Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, atrigane είπε

Κάπου εκεί υπολογίζω και γω. Το οποίο είναι παράλογο έτσι; Είτε έχεις είτε δεν έχεις οικονομική άνεση είναι κοροϊδία ολκής να δίνεις 2 και 2.50 ευρώ για 1 λίτρο βενζίνης.

Ε οπως ειπαν και καποια επισημα χειλη (να τους χαιρομαστε!), 'δεν κανουμε μειωσεις στους κρατικους φορους των καυσιμων, γιατι ετσι θα ωφεληθουν περισσοτερο οι πλουσιοι, που εχουν πολλα αυτοκινητα΄!!!!

• Thanks 1
  • Απαντ. 595
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Bitbit είπε

μη το κλειδώσουμε ρε παιδιά το θέμα. αφήστε τα πολιτικά.

Εκεί που είχα σκοπό να παρατήσω το παπί πάντως, προβλέπω να το λιώνω. θα παραγγείλω ήδη λάδια να έχω να αλλάζω

16 ώρες πριν, NT1G είπε

Ευτυχώς που δεν το κάνατε πολιτικό και αυτό το θέμα...

Με αυτά τα μυαλά και αυτή την νοοτροπία καταστράφηκε αυτή η χώρα. Και τα πολύ χειρότερα έρχονται σύντομα. Και όσοι έχουν τέτοια μυαλά τους αξίζουν όλα όσα θα πάθουν σύντομα. Δυστηχώς μαζί με αυτούς θα την πληρώσουμε και εμείς. 

Ότι αποφασίζεται να γίνει και ότι αποφασίζεται να μην γίνει είναι 100% απόφαση των πολιτικών. Η σωτηρία ή η καταστροφή μας περνάει αποκλειστικά και μόνο από τους πολιτικούς μας. Τα πάντα  είναι θέμα πολιτικής και πολιτικών.

Και στα πολύ του θέματος, ας φάμε στην μάπα 3€ το λίτρο την βενζίνη σε λίγους μήνες

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aurumnus είπε

Με αυτά τα μυαλά και αυτή την νοοτροπία καταστράφηκε αυτή η χώρα. Και τα πολύ χειρότερα έρχονται σύντομα. Και όσοι έχουν τέτοια μυαλά τους αξίζουν όλα όσα θα πάθουν σύντομα. Δυστηχώς μαζί με αυτούς θα την πληρώσουμε και εμείς. 

Ότι αποφασίζεται να γίνει και ότι αποφασίζεται να μην γίνει είναι 100% απόφαση των πολιτικών. Η σωτηρία ή η καταστροφή μας περνάει αποκλειστικά και μόνο από τους πολιτικούς μας. Τα πάντα  είναι θέμα πολιτικής και πολιτικών.

Και στα πολύ του θέματος, ας φάμε στην μάπα 3€ το λίτρο την βενζίνη σε λίγους μήνες. 

δε διαφωνούμε αλλά αυτές οι συζητήσεις δυστυχώς δεν επιτρέπονται στο παρον φορουμ. γι αυτό και τα σχόλια μας.

Είναι κρίμα να μη μπορείς να συζητήσεις πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τη ζωή μας αλλά υπάρχουν και άλλα φορουμ που μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Και στα πολύ του θέματος, ας φάμε στην μάπα 3€ το λίτρο την βενζίνη σε λίγους μήνες

Φίλε μου αν φτασει 3€ η βενζινη, το λιγοτερο που θα μας απασχολεί θα ειναι αν θα κινηθούμε με το αυτοκινητο ή το λεωφορειο...

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Να γράψουμε και κανένα τιπ οικονομικής οδήγησης?

δε μας σώζει αυτό. και καθόλου να μη χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο, η αύξηση των καυσιμων θα συμπαρασύρει τα πάντα. Κυριολεκτικά τα παντα. Στα μαρκετ πολλά προϊόντα έχουν αυξηθεί 5-10%

τα τιπς νομίζω είναι γνωστά

• έλεγχος πίεσης ελαστικών
  • service στο αμάξι και όχι αφημένο στη μοίρα του.
  • προσπάθεια διατήρησης σταθερής ταχύτητας και όχι γκάζι -φρένο συνέχεια
  • δε κουβαλάμε περιτά πράγματα (ένας φίλος έχει γεμίσει το πορτ παγκαζ με ό,τι μπορέις να φανταστείς...)
  • σβήνουμε τη μηχανή αν είμαστε ακινητοποιημένοι για πάνω από μισό λεπτό.
  • σε μεγάλες ταχύτητες καλό είναι να κλείνουμε τα παράθυρα
  • Like 2
Δημοσ.

Η απάντησή μου ήταν πιο σοβαρή απ' την ερώτησή σ.

Παρόλ' αυτά, μερικά κλασικά tips:

- Σωστή πίεση ελαστικών

- Ομαλή οδήγηση, όχι άσκοπη χρήση γκαζιού/φρένου

- Σωστά συντηρημένο όχημα

Αλλά και αυτά να κάνεις, εκτός κι αν έως τώρα τα έκανες όλα εντελώς λάθος, πόση διαφορά περιμένεις να δεις στην τσέπη σου;

Αν θες δραστικές λύσεις, ΜΜΜ, παπί ή ποδήλατο.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Να γράψουμε και κανένα τιπ οικονομικής οδήγησης?

Κανω 600 χλμ την εβδομαδα, απο τοτε που αρχισαν να ανεβαινουν τα καυσιμα εχω αλλαξει στυλ οδηγησης, καταφερα να ριξω την καταναλωση στο 5.3-5.5/100km και με σχετικα γρηγορο αυτοκινητο.

Στην εθνικη με 80 και ας κανουμε παρπανω ωρα, λιγοτερα φρεναρισματα, διατηρηση της ορμης του αυτοκινητου και νεκρα σε μερικες κατηφορες.

Πανω απο τα 80 και μετα τα 100 η αυξηση της καταναλωσης για καθε επιπλεον χλμ/ωρα δεν ειναι καθολου γραμμικη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Νεκρά σε κατηφόρα πάντως αυξάνει την κατανάλωση...

Ή συνεχίζεις να πατάς γκάζι με σταθερό Ρυθμό ή αφήνεις το γκάζι με ταχύτητα μέσα ώστε να χρησιμοποιείς το φρένο του κινητήρα.

Σε αυτή την περίπτωση η κατανάλωση είναι σχεδόν μηδενική.

7 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Κανω 600

Κ εγώ που κάνω περίπου 200χλμ πάω με 80-90.

Διάφορα στην κατανάλωση φαίνεται ακόμα και μεταξύ 80-90... Για ταχύτητες πάνω από 100 τα 6.5-7 λίτρα στα 100 έρχονται για πλάκα....

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bill999r είπε

Νεκρά σε κατηφόρα πάντως αυξάνει την κατανάλωση...

Ή συνεχίζεις να πατάς γκάζι με σταθερό Ρυθμό ή αφήνεις το γκάζι με ταχύτητα μέσα ώστε να χρησιμοποιείς το φρένο του κινητήρα.

Σε αυτή την περίπτωση η κατανάλωση είναι σχεδόν μηδενική.

Ναι υπαρχει καταναλωση χωρις ταχυτητα, αλλα επισης χωρις ταχυτητα δεν υπαρχει η αντισταση του κινητηρα.

Εξαρταται απο την κατηφορα και τι ταχυτητα μπορεις να κερδισεις χωρις τις τριβες του κινητηρα.

Αν ξερεις τον δρομο και ξερεις πχ οτι με νεκρα σε μια κατηφορα μπορεις να αυξησεις την ταχυτητα σου κατα πολυ και να περασεις την επομενη ανηφορα χωρις γκαζι, μεχρι να φτασεις παλι σε κατηφορα, τοτε βγαινεις κερδισμενος.

Αν η κατηφορα ειναι μεγαλη και μετα ερχεται μια κλειστη στροφη που ξερεις οτι πρεπει να κοψεις, τοτε προφανως βαζεις ταχυτητα γιατι 1) δεν εχεις καταναλωση 2) δεν θα χρησιμοποιησεις τα φρενα τοσο πολυ στην στροφη που ερχεται 3) μεγαλυτερη ασφαλεια.

Γενικα ειναι θεμα κρισης και οχι πανακεια το χωρις ταχυτητα.

Και επισης δεν ειναι ασφαλες ειδικα οταν το οχημα αναπτυσει μεγαλη ταχυτητα.

Αν ξερεις την διαδρομη μπορεις να επωφεληθεις.

Θελει προσοχη και εμπειρια ομως.

• Like 2
Δημοσ.

Μαζί σας είμαι και γω και να πω πόσο επικίνδυνα είναι όλα αυτά να έχεις το νου σου να μην κάψεις παραπάνω παρά να προσέχεις το δρόμο. Το έχω κάνει και το κάνω ακόμα αλλά όπως είπατε θέλει μεγάλη εμπειρία και να ξέρεις το δρόμο για να πηγαίνεις με νεκρά ή με 1 και 2 ταχύτητες πάνω και με ορμή. Έχω μπει σε κατηφορική στροφή με 2 ταχύτητες πάνω σε δρόμο που τον κάνω 1 ζωή και όμως ο υπολογισμός ήταν λάθος, το ότι δεν έφυγα ήταν φυσικό παράδοξο. Ή απλά άθελά μου πήρα την τέλεια γραμμή πάνω στο δρόμο. Να νιώθεις τις ρόδες να "γουργουρίζουν", να θέλουν να ξεκολλήσουν και να μην.(Η στροφή ήταν με τέρμα εξωτερική κλήση οπότε αν έφευγε δεν μαζευόταν με τίποτα σε αυτή την ταχύτητα). Μεγάλη προσοχή λοιπόν.

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, atrigane είπε

Μαζί σας είμαι και γω και να πω πόσο επικίνδυνα είναι όλα αυτά να έχεις το νου σου να μην κάψεις παραπάνω παρά να προσέχεις το δρόμο. Το έχω κάνει και το κάνω ακόμα αλλά όπως είπατε θέλει μεγάλη εμπειρία και να ξέρεις το δρόμο για να πηγαίνεις με νεκρά ή με 1 και 2 ταχύτητες πάνω και με ορμή. Έχω μπει σε κατηφορική στροφή με 2 ταχύτητες πάνω σε δρόμο που τον κάνω 1 ζωή και όμως ο υπολογισμός ήταν λάθος, το ότι δεν έφυγα ήταν φυσικό παράδοξο. Ή απλά άθελά μου πήρα την τέλεια γραμμή πάνω στο δρόμο. Να νιώθεις τις ρόδες να "γουργουρίζουν", να θέλουν να ξεκολλήσουν και να μην.(Η στροφή ήταν με τέρμα εξωτερική κλήση οπότε αν έφευγε δεν μαζευόταν με τίποτα σε αυτή την ταχύτητα). Μεγάλη προσοχή λοιπόν.

Ετσι ειναι θελει προσοχη αλλα δυστυχως με 2.5 ευρω το λιτρο δεν γινεται και αλλιως.

• Like 1
Δημοσ.

Με 3-4 ευρω το λιτρο που θα φτασει τελος του μήνα, τι συμβουλες οικονομικης οδηγησης να δώσεις; ;;

Και με τις τιμες σε ολα τα ειδη να έχουν παρει ενα 50% στο τελος του μηνα.......

Έρχεται μεγαλη πεινα δυστυχως....

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...