο τη στιγμη που το ξαλαφρωσες χωρις τη vga. μηπως εχεις τα usb3 σε legacy? Το λίγο που πρόλαβα να δοκιμάσω, ήταν όντως σε Legacy USB support.. Το απενεργοποίησα αλλά τα ίδια. Bios def settings δε βρίσκω.. μόνο το Optimised.. Για drivers δε πρόλαβα να ψάξω.. το βράδυ ίσως 12 ώρες πριν, @11h είπε Αν έχεις Usb tester μπορεις να δείς τι ρεύμα τραβάει. https://www.skroutz.gr/c/2268/Testers-PC.html?keyphrase=usb+tester Είχα ένα πιο απλό τέτοιο τεστερ.. Χωρίς φορτίο δείχνει 4.20V Με τον δίσκο πάνω πάει 4.40V και 1.15A (αν θυμάμαι καλά γιατί το είδα λίγο το πρωί..) Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από MasterX
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα