Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

..και μου έχει στρίψει, καθώς συνεχώς ξαναπερνάω/συνδέω τις συσκευές του "Home" που έχω φτιάξει.

Νομίζω πως ξεκίνησε όταν σύνδεσα τα 2 καινούρια smartphone των γονιών μου στο πάνω όροφο. Άρα, έχουμε τις δικές μου καμιά 6-7ριά συσκευές ως home appliances, το πισί μου, το κινητό μου καθώς και 2-3 ατόμων που θα έρθουν σπίτι.. αλλά και 2 ακόμα στο πάνω όροφο.

Νομίζω πως πολύ λογικά θα είναι θέμα IP,  αν και εφόσον μπορεί γενικότερα να ανταπεξέλθει το Router μου σε αυτό το φόρτο. Θα ήθελα λοιπόν κάποιος που γνωρίζει από αυτά, να με ρωτήσει τι χρειάζεται για :

1. Αν είναι ζήτημα IP (πως το ένα πετά το άλλο) πως τα φτιάχνω;

2. Αν είναι το ModemRouter γενικότερα ικανό. Αλλιώς να βάλω ένα σκέτο routerάκι της Xiaomi που έχω αχρησιμοποίητο και να κάνει αυτό ίσως κάποιες δουλειές και το ModemRouter να μείνει συνδεδεμένο με άλλες.

Δεν έχω το μοντέλο Router μου αλλά αν το χρειάζεστε να σπεύσω να πάω σπίτι να το αναγράψω!

Υ.Γ.: Κανονικά μπαίνω μέσω Google Remote Desktop και το βλέπω, αλλά να τονίσω.. ως επί των πλείστων, όταν πάω να συνδεθώ έτσι τρώω DC τελευταία... στο PC! Μπ***λο τα έχω κάνει..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

bump

:(

TP LINK TD-W8970 το μοντέλο του ROUTER.

Παιδιά δελεάζομαι να ανεβάσω τη γραμμή σε 50άρα μόνο και μόνο για κάνα τσάμπα router που μπορεί να στείλουν μπας και λύσει το ζήτημα..

Δημοσ.
On 11/02/2022 at 18:53, JiovanniGeorgeo said:

bump

:(

TP LINK TD-W8970 το μοντέλο του ROUTER.

Παιδιά δελεάζομαι να ανεβάσω τη γραμμή σε 50άρα μόνο και μόνο για κάνα τσάμπα router που μπορεί να στείλουν μπας και λύσει το ζήτημα..

a.firmware update. β.δοκιμασε να βαλεις ως access point το xiaomi ή και ως  router.

• Like 1
Δημοσ.

10 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Ρεσταρτ το ρουτερ να κανεις για να σβηστουν οι bound ips

Αυτό το κάνω για ψιλου-πήδημα..

Πουλίνε τα κάνω και επανέρχομαι, ευχαριστώ!

Δημοσ.
Στις 12/2/2022 στις 3:59 ΠΜ, poulinos είπε

a.firmware update. β.δοκιμασε να βαλειε ως access point το xiaomi ή και ως  router.

a. Έγινε, με μεγάλη προσοχή.. αν και μου έλεγε πως δεν θέλει wireless-ly, δεν είχα άλλο τρόπο βέβαια.. Δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα!

b. Πριν κάνω όλη αυτή τη διαδικασία και να τα παντρέψω όλα.. δε πιστεύεις πως από 24άρα αναβάθμιση σε 50άρα (θα έχω 30 λένε τώρα μίλησα με Forthnet/Nova), θα μπορούσα από σπόντα να το λύσω με τον νέο εξοπλισμό Modem-router που θα έρθει;

Ίσως και να μπορούσα να τον περιμένω..

Δημοσ.

Απο το site της tp link που έχει emulator για το router σου, εκεί που έχει bind και arp list, δες αν οι συσκευές παίρνουν ίδιες ip και διόρθωσέ το ορίζοντας κάποια άλλη. Αν όχι, δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου.

image.png

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 14/02/2022 at 15:28, JiovanniGeorgeo said:

a. Έγινε, με μεγάλη προσοχή.. αν και μου έλεγε πως δεν θέλει wireless-ly, δεν είχα άλλο τρόπο βέβαια.. Δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα!

b. Πριν κάνω όλη αυτή τη διαδικασία και να τα παντρέψω όλα.. δε πιστεύεις πως από 24άρα αναβάθμιση σε 50άρα (θα έχω 30 λένε τώρα μίλησα με Forthnet/Nova), θα μπορούσα από σπόντα να το λύσω με τον νέο εξοπλισμό Modem-router που θα έρθει;

Ίσως και να μπορούσα να τον περιμένω..

to 8970 δεν ειναι και κανα τρελο ρουτερ.β.προσοχη με τις Ip. αν οι συσκευες σου εχουν αυτοματες ip τοτε ολα οκ.αν ομως εχεις βαλει καρφωτες σε καποια smart home πραγματα τοτε φροντισε ο dhcp να μην δινει ip απο το ευρος που ειναι οι συσκευες.αν το ρουτερ πχ ειναι 192.168.1.1 τοτε βαλε τον dhcp 192.168.1.2 μεχρι 192.168.1.50 και τις συσκευες σου αν εχεις καρφωτα βαλτες 192.168.1.100 και πανω.διοτι αν μια συσκευη βγει off και μετα ο dhcp δει οτι αυτη η ip ειναι κενη και την δωσει ,οταν η συσκευη ξαναπαρει μπροστα θα εχεις θεμα.λογικα θα σου δωσουν το zte288 η το huawei.ειναι dual band οποτε θα παιξουν καλυτερα. στο zte288 ζητα να σου περασουν απο μακρυα την t16 (firmware version). αλλιως βαζεις το xiaomi ως access point.αλλα περιμενε να ερθει το zte ή το Huawei πρωτα και δοκιμασε με αυτο για να μην εχεις 100 συσκευες αλλο τοσο αφου δεν εισαι εκει.

to 8970 δεν ειναι καν dual band.ενα dual band θα αντεξει παραπανω ασυρματες συσκευες.

Δημοσ.

Ότι είπες θα κάνω με ευλάβεια, και επανέρχομαι @poulinos

Να ρωτήσω ένα που έχω παρατηρήσει; στανταρ παρατήρηση τώρα..

Κάθε φορά που ανοίγω Torrents, πέφτει η σχέση μου μεταξύ PC και Router. Πρέπει να αφαιρέσω από τη USB το Wireless WIFI, και να το ξαναβάλω για να νιώσει.

100 GB αν κατεβάζω από Direct, δε πέφτει. Ότι άλλο και να κάνω στο web, πάλι δε πέφτει. ΜΟΝΟ όταν ανοίγω τα Torrent.. και δεν αργεί κιόλας! 

Α, με ρίχνει τις περισσότερες φορές και αν πάω να συνδεθώ από το κινητό μου μέσω Google Remote Desktop.. αλλά όχι πάντα.

Μάπα το wireless stick; 😕 

Δημοσ.

'UPDATE :

Εβαλα Deluge Torrent και επιλύθηκε το παραπάνω, μην ασχοληθείτε.

Έκλεισα συφμωνία με το EON πια NOVA/INTERNET/100άρα στα 43€ το μήνα, πράγμα που δε περίμενα γιατί θα πληρώνω ακριβώς τα ίδια με αυτά που πληρώνω τώρα με 10άρα γραμμή.. Και παρακάλεσα να προσπαθήσουν να μου φέρουν το Xiaomi Router καθώς όλες οι συσκευές μου είναι Xiaomi και θεωρώ πως θα έχουν καλύτερη χημεία σαν Smarthome.

Επανέρχομαι σε κάνα 5ήμερο!

Υ.Γ.: Άκυρο, ακόμα ρίχνει τη γραμμή.. πολύ αργότερα..

Ευελπιστώ πως με την αλλαγή θα φτιάξουν όλα..

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 28/02/2022 at 12:08, JiovanniGeorgeo said:

Ότι είπες θα κάνω με ευλάβεια, και επανέρχομαι @poulinos

Να ρωτήσω ένα που έχω παρατηρήσει; στανταρ παρατήρηση τώρα..

Κάθε φορά που ανοίγω Torrents, πέφτει η σχέση μου μεταξύ PC και Router. Πρέπει να αφαιρέσω από τη USB το Wireless WIFI, και να το ξαναβάλω για να νιώσει.

100 GB αν κατεβάζω από Direct, δε πέφτει. Ότι άλλο και να κάνω στο web, πάλι δε πέφτει. ΜΟΝΟ όταν ανοίγω τα Torrent.. και δεν αργεί κιόλας! 

Α, με ρίχνει τις περισσότερες φορές και αν πάω να συνδεθώ από το κινητό μου μέσω Google Remote Desktop.. αλλά όχι πάντα.

Μάπα το wireless stick; 😕 

τι usb stick ειναι?δες και για πιο New drivers.εναλλατικα κανε και port forward τυπικα. ή δοκιμασε αλλη Usb.

On 03/03/2022 at 08:58, JiovanniGeorgeo said:

'UPDATE :

Εβαλα Deluge Torrent και επιλύθηκε το παραπάνω, μην ασχοληθείτε.

Έκλεισα συφμωνία με το EON πια NOVA/INTERNET/100άρα στα 43€ το μήνα, πράγμα που δε περίμενα γιατί θα πληρώνω ακριβώς τα ίδια με αυτά που πληρώνω τώρα με 10άρα γραμμή.. Και παρακάλεσα να προσπαθήσουν να μου φέρουν το Xiaomi Router καθώς όλες οι συσκευές μου είναι Xiaomi και θεωρώ πως θα έχουν καλύτερη χημεία σαν Smarthome.

Επανέρχομαι σε κάνα 5ήμερο!

Υ.Γ.: Άκυρο, ακόμα ρίχνει τη γραμμή.. πολύ αργότερα..

Ευελπιστώ πως με την αλλαγή θα φτιάξουν όλα..

h nova δεν δινει xiaomi. huawei ή zte

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...