LLLEFTERIS Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, meletis_m είπε Τουλάχιστον μια φορά το μήνα να συμπληρωνεις βενζίνη . Γιατι εάν καθήσει καιρό χαλάει και έχει τυχει σε γνωστού αλλάξαμε αντλία βενζίνης , φίλτρο καυσίμου επειδή δεν τη έκαιγε . Καλα θελεις δεν θελεις καιει βενζινη αλλα θα κανω και χρηση πχ μια φορα την εβδομαδα της βενζινης. Εχω αγορασει ενα παπακι injection και η τελευταια φορα που το καβαλησα ηταν τον προηγουμε Σεπτεμβρη και φυσικα δεν εχω βαλει βενζινη απλα το ειχα γεμισει τοτε και μια φορα ανα δυο μηνες το βαζω να δουλεψει θα παθει ζημια απο την παλια βενζινη;
meletis_m Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Καλα θελεις δεν θελεις καιει βενζινη αλλα θα κανω και χρηση πχ μια φορα την εβδομαδα της βενζινης. Εχω αγορασει ενα παπακι injection και η τελευταια φορα που το καβαλησα ηταν τον προηγουμε Σεπτεμβρη και φυσικα δεν εχω βαλει βενζινη απλα το ειχα γεμισει τοτε και μια φορα ανα δυο μηνες το βαζω να δουλεψει θα παθει ζημια απο την παλια βενζινη; Στο είπα επειδή είχαν περάσει 2 υγραερικίνητα αμάξια απο το χέρι μου για το τι ισχυει με τη βενζίνη . Εάν τη αφήνεις πάνω απο 2-3 μήνες μελώνει . Τουλάχιστον έτσι έγινε σε γνωστό μου με υγραέριο . Κατεβάσαμε ρεζερβουάρ καυσίμου , αλλαγή αντλίας καυσίμου , και φίλτρου καυσίμου . Το αμάξι του ρετάριζε το πρωι με βενζίνη . Τώρα το έχει >1/4 βενζίνη και βάζει 15€ καθε 2-3 εβδομάδες . Άλλωστε και που δουλεύει βενζίνη δεν ξοδεύει μεγάλη ποσότητα . Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2022 από meletis_m
LLLEFTERIS Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, meletis_m είπε Στο είπα επειδή είχαν περάσει 2 υγραερικίνητα αμάξια απο το χέρι μου για το τι ισχυει με τη βενζίνη . Εάν τη αφήνεις πάνω απο 2-3 μήνες μελώνει . Τουλάχιστον έτσι έγινε σε γνωστό μου με υγραέριο . Κατεβάσαμε ρεζερβουάρ καυσίμου , αλλαγή αντλίας καυσίμου , και φίλτρου καυσίμου . Το αμάξι του ρετάριζε το πρωι με βενζίνη . Τώρα το έχει >1/4 βενζίνη και βάζει 15€ καθε 2-3 εβδομάδες . Άλλωστε και που δουλεύει βενζίνη δεν ξοδεύει μεγάλη ποσότητα . Εχω σκοπο να δουλευω σε ποσοστο 80 αεριο 20 βενζινη. @meletis_m Επειδη ειχες δυο αμαξια με αεριο και επειδη αυτο που πηρα πρεπει να αλλαξω μπουκαλα τον 7 του 22 δηλαδη τωρα σε μερικους μηνες εχεις βρει κανενα φθηνο κτεο εδω Αθηνα;
meletis_m Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Εχω σκοπο να δουλευω σε ποσοστο 80 αεριο 20 βενζινη. @meletis_m Επειδη ειχες δυο αμαξια με αεριο και επειδη αυτο που πηρα πρεπει να αλλαξω μπουκαλα τον 7 του 22 δηλαδη τωρα σε μερικους μηνες εχεις βρει κανενα φθηνο κτεο εδω Αθηνα; Ειμαι επαρχία . Εγώ που είχα κανει τη διαδικασία είχα δώσει όσα και στη αρχική εγκατάσταση. 81€ το ΚΤΕΟ . Εάν είναι πέρασε το και ΚΤΕΟ (και στη βενζίνη)και να τελειώνεις τον Ιούλιο . Η τιμή με πολυβαλβιδα για όλα μαζί και τη δεξαμενή να υπολογίζεις 260-300€. Διαφοροποιείται λόγω μεγέθους της εκάστοτε μπουκάλας που θα τοποθετηθει. Εσύ πολυβαλβιδα σύμφωνα με το μάντρα έχεις αλλάξεις , οπότε γλιτώνεις 50-60€
LLLEFTERIS Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, meletis_m είπε Ειμαι επαρχία . Εγώ που είχα κανει τη διαδικασία είχα δώσει όσα και στη αρχική εγκατάσταση. 81€ το ΚΤΕΟ . Εάν είναι πέρασε το και ΚΤΕΟ (και στη βενζίνη)και να τελειώνεις τον Ιούλιο . Η τιμή με πολυβαλβιδα για όλα μαζί και τη δεξαμενή να υπολογίζεις 260-300€. Διαφοροποιείται λόγω μεγέθους της εκάστοτε μπουκάλας που θα τοποθετηθει. Εσύ πολυβαλβιδα σύμφωνα με το μάντρα έχεις αλλάξεις , οπότε γλιτώνεις 50-60€ Το αμαξι για να εκτελωνιστει περασε κτεο αλλα δυστυχως για μενα δεν ηταν η ωρα της μπουκαλας να αλλαχτει και περασε σαν βενζινη αρα θα περασει παλι σαν κανονικο κτεο τον Φλεβαρη του 24 και ετσι δεν μπορω να συνδιασω τα δυο κτεο. 1
panosno1com Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Στις 5/2/2022 στις 10:47 ΠΜ, Ntinaras είπε Ενω για να παραγεις δικα σου καυσιμα, θες εξεδρα αντλησης πετρελαιου, τανκερ για μεταφορα, διυλιστηριο και βενζιναδικο. Ξαφνικα τα 20-30κ δειχνουν φτηνα. Ναι δεν ειναι για ολους, αλλα καποιοι μπορουν. Το νοημα ειναι να απεξαρτηθεις απο τριτους. Γιατι ουτε αεριο μπορεις να παραγεις. Εκτος κι αν τρως φασολαδα και μαζευεις τις κλανιες σου... ΑΝ κλεβει η αντλια το καταλαβαινεις αμεσως, αν σου βαλει κατουρο αντι για βενζινη το καταλαβαινεις μετα απο καιρο απο τη ζημια. Μπορείς, μονο υγρο πυρ δεν μπορείς, σου δίνω τα στοιχεία για ατομική βόμβα :
PedroG Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Φίλος που μόλις ήρθε από Μιλάνο μου εκμυστηρεύτηκε ότι οι τιμές της Βενζίνης δεν είναι πιο πάνω από 1,75€ το λίτρο στο πιο ακριβό μάλιστα προάστιο της πόλης που κυκλοφορούν μόνο Ferrari και Mazerati 43 λεπτά πριν, PedroG είπε
Bitbit Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, PedroG είπε Φίλος που μόλις ήρθε από Μιλάνο μου εκμυστηρεύτηκε ότι οι τιμές της Βενζίνης δεν είναι πιο πάνω από 1,75€ το λίτρο στο πιο ακριβό μάλιστα προάστιο της πόλης που κυκλοφορούν μόνο Ferrari και Mazerati Μα δε το κρύβει κανένας, η βενζίνη στη χώρα μας είναι από τις πιο ακριβές στον κόσμο. 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, PedroG είπε Φίλος που μόλις ήρθε από Μιλάνο μου εκμυστηρεύτηκε ότι οι τιμές της Βενζίνης δεν είναι πιο πάνω από 1,75€ το λίτρο στο πιο ακριβό μάλιστα προάστιο της πόλης που κυκλοφορούν μόνο Ferrari και Mazerati Υπόψιν ο πίνακας αφορά ΜΕΣΕΣ τιμές, όχι τις ανώτερες. Μάλλον μλκίες σου έλεγε... Όσο για την περιοχή που κυκλοφορούν μόνο Ferarri και Mazerati, ασχολίαστο. 4
Speculoos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Σχεδόν σε κάθε χώρα μπορείς να βρεις τις τρέχουσες τιμές καυσίμων. Για Ιταλία πχ που αναφέρθηκε, επίσημα οι μέσες τιμές όπως δημοσιεύονται από το υπουργείο https://dgsaie.mise.gov.it/prezzi_carburanti_settimanali.php?lang=it_IT (πάντα μια βδομάδα πίσω στο update) ενώ για live τιμές σε χάρτη εδώ: https://www.prezzibenzina.it/ 1
Nabuko Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Κάθε ενδεχόμενο να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα απέκλεισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ. Να θυμίσω ότι στα 2 ευρώ βενζίνη 0,60 τιμή διυλιστηρίου 0,15 κέρδος πρατηρίων 1,25 φόροι, τέλη κλπ. Δηλαδή αν βάλετε 20 ευρώ βενζίνη τα 12μισι ευρώ είναι φόροι και στα 100 ευρώ τα 62,5
Speculoos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Κάθε βδομάδα η Κομισιόν εκδίδει το oil bulletin (κάντε αναζήτηση για πιο πολλά αποτελέσματα) βασισμένο στις μέσες τιμές καυσίμων που επικοινωνούν τα αρμόδια υπουργεία των κρατών μελών. Ένα από τα δεδομένα είναι η φορολογία στις τιμές αντλίας. Το ποσοστό φόρων για κάθε κράτος μέλος σύμφωνα με την ΕΕ ήταν έτσι την περασμένη βδομάδα:
SpirtouLisS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Υπόψιν ο πίνακας αφορά ΜΕΣΕΣ τιμές, όχι τις ανώτερες. Μάλλον μλκίες σου έλεγε... Όσο για την περιοχή που κυκλοφορούν μόνο Ferarri και Mazerati, ασχολίαστο. Ηθελα να ήξερα πόσο έκανε το lpg προ έξαρσης τιμών...για να έχει τώρα 0.85 στην Ιταλία .. Στην Ελλάδα το lpg χτυπήθηκε αλύπητα. Ειδικά στην Κρήτη που έχω άποψη ενώ σε ένα χρόνο έχουμε περίπου 25% αύξηση στα υγρά καύσιμα με μια μέση άνοδο τους τελευταίους μήνες από 1,5 στο 1,85 στην απλή αμολυβδη το υγραέριο έχει ανέβει 50%...από 0,8 έχει φτάσει 1,20ευρω!!!!λες και θέλουν να τιμωρήσουν το υγραέριο που είναι φθηνό και δεν αποφέρει πολύ φόρο... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από SpirtouLisS
Bitbit Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, Nabuko είπε Κάθε ενδεχόμενο να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα απέκλεισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ. Να θυμίσω ότι στα 2 ευρώ βενζίνη 0,60 τιμή διυλιστηρίου 0,15 κέρδος πρατηρίων 1,25 φόροι, τέλη κλπ. Δηλαδή αν βάλετε 20 ευρώ βενζίνη τα 12μισι ευρώ είναι φόροι και στα 100 ευρώ τα 62,5 εμένα αυτό με εξοργίζει περισσότερο. Κάθεται ο μοχαμεντ μέσα στο λιοπύρι να βγάλει το πετρέλαιο και παίρνει 3 και 60 και έρχεται το κράτος το οποίο δε προσφέρει τίποτα και τσιμπάει τα 5πλάσια από τον μοχάμεντ εκμεταλλευόμενο τον ιδρώτα του. 3
SpirtouLisS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Bitbit είπε εμένα αυτό με εξοργίζει περισσότερο. Κάθεται ο μοχαμεντ μέσα στο λιοπύρι να βγάλει το πετρέλαιο και παίρνει 3 και 60 και έρχεται το κράτος το οποίο δε προσφέρει τίποτα και τσιμπάει τα 5πλάσια από τον μοχάμεντ εκμεταλλευόμενο τον ιδρώτα του. Το δεν προσφέρει τίποτα είναι υπερβολικό θεωρώ αλλά ας μην το πάμε σε πολιτική συζήτηση γιατί δεν επιτρέπεται. Πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι το κράτος δεν μπορεί αλλά και δε θελει να μείωσει το φόρο στα καύσιμα. Και από τις χώρες της ΕΕ νομίζω μόνο το Βέλγιο προτίθεται να μειώσει το φόρο. Σαν αντίμετρο μπορούμε να μειώσουμε τα δρομολόγια μας σε ποσοστό ίσο με την αύξηση και ας κάνει το κράτος ότι θέλει. Οι νέες τιμές ήρθαν για να μείνουν πολύ πολύ καιρό. Ενώ τα χειρότερα ίσως δεν τα είδαμε ακόμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις