ethnik471 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους! Χρησιμοποιώ τα windows 11 γνήσια και απο ένα torrent που προσπάθησα να εγκαταστήσω τις προάλλες (καλα να πάθω) μου έσκασε μήνυμα απο το security center των windows οτι έφαγα watac.b!ml και οτι μπήκε σε καραντίνα. Αμέσως ξανα σκάναρα και δεν βρήκε κάτι. Εννοείται διέγραψα οτιδήποτε είχε σχέση με το torrent και στη συνέχεια έτρεξα το super antispyware το οποίο βρήκε ένα σορό θέματα κυρίως που αφορούσαν τον ms edge τον οποίο και χρησιμοποιώ. Μετά το scan πατούσα να τα καθαρίσει όπως και γινόταν, restart το pc και ξανά scan με τα ίδια αποτελέσματα....ξανα διαγραφή και scan και φυσικά πάλι τα ίδια.... δεν μπορούσε να τα αφαιρέσει. Κατεβάζω και το malwarebytes,μου βρίσκει κι αυτό ενα σωρό πράγματα, τα καθαρίζει και απο τότε φαινόντουσαν όλα οκ, καθώς το malwarebytes δεν ξανα βρήκε κάτι, το ίδιο και το super antispyware το ίδιο και το antivirus των windows... Το pc φαινόταν να δουλεύει σωστά και στα games και σε όλα μέχρι σήμερα που στα καλά καθούμενα μου πέταξε μπλε οθόνη, έγραψε το γνωστό οτι συλλέγουν πληροφορίες για το πρόβλημα, έγινε restart και ολα καλά... Το πρώτο ύποπτο θέμα λοιπόν ήταν η μπλέ οθόνη. Το δεύτερο είναι οτι προσπαθώ να κάνω scan με το antivirus των windows και συνεχώς κολλάει... Φαίνεται να σκανάρει κάποια αρχεία, το χρονόμετρο λειτουργεί καονικά και σε κάποια φάση απλά κολλάει όση ώρα και να το αφήσω και πρέπει να πατήσω ΑΚΥΡΩΣΗ. Τώρα κάνω ξανά φουλ σκαν με malwarebytes και μετα με super antispyware και βλέπουμε.... Θέλω τα φώτα σας καθώς δεν έχω ιδέα απο ιούς και softwares... υπάρχει κάποιο tool να τσεκάρω με safe mode ή με φλασάκι ή ακόμα και κανονικά στα windows κάποια διαδικασία ; καθώς πιστεύω πως κατι κρύβεται στο pc μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από ethnik471 διόρθωση τίτλου
accipio Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μπορείς να δοκιμάσεις τα live cd / rescue disks που προσφέρουν δωρεάν τα διάφορα antivirus ώστε να ελέγξεις το pc χωρίς να μπεις στα Windows. Π.χ. του Kaspersky μπορείς να το βρεις εδώ. Επίσης με το Autoruns μπορείς να δεις με λεπτομέρεια τι ξεκινάει με τα Windows και να το απενεργοποιήσεις / διαγράψεις.
ethnik471 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Σ'ευχαριστώ πολύ! Το κατεβάζω και θα το τρέξω. Έκανα τώρα ενα σκαν και με το eset online scanner και δεν μου βρήκε τίποτα και αυτό όπως και τα υπόλοιπα... Για να δούμε με το bootable kaspersky...
dpolal Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, ethnik471 είπε Σ'ευχαριστώ πολύ! Το κατεβάζω και θα το τρέξω. Έκανα τώρα ενα σκαν και με το eset online scanner και δεν μου βρήκε τίποτα και αυτό όπως και τα υπόλοιπα... Για να δούμε με το bootable kaspersky... Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ΔΕΝ κόλλησες κανέναν ιό καθώς το μολυσμένο αρχείο που κατέβασες εντοπίστηκε και μπήκε κατευθείαν σε καραντίνα από το antivirus των windows πριν προλάβει να επηρεάσει το σύστημα σου. Το πρόβλημα είναι το malware και πιθανότατα και το super antispyware ελέγχουν και ένα σωρό άλλα σημεία τόσο των περιηγητών όσο και του ίδιου του λέιτουργικού και με το καθάρισμα πιθανότατα να διέγραψαν ή να πείραξαν κάποιο αρχείο που δεν έπρεπε. Άρα το ποιό πιθανό είναι πως δεν έχεις κολλήσει ιό, αλλά όλο αυτό είναι αποτέλεσμα άλλων παραγόντων. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από dpolal
ethnik471 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, dpolal είπε Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ΔΕΝ κόλλησες κανέναν ιό καθώς το μολυσμένο αρχείο που κατέβασες εντοπίστηκε και μπήκε κατευθείαν σε καραντίνα από το antivirus των windows πριν προλάβει να επηρεάσει το σύστημα σου. Το πρόβλημα είναι το malware και πιθανότατα και το super antispyware ελέγχουν και ένα σωρό άλλα σημεία τόσο των περιηγητών όσο και του ίδιου του λέιτουργικού και με το καθάρισμα πιθανότατα να διέγραψαν ή να πείραξαν κάποιο αρχείο που δεν έπρεπε. Άρα το ποιό πιθανό είναι πως δεν έχεις κολλήσει ιό, αλλά όλο αυτό είναι αποτέλεσμα άλλων παραγόντων. Το σκέφτηκα και αυτό, αλλά έχω κάνει sfc /scannow και δεν βρίσκει κάτι να διορθώσει στα αρχεία των windows... Τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω εκτός φυσικά απο format ;
dpolal Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Άστω και παρακολούθησε το, πιθανότατα να μην ξαναπετάξει μπλέ οθόνη. Αν συνεχίσει όμως τότε αναγκαστικά θα πας για φορμάτ. Και πρόσεχε τί κατεβάζεις. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από dpolal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα