Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Macosj είπε

Η μεσαία τάξη είναι η λεγεώνα των πλούσιων. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός επιβιώνει γιατί ο καθένας έχει την απειροελαχιστη πιθανότητα να γίνει πλούσιος. Η μεσαία τάξη είναι αυτό που σε ένα δίκαιο σύστημα έπρεπε να είναι ο κανόνας. Στην πραγματικότητα όμως, είναι τύποι που παίρνουν ψίχουλα ( σε σχέση με τους πλούσιους) αλλά αισθάνονται διαφορετικοί από τους φτωχούς ( Ελλάδα αυτοί που έχουν κάτω από 1100 τον μήνα). Έτσι ψηφίζουν ως άλλοι Bill Gates, αυτούς που τους υποδεικνύουν οι πλούσιοι. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται αυτό το σύστημα. Οπότε καμία μεσαία τάξη δεν καταργείται, για την ακρίβεια απλα αυξάνεται η κατώτερη και αυτή φαίνεται περισσότερο γιατί μειώνονται οι μισθοί σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό. Μακάρι να καταργουσαν την μεσαία τάξη μπας και άλλαζε αυτός ο κοσμος να μοιραζαμε τον πλούτο δίκαια με βάση ότι παράγει ο καθένας, όχι ο ινφλουέσερ να παίρνει 100κ τον μήνα και ο ιατρός 1κ 

Τους influencers με 100κ ακουλουοθους και like τους έκανε ένα Μερίδιο της κοινωνίας που είναι κοιμισμενοι και πρόβατα , τι φταει ο /η influencer που τον ακολουθάν τόσα άτομα και διαφημίζεται και πλουτίζει και άλλοι χάνουν χρόνο από την ζωή τπυς βλέποντας τα χαζοστορυ τους

• Like 3
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω γιατι νομιζω οτι με την κριση μπηκαν τα πραγματα στη θεση τους?

Εποχες 2008, βγαιναμε στο μπαλκονι και μετρουσαμε τις τζιπαρες που περνουσαν. Καθε οικογενεια στη γειτονια 2 και 3 αμαξια. Τις κυριακες στην ταβερνα δεν εβρισκες να κατσεις και στα μπουζουκια το ιδιο. Ο καθε μπουρτζοβλαχος με δανεικα εκανε ζωαρα και νομιζε οτι ηταν μεσαια ταξη.

Στο λυκειο μου αν ηθελες να σε σεβοντε επρεπε να εχεις τα τελευταια nike airmax 200 ευρω. Και κινητο το τελευταιο μοντελο νοκια. Που δεν ηταν μεσαια ταξη, γονεις δημ.υπαλ. ειχανε και αγοραζανε λες και δεν υπαρχει αυριο...

Τωρα τα παιδακια ολα τα βλεπεις και τα λυπασε, φορανε μονο λαικη... αλλα ετσι πρεπει να ειναι. Αν θες παπουτσια 200 ευρω θα πρεπει να τα βλεπεις μονο στα αναλογα σχολεια στις καλες περιοχες.

Η ελλαδα ειχε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ μεσαια ταξη, πλεον εχει οσο πρεπει. Απο που και ως που με 2 μισθους δημοσιου θα πρεπει να εισαι μεσαια ταξη? Η μεσαια ταξη ειναι οι ανθρωπου που επιχειρουν , παιρνουν ρισκα και κερδιζουν.

Επεξ/σία από Land-decked
  • Like 1
  • Confused 3
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, filip123go είπε

Τι εννοείς κενά στα σχολεία; Σε ποια σχολεία; Στην άκρη της Ελλάδας που τους στέλνουν αναπληρωτές και ακυρώνουν τις θέσεις γιατί δεν θέλουν να φύγουν από τον νόμο τους; Εκεί ναι έχει κενά. Σε μεγάλες πόλεις όμως, δεν έχω δει κανένα κενό.

Κάθε χρόνο η κυβέρνηση προσλαμβάνει αναπληρωτές και ωρομίσθιους για να καλύψει τις διδακτικές ώρες/ανάγκες που η ίδια έχει ορίσει ότι θα πρέπει να καλύπτουν τα σχολεία. Κάθε χρόνο -και ειδικά φέτος- παρουσιάζεται το φαινόμενο να ξεκινά η χρονιά, να βλέπουν τότε τα κενά που υπάρχουν (λες και δεν γνωρίζουν από το καλοκαίρι ποιοι μόνιμοι πήραν πχ σύνταξη) και στη συνέχεια να "προσπαθούν" να καλύψουν τις θέσεις.

Επειδή τυχαίνει να έχω σχέσεις με  εκπαιδευτικούς εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, μάθε ότι υπήρχαν σχολεία σε μη "ακριτικές" περιοχές των (όχι και τόσο) βορείων προαστίων που το Νοέμβρη είχαν τμήματα χωρίς μαθηματικό και φυσικό, που δεν έκαναν καθόλου καλλιτεχνικά ή ειδικά μαθήματα... Σε κάποιες περιπτώσεις, με διάφορες δικαιολογίες, οι θέσεις δεν καλύφθηκαν μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ελπίζω να έγινε μετά τις γιορτές!

Πλέον, μετά από τόσα χρόνια, τείνω να πιστεύω ότι γίνεται εκ του πονηρού, για να πληρώνει το κράτος λιγότερα σε μισθούς και για να στρέφεται κόσμος στην ιδιωτική εκπαίδευση οδηγούμενος από την απαξίωση του δημοσίου σχολείου.

TLDR: Το ότι δεν έχεις δει κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tounion είπε

1. Τα 1000€ θεωρείς οτι ειναι σοβαρός μισθός ? αν ναι αμφισβητω και το τι θεωρεις σοβαρες εταιρειες. 

Η χώρα στην οποία θέλεις να μοιάσουμε ποια είναι και πόσο ειναι π.χ ο βασικός μισθός.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Αdmin είπε

Θα σου πρότεινα να μάθεις λίγη οικονομική θεωρία:

Ο Snik ξέρεις ποσά χρόνια έκανε για να «Φανεί « ,για να κανεί το blow up , και Ποσά χρόνια ήταν στην αφάνεια και τι θυσίασε πάνω 10-12 χρόνια δουλειάς από το 2009 έως το 2017-16 που έκανε το pick  της καριέρας του ;;; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Επειδή τυχαίνει να έχω σχέσεις με  εκπαιδευτικούς εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, μάθε ότι υπήρχαν σχολεία σε μη "ακριτικές" περιοχές των (όχι και τόσο) βορείων προαστίων που το Νοέμβρη είχαν τμήματα χωρίς μαθηματικό και φυσικό, που δεν έκαναν καθόλου καλλιτεχνικά ή ειδικά μαθήματα..

Ποια σχολεία ήταν αυτά;

Δημοσ.

Για οσους λενε οτι δν θελουν να πεσει η μεσαια ταξη επειδη ''καπιταλισμος΄΄ και ΄΄κουνιεται η οικονομια΄΄ εχετε μεινει πολλα χρονια πισω και εχουν αλλαξει τα πραγματα. Δεν εχουν αναγκη τα χρηματα σας/μας, τα εχουν! Δεν μας βλεπουν σαν ανθρωπους για αυτους ειμαστε ζωα, δεν θελουν να εχουμε τιποτα και να αρχιζουμε να αραιωνουμε σιγα σιγα. Δεν ειναι θεωριες συνομωσιας πλεον. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, filip123go είπε

Ποια σχολεία ήταν αυτά;

Προφανώς αν ήθελα να τα πω θα το είχα κάνει. Δεν πρόκειται να εκθέσω φιλικά μου πρόσωπα. Να είσαι όμως σίγουρος ότι η κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση.

Δημοσ.

Μεσαία τάξη στην ελλάδα πλέον ονομάζουμε αυτους που με το ζόρι χρωστάνε μονο στεγαστικό και έχουν αμάξι 15ετίας. Η παλιά μεσάια τάξη που καθάριζε κοντά 3κ ευρω καθαρά ανα οικογένεια είναι είδος προς εξαφάνιση. Λογικό γιατι όλος αυτός ο πλούτος δεν είχε αντίκρισμα στην οικονομία της χώρας. Ολα τα προβλήματα ξεκινανε και τελειωνουν με την ψηφο μας. 

Δημοσ.

Σχολίασα κι εγώ πριν κλειδώσει το thread.

Ουσιαστικά για να πας μπροστά πρέπει να ασχοληθείς με τομείς που θα μπορέσουν να σε απορροφήσουν  πχ αυτοματισμός, IT/cloud/programming. Αυτό ωστόσο δεν είναι πανάκεια, ένας καλός μηχανολόγος θα βρει δουλειά, ένας καλός χημικός και ούτω καθεξής. Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι αυτοί που είναι, αν θέλουμε κάτι καλύτερο ή θα τον απαιτήσουμε ή θα μεταναστεύσουμε.

Spoiler

Όσο η χώρα και ο καιρός γίνονται χειρότερα τόσο πιο πολύ ενεργά σκέφτομαι να φύγω έξω. Το μόνο που με κρατάει εδώ πέραν των γονιών μου είναι ότι δουλεύω σε πολυεθνική και έχω κάποιες έξτρα παροχές και σχετικά καλύτερο μισθό. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Προφανώς αν ήθελα να τα πω θα το είχα κάνει. Δεν πρόκειται να εκθέσω φιλικά μου πρόσωπα. Να είσαι όμως σίγουρος ότι η κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση.

Κατάλαβα... Και αυτοί από το χωριό είναι . Δεν τους ξέρουμε. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Κατάλαβα... Και αυτοί από το χωριό είναι . Δεν τους ξέρουμε. 

Και του αλλου του ειχε στειλει email η τραπεζα με συνδεσμο για να κανει κλικ,αλλα ποτε δεν ειπε ποια τραπεζα ειναι ουτε email εδειξε.Πολλη μυστικοτητα στο ινσομνια.

• Thanks 1
Δημοσ.

Θέλετε και να ειρωνευτείτε κιόλας, ενώ δεν έχετε ιδέα της σχολικής πραγματικότητας και απλά εκτίθεστε. Ρωτήστε γνωστούς σας καθηγητές για τα κενά στα σχολεία τους.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...