LLLEFTERIS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Ο ηλιακός το χειμώνα είναι πολύ περιορισμένης ευθύνης Τα καυσόξυλα είναι αρκετά ακριβά Και όλα αυτά με την αίρεση ότι έχεις / μπορείς να βάλεις ηλιακό (π.χ. αν είσαι στο νοίκι και δεν σου βάζουν τι θα κάνεις ; ), ομοίως και για την ξυλόσομπα, λες να μπορεί ο καθένας να τρυπάει τοίχο για να βγάζει μπουριά στα μπαλκόνια ; 60€ με ΚΟΤ το μήνα, αν είσαι σε σταθερό πρόγραμμα ΔΕΗ δεν είναι και λίγες kwh πάντως Αν ζεις σε νοικι ειναι πακετο το ξερω γιατι πριν παντρευτω ειχα και εγω αυτη την καταρα. Τωρα τα ξυλα δεν ειναι ακριβα καιω 8 κυβικα 560 ευρω τον χρονο περυσι μου εμειναν και δυο κυβικα. Επειδη το σπιτι μου εχει δικο του καλοριφερ ο πεθερος που ζουσε εδω επειδη δεν εχει μονωση μου ειπε οτι ηθελε 1.5 τονο για να βγαλει Χειμωνα που μετραει και τις σταγωνες απο το λαδι οποτε εγω θελω σιγουρα παραπανω απο το 1.5 τονο. Παντως υπαρχει και η λυση της Pellet δεν θελει ολοκληρη εγκατασταση με καμιναδα και η τρυπα ειναι 80 αντι για 150 που ειναι μιας ξυλοσομπας. Καλα αυτοι που νοικιαζουν σπιτια το εχουν ξεφτιλισει, μην κανεις τρυπα να βγαλεις καμιναδα μην βαλεις ηλιακο μην βαλεις κλιματιστικο κανε μπανιο με την βροχη και να ζεσταθεις με την τριβη αλλα εγω θελω 400 τον μηνα για τα 50 τετραγωνικα.
LLLEFTERIS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Ο ηλιακός το χειμώνα είναι πολύ περιορισμένης ευθύνης Τα καυσόξυλα είναι αρκετά ακριβά Και όλα αυτά με την αίρεση ότι έχεις / μπορείς να βάλεις ηλιακό (π.χ. αν είσαι στο νοίκι και δεν σου βάζουν τι θα κάνεις ; ), ομοίως και για την ξυλόσομπα, λες να μπορεί ο καθένας να τρυπάει τοίχο για να βγάζει μπουριά στα μπαλκόνια ; 60€ με ΚΟΤ το μήνα, αν είσαι σε σταθερό πρόγραμμα ΔΕΗ δεν είναι και λίγες kwh πάντως κοίτα, εγώ επειδή έχω και μωρό στο σπίτι, τον χειμώνα που δεν είχε και ήλιο ή είχε παγωνιά, ήθελα στάνταρ 2 ώρες τη μέρα θερμοσίφωνο αν δεν άναβε το καλοριφέρ Εγω τζαμπα χαρηκα ετσι σωζουν την ΔΕΗ ξεκιναω θεμα στο μπλα μπλα.
dtk-386 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Εγω τζαμπα χαρηκα ετσι σωζουν την ΔΕΗ ξεκιναω θεμα στο μπλα μπλα. Δες λίγο το τίτλο του θέματος. Ελεος με τη ΔΕΗ.
achilles_g_ Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Στις 17/2/2022 στις 1:02 ΜΜ, ObeyWario! είπε Πάρε ηλεκτρικό Δυστυχώς δεν μπορώ να αποταμιεύσω και να ξανααλλάξω γιατί πριν 2 χρόνια άλλαξα το αυτοκίνητο μου απο το 2001, ωστε να πάρω νέο χαμηλότερης κατανάλωσης. Επίσης έχω περιορίσει την κατανάλωση του ρεύματος όσο δύναμαι (δεν ξεχνάω φωτα και κανω μπάνιο με χλιαρό νερό) ώστε να μπορώ να εχω καλύτερη τη διατροφή μου. Φέτος είμαι τυχερός που η εργασία μου είναι κοντά στο τόπο κατοικίας μου (πέρυσι δούλευα σε νησί και είχα έξτρα ενοίκιο). Φέτος όμως με τις αυξήσεις αυτές είναι σαν να πληρώνω ενοίκιο και στο σπίτι μου. Για το ίδιο εισόδημα, έχει πέσει αρκετά η αγοραστική μου δύναμη. Και μάλιστα σε περίοδο που τα έξοδα μας για διασκέδαση είναι μηδαμινά λόγω covid και δεν έχω οικογενειακές υποχρεώσεις. Αν ανοίξει η αγορά και αρχίσουμε να βγαίνουμε από το σπίτι, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο ότι δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον παλιό τρόπο ζωής. Τώρα, αν εσύ μπορείς να αγοράσεις ηλεκτρικό, είχες έτοιμα χρήματα από τους γονείς ή έκανες σωστές επαγγελματικές επενδύσεις τότε μπράβο σου και αν θα μπορούσες να βοηθήσεις με τις συμβουλές σου θα ήσουν παράδειγμα για κάποιους. Εκτός βέβαια από τα γρήγορα συμπεράσματα που βγάζεις χωρίς να ξέρεις τον άλλον και την ειρωνεία. 1
tilaverboy Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Δυστυχώς δεν μπορώ να αποταμιεύσω και να ξανααλλάξω γιατί πριν 2 χρόνια άλλαξα το αυτοκίνητο μου απο το 2001, ωστε να πάρω νέο χαμηλότερης κατανάλωσης. Επίσης έχω περιορίσει την κατανάλωση του ρεύματος όσο δύναμαι (δεν ξεχνάω φωτα και κανω μπάνιο με χλιαρό νερό) ώστε να μπορώ να εχω καλύτερη τη διατροφή μου. Φέτος είμαι τυχερός που η εργασία μου είναι κοντά στο τόπο κατοικίας μου (πέρυσι δούλευα σε νησί και είχα έξτρα ενοίκιο). Φέτος όμως με τις αυξήσεις αυτές είναι σαν να πληρώνω ενοίκιο και στο σπίτι μου. Για το ίδιο εισόδημα, έχει πέσει αρκετά η αγοραστική μου δύναμη. Και μάλιστα σε περίοδο που τα έξοδα μας για διασκέδαση είναι μηδαμινά λόγω covid και δεν έχω οικογενειακές υποχρεώσεις. Αν ανοίξει η αγορά και αρχίσουμε να βγαίνουμε από το σπίτι, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο ότι δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον παλιό τρόπο ζωής. Τώρα, αν εσύ μπορείς να αγοράσεις ηλεκτρικό, είχες έτοιμα χρήματα από τους γονείς ή έκανες σωστές επαγγελματικές επενδύσεις τότε μπράβο σου και αν θα μπορούσες να βοηθήσεις με τις συμβουλές σου θα ήσουν παράδειγμα για κάποιους. Εκτός βέβαια από τα γρήγορα συμπεράσματα που βγάζεις χωρίς να ξέρεις τον άλλον και την ειρωνεία. Τι να αγοράσεις από ηλεκτρικό? Όταν το Skoda citigo(εγώ έχω και εγώ το μικρό πλυντήριο της Volkswagen up το κανονικό) ξεκινάει από 20.000 ευρώ τι να συζητήσουμε από κει και πέρα; Για ένα αυτοκίνητο πιο μεγάλο και πιο κανονικό, πιο ευρύχωρο, στην καλύτερη περίπτωση για αμιγώς ηλεκτρικό θες 30 με 40 χιλιάρικα. Εκτός και αν το σπίτι σου θα είναι το αυτοκίνητο σου και θα κοιμάσαι εκεί μέσα και θα πλένεσαι με τους υαλοκαθαριστήρες σαν τον Bean, γιατί με τόσα χρήματα ουσιαστικά αγοράζεις σπίτι. Μην προσπαθείς να δικαιολογηθείς οποίοι εργάζονται ξέρουμε πολύ καλά πως βγαίνουν τα χρήματα και πόσο κόπο θέλει οπότε και στο τέλος μπορεί να περάσει και ένας μήνας και να μην έχεις αποταμιεύσει ούτε 50 € μέσα γιατί θα σου φύγουν τα χρήματα στα ενοίκια σε ένα δάνειο που πήρες για να πάρεις ένα αυτοκίνητο, σε εισφορές, ΔΕΗ, νερό, έκτακτες ζημιές, βενζίνες και τα λοιπά. 1
dtk-386 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 H αύξηση των τιμών και στα νέα αυτοκίνητα ανεξάρτητα από το αν είναι ηλεκτρικά ή με καύσιμο είναι τεράστια το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι λες και ο πλανητής έχει τρελαθεί. Ολα έχουν εκτοξευτεί προς τα πάνω με τα ίδια εισοδήματα. Δεν καταλαβαίνω πως το έχουν κάνει αυτό. 1
getty Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτονόητο είναι ότι θα αυξηθούν οι τιμές των αυτοκινήτων, θέμα προσφοράς και ζήτησης. Από εκεί που είχες 200 αυτοκίνητα ετοιμοπαράδοτα και τα ζητούσαν 200 άτομα πλέον λόγω του θέματος με τους ημιαγωγούς έχεις μόλις 5 ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα τα οποία στα ζητάνε 500 άτομα. Φυσικά και οι τιμές θα ανέβουν. Το θέμα είναι να μην παγιωθεί η στρέβλωση αυτή και μόλις αποκατασταθεί το πρόβλημα πάμε στο φαινόμενο shrinkflation όπου επιλέγω να πουλάω λιγότερα και ακριβότερα τα αυτοκίνητά μου και κλείνω εκθέσεις για να μειώσω το κόστος. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2022 από getty
dtk-386 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Το θέμα με τους ημιαγωγούς όμως το έχουν τεντώσει. Σε λίγο θα ανεβάσουν την τιμή στο νερό για τους ημιαγωγούς. Τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Προσωπικά εάν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση δεν αγοράζω νέο αυτοκίνητο. Είχα σκοπό φέτος ή βαριά του χρόνου να το αλλάξω αλλά με αυτές τις τιμές να τα δώσουν στους βιαστικούς που πληρώνουν όσο-όσο.
Stefanos683 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Το θέμα με τους ημιαγωγούς όμως το έχουν τεντώσει. Σε λίγο θα ανεβάσουν την τιμή στο νερό για τους ημιαγωγούς. Τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Προσωπικά εάν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση δεν αγοράζω νέο αυτοκίνητο. Είχα σκοπό φέτος ή βαριά του χρόνου να το αλλάξω αλλά με αυτές τις τιμές να τα δώσουν στους βιαστικούς που πληρώνουν όσο-όσο. ποιους ημιαγωγους? με 2 ευρω το λιτρο, κ τιμες δεη ,ελπεντισον ολοι λογω μεταφορικων κλπ θα πουν, ε, 2 ευρω το ψωμι,το μαρουλι, το τοστ, ο καφες, το κουνουπιδι, παρτε ενα κουπονι 50 ευρω πασχα κ χριστουγεννα κ μη γεννατε,σπουδαζετε, μην κινεισαι μην τρως δεν υφισταται πλεον θερμανση, ιχ, γεννησεις , σπουδες, ανοιγμα καταστηματος οπως πριν 10,20,30 χρονια.. 2 ευρω το λιτρο ειναι σημαια οτι πατωσαμε ποτε δεν εχεις πιθανοτητα να βρεις δουλεια με 1300 ε πλην σπανιοτατων εξαιρεσεων το υπολοιπο 98? τοις εκατο απλα τη βαψαμε Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2022 από Stefanos683
PedroG Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Φίλος μου από Ρώμη...μου στέλνει live τιμή βενζίνης στην Β. Ιταλία.....2,3€ το λίτρο και φεύγει για 2,5€ 2
liakinen Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Πτολεμαΐδα σήμερα 95 άρα 1.897 - 1.899 σχεδόν σε όλα. Σε δέκα μέρες μπορεί να δούμε και 1.9 (δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί). Πιστεύω πάντως αν κατουρήσω στο ρεζερβουάρ της Asconas μέχρι το σπίτι θα με πηγαίνει 😋
dtk-386 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κλεισθένους Γέρακα εταιρικό BP 1,845 Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2022 από dtk-386
Speculoos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, PedroG είπε Φίλος μου από Ρώμη...μου στέλνει live τιμή βενζίνης στην Β. Ιταλία.....2,3€ το λίτρο και φεύγει για 2,5€ Χτες Βέλγιο έβαλα και η βενζίνη είναι στο 1,79 και το ντίζελ 1,83 ποτέ άλλοτε δεν είχαν φθάσει τόσο ψηλά. Πέρυσι τέτοια μέρα η μέγιστη τιμή βενζίνης ήταν στο 1,41 και του ντίζελ στο 1,49.
SeriesX Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Aπο το ΚΑΛΥΨΩ στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ που βαζω diesel ειναι: απλο: 1.56 ultimate: 1.65 (συνηθως το εβαζα στο 1.35) Ακομα ειναι οκ οι τιμες στο πετρελαιο στην Ελλαδα για μετακινησεις. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2022 από SeriesX
Aurumnus Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, dtk-386 είπε H αύξηση των τιμών και στα νέα αυτοκίνητα ανεξάρτητα από το αν είναι ηλεκτρικά ή με καύσιμο είναι τεράστια το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι λες και ο πλανητής έχει τρελαθεί. Ολα έχουν εκτοξευτεί προς τα πάνω με τα ίδια εισοδήματα. Δεν καταλαβαίνω πως το έχουν κάνει αυτό. Κάνουν Μεγάλο Reset. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις