Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους , θέλω να θέσω ένα ερώτημα το οποία τώρα παρατηρούμε γύρω στα 10 χρόνια στην χώρα μας αλλά και σε αλλες , το οποίο είναι η ελαχιστοποίηση της μεσαίας τάξης και σιγά σιγά την κατάργηση της . Αυτό έγινε πολύ εμφανές στην χώρα μας μετά την κρίση του 2010 και έπειτα σιγά σιγά είναι εμφανές ότι η πλειοψηφία του λαού θα ζει με μισθούς 500-600€  ( καθαρά )τον μήνα και στην καλύτερη αν κάποιος μπει δημόσιο να παίρνει 950-1000 , οπου και στους μισθούς δημοσίου και των συντάξεων έχει πέσει μεγάλο πετσόκομμα . Ουσιαστικά θελουν ένα 5% του πληθυσμού να ζουν στην χλιδά και να πλούσιοι(  οικογένειες εφοπλιστών , μεγάλο επιχειρηματιών , και άλλων λαμόγιων )  ταυτόχρονα και τις τιμές των είδων να ανεβαίνουν , και λαός να γίνεται ολο Και φτωχότερος . Ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε μεροκάματα Ινδιας / Κίνας / Taiwan κλτπ όπου και η ζωή είναι αντίστοιχα φθηνή , αλλά είναι κατάντια άτομα με προσόντα ( πτυχία , μεταπτυχιακά , ξένες γλώσσες ) να είναι άνεργοι ή να πηγαίνουν να δουλεύουν 9-10 ώρες για 600-700€ και αν δεν θέλουν υπάρχουν άλλοι τόσοι άνεργοι που περιμένουν … όχι ότι οποίος βγάζει πτυχία η χαρτιά σημαίνει ντε και καλά ότι πρέπει να αποκατασταθεί κιόλας διότι όλοι στοιβάζονται στον τριτογενή τομέα παραγωγής και ελάχιστοι πάνε στον πρωτογενή τομέα ( ο ποιος  έχει λεφτά για κάποιον που είναι έξυπνος ) . Που θα οδηγήσει όλο αυτό ;; 

Επεξ/σία από N1ghtwing
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η χωρα εχει πλεον 27% του πληθυσμου συνταξιουχους (με μεσο ορο τα 700€) και 35% ενεργους εργαζομενους (το 1960 ηταν 1 συνταξιουχος/5 εργαζομενοι), ενω η ελληνιδα (μαζι με τις ελληνοποιημενες αλλοδαπες) κανει ενα παιδι αντι για 2, με αποτελεσμα να φθινουμε και πληθυσμιακα. 

Η φαση θα παει δανεικα-μνημονια μεχρι να δυσει ο ηλιος...

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, gpapadakis said:

Η φαση θα παει δανεικα-μνημονια μεχρι να δυσει ο ηλιος...

Η έκφραση είναι μέχρι να "σβήσει" ο ήλιος 🙂

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, N1ghtwing είπε

Καλησπέρα σε όλους , θέλω να θέσω ένα ερώτημα το οποία τώρα παρατηρούμε γύρω στα 10 χρόνια στην χώρα μας αλλά και σε αλλες , το οποίο είναι η ελαχιστοποίηση της μεσαίας τάξης και σιγά σιγά την κατάργηση της . Αυτό έγινε πολύ εμφανές στην χώρα μας μετά την κρίση του 2010 και έπειτα σιγά σιγά είναι εμφανές ότι η πλειοψηφία του λαού θα ζει με μισθούς 500-600€  ( καθαρά )τον μήνα και στην καλύτερη αν κάποιος μπει δημόσιο να παίρνει 950-1000 , οπου και στους μισθούς δημοσίου και των συντάξεων έχει πέσει μεγάλο πετσόκομμα . Ουσιαστικά θελουν ένα 5% του πληθυσμού να ζουν στην χλιδά και να πλούσιοι(  οικογένειες εφοπλιστών , μεγάλο επιχειρηματιών , και άλλων λαμόγιων )  ταυτόχρονα και τις τιμές των είδων να ανεβαίνουν , και λαός να γίνεται ολο Και φτωχότερος . Ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε μεροκάματα Ινδιας / Κίνας / Taiwan κλτπ όπου και η ζωή είναι αντίστοιχα φθηνή , αλλά είναι κατάντια άτομα με προσόντα ( πτυχία , μεταπτυχιακά , ξένες γλώσσες ) να είναι άνεργοι ή να πηγαίνουν να δουλεύουν 9-10 ώρες για 600-700€ και αν δεν θέλουν υπάρχουν άλλοι τόσοι άνεργοι που περιμένουν … όχι ότι οποίος βγάζει πτυχία η χαρτιά σημαίνει ντε και καλά ότι πρέπει να αποκατασταθεί κιόλας διότι όλοι στοιβάζονται στον τριτογενή τομέα παραγωγής και ελάχιστοι πάνε στον πρωτογενή τομέα ( ο ποιος  έχει λεφτά για κάποιον που είναι έξυπνος ) . Που θα οδηγήσει όλο αυτό ;; 

Εκτός πραγματικότητας !!!! Η κινητήρια δύναμη τις παγκόσμιας οικονομίας είναι η μεσαία τάξη. Δεν σκοτώνει κανένας την αγελάδα που κάνει τι γάλα, τώρα εάν είστε στην κατηγορία του ελάχιστου μισθού, κάτι κάνετε λάθος στην ζωή σας, από σπουδές μέχρι επαγγελματικές επιλογές, δόξα το θεό η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή ένωση μας έχει ανοίξει τις πόρτες για πολλές διεθνείς επαγγελματικές επιλογές.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν; 

Είναι από το χωριό, δεν τους ξέρεις.

22 λεπτά πριν, N1ghtwing είπε

είναι εμφανές ότι η πλειοψηφία του λαού θα ζει με μισθούς 500-600€  ( καθαρά )τον μήνα και στην καλύτερη αν κάποιος μπει δημόσιο να παίρνει 950-1000

Αυτό δεν ισχύει. Όσοι ασχολούνται με οτιδήποτε σχετικό με νέες τεχνολογίες (δίκτυα, digital marketing, analytics,  software development, designer κλπ κλπ κλπ,) και είναι πάνω από 30 βγάζουν πάνω από 1000€ στην περισσότερες περιπτώσεις. Τώρα αν είσαι φιλόλογος η κοινωνιολόγος και περιμένεις να διοριστείς και απλά γκρινιάζεις, είσαι και λίγο άξιος της μοίρας σου.

Το δημόσιο έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια. Οι μισθοί του είναι πολύ κατώτεροι από αυτούς που δίνουν οι σοβαρές εταιρείες (το τονίζω το σοβαρές).

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 5
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, N1ghtwing είπε

ελάχιστοι πάνε στον πρωτογενή τομέα ( ο ποιος  έχει λεφτά για κάποιον που είναι έξυπνος ) .

Αυτά τα λένε κάτι αθηναίοι που δεν έχουν ιδέα. Εμείς που μεγαλώσαμε στην επαρχία και έχουμε κάνει τέτοιες δουλειές, απλά γελάμε. Δεν είναι farmville, είναι σκληρή δουλειά. Οι καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο καταστροφικές και οι αποζημιώσεις δεν αρκούν. Οι επιδοτήσεις σε κρατάνε δεμένο με συνεχείς ελέγχους και η καλλιέργεια οφείλει να είναι άρτια συνεχώς. Οι τιμές αγοράς από τους χονδρέμπορους είναι αστείες, μόνο η όποια επιδότηση κρατάει τον αγρότη στη δουλειά. Ο αγρότης πλέον είναι σαν επιχειρηματίας με χαμηλό κλιμάκιο ασφάλισης. Αν ήταν καλά δεν θα έφευγαν όλοι για τις πόλεις εδώ και δεκαετίες. Συνεχιζουμε να ψηφίζουμε τηλεορασόπληκτα ή να μένουμε απολιτίκ βούρλα και μετά να απορούμε για μισθούς, αξιοπρέπεια, απαξίωση πτυχίων, κτλ.

• Like 18
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Everest είπε

Αυτά τα λένε κάτι αθηναίοι που δεν έχουν ιδέα. Εμείς που μεγαλώσαμε στην επαρχία και έχουμε κάνει τέτοιες δουλειές, απλά γελάμε. Δεν είναι farmville, είναι σκληρή δουλειά. Οι καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο καταστροφικές και οι αποζημιώσεις δεν αρκούν. Οι επιδοτήσεις σε κρατάνε δεμένο με συνεχείς ελέγχους και η καλλιέργεια οφείλει να είναι άρτια συνεχώς. Οι τιμές αγοράς από τους χονδρέμπορους είναι αστείες, μόνο η όποια επιδότηση κρατάει τον αγρότη στη δουλειά. Ο αγρότης πλέον είναι σαν επιχειρηματίας με χαμηλό κλιμάκιο ασφάλισης. Αν ήταν καλά δεν θα έφευγαν όλοι για τις πόλεις εδώ και δεκαετίες. Συνεχιζουμε να ψηφίζουμε τηλεορασόπληκτα ή να μένουμε απολιτίκ βούρλα και μετά να απορούμε για μισθούς, αξιοπρέπεια, απαξίωση πτυχίων, κτλ.

Ο πρωτογενής τομέας έχει άπειρα λεφτά. Μην λέμε ότι θέλουμε, από επαρχεία είμαι και ξέρω (έχουμε και εμείς χωράφια αλλά λίγα). 

Αν ο άλλος έχει 500-1000 στρέμματα τα λεφτά που βγάζει σε ένα χρόνο εγώ δεν πρόκειται να τα δω ποτέ. Αλλά είναι μεγάλο-παταγωγος. Δεν θα πάει δηλαδή αυτός να μαζέψει 1000 στρέμματα. Έχει προσωπικό. Αυτός απλά θα επιβλέπει-συντονίζει. Ούτε πολύ δουλειά έχει. Υπάρχουν πολλοί μήνες το χρόνο (τουλάχιστον για ροδάκινα που ξέρω) που είσαι idle. Απλά το ζόρι είναι το καλοκαίρι που πρέπει να μαζέψεις μέσα στη ζέστη. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είναι εύκολη δουλειά. Είναι από τις πιο δύσκολες που υπάρχουν. Εγώ δεν θα την έκανα ποτέ , για 2 λόγους. 

1ον γιατί δεν γουστάρω να κουράζομαι σωματικα

Και

2ον γιατί ο πατέρας μου έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να με σπουδάσει (αν ήταν να είμαι στα χωράφια πραγματικά τζάμπα τα λεφτά).

Για να μην παρεξηγηθω, έχω μεγάλο θαυμασμό γι αυτούς που έχουν αποφασίσει να κάνουν αυτή τη δουλειά γιατί τη θεωρώ όπως είπα πάρα πολύ δύσκολη. Απλά εγώ δεν θα την έκανα ποτέ.

Τώρα το να λες ότι δεν έχει χρήματα είναι απλά αστείο ..

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, filip123go είπε

Ο πρωτογενής τομέας έχει άπειρα λεφτά. Μην λέμε ότι θέλουμε, από επαρχεία είμαι και ξέρω (έχουμε και εμείς χωράφια αλλά λίγα). 

Αν ο άλλος έχει 500-1000 στρέμματα τα λεφτά που βγάζει σε ένα χρόνο εγώ δεν πρόκειται να τα δω ποτέ. Αλλά είναι μεγάλο-παταγωγος. Δεν θα πάει δηλαδή αυτός να μαζέψει 1000 στρέμματα. Έχει προσωπικό. Αυτός απλά θα επιβλέπει-συντονίζει. Ούτε πολύ δουλειά έχει. Υπάρχουν πολλοί μήνες το χρόνο (τουλάχιστον για ροδάκινα που ξέρω) που είσαι idle. Απλά το ζόρι είναι το καλοκαίρι που πρέπει να μαζέψεις μέσα στη ζέστη. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είναι εύκολη δουλειά. Είναι από τις πιο δύσκολες που υπάρχουν. Εγώ δεν θα την έκανα ποτέ , για 2 λόγους. 

1ον γιατί δεν γουστάρω να κουράζομαι σωματικα

Και

2ον γιατί ο πατέρας μου έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να με σπουδάσει (αν ήταν να είμαι στα χωράφια πραγματικά τσάμπα τα λεφτά).

Για να μην παρεξηγηθω, έχω μεγάλο θαυμασμό γι αυτούς που έχουν αποφασίσει να κάνουν αυτή τη δουλειά γιατί τη θεωρώ όπως είπα πάρα πολύ δύσκολη. Απλά εγώ δεν θα την έκανα ποτέ.

Τώρα το να λες ότι δεν έχει χρήματα είναι απλά αστείο ..

Sorry αλλά δεν έχεις ιδέα απο χωράφια κλπ.Εναν πάγο να ρίξει θα δεις που θα πάνε τα ροδάκινα .Τοτε να δω πως θα πληρωσεις αυτά που έχεις δανειστεί για να φτάσεις στην συγκομιδή.

• Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Sorry αλλά δεν έχεις ιδέα απο χωράφια κλπ.Εναν πάγο να ρίξει θα δεις που θα πάνε τα ροδάκινα .Τοτε να δω πως θα πληρωσεις αυτά που έχεις δανειστεί για να φτάσεις στην συγκομιδή.

Γι'αυτό φροντίζεις να έχεις καβατζα από τις προηγούμενες χρονιές. Αν δεν έχεις είναι δικό σου πρόβλημα. Είσαι κακός επιχειρηματίας. Το να έχεις χωράφια είναι ακριβώς το ίδιο με το να έχεις μαγαζί απλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Κάποιους μήνες θα έχεις κέρδος, κάποιους μήνες θα είσαι μέσα. Με τα χωράφια, αντί για μήνες , βάλε χρόνια.

Η διαφορά είναι πως αν έχεις μαγαζί και μπεις μέσα δεν έρχεται να σε αποζημιώσει το κράτος.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Γι'αυτό φροντίζεις να έχεις καβατζα από τις προηγούμενες χρονιές. Αν δεν έχεις είναι δικό σου πρόβλημα. Είσαι κακός επιχειρηματίας. Το να έχεις χωράφια είναι ακριβώς το ίδιο με το να έχεις μαγαζί απλά δε μεγαλύτερη κλίμακα. Κάποιους μήνες θα έχεις κέρδος, κάποιους μήνες θα είσαι μέσα. Με τα χωράφια, αντί για μήνες , βάλε χρόνια.

Η διαφορά είναι πως αν έχεις μαγαζί και μπεις μέσα δεν έρχεται να σε αποζημιώσει το κράτος.

Ευκολα να το λες για καβατζες κλπ.Η πραγματικότητα διαφέρει όμως.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ευκολα να το λες για καβατζες κλπ.Η πραγματικότητα διαφέρει όμως.

Δεν διαφέρει καθόλου...! Ξέρεις ότι 1 στα 3 χρόνια, στάνταρ η θα έχει χαλάζι, η θα έχεις παγωνιά, η κάτι άλλο. Οπότε πράττεις ανάλογα. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, τότε δεν κάνεις για αφεντικό. Και μαγαζί να είχε κάποιος, αν το δούλευε με την ίδια λογική, θα το έκλεινε.

• Like 1
Δημοσ.

Κάντε λίγο υπομονή ακόμη αδέρφια!! Κερδάμε!! 

Σε καμιά 30αρια χρόνια θα εχουν μείνει ελάχιστοι ιθαγενείς (με εξωπραγματικό DNA όμως) να εξυπηρετουν σαν γκαρσόνια και κόρνες του πλούσιους του πλανήτη, στο εδω προτεκτοράτο που μάλλον θα έχει αλλάξει και όνομα μέχρι τότε. Υπομονή μαλλον θα ζουμε να δουμε αυτο το happy ending, δεν θα αρηγσει πολυ 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

εάν είστε στην κατηγορία του ελάχιστου μισθού, κάτι κάνετε λάθος στην ζωή σας, από σπουδές μέχρι επαγγελματικές επιλογές, δόξα το θεό η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή ένωση μας έχει ανοίξει τις πόρτες για πολλές διεθνείς επαγγελματικές επιλογές.

H κλασσική καπιταλιστική ατάκα.

Υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους (NOT), αν δεν τα καταφέρατε στην ζωή σας είναι απλά επειδή δεν σας κόβει ή δεν προσπαθήσατε αρκετά ή στην τελική δεν το αξίζατε. 😐

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 15
  • Thanks 9
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...