Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ναι, μόνο που δεν είναι τόσο απλό.

Ξέρω ηλεκτρολόγο που ψήθηκε στη δουλειά με τον ηλεκτρολόγο πατέρα του απ' τον οποίο προφανώς δέχτηκε βοήθεια σε πλείστα επίπεδα.

Δουλεύει το παιδί, αλλά δεν ξεκίνησε και απ' το μηδέν.

Επίσης όσοι είστε στα 30 σας και τα 40 σας στην επαρχία με χωράφια, ε δεν τα φτιάξατε μόνοι σας, το 99% έτοιμα τα βρήκε.

Δεν περνάνε πλέον ατάκες τύπου «εγώ διάβασα, εγώ έστρωσα κώλο, εγώ το ένα εγώ το άλλο».

Και εγώ ξέρω 10 Αλβανούς και Βούλγαρους που ήρθαν στην χώρα μόνο με τα ρούχα που φορούσαν και τώρα έχουν παραπάνω από αυτούς που αναφέρεις !!!!! Σταματήστε την καραμέλα ότι κάποιοι τα βρήκαν έτοιμα!!! Αν όταν έπρεπε να στρώσεις τον «…. » σου να σπουδάσεις εσένα το μυαλό σου ήταν άλλου ….. τότε προετοιμάστηκες να γίνεις ντελιβερας, και αυτό αξίζεις ….. τώρα όλα τα αλλά είναι σαν την ατάκα στην ταινία «άτιμη κοινωνία» κλ κλπ κλπ

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Πάντως δεν ισχύει για όλους που έχουν πετύχει.

Ναι συμφωνώ. Αλλά δεν μπορείς να πεις ότι όλοι τα βρήκαν έτοιμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι απ' τη στιγμή που ισχύει ο νόμος προσφοράς-ζήτησης, αν σιγά-σιγά στραφεί ο κόσμος στα τεχνικά επαγγέλματα, από ένα σημείο και μετά θα υπάρξει κι εκεί κορεσμός, οι τιμές θα πέσουν και τα χρήματα δε θα είναι τόσα.

Το ίδιο ισχύει και για τον πρωτογενή τομέα. Ναι, επιστρέφουν κάποιοι στα χωριά, δημιουργούν/αναλαμβάνουν κάποιες μονάδες και βγάζουν καλά χρήματα, αλλά δεν υπάρχει και ιδιαίτερος ανταγωνισμός. Για σκέψου να γυρίσουμε μπούγιο στα χωριά να δούμε τι θα πρωτοβγάλει ο καθένας, πού και πόσο θα τα πουλάει.

Έγιναν λάθη τις τελευταίες δεκαετίες και «έπρεπε» να σπουδάσουν όλοι, γιατί άκουγες παντού «βλέπεις τι τραβάει αυτός (ο χτίστης, ο υδραυλικός κ.λπ.); Διάβασε για να μη γίνεις σαν αυτόν». Και σπούδασαν τα παιδιά και τώρα γεμίσαμε άνεργους πτυχιούχους.

Και η κλασική ατάκα είναι η «οι καλοί δεν πάνε χαμένοι». Σύμφωνοι, αλλά αν υποθετικά ήταν όλοι καλοί τι θα γινόταν, θα έβγαζαν όλοι τα ίδια; Θα πολλαπλασιάζονταν οι δουλειές και τα μερεμέτια για τους υδραυλικούς και τους ηλεκτρολόγους;

Τότε μετά ο κόσμος θα στραφεί πίσω στα άλλα επαγγέλματα μετά από μια x χρονική περίοδο. Σκέψου το σαν μια ζυγαριά ,έτσι λειτουργεί η προσφορά και η ζήτηση.

Επίσης οι ακαδημαικές σπουδές δεν είναι απαραίτητες για όλα τα επαγγέλματα που αμοίβουν καλά. Το ξαναλέω τα πάντα είναι προσφορά και ζήτηση. Υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία είναι επικίνδυνα και αμοίβουν καλά ,πχ μπορείς να πας να γίνεις δύτης σε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και να παίρνεις 40χιλιάδες ευρώ τον μήνα.Υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία απαιτούν να είσαι εκτός χώρας για μέρες πχ καπετάνιος ,πιλότος και αμοίβουν καλά.

Επεξ/σία από pcmasterrace123
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, pcmasterrace123 είπε

Τότε μετά ο κόσμος θα στραφεί πίσω στα άλλα επαγγέλματα μετά από μια x χρονική περίοδο. Σκέψου το σαν μια ζυγαριά ,έτσι λειτουργεί η προσφορά και η ζήτηση.

Επίσης οι πτυχιακές σπουδές δεν είναι απαραίτητες για όλα τα επαγγέλματα που αμοίβουν καλά. Το ξαναλέω τα πάντα είναι προσφορά και ζήτηση. Υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία είναι επικίνδυνα και αμοίβουν καλά ,πχ μπορείς να πας να γίνεις δύτης σε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και να παίρνεις 40χιλιάδες ευρώ τον μήνα.Υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία απαιτούν να είσαι εκτός χώρας για μέρες πχ καπετάνιος ,πιλότος και αμοίβουν καλά.

Δύτης σε πλατφόρμες εξόρυξης χωρίς engineering degree δεν υπάρχει !!! Καπετάνιος και πιλότος χωρίς πτυχίο δεν υπάρχουν !!!!

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Ο πρωτογενής τομέας έχει άπειρα λεφτά. Μην λέμε ότι θέλουμε, από επαρχεία είμαι και ξέρω (έχουμε και εμείς χωράφια αλλά λίγα). 

Αν ο άλλος έχει 500-1000 στρέμματα τα λεφτά που βγάζει σε ένα χρόνο εγώ δεν πρόκειται να τα δω ποτέ. Αλλά είναι μεγάλο-παταγωγος. Δεν θα πάει δηλαδή αυτός να μαζέψει 1000 στρέμματα. Έχει προσωπικό. Αυτός απλά θα επιβλέπει-συντονίζει. Ούτε πολύ δουλειά έχει. Υπάρχουν πολλοί μήνες το χρόνο (τουλάχιστον για ροδάκινα που ξέρω) που είσαι idle. Απλά το ζόρι είναι το καλοκαίρι που πρέπει να μαζέψεις μέσα στη ζέστη. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είναι εύκολη δουλειά. Είναι από τις πιο δύσκολες που υπάρχουν. Εγώ δεν θα την έκανα ποτέ , για 2 λόγους. 

1ον γιατί δεν γουστάρω να κουράζομαι σωματικα

Και

2ον γιατί ο πατέρας μου έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να με σπουδάσει (αν ήταν να είμαι στα χωράφια πραγματικά τσάμπα τα λεφτά).

Για να μην παρεξηγηθω, έχω μεγάλο θαυμασμό γι αυτούς που έχουν αποφασίσει να κάνουν αυτή τη δουλειά γιατί τη θεωρώ όπως είπα πάρα πολύ δύσκολη. Απλά εγώ δεν θα την έκανα ποτέ.

Τώρα το να λες ότι δεν έχει χρήματα είναι απλά αστείο ..

Δεν είναι όλες οι καλλιέργειες ίδιες 

Ούτε μπορούν να καλλιεργηθούν όλα τα προϊόντα όπου να ναι.

Αν μιλάμε για κάποιον που έχει 1000 στρέμματα ροδάκινα ναι είναι πολύ πολύ κερδοφόρο, σε αροτραια καλλιέργεια τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δύτης σε πλατφόρμες εξόρυξης χωρίς engineering degree δεν υπάρχει !!! Καπετάνιος και πιλότος χωρίς πτυχίο δεν υπάρχουν !!!!

Είπα χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου ,ημουν αρκετά ξεκάθαρος.

Όσο για τον δύτη θυμάμαι ότι δεν θέλει bachelor.

Edit : το έκανα ακαδημαικές για να μην υπάρχει σύγχυση

Επεξ/σία από pcmasterrace123
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpolal είπε

H κλασσική καπιταλιστική ατάκα.

Υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους (NOT), αν δεν τα καταφέρατε στην ζωή σας είναι απλά επειδή δεν σας κόβει ή δεν προσπαθήσατε αρκετά ή στην τελική δεν το αξίζατε. 😐

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Βλέποντας το συγγενικό περιβάλλον και τους συγχωριανούς μου όσοι κατάφεραν να έχουν μια σταθερή και καλοπληρωμένη δουλειά όλοι ανεξαιρέτως, πέρα από τις σπουδές τους φρόντισαν για συνεχή επιμόρφωση και εξειδίκευση! Κανένας από όσους ξέρω ότι σπούδασαν δεν κλαίγεται και δεν είναι άνεργος!

Όσοι δεν τα "κατάφεραν", ούτε σπούδασαν, ούτε πήγαν έστω σε μια τεχνική σχολή να μάθουν κάτι και κλαίγονται για την άδικη κοινωνία και τον καπιταλισμό κ.λπ. κ.λπ. Βολεύονται με επιδόματα, τρίμηνες συμβάσεις σε δήμους και περιστασιακές δουλειές σαν σερβιτόροι, ντελιβεράδες κ.λπ.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O ts , εντωμεταξυ, σας εχει αφησει να παιζετε μπαλα και λογικα τρωει τα ποπ κορν του.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BackFromHell είπε

O ts εντωμεταξυ, χθεσινο account, σας εχει αφησει να παιζετε μπαλα και λογικα τρωει τα ποπ κορν του.

Ενός έτους και μιας ημέρας.
Παρατηρεί 10 χρόνια τι γινόταν στη χώρα αλλά έδινε ξανά πανελλήνιες πέρυσι, ισχύει τους έπαιξε μπάλα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Ενός έτους και μιας ημέρας.
Παρατηρεί 10 χρόνια τι γινόταν στη χώρα αλλά έδινε ξανά πανελλήνιες πέρυσι, ισχύει τους έπαιξε μπάλα.

Ωριμασε νωρις το παιδι .Οταν ηταν 8-9 ετων ειχε σαν ασχολια τα οικονομικα και τα μνημονια .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, N1ghtwing είπε

Καλησπέρα σε όλους , θέλω να θέσω ένα ερώτημα το οποία τώρα παρατηρούμε γύρω στα 10 χρόνια στην χώρα μας αλλά και σε αλλες , το οποίο είναι η ελαχιστοποίηση της μεσαίας τάξης και σιγά σιγά την κατάργηση της . Αυτό έγινε πολύ εμφανές στην χώρα μας μετά την κρίση του 2010 και έπειτα σιγά σιγά είναι εμφανές ότι η πλειοψηφία του λαού θα ζει με μισθούς 500-600€  ( καθαρά )τον μήνα και στην καλύτερη αν κάποιος μπει δημόσιο να παίρνει 950-1000 , οπου και στους μισθούς δημοσίου και των συντάξεων έχει πέσει μεγάλο πετσόκομμα . Ουσιαστικά θελουν ένα 5% του πληθυσμού να ζουν στην χλιδά και να πλούσιοι(  οικογένειες εφοπλιστών , μεγάλο επιχειρηματιών , και άλλων λαμόγιων )  ταυτόχρονα και τις τιμές των είδων να ανεβαίνουν , και λαός να γίνεται ολο Και φτωχότερος . Ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε μεροκάματα Ινδιας / Κίνας / Taiwan κλτπ όπου και η ζωή είναι αντίστοιχα φθηνή , αλλά είναι κατάντια άτομα με προσόντα ( πτυχία , μεταπτυχιακά , ξένες γλώσσες ) να είναι άνεργοι ή να πηγαίνουν να δουλεύουν 9-10 ώρες για 600-700€ και αν δεν θέλουν υπάρχουν άλλοι τόσοι άνεργοι που περιμένουν … όχι ότι οποίος βγάζει πτυχία η χαρτιά σημαίνει ντε και καλά ότι πρέπει να αποκατασταθεί κιόλας διότι όλοι στοιβάζονται στον τριτογενή τομέα παραγωγής και ελάχιστοι πάνε στον πρωτογενή τομέα ( ο ποιος  έχει λεφτά για κάποιον που είναι έξυπνος ) . Που θα οδηγήσει όλο αυτό ;; 

1. Η αταξική κοινωνία είναι ο ορισμός του κομμουνισμού.
Όχι του καπιταλισμού.
Άρα η κατάργηση της μεσαίας τάξης δεν είναι ο καπιταλισμός.

2. Η φτωχοποίηση είναι ο κομμουνισμός.
Ο καπιταλισμός παράγει πλούτο, ενώ ο κομμουνισμός αναδιανέμει φτώχεια.
Στον κομμουνισμό όλοι είναι το ίδιο... ΦΤΩΧΟΙ.

3. Αυτό που έχουμε δεν είναι καν καπιταλισμός.
Είναι ψευτοκαπιταλισμός,
δηλαδή καπιταλισμός της παρέας με πολύ από σοσιαλισμό.

Άρα η καραμέλα ότι καπιταλισμός ίσον «κατάργηση της τάδε τάξης», «φτωχοποίηση» κλπ κλπ
καλή προπαγάνδα αλλά δεν.

• Like 1
  • Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...