Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Everest είπε

Μειοψηφία είστε όσοι ξεκινήσατε από άλλη βάση με όλα έτοιμα.

Ακριβώς έτσι.
Γιατί οι περισσότεροι που τα βρήκαν έτοιμα όχι μόνο δεν πρόκοψαν, αλλά κυριολεκτικά πέθαναν στην ψάθα!

Συμπέρασμα!
Αυτοί που έχουν όρεξη για δουλειά και δεν περιμένουν να τους βολέψουν οι γονείς, τα πεθερικά, το κόμμα, το κράτος, ο φύλακας άγγελός τους κ.λπ. κ.λπ., στην πλειοψηφία πετυχαίνουν τους στόχους που βάζουν, είτε έχουν βρει κάτι έτοιμο είτε ξεκινούν από το μηδέν!

Θέλει και κόπο και τρόπο για να πετύχεις στη ζωή, καθώς δεν έχει εφευρεθεί ακόμη αυτόματος πιλότος επιτυχίας και πλουτισμού! 

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θέλω να μου κρατάει τίποτα το κράτος και τα μεικτά τα θέλω στο χέρι.

Σύνταξη δεν θα πάρει κανείς μας, οπότε γιατί να μου κρατάς κύριε κράτος;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, valkon είπε

Αυτά που σου κρατάει τώρα, πηγαίνουν στις τωρινές συντάξεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, filip123go είπε

Αυτά που σου κρατάει τώρα, πηγαίνουν στις τωρινές συντάξεις. 

Ακριβώς.

Τουλάχιστον στις ΗΠΑ ,τα χρηματά σου μπαίνουν σε επενδυτικό λογαργιασμό ο οποίος μακροπρόθεσμα ανεβαίνει σε αξία και απο αυτον θα θρέβεσε όταν σταματήσεις να δουλεύεις. Δεν στα τρώνε άλλοι.

Επεξ/σία από pcmasterrace123
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, valkon είπε

Αυτή η ατάκα υπάρχει από τότε που ιδρύθηκε το ΙΚΑ.

Γέρασα και ακόμη συνεχίζει να είναι "σουξέ"!!!

Όταν συναντάω κάποιους από αυτούς που το "τραγουδούσαν" και με κορόιδευαν γιατί δεν δουλεύω μαύρα και μου τα τρώει το κράτος, κλαίγονται γιατί δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη ή γιατί παίρνουν μόνο την κατώτατη!

1 λεπτό πριν, pcmasterrace123 είπε

Ακριβώς.

Τουλάχιστον στις ΗΠΑ ,τα χρηματά σου μπαίνουν σε επενδυτικό λογαργιασμό ο οποίος μακροπρόθεσμα ανεβαίνει σε αξία και απο αυτον θα θρέβεσε όταν σταματήσεις να δουλεύεις. Δεν στα τρώνε άλλοι.

Σε επενδυτικά ταμεία που όταν κατέρρευσε το σύστημα το 2008 βρέθηκαν στο δρόμο!

Μην ωραιοποιούμε καταστάσεις και κυρίως μην ξεχνάμε!

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Everest είπε

Θέλετε και να ειρωνευτείτε κιόλας, ενώ δεν έχετε ιδέα της σχολικής πραγματικότητας και απλά εκτίθεστε. Ρωτήστε γνωστούς σας καθηγητές για τα κενά στα σχολεία τους.

Δε χρειαζεται να τους ρωτησουμε.

Εχουμε τα μισα παιδια, και 4x τους δασκαλους και καθηγητες απο οτι ειχαμε παλια. Και καταφερνουμε να εχουμε χειροτερη παιδεια...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Όταν συναντάω κάποιους από αυτούς που το "τραγουδούσαν" και με κορόιδευαν γιατί δεν δουλεύω μαύρα και μου τα τρώει το κράτος, κλαίγονται γιατί δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη ή γιατί παίρνουν μόνο την κατώτατη!

Κατι σαν τη νοβα ,που εκλεινε καθε μηνα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Σε επενδυτικά ταμεία που όταν κατέρρευσε το σύστημα το 2008 βρέθηκαν στο δρόμο!

Μην ωραιοποιούμε καταστάσεις και κυρίως μην ξεχνάμε!

Θα συμφωνήσω εν μέρη μαζι σου. Τέτοιες κρίσεις μπορούν να καθυστερίσουν το πότε θα αποσυρθείς αν πέσεις σε κακό timing ,αλλά

1) Το ίδιο ισχύει για τις συντάξεις (δες Ελλάδα)

2) Όσοι είναι κοντά στο να αποσυρθούν έχουν χαρτοφυλάκια χαμηλού ρίσκου και τέτοιες κρίσεις δεν τους επιρεάζουν το ίδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, filip123go είπε

Ρωτάμε εδώ, γιατί δεν μας λέτε;

Σου λέμε, αλλά θέλεις να στο δώσουμε και στο πιάτο, διότι είσαι άπιστος καχύποπτος και νομίζεις ότι το forum είναι γεμάτο troll που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις...

Μου φαίνεται απίστευτο να μην έχεις έναν γνωστό με παίδί σε σχολείο που να είχε κενά μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, ή έναν εκπαιδευτικό που να είχε πρόβλημα με καλύψεις κενών στο σχολείο του.

Επειδή συνεχίζω να μην θέλω να αναφερθώ σε γνωστούς μου ή στη γειτονία που μένω, πάρε να δεις αυτούς που τολμούν: https://www.alfavita.gr/kena-ekpaideytikon (το βρήκα με google search)

Και ένα ακόμα που δείχνει ότι όντως υπάρχουν 1774+ ~3000 κενά (υποτίθεται λόγω κορωνοϊού): https://www.protothema.gr/politics/article/1200369/upourgeio-paideias-1774-proslipseis-anapliroton-ekpaideutikon-gia-ta-kena-sta-sholeia/

Επεξ/σία από johnnieinlab
αναφέρω την πηγή
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Επειδή συνεχίζω να μην θέλω να αναφερθώ σε γνωστούς μου ή στη γειτονία που μένω, πάρε να δεις αυτούς που τολμούν: https://www.alfavita.gr/kena-ekpaideytikon

Αυτό με κάλυψε. Ευχαριστώ πολύ!

7 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Σου λέμε, αλλά θέλεις να στο δώσουμε και στο πιάτο, διότι είσαι άπιστος και νομίζεις ότι είναι γεμάτο το forum troll που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις...

Επίσης, είναι γεμάτο το φόρουμ με τρολ. 12 χρόνια εδώ μέσα έχω μάθει να τα αναγνωρίζω από χιλιόμετρα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Συμπλήρωσα κάποια σχόλια στο post, διότι το πρώτο site που παρέθεσα φαίνεται κάπως "επαναστατικό" και φοβάμαι ότι θα χαρακτηριστώ αντικαθεστωτικός. Με βάση τη φετινή μου εμπειρία αλλά και ένα απλό search στο internet μου φαίνεται φοβερό ότι κάποιος μπορεί να είναι αρνητής μιας αλήθειας που είναι τόσο εύκολο να διαπιστωθεί και να επιβεβαιωθεί.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filip123go είπε

Εσύ δεν μας έχεις γράψει ακόμα το λόγο για τον οποίο "καίγεσαι" και υποστηρίζεις το αντίθετο ή αμφισβητείς τα λεγόμενα των υπολοίπων...

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Εσύ δεν μας έχεις γράψει ακόμα το λόγο για τον οποίο "καίγεσαι" και υποστηρίζεις το αντίθετο ή αμφισβητείς τα λεγόμενα των υπολοίπων...

Γιατί έχω κουραστεί να διαβάζω αερολογιες. Αναφέρθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κάποια σχολεία. Ε ποια σχολεια είναι αυτα; (Δεν περιορίζεται μόνο στα σχολεία, είναι γενικό φαινόμενο.)

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, pcmasterrace123 είπε

Θα συμφωνήσω εν μέρη μαζι σου. Τέτοιες κρίσεις μπορούν να καθυστερίσουν το πότε θα αποσυρθείς αν πέσεις σε κακό timing ,αλλά

1) Το ίδιο ισχύει για τις συντάξεις (δες Ελλάδα)

2) Όσοι είναι κοντά στο να αποσυρθούν έχουν χαρτοφυλάκια χαμηλού ρίσκου και τέτοιες κρίσεις δεν τους επιρεάζουν το ίδιο.

Οταν καταρρέει η παγκόσμια οικονομία όλοι επηρεάζονται! 

Αν δεν είχε επέμβει το κράτος στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, δεν ξέρω πού θα βρισκόταν όλος ο πλανήτης σήμερα και όχι μόνο η Ελλάδα!

Η οικονομική κρίση είναι κάτι σαν την πανδημία. Οι υγιείς οργανισμοί θα έχουν τις λιγότερες νοσήσεις και θανάτους, οι ασθενικοί και χρόνια νοσούντες θα έχουν αντίστοιχα τις περισσότερες!

Δημοσ.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Προφανώς η ελληνική πραγματικότητα δεν ευνοεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά παράλληλα ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν θέλει να σωθεί.

Για παράδειγμα είμαι φοιτητής πληροφορικής και παράλληλα δουλεύω σε μια εταιρεία. Έτυχε κάποιοι γνωστοί να μου ζητήσουν να προτείνω άτομα για junior θέσεις σε άλλες εταιρείες. Ρώτησα 4 συμφοιτητές μου αν ενδιαφέρονται και όλοι δεν ενδιαφέρθηκαν καν να πάνε για συνέντευξη, με τον έναν να λέει το κορυφαίο ότι δεν θέλει να χάσει το καλοκαίρι του. 

Αυτά τα παιδιά θα φτάσουν 25 - 26 χρονών και θα παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά, το οποίο είναι φυσικό, καθώς στην ίδια ηλικία θα υπάρχουν άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία.

Πραγματικά, θλίβομαι που βλέπω άτομα να παίρνουν πτυχία σε μεγάλες ηλικίες, χωρίς παράλληλα να αποκτούν κάποια εμπειρία σε δουλειές ή δικά τους project. Αυτό αφορά τουλάχιστον τον δικό μου τομέα, όπου αν κάποιος προσπαθήσει, έχει μεγάλη πιθανότητα να πετύχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...