Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως ειπαν ειναι κουραστικο να ψαχνουμε στο βιντεακι. Αν θες να σε βοηθησουν βαλε τα γραπτα και αναλυτικα.

Παντως 600 βγηκε προχτες μια συνθεση σε ενα φιλο με 5600 και 6600, καλο τροφοδοτικο (το 550W ειναι 20Ε φτηνοτερο απο το 750Ε και εξισου καλο και αρκετο), χωρις Μ2 (βαλε αλλα ~55Ε εκει)

Επεξ/σία από sattack
  • Thanks 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-tornado-x8-ryzen-7-5700-32gb-ddr4-1tb-ssd-rx-6400-4gb-no-os-gaming-pc/ καλησπέρα  σας και χρόνια πολλά παρήγγειλα αυτόν εδώ τον πύργο, τι γνώμη έχετε? Μου φάνηκε αρκετά αξιόλογο τώρα με τα λίγα αυτά που ξέρω έτσι δεν έχω και μεγάλη ιδέα γενικότερα! Ρίξτε μια ματιά και πείτε την γνώμη σας 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, JaniDaniel είπε

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-tornado-x8-ryzen-7-5700-32gb-ddr4-1tb-ssd-rx-6400-4gb-no-os-gaming-pc/ καλησπέρα  σας και χρόνια πολλά παρήγγειλα αυτόν εδώ τον πύργο, τι γνώμη έχετε? Μου φάνηκε αρκετά αξιόλογο τώρα με τα λίγα αυτά που ξέρω έτσι δεν έχω και μεγάλη ιδέα γενικότερα! Ρίξτε μια ματιά και πείτε την γνώμη σας 

Γενικά... ρωτάνε πριν αγοράσουν.

Άπειρες ερωτήσεις πλέον για τα pre-built και ειδικότερα του Praxis στο φόρουμ.

Κριτική θα έχεις μόνο όταν μας πεις με λεπτομέρειες ποια υλικά φοράει ο πύργος που παρήγγειλες.

Βλέπεις, αναφέρει τα πάντα χωρίς να αναφέρει τίποτα. Ούτε ποια ram, ούτε ποιο δίσκο, τροφοδοτικό, μητρική....κοκ.

Για κάποιον που δε θέλει να ασχοληθεί και να πάρει κάτι έτοιμο, δεν δείχνει τόσο τρομερά κακή επιλογή...

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο τώρα που το παρατηρώ δεν λέει συγκεκριμένα τι μάρκες κ εταιρείες φοράει πάνω,που και να έλεγε βέβαια όχι ότι θα καταλάβαινα και πολλά άλλα ναι ίσως έψαχνα reviews αλλά γίνετε πανικός και στο διαδίκτυο άμα δεν έχεις και πολύ γνώση εχ όλο και κάπου θα την πατήσεις, γι'αυτό προχώρησα σε αγορά λέω αρκετά σύγχρονο μου φαίνεται και σε σχέση με εξέλιξη τιμής το είδα τίμιο , παρόλαυτα θα δείξει τρελές απαιτήσεις δεν έχω στα 600€ αλλά πολύ πιθανόν αν είσαι γνώστης να φτιάξεις κάτι καλύτερο δεν ξέρω τι να πω , ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, JaniDaniel είπε

Έχεις δίκιο τώρα που το παρατηρώ δεν λέει συγκεκριμένα τι μάρκες κ εταιρείες φοράει πάνω,που και να έλεγε βέβαια όχι ότι θα καταλάβαινα και πολλά άλλα ναι ίσως έψαχνα reviews αλλά γίνετε πανικός και στο διαδίκτυο άμα δεν έχεις και πολύ γνώση εχ όλο και κάπου θα την πατήσεις, γι'αυτό προχώρησα σε αγορά λέω αρκετά σύγχρονο μου φαίνεται και σε σχέση με εξέλιξη τιμής το είδα τίμιο , παρόλαυτα θα δείξει τρελές απαιτήσεις δεν έχω στα 600€ αλλά πολύ πιθανόν αν είσαι γνώστης να φτιάξεις κάτι καλύτερο δεν ξέρω τι να πω , ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο 

Χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα , ορίστε ένα αντίστοιχο απο e-shop που κάνει και συναρμολόγηση , ξέρεις τι φοράει και έχεις ξεχωριστή εγγύηση για κάθε part ( το οποίο μπορεί να ξεπερνάει και τα 2 χρόνια )

Screenshot2024-12-31105321.png.62b990aa410faf63394a0a473b9d6878.png

Συγκεκριμένα επειδή έχεις βάλει την 6400 αν τυχών η μητρική που έχει το έτοιμο είναι καμία σάπια (δηλαδή είναι Α520 και όχι Β550 όπως συνήθως βάζουν σε αυτά) τότε θα υπολειτουργεί η κάρτα γιατί αυτή θέλει PCI express 4.0 για να δουλέψει σωστά

Γνώμη μου αν δεν βιάζεσαι θα ήταν να ακυρώσεις και αν το θέλεις στημένο να πάρεις ένα απο το e-shop (όχι αυτό που έβαλα γιατί το έφτιαξα σε 1 λεπτό για να δω την τιμή απο περιέργεια)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsofras είπε

Συγκεκριμένα επειδή έχεις βάλει την 6400 αν τυχών η μητρική που έχει το έτοιμο είναι καμία σάπια (δηλαδή είναι Α520 και όχι Β550 όπως συνήθως βάζουν σε αυτά) τότε θα υπολειτουργεί η κάρτα γιατί αυτή θέλει PCI express 4.0 για να δουλέψει σωστά

Ναι αλλά pci-express 4.0 δεν έχει ούτε ο 5700 που έβαλες!

Βάλτε 5700X αν θέλετε οκτώ πυρήνες, όχι 5700. Το έχω/ουμε αναφέρει πολλές φορές. Ryzen 5 4500/5500, Ryzen 7 5700 είναι επεξεργαστές που υποστηρίζουν το pci-express 3.0 (και όχι 4.0) και επίσης έχουν περιορισμένη cache που έχει συνέπειες στις επιδόσεις τους.

• Like 2
Δημοσ.

Ή απλώς τον καλύτερο VFM 5600 που προτείνουμε συνήθως στα φτηνά ΑΜ4 για όσους έχουν πολύ περιορισμένο budget. 

Το θέμα εδώ είναι ότι ο φίλος OP ψαχνόταν από το 2022, του πρότειναν διάφορα, δεν πήρε τίποτα, ξανάρθε μετά από 2 χρονια, πάλι πήγαμε να του προτείνουμε διάφορα, δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε την υπομονή να τα ψάξει, και τελικά πήρε ένα έτοιμο πολύ χαμηλού budget που πιστεύω  θα καλυψει τις απαιτήσεις του, γιατί ακριβώς δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερες. 

Όντως θα ειναι σε pci 3.0, αλλά ακόμα και το 4x χρέπι 6400 της AMD χάνει κάτι σαν 14% αν το βάλεις σε pcie 3.0 αντί για 4.0 (επειδή ακριβώς είναι μόνο 4x καρτα...) αλλά έτσι κι αλλιώς τι το ένα τι το άλλο, στον πάτο είναι συγκριτικά με άλλες κάρτες, ακόμα και η 1060 είναι 30% καλύτερη. 

Οπότε ας μην τον τρελάνουμε τον φίλο,  αφού δεν μπορούσε και δεν χρειαζόταν κάτι άλλο. 

Αρκεί μια ενημέρωση για άλλους φίλους που τυχόν διαβάζουν, ότι καλύτερα να μας λένε τι ακριβώς θέλουν και μετά να είναι διατεθειμένοι να το συζητήσουν και να ακολουθήσουν τις συμβουλές. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TopCLR είπε

Ναι αλλά pci-express 4.0 δεν έχει ούτε ο 5700 που έβαλες!

Βάλτε 5700X αν θέλετε οκτώ πυρήνες, όχι 5700. Το έχω/ουμε αναφέρει πολλές φορές. Ryzen 5 4500/5500, Ryzen 7 5700 είναι επεξεργαστές που υποστηρίζουν το pci-express 3.0 (και όχι 4.0) και επίσης έχουν περιορισμένη cache που έχει συνέπειες στις επιδόσεις τους.

Ναι δίκιο έχεις δεν το θυμόμουν για τον 5700

Αλλά όπως έγραψα ήταν ενός λεπτού build για να δει ότι βγαίνει στα ίδια λεφτά και ξέρει ότι αγοράζει.

Έγραψα ούτως η άλλως οτι δεν είναι πρόταση αυτό που έβαλα ( νόμιζα ότι ήταν ξεκάθαρο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...