Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, telis είπε

Αν διάβασες καλά τον λογαριασμό λέει μέσα "Ρήτρα αναπροσαρμογής"  499,40 ευρώ. Λέμε τώρα....Επίσης είναι εκκαθαριστικός χειμώνα, προφανώς ζεσταίνεται με ρεύμα. Αν δεν υπήρχε το νταβατζιλίκι της ρήτρας, θα είχε και επιστροφή....Λέμε τώρα.... 

Υπάρχουν δύο τινά. Πρώτον να μην τα γράφω σωστά, δεύτερον να μην τα καταλαβαίνεις σωστά. Ανέφερα πουθενά στο post μου ότι δεν υπάρχει η ρήτρα ή ότι δεν είναι ακριβό το ρεύμα; Υπάρχει πλέον κανείς που να μην έχει καταλάβει, από τον Αύγουστο ακόμη, την ύπαρξη της ρήτρας; Μπορείς να τσεκάρεις, αν δεν τα έχεις δει, τα threads περί ΔΕΗ και λοιπών παρόχων που είναι τα πιο hot εδώ και μήνες. Τα παραπάνω όμως τι σχέση έχουν με την παρουσίαση του θέματος από τον "δημοσιογράφο" με τον τρόπο που επέλεξε;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, koulkos είπε

Υπάρχουν δύο τινά. Πρώτον να μην τα γράφω σωστά, δεύτερον να μην τα καταλαβαίνεις σωστά. Ανέφερα πουθενά στο post μου ότι δεν υπάρχει η ρήτρα ή ότι δεν είναι ακριβό το ρεύμα; Υπάρχει πλέον κανείς που να μην έχει καταλάβει, από τον Αύγουστο ακόμη, την ύπαρξη της ρήτρας; Μπορείς να τσεκάρεις, αν δεν τα έχεις δει, τα threads περί ΔΕΗ και λοιπών παρόχων που είναι τα πιο hot εδώ και μήνες. Τα παραπάνω όμως τι σχέση έχουν με την παρουσίαση του θέματος από τον "δημοσιογράφο" με τον τρόπο που επέλεξε;

Τα αρδάκια τα έχουμε μάθει καιρό, δεν περιμένουμε σήμερα.

Αυτό δεν έχει να κάνει όμως με τις αυξήσεις φωτιά που γίνονται κάθε μέρα. Για την εικόνα που ανέβασε ο @telis ακόμα και τα νούμερα που γράφει να μην είναι ακριβή, η ουσία είναι ότι όλα γύρω μας αλλάζουν (οι τιμές) και όλα ίδια μένουν (οι μισθοί). Αυτό στηλιτεύσαμε εδώ και κάποια παιδιά που πήγαν να μας βγάλουν τρελούς ότι δεν υπάρχει ακρίβεια.

Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι ότι εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση και με τη ΔΕΗ και με τα πάντα, διάφοροι συνάνθρωποί μας οι οποίοι φωνάζουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν, δεν γίνονται λαϊκιστές, απλά είναι αλήθεια πλέον. Όσο σιχαμένο να είναι το μέσο που λίνκαρες, η ουσία δεν αλλάζει, κάθε φορά που έρχεται εκκαθαριστικός πλέον η μισή Ελλάδα κλαίει. 

• Like 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, koulkos είπε

Δεν αναφέρεις τίποτα για την ρήτρα η οποία και εκτόξευσε τον λογαριασμό της. Ίσα ίσα άφησες και υπονοούμενα του τύπου "γιατί έκαψε και τόσο ρεύμα ", αυτό φαίνεται από τα γραφόμενα σου. 

Ναι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει πάρει χαμπάρι το θέμα με την ρήτρα, δεν διαβάζουν όλοι insomnia.gr.

Προσωπικά τα διάβασα και έχω ήδη πάει στην ΔΕΗ με το σταθερό με τιμές πριν το  Δεκέμβριο.  Τι σημαίνει αυτό?  Ότι θα πρέπει να κατηγορήσω όσους δεν κατάλαβαν ότι υπάρχει?

Το ότι ο ζούγκλας είναι βρωμερός, δεν σημαίνει ότι η κατάσταση που παρουσιάζει δεν είναι αληθινή.  Και το ερώτημα της κυρίας που λεει πως θα τα βγάλω πέρα με αυτό τον λογαριασμό είναι σωστό.  Έχει κανένας απάντηση σε αυτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, telis είπε

Δεν αναφέρεις τίποτα για την ρήτρα η οποία και εκτόξευσε τον λογαριασμό της. Ίσα ίσα άφησες και υπονοούμενα του τύπου "γιατί έκαψε και τόσο ρεύμα ", αυτό φαίνεται από τα γραφόμενα σου. 

Ναι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει πάρει χαμπάρι το θέμα με την ρήτρα, δεν διαβάζουν όλοι insomnia.gr.

Προσωπικά τα διάβασα και έχω ήδη πάει στην ΔΕΗ με το σταθερό με τιμές πριν το  Δεκέμβριο.  Τι σημαίνει αυτό?  Ότι θα πρέπει να κατηγορήσω όσους δεν κατάλαβαν ότι υπάρχει?

Το ότι ο ζούγκλας είναι βρωμερός, δεν σημαίνει ότι η κατάσταση που παρουσιάζει δεν είναι αληθινή.  Και το ερώτημα της κυρίας που λεει πως θα τα βγάλω πέρα με αυτό τον λογαριασμό είναι σωστό.  Έχει κανένας απάντηση σε αυτό?

Να "κλεινει το θερμοσιφωνα" οπως ειπε αλλος μεγαλος γκουρου της πολιτικης ζωης ( κοινως επαγγελματιας χαραμοφαης ). :)

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν καιει το πατο της με ρευμα και παιρνει μισθο 670Ε ,τοτε συγνωμη αλλα ζει εκτος πραγματικοτητας.

Σα να λεμε οτι με μισθο 670,να βγει να γκρινιαξει επειδη δε μπορει να παρει το τελευταιο iphone και να γκρινιαζουμε για ακριβεια.

Ναι ειναι απαραιτητο αγαθο ο ηλεκτρισμος αλλα για να καλυψεις τις βασικες σου αναγκες (και οχι μονο) δε χρειαζεται να καψεις 2500kwh.Υπηρξε αλογιστη χρηση προφανως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αν καιει το πατο της με ρευμα και παιρνει μισθο 670Ε ,τοτε συγνωμη αλλα ζει εκτος πραγματικοτητας.

Σα να λεμε οτι με μισθο 670,να βγει να γκρινιαξει επειδη δε μπορει να παρει το τελευταιο iphone και να γκρινιαζουμε για ακριβεια.

Ναι ειναι απαραιτητο αγαθο ο ηλεκτρισμος αλλα για να καλυψεις τις βασικες σου αναγκες (και οχι μονο) δε χρειαζεται να καψεις 2500kwh.Υπηρξε αλογιστη χρηση προφανως.

Βιαζεσαι να κρινεις. Οταν το πετρελαιο εχει παει εκει που εχει παει καποιος που δεν ειχε να βαλει ανετα φτανει αυτη τη καταναλωση με ηλεκτρισμο για να ζεσταθει απο δεκεμβρη μεχρι και τον γεναρη ολον.

Επειδη παιρνει λοιπον 670 θα πρεπει να πεθανει απο το κρυο γτ καποιοι κανουν μπιζνα. Που να τους καει η μπιζνα λοιπον και να βρεθουν αστεγοι, ανεργοι, να κοιμουνται στα παγκακια οι "μπιζνεσμεν".

Και 1500 κιλοβατωρες να εκαιγε παλι θα ειχε προβλημα με αυτες τις τιμες και τις ρητρες.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NTC Labs είπε

Βιαζεσαι να κρινεις. Οταν το πετρελαιο εχει παει εκει που εχει παει καποιος που δεν ειχε να βαλει ανετα φτανει αυτη τη καταναλωση με ηλεκτρισμο για να ζεσταθει απο δεκεμβρη μεχρι και τον γεναρη ολον.

Επειδη παιρνει λοιπον 670 θα πρεπει να πεθανει απο το κρυο γτ καποιοι κανουν μπιζνα. Που να τους καει η μπιζνα λοιπον.

Και παλι ειναι παραλογη η καταναλωση.Τοσο καινε σπιτια ολοκληρο το χρονο και αυτη το εκαψε σε ενα 4μηνο.Καταλαβαινεις οτι δε γινεται υπο φυσιολογικες συνθηκες.Τωρα αν θεωρει ο οποισδηποτε οτι πρεπει να καιει το κλιμαστικο 24/7 και να μη πληρωνει πολυ,ε τοτε καλο ειναι να επιστρεψει στη πραγματικοτητα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Και παλι ειναι παραλογη η καταναλωση.Τοσο καινε σπιτια ολοκληρο το χρονο και αυτη το εκαψε σε ενα 4μηνο.Καταλαβαινεις οτι δε γινεται υπο φυσιολογικες συνθηκες.Τωρα αν θεωρει ο οποισδηποτε οτι πρεπει να καιει το κλιμαστικο 24/7 και να μη πληρωνει πολυ,ε τοτε καλο ειναι να επιστρεψει στη πραγματικοτητα...

2500 kwh σε ενα τετραμηνο χειμωνιατικα εαν χρησιμοποιουσε  ηλεκτρικο για θερμασνη  δεν ειναι τρελη καταναλωση.

Παραλογο ειναι να αυτο που γραφεις, οτι αλλοι καινε τοσο ολοκληρο το χρονο.

Ο μοναδικος τροπος να καψει κανεις μονο 2500kwh σε ολοκληρο 12μηνο ειναι να μενει μονο του σε studio 30 τετραγωνικων και οι φορες που θα χρησιμοποιει την κουζινα για μαγειρεμα και το θερμοσιφωνο για να κανει μπανιο με ζεστο νερο να ειναι μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου μηνιαιος, Καλα για χρηση κλιμαστιστικου δεν το συζηταμε καν.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ.

1100kWh περιπου μου βγαινει μενα το 4μηνο και εχω κλιματιστικα σχεδον συνεχεια οσο ειμαι σπιτι.

Ενα 9αρι και αρκετα συχνα και ενα 12αρι παραλληλα.Και ειναι 25ετιας με οτι συνεπαγεται αυτο για την καταναλωση ρευματος.Και ειναι και το σπιτι σε κακη κατασταση απο αποψη μονωσης οποτε δε σταματανε σχεδον και ποτε.

Οταν λεω οτι το βλεπω κατορθωμα το 2500,δεν υπερβαλλω και μιλαω και με αριθμους συγκεκριμενα.

Εδω αλλοι με αντλιες θερμοτητας που τις εχουν 24/7 ανοιχτες και αναφερουν 10000kWh το χρονο.Μονο ετσι δηλαδη ερχεσαι στους αριθμους που λεει οτι εκαψε.

Και προφανως οταν γνωριζεις οτι θα καψεις μπολικο (οπως στη πανω περιπτωση),ψαχνεις για το καταλληλο προγραμμα.Αν δε το κανεις,ε συγνωμη αλλα εισαι ηλιθιος.Πανε ποσα χρονια που η ιστορια με του εναλλακτικους εχει ξεκινησει και σχεδον 1 χρονο που μπηκε ΟΤΣ στο Γ1.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Dantε είπε

1100kWh περιπου μου βγαινει μενα το 4μηνο και εχω κλιματιστικα σχεδον συνεχεια οσο ειμαι σπιτι.

Ενα 9αρι και αρκετα συχνα και ενα 12αρι παραλληλα.Και ειναι 25ετιας με οτι συνεπαγεται αυτο για την καταναλωση ρευματος.Και ειναι και το σπιτι σε κακη κατασταση απο αποψη μονωσης οποτε δε σταματανε σχεδον και ποτε.

Οταν λεω οτι το βλεπω κατορθωμα το 2500,δεν υπερβαλλω και μιλαω και με αριθμους συγκεκριμενα.

Εδω αλλοι με αντλιες θερμοτητας που τις εχουν 24/7 ανοιχτες και αναφερουν 10000kWh το χρονο.Μονο ετσι δηλαδη ερχεσαι στους αριθμους που λεει οτι εκαψε.

Και προφανως οταν γνωριζεις οτι θα καψεις μπολικο (οπως στη πανω περιπτωση),ψαχνεις για το καταλληλο προγραμμα.Αν δε το κανεις,ε συγνωμη αλλα εισαι ηλιθιος.Πανε ποσα χρονια που η ιστορια με του εναλλακτικους εχει ξεκινησει και σχεδον 1 χρονο που μπηκε ΟΤΣ στο Γ1.

Παντως το περιπου 1100kwh το τετραμηνο βγαινει περιποου 3500khw τον χρονο που ειναι 40% περιπου πανω απο το 2500khw τον χρονο που καινε καποιοι  που εγραψες αρχικα.

Επισης παιζει ρολο για τι σπιτι μιλαμε καθως και  αν μιλαμε για οικογενεια η ενα ατομο σε γκαρσονιερα.Εαν μιλαμε για οικογενεια θεωρω οτι ειναι αδυνατοτο το 2,500kwh ετησιος.

Εγω σε σπιτι   120 τετραγωνικων 4μελης οικογενεια με χρηση κλιματιστικου μονο καλοκαιρινους μηνες  (χειμωνα πετρελαιο θερμανσης)παιζω γυρω στις 5000 με 5500khw τον χρονο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Dantε είπε

1100 kwh το 4μηνο είναι 9 kwh τη μέρα

δυο a/c 25ετίας κάτω από 1kw την ώρα πολύ δύσκολο να καίνε, άρα ή που είσαι πολύ λίγο στο σπίτι ή κάτι δε λες σωστά :P

μισή ώρα θερμοσίφωνο τη μέρα είναι 2 kwh, βάλε μαγειρέματα, πλυσίματα, ψυγεία, κάναν αφυγραντήρα, δε πολυβγαίνουν τα νούμερα :) :)

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

1100 kwh το 4μηνο είναι 9 kwh τη μέρα

δυο a/c 25ετίας κάτω από 1kw την ώρα πολύ δύσκολο να καίνε, άρα ή που είσαι πολύ λίγο στο σπίτι ή κάτι δε λες σωστά :P

μισή ώρα θερμοσίφωνο τη μέρα είναι 2 kwh, βάλε μαγειρέματα, πλυσίματα, ψυγεία, κάναν αφυγραντήρα, δε πολυβγαίνουν τα νούμερα :) :)

Ναι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ένας θερμοσίφωνας από μόνος του αν θέλεις να έχεις ζεστό νερό όχι για μπάνιο μια φορά την εβδομάδα,αλλά κάθε ημέρα για να πλένεις πιάτα και χέρια, αρκεί να σου ανεβάσει πολύ την κατανάλωση.

Επίσης δεν έχω καταλάβει,  θα την κατηγορησουμε επειδή έκαψε το ρεύμα; τι φάση είναι αυτή, όσα χρωστάει είναι από την ρήτρα και μόνο. 

• Like 2
Δημοσ.

Βαλτε ηλιακο και ξυλοσομπα να σωθειτε.

Η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις την ΔΕΗ με τον μηνα εμεις καιμε κλιματιστικο το βραδυ μονο εχουμε 2 9αρια καινουρια σχετικα 2 ετων και πληρωνω 60 τον μηνα αλλα ειμαι κοινωνικο τιμολογιο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Βαλτε ηλιακο και ξυλοσομπα να σωθειτε.

Η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις την ΔΕΗ με τον μηνα εμεις καιμε κλιματιστικο το βραδυ μονο εχουμε 2 9αρια καινουρια σχετικα 2 ετων και πληρωνω 60 τον μηνα αλλα ειμαι κοινωνικο τιμολογιο.

Ο ηλιακός το χειμώνα είναι πολύ περιορισμένης ευθύνης 

Τα καυσόξυλα είναι αρκετά ακριβά

Και όλα αυτά με την αίρεση ότι έχεις / μπορείς να βάλεις ηλιακό (π.χ. αν είσαι στο νοίκι και δεν σου βάζουν τι θα κάνεις ; ), ομοίως και για την ξυλόσομπα, λες να μπορεί ο καθένας να τρυπάει τοίχο για να βγάζει μπουριά στα μπαλκόνια ; 

60€ με ΚΟΤ το μήνα, αν είσαι σε σταθερό πρόγραμμα ΔΕΗ δεν είναι και λίγες kwh πάντως 

12 λεπτά πριν, telis είπε

Ναι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ένας θερμοσίφωνας από μόνος του αν θέλεις να έχεις ζεστό νερό όχι για μπάνιο μια φορά την εβδομάδα,αλλά κάθε ημέρα για να πλένεις πιάτα και χέρια, αρκεί να σου ανεβάσει πολύ την κατανάλωση.

Επίσης δεν έχω καταλάβει,  θα την κατηγορησουμε επειδή έκαψε το ρεύμα; τι φάση είναι αυτή, όσα χρωστάει είναι από την ρήτρα και μόνο. 

κοίτα, εγώ επειδή έχω και μωρό στο σπίτι, τον χειμώνα που δεν είχε και ήλιο ή είχε παγωνιά, ήθελα στάνταρ 2 ώρες τη μέρα θερμοσίφωνο αν δεν άναβε το καλοριφέρ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...